سفارش تبلیغ
صبا ویژن
شریفترین دانش، آن است که در اعضا و جوارح تو پدیدار شود . [امام علی علیه السلام]

تحقیق پیشینه (دوره ی قاجاریه) تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/31 4:9 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق پیشینه (دوره ی قاجاریه) تحت فایل ورد (word) دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق پیشینه (دوره ی قاجاریه) تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق پیشینه (دوره ی قاجاریه) تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق پیشینه (دوره ی قاجاریه) تحت فایل ورد (word) :

محبوبی اردکانی در کتاب «تاریخ موسسات تمدنی جدید» ، در مورد تأسیس دارالفنون در دوره ی قاجاریه می نویسد:
«نام مدرسه ای که به فرمان امیرکبیرتأسیس شد دارالفنون بود و این نام بالصراحه در روزنامه وقایع اتفاقیه مکرر دیده می شود ولی خود امیرکبیر در نامه ای که برای استخدام معلم به (جان داود) نوشته است آن را مکتب خانه پادشاهی خوانده و در نخستین خبر تأسیس آن هم(تعلیم خانه) نام برده شده است. و محتمل است که گذراندن نام دارالفنون تقلیدی از دارالفنون عثمانی و اساساً تأسیس آن هم، به همان اسم و روش کار، یکی از نتیجه های هم چشمی مخصوص امیر با اولیای دولت عثمانی بوده است.
محل دارالفنون همان جا بود که (الآن) دبیرستان دارالفنون هست. در سال 1266 هجری قمری در این محل که در شمال شرقی ارگ شاهی و قبلاً سربازخانه بود شروع به ساختمای مدرسه کردند. تا یکسال کار چندان پیشرفت نداشت و چون امیر می خواست زودتر به نتیجه برسد از سال 1267 میرزا رضای مهندس باشی را که در زمان فتحعلیشاه به لندن اعزام شده بود و درآنجا درس خوانده بود مأمور تهیه ی نقشه ی ساختمان کرد. میرزا رضا ظاهراً از روی نقشه سربازخانه و عمارت (وولیچ) انگلستان نقشه ساختمان را تهیه نمود. (محمد تقی خان معمار باشی) ساختمان آن را به عهده گرفت و در همان سال قسمت شرقی آن خاتمه یافت و این عمارت که به قول روزنامه وقایع اتفاقیه بنایی عالی و طرحی جدید مشتمل بر پنجاه حجره ی منقشِ مذهبِ وسیع بود، در سال 1269 هجری قمری به اتمام رسید.»
تجدید بنای دارالفنون
در نقشه ی عبدالغفار که به سال 1309 هجری قمری یعنی به فاصله بیش از 40 سال از ساخت مدرسه [در دوره ی قاجاریه] تهیه شده، ورودی اصلی دارالفنون از جنوب و از طریق معبری متصل به خیابان الماسیه است. قورخانه مبارکه و مسجد مهد علیا نیز در این خیابان قرار دارند. در این نقشه خیابان الماسیه از شمال به میدان توپخانه و از جنوب به خیابان درب اندرون متصل می شده است. تأتر و تماشاخانه ی مدرسه در شمال شرقی بنا و در لبه ی خیابان ناصرخسرو و در حدود شمالی موقعیت فعلی ورودی مدرسه قرار دارد. دکتر عیسی صدیق در کتاب «یادگار عمر» در مورد شکل اولیه و تغییرات مدرسه که به دستور او انجام شده است، می نویسد:
«درسال 1327 عمارت دارالفنون در اساس همان بود که در سال 1268 به دستور امیرکبیر ساخته شده بود و تا سال 1348 باقی بود و در وسط یک حیاط وسیع مشجر حوض بزرگی قرار داشت که قسمتی از آب شاه دائماً از آن می گذشت. در چهار طرف حیاط مذکور اطاق های درس بود و جلوی تمام آنها دور تا دور ایوان یک سره با گنبدهای آجری که از سمت حیاط بر ستون های عریض و ضخیم آجری تکیه داشت. عرض ایوان سرتاسری بیش از 5 متر بود و به همین سبب تمام اتاق های درس کمی تاریک بود.اتاق های ضلع جنوب را بر مجرای قنات بزرگ شاه ساخته بودند و همیشه مرطوب بود. در موقع تحصیل من [ عیسی صدیق ] در اتاق های نمناک جنوبی کلاس نقاشی و زبان انگلیسی و مقدمات طب دائر بود.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

مقاله لیست معارف و اخلاق تهران تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/31 4:9 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله لیست معارف و اخلاق تهران تحت فایل ورد (word) دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله لیست معارف و اخلاق تهران تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله لیست معارف و اخلاق تهران تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله لیست معارف و اخلاق تهران تحت فایل ورد (word) :

ردیف

موضوع صفحه

1 تعلیم و تربیت در اسلام 15
2 زینب (س) 49
3 مضاربه در فقه اسلام 74
4 معاد 35
5 هدایت در قرآن 24
6 اخلاق اسلامی در برخوردهای اجتماعی 15
7 بهشت و جهنم از دیدگاه قرآن 92
8 آتش در زرتشت 12
9 اخلاق در سیره ی پیامبر 21
10 آداب نماز 5
11 ادیان و پایان سکولاریسم 6
12 ازدواج 54
13 امام حسین (ع) 36
14 امام خمینی 1 35
15 ابا عبدالله 13
16 پیامبر و شیوه ی گذر از جامعه جاهلی به جامعه اسلامی 54
17 اما م علی 1 12
18 امام علی 2 13
19 انتظار موعود 18
20 پایان نامه یثار 147
21 بررسی خلقت جهان 19
22 بهترین راه شناخت خدا 39
23 بهشت 1 57
24 بهشت 2 8
25 پیامبر از نگاه امام صادق (ع) 20
لیست

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

مقاله در مورد میزان اعتیاد در جوامع تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/31 4:9 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد میزان اعتیاد در جوامع تحت فایل ورد (word) دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد میزان اعتیاد در جوامع تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد میزان اعتیاد در جوامع تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد میزان اعتیاد در جوامع تحت فایل ورد (word) :

میزان اعتیاد در جوامع

نکته های آماری اعتیاد در جوامع
1- بالاترین رقم سنى معتادان در ایران را افراد 27 _ 21ساله تشکیل مى دهند.
2- افرادى که به انواع مواد مخدر اعتیاد پیدا کرده اند، اغلب اولین تجربه شان را به صورت تفریحى و در دوران نوجوانى کسب کرده بودند.

3- تشخیص رفتارهاى آشکار دوره نوجوانى از رفتارهاى ناشى از مصرف مواد مخدر دشوار است.
4- نوجوانانى که از بودن در خانواده شان احساس رضایت داشته اند و روابط صمیمى بین اعضاى خانواده وجود داشته است، کمتر به دنبال سیگار، الکل و انواع مخدرها بوده اند.
یکى از مشکلات عمده اى که نسل جوان جامعه با آن رو به روست، خطر اعتیاد و گرایش به مصرف مواد مخدر است. از آن جا که مصرف این گونه مواد (انواع سیگارها، قرص ها، مخدرها و; ) در بین جوانان و نوجوانان رو به افزایش است، وظیفه والدین، مربیان و سایر نهادهاى اجتماعى براى آگاه ساختن قشر جوان از عواقب مصرف مواد مخدر به مراتب سنگین تر از قبل مى شود. آمار نشان مى دهد بالاترین رقم سنى معتادان در ایران را افراد 27 _ 21ساله تشکیل مى دهند. با توجه به این

موضوع، والدین و مربیان باید سعى کنند با استفاده از روش ها و آموزش هاى لازم، بچه ها را از همان دوران کودکى و پیش نوجوانى با آثار زیان بار مصرف این گونه مواد و اثرات و پیامدهاى ناشى از آن بر جسم و روان شان مطلع سازند.

اغلب جوانان با گذر از دوران بلوغ و نوجوانى دچار تغییرات جسمى _ روانى گوناگونى مى شوند که تاثیرات زیادى بر رفتارها و عکس العمل هاى هیجانى آنها نسبت به اطرافیان مى گذارد. احساس نارضایتى، عصبانیت، بى حوصلگى، مخالفت، مبارزه جویى، عدم همکارى، بى اعتنایى و عیب جویى از جمله بدخلقى هایى است که زندگى نوجوانان را دشوارتر از پیش مى کند. در مواردى این ویژگى هاى رفتارى _ اخلاقى ِ نوجوانان به گونه اى است که آنان را شدیداً مستعد آلوده شدن به انواع کجروى ها و آسیب هاى اجتماعى مى کند. این نوجوانان ارزش ها و معیارهاى اخلاقى والدین شان را کمتر مى پذیرند و بیشتر درصدد یافتن استقلال و اثبات خویشتن اند.

• عوامل موثر در اعتیاد جوانان
تحقیقات نشان مى دهند، افرادى که به انواع مواد مخدر اعتیاد پیدا کرده اند، اغلب اولین تجربه شان را به صورت تفریحى و در دوران نوجوانى کسب کرده بودند و به تدریج اعتیاد آنان، از حالت تفریح خارج شده و با تکرار و زیاد شدن میزان مصرف، معتاد شده اند. از آن جایى که مصرف مواد مخدر همیشه رو به افزایش است، نوجوان نیز ابتدا با مقدارى کم شروع مى کند و چون با گذشت زمان، مقدار کم اولیه نیاز جسمى او را تامین نمى کند، مجبور مى شود یا مقدار مصرف را افزایش دهد و یا فاصله زمانى مصرف را کوتاه تر کند که در نهایت منجر به وابستگى شدید او به مواد و اعتیاد او مى شود. در نظر داشته باشید، رهایى از تجربیات منفى مکرر بسیار دشوار و طاقت فرسا است. گروهى دیگر از جوانان و نوجوانانى که شروع به مصرف مواد مخدر مى کنند، اظهار مى دارند که براى فرار از مشکلات و مسائل زندگى روزمره و داشتن احساسى بهتر از احساس فعلى شان دست به این کار زده اند. به طور کلى، عوامل متعددى موجب اعتیاد جوانان مى شوند که مهمترین آنها عبارتند از:

1 _ زمینه هاى خانوادگى: الگوهاى نامناسب رفتارى اطرافیان منجر به تقلید کورکورانه نوجوانان از آنان مى شود. سیگار کشیدن، نوشیدن الکل، اعتیاد به مواد مخدر و سایر کجروى هاى اخلاقى در خانواده موجب بدآموزى و زمینه سازى براى شروع انحرافات و آسیب هاى اجتماعى در بچه ها (اعم از کودک و نوجوان) مى شود. در چنین خانواده هایى نوجوانان به جاى این که به فکر انجام فعالیت هاى مثبت و سازنده باشند، مدام درصدد یافتن راه هایى براى مقابله با آثار این بحران ها هستند و در بدترین شرایط نیز خود درگیر آن مى شوند.

2 _ فقر مادى خانواده: به رغم این که بین فقر مادى و اعتیاد به مواد مخدر هیچ ارتباطى وجود ندارد، ولى عامل مهمى در معتاد شدن جوانان جامعه است، زیرا به دلیل فقر و ندارى امکان دسترسى به بسیارى از امکانات آموزشى را از دست مى دهند و هیچ تخصص و حرفه اى پیشه نمى کنند و در نتیجه در بازار کار سهم عمده اى ندارند. همین امر موجب کشیده شدن گروهى از جوانان به سمت و سوى فروش مواد مخدر و امکان استفاده از آن قرار مى گیرند.

3 _ عدم آگاهى و کم سوادى: افرادى که از سواد و تحصیلات کمترى برخوردارند، آسیب پذیرتر از افرادى هستند که نسبت به مضرات و تاثیرات سوء مواد مخدر آگاهى دارند. هر چند نمى توان میزان تحصیلات افراد را عاملى براى مصرف این گونه مواد دانست، اما تحقیقات بسیارى نشان مى دهند که هر چه سواد و میزان تحصیلات قشر جوان بالاتر باشد، کمتر به اعتیاد و استفاده از مواد روى مى آورند. بر اساس آمار 66 درصد افراد معتاد، سوادى در سطح ابتدایى و کمى نیز در سطح متوسطه داشته اند.

4 _ اختلافات خانوادگى: آمارها نشان مى دهند، نوجوانانى که والدین شان دچار مشکلات و مسائل اخلاقى _ رفتارى هستند، بیشتر در معرض خطر اعتیاد و مصرف مواد مخدر هستند. مشکلات رفتارى خانوادگى منجر به عدم امنیت و فشار روانى بر جوانان و نوجوانان مى شود و آنان را از محیط امن خانواده دور مى سازد. همین امر موجب ارتباط بیشتر او با دوستان و گاه افراد مسئله دارى مى شود که زمینه ساز بسیارى از مسائل اجتماعى بعدى مى شوند.

5 _ خصوصیات و ویژگى هاى جوانان و نوجوانان: در خیلى از موارد مشاهده مى شود، نوجوانان و جوانانى که مضطرب، پریشان، افسرده و منزوى هستند، مرتب دچار شکست هاى گوناگون تحصیلى _ اجتماعى مى شوند و عزت نفس، خویشتن دارى و اعتماد به نفس شان را از دست مى دهند و به سیگار، الکل، مواد مخدر و; به عنوان مفرى براى رهایى از این مشکلات روى مى آورند.
6 _ فشار دوستان و هم سالان: گروهى از نوجوانان به دلیل سازگارى با دوستان و همسالان شان و یک رنگ شدن با آنها چنان موجودیت فردى _ خانوادگى خود را فراموش مى کنند که در برابر هر تقاضایى سر تسلیم فرود مى آورند. هر چه روابط بین والدین و فرزندان نوجوان شان کاهش یابد، ارزش همسالان و روابط گروهى براى آنان بیشتر مى شود.

• نقش خانواده در آگاه سازى جوانان و نوجوانان
براى پیشگیرى از عادات و رفتارهاى منفى و غیرسالم جوانان و نوجوانان، هیچ گاه نباید صبر کرد تا آنان با چنین مشکلاتى درگیر شوند و آن گاه درصدد یافتن راه حل و شیوه مقابله با آن برآیند. از طرف دیگر، با نادیده گرفتن و یا انکار واقعیات موجود، نه تنها نمى توان مشکلى را حل کرد، بلکه فرصت یافتن راه حل هم از دست مى رود. بهاى پیشگیرى موثر از اعتیاد جوانان، همانا هوشیارى همیشگى والدین و اعضاى موثر خانواده است.

جوانى نمایانگر رشد، بلوغ و تشکیل عادات پایدار فردى است. جوانى دوره اى است که با گذر از انواع هیجان ها، آشوب ها و آشفتگى هاى روحى _ روانى گوناگون به سوى رشد اجتماعى سالم در حال تحول است. نتایج تحقیقات بى شمارى نشان مى دهند، نوجوانان و جوانانى که ارتباط صمیمانه و نزدیکى با اعضاى خانواده شان دارند و از بودن در جمع آنها احساس رضایت و شادى مى کنند، کمتر به دنبال رفتارهاى ناسالم مى روند. از جمله راهکارهاى موثرى که والدین مى توانند به منظور پیشگیرى از اعتیاد جوانان و نوجوانان به مصرف مواد مخدر به کار بندند، عبارتند از:

1 _ معیارهاى «خوب بودن» و «بد بودن» را به فرزندان شان یاد بدهند. ارزش هاى پسندیده اخلاقى، رفتارهاى مناسب اجتماعى، انتظارات جامعه از یک نوجوان مسئول، اهمیت رشد و بالندگى نوجوان براى پیشرفت اجتماعى که در آن زندگى مى کند و; را به آنها بیاموزند.
2 _ در برابر اجراى مقررات و قوانین حاکم بر خانه، مدرسه و اجتماع جدى، مسئول و هوشیار باشند. رعایت آئین نامه هاى انضباطى و ضوابط و قوانین مدونى که در مدارس اجرا مى شوند، م

ى تواند مانعى بر بسیارى از کج روى هاى اجتماعى شوند. اهمیت به نظم و انضباط، داشتن رفتارهاى موجه، شیوه تفکر سالم و; از نکات ارزشمندى است که مى توان به نوجوانان و جوانان یاد داد. آنها باید بدانند که هر گونه دسترسى به مواد مخدر چه جرایمى به دنبال دارد و چه مجازات هایى را باید متحمل شوند.

3 _ سعى کنید الگوى رفتارى خوبى براى فرزندان نوجوان خود باشید. او همواره نظاره گر اعمال و رفتارهاى شماست. والدینى که خود، سیگار مى کشند و یا در مصرف داروهاى مسکن و خواب آور افراط مى کنند و یا نگرش و دیدگاه شفاف و مشخصى در برابر مصرف مواد مخدر به فرزندان شان ارائه نمى کنند، راه را براى انحراف و تصمیم گیرى هاى نامناسب جوانان هموار مى سازند. به اختلاف بین حرف و عمل خود آگاه باشید. نوجوانان به این تناقضات بسیار حساس هستند و به راحتى ارزش ها و عقایدشان را زیر پا خواهند گذاشت.

4 _ عزت نفس، خویشتن دارى و اعتماد به نفس فرزندتان را تقویت کنید. فرصت ها و موقعیت هایى براى فرزند نوجوان تان پیش آورید تا او بتواند پیروزمندانه به اهدافش برسد. او را به دلیل توانایى ها و استعدادهایش تشویق و حمایت کنید. این کار به او کمک مى کند تا احساس خوبى نسبت به خودش پیدا کند. برداشت هاى جوان نسبت به توانایى ها و استعدادهایش مهمترین تاثیر را بر عزت نفس او مى گذارند. هنگامى که والدین درمى یابند تجربه هاى دشوار زندگى، اعتماد به نفس و خویشتن دارى نوجوان شان را تحت تاثیر قرار داده است، باید به او کمک کنند تا با انتخاب راه و مسیر درست زندگى، خود را از انحطاط، تسلیم و بى ارزشى نجات دهد.

5 _ ارتباط موثر و صمیمانه اى با نوجوان (و یا جوان) برقرار کنید. گوش دادن به صحبت هاى او، حمایت از رفتارهاى مثبت، پسندیده و سالم، توجه کردن به احساسات و عواطف او و پذیرش بى قید و شرط جوانان و نوجوانان به آنها کمک مى کند تا با ایجاد رابطه اى نزدیک و صمیمانه با والدین خود درصدد مقابله با بحران هاى زندگى برآیند. دیدگاه ها و اعتقادتان را با صبورى و انعطاف پذیرى به جوانان بیاموزید. اجازه دهید تا با بحث و گفت وگو احساس مسئولیت، ارزشمندى و خودکارآمدى در آنها رشد یابد. در دوران نوجوانى، فرزندان ما دست به شناخت، ماجراجویى، کنجکاوى و خطر

کردن مى زنند، در این جا وظیفه والدین و مربیان است که سعى کنند با گزینش روش هاى معقول و سنجیده راه رسیدن به استقلال فردى و رشد اجتماعى را براى آنها روشن سازند.
6 – فرصت هایى براى او ایجاد کنید تا مسئولانه درباره کارهاى روزانه خودش تصمیم گیرى کند. به او یاد بدهید که چگونه با افراد دیگر اجتماع ارتباط برقرار کند. براى مثال، زمانى که تنها در جمعى حضور دارد، چه باید بگوید، چه کار باید بکند و; در نظر داشته باشید اگر او فرد شلخته و بى

بندوبارى نباشد، در مقابل تعارف دوستانش براى سیگار کشیدن و; مطیع نخواهد شد. هر اندازه که تاثیر دوستان و هم سالان جوان بر او زیاد شود، نقش والدین و راهنمایانش براى هدایت او کم رنگ تر خواهد شد. هر اندازه والدین، جوان را به حال خود واگذارند، او را در برابر محیط و اجتماع آسیب پذیرتر ساخته اند و بعدها براى این تسلیم باید بهاى سنگین ترى بپردازند. والدین باید با درک تاثیر هم سالان بر فرزندشان آنان را براى مقابله با فشارها و تحریکات موجود آماده کنند. توان «نه گفتن» و داشتن رفتارى مستقلانه و صحیح را در آنان باید تشویق و تمجید کرد. باید به جوان یاد داد که «نه گفتن» او دلیل بر احترام او به خودش است. از آنها بخواهید که به هنگام احساس خطر، قدرت ترک محل را داشته باشند.

7 _ نسبت به احساس افسردگى، بى حوصلگى و انزواطلبى فرزند نوجوان تان حساس و هوشیار باشید. نوجوانى که دچار افکار پریشان و مایوس کننده مى شود، قابل تامل و بررسى است، زیرا که او اساساً پیامدهاى رفتارى خودش را نمى داند. افسردگى براى این گروه از نوجوانان ممکن است زمینه ساز بسیارى از آسیب هاى اجتماعى مثل روى آوردن به سیگار، مواد مخدر، اعتیاد، فحشا، بزهکارى و; شود. والدین باید رفتارها و عادات فرزندان نوجوان شان را که احتمال مى دهند به دلایلى منجر به افسردگى در آنان شود، مد نظر داشته باشند.

8 _ واقعیت هاى اجتماع را به فرزند نوجوان (و یا جوان تان) گوشزد کنید. گروهى از والدین تصور مى کنند با مطرح نکردن مشکلات گوناگون جامعه و سرپوش گذاشتن بر حقایق تلخ زندگى، روش مناسبى براى حمایت از فرزندشان انتخاب مى کنند. در حالى که آنان نیاز دارند تا اطلاعات صحیحى درباره مسائل جامعه اى که در آن زندگى مى کنند، بدانند و در این زمینه و بهترین راهکار آن است که پدر و مادر سعى کنند با یافتن منابع و مدارک علمى و موثق، اطلاعات و دانسته هاى خانواده شان را ارتقا دهند و راهنماى معتمدى براى فرزندان شان باشند. هدایت سالم والدین و مربیان دلسوز بسیار ارزشمندتر از دوستى هاى بحران زا و دشوار است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

مقاله آسیب دیدگی کلی در ورزش ایروبیک تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/31 4:8 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله آسیب دیدگی کلی در ورزش ایروبیک تحت فایل ورد (word) دارای 33 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله آسیب دیدگی کلی در ورزش ایروبیک تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله آسیب دیدگی کلی در ورزش ایروبیک تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله آسیب دیدگی کلی در ورزش ایروبیک تحت فایل ورد (word) :

آسیب دیدگی کلی در ورزش ایروبیک

آسیب دیدگی منطقه ای پا

کشیدگی رباطها :
مفصلهای متعدد یا همگی با رباطهایی که در واقع بخشهای محافظ ضخیم شد پوششهای مفصلی هستند، به یکدیگر متصل شده اند. کشیدگی غیر طبیعی می تواند به هر یک از این رباطها آسیب برساند. معمولاً کشیدگی ناشی از چرخش ناگهانی، مثلاً هنگام دویدن روی سنگ یا شیار یا فرود ناشیانه هنگام پرش، به آسیب دیدگی رباط می انجامد. در این حال، کشیدگی به صورت پارگی ناگهانی خفیفی احساس می شود. کشیدگی ممکن است تدریجی و ناشی از کش آمدن بیش از حد و مکرر رباطها باشد،

مثلاً بر اثر پوشیدن کفش نامناسب یا کفشی که شخص به پوشیدن آن عادت نداشته باشد. در این وضعیت، درد پس از مدتی ایجاد می شود و شاید حتی پس از خودداری از پوشیدن آن کفشها باز هم ادامه یابد. به هر حال، هنگامی که به یک رباط آسیب وارد شود، در همان محل نقط دردناکی ایجاد می گردد و متعاقب هر بار کش آمدن بیش از حد یا وارد آمدن فشار بر آن نقطه، تشدید می شود. کشیدگی حتی یک رباط ظریف ممکن است سبب ایجاد درد شدیدی شود که چند ماه باقی بماند.

اقدامات درمانی می تواند شامل موارد زیر باشد : تزریق دارو با تجویز پزشک؛ استراحت کردن؛ تخیه بندی حمایتی؛ حمایت از کف پا به منظور اجتناب از وارد آمدن فشار روی رباط صدمه دیده؛ یا درمان الکتریکی و ورزشی توسط فیزیوتراپیست. هرگونه فعالیت دردناک آسیب وارده را افزایش می دهد و مدت آسیب دیدگی را طولانی می سازد؛ هر چه به پایتان بیشتر استراحت دهید، آسیب دیدگی سریعتر بهبود می یابد.

شکستگیهای فشاری :
این نوع شکستگی ممکن است در هر یک از استخوانهای پا رخ دهد، ولی اولین استخوان کف پایی بندرت دچار این نوع شکستگی می شود. علت شکستگیها معمولاً افزایش میزان فعالیتهای مکرر پاست. در مورد بازیکنان اسکواش، تمرینهای استقامتی شامل دویدن یا جست و خیزهای ناگهانی – بخصوص روی زمین سفت و یا کفشهای تخت نازک – ممکن است باعث شکستگیهای فشاری پا شود. دوندگان دو استقامت نیز اگر مسافت را افزایش دهند، یا پس از یک دوره استراحت بشدت تمرین کنند، ممکن است دچار این مشکل بشوند. این که کدام استخوان دچار شکستگی فشاری شود بستگی به شیو خاص حرکات پا در دویدن یا روش انجام فعالیتها دارد. در مورد دوندگان دو استقامت، استخوان پاشنه بیشتر گرفتار می شود، زیرا آنها عادت دارند

که در هر گام هم سنگینی خود را روی پاشنه فرود آورند. اگر عادت داشته باشید که هنگام جست و خیز، جهش، یا دویدن روی قسمت بیرونی برآمدگی قاعد شست پا فرود آیید ممکن است پس از مدتی طولانی سر استخوانهای سوم و/ یا چهارم کف پایی شما دچار شکستگی شود. ورزشکاران دارای پای مورتون، اگر تمرینهای مکرر خود را افزایش دهند، بسیار مستعد ابتلا به شکستگیهای فشاری در دومین استخوان کف پایی خود، که وزن را تحمل می کند، می شوند. این شکستگی فشاری را «شکستگی رژه» می نامند، زیرا اولین بار در سربازان تازه به خدمت رفته ای مشاهده شد که مجبور به انجام رژه و مشقهای نظامی طولانی مدتی بودند که به آن عادت نداشتند. در ورزشکاران پرند ارتفاع، استخوان ناوی ممکن است در یک جلس تمرینی طولانی مدت و به هنگام مرحل جهش آسیب ببیند.

اولین نشان آسیب دیدگی معمولاً درد خفیفی است که در صورت ادام دویدن یا پرش روی پای آسیب دیده، بتدریج بدتر می شود. تنها علامت آسیب دیدگی استخوانی، حساسیت هنگام وارد آوردن فشار روی آن است. در مراحل اولی شکستگی فشاری، رادیوگرافی کمکی نمی کند، ولی اسکن استخوان افزایش فعالیت در محل را نشان می دهد. اگر تردیدی وجود دارد، مطمئنترین راه آن است که هر گونه حساسیت روی یکی از استخوانهای پا را به عنوان شکستگی فشاری تلقی و آن را درمان کرد؛ بخصوص اگر خود می دانید که فعالیتها یا تمرینهای شما درست قبل از اولین احساس درد افزایش یافته است عمل کردن به این توصیه ضروری است. اگر به درد توجهی نکنید و به همان شکل سابق به تمرین ادامه دهید، ممکن است استخوان آسیب دیده ناگهان و به طور کامل بشکند. اگر فعالیتهای دردناک را کنار بگذارید و به ورزشهای بدون دردی همچون شنا یا دوچرخه سواری بپردازید، استخوان آسیب دیده به طور طبیعی و در مدت چهار تا شش هفته ترمیم می شود.

اگر هنگامی که استخوان را لمس می کنید دیگر دردناک نباشد، و متخصص بگوید که آسیب دیدگی بهبود یافته است می توانید فعالیتهای معمول خود را البته به میزان کم، از سر گیرید. میزان فعالیتهای خود را بتدریج افزایش دهید و بین جلسات تمرین چند روز استراحت کنید. مثلاً برای شروع کار بیش از 500 متر ندوید، و سپس هر بار 250 متر به مسافت قبلی بیفزایید، بهتر است ابتدا روی سطوح نرم بدوید و سپس بتدریج کمی از مسافت دویدن را روی سطوح سخت تر انجام دهید. هنگام از سرگیری ورزش، میزان نرمی کفش و انعطاف تخت آن را بررسی کنید. در هر مرحله ای، اگر درد دوباره عارض شود باید تا رفع آن استراحت کنید و سپس بار دیگر تمرین را به میزان کم از سر گیرید. افزایش سریع میزان تمرینها خطر بروز دوبار شکستگی فشاری را، در همان استخوان یا استخوانی دیگر، به همراه دارد.

کوفتگی پاشنه :
علت کوفتگی پاشنه، فرود سنگین روی پاشنه است که اغلب به دنبال پرش و گاهی نیز بر اثر برداشتن گامهای سنگین به هنگام دویدن یا ضرب ناشی از کوبیدن پا بر زمین در اسکواش، اتفاق می افتد. در این آسیب دیدگی لای چربی محافظ زیر پاشنه ملتهب می شود و به همین دلیل هنگام وارد آمدن فشار، پاشنه درد می گیرد. درمان این عارضه مکل و ممکن است هفته ها به طول بینجامد. درمان تخصصی شامل تزریق دارو و درمان الکتریکی است؛ اما مهمترین رکن درمان، حفاظت مناسب از پاشنه به کمک بالشتکهای جاذب ضربه، و اجتناب از فعالیتهایی است که درد را تشدید می کنند.

التهاب کیس زلالی :
کیس زلالی، کیسه ای کوچک حاوی مایع است که بین دو سطح یا بافت متحرک قرار می گیرد و مانع از ایجاد اصطکاک می شود. گاهی یک کیس زلالی زیر پاشنه وجود دارد که اگر ملتهب شود، نشانه هایی شبیه به کوفتگی پاشنه ایجاد می کند. کیس زلالی پشت استخوان پاشنه که این استخوان را از محل چسبیدن وتر آشیل جدا می کند، بیشتر دچار التهاب می شود. کشیدگی مستقیم وتر آشیل یا پوشیدن کفشهای نامناسب، مانع از حرمت طبیعی این وتر و سبب التهاب کیس زلالی پشت پاشنه می شود. در این عارضه، پشت پاشنه به هنگام لمس کردن حساس است اما انقباض وتر آشیل – مثلاً هنگام ایستادن روی انگشتان پا – سبب ایجاد درد نمی شود. درمان این عارضه مشابه کوفتگی پاشنه است. باید پشت کفشها را نیز لحاظ زبر بودن یا نامتناسب بودن یا پاشنه پا بررسی کرد.

خار پاشنه :
اگر بافتی که در تماس با یک استخوان است به دفعات دچار ضرب دیدگی شود، ممکن است ملتهب شود و بتدریج واکنشی در آن پدید آید که نتیج آن تشکیل استخوان جدید در بافت نرم است. این اتفاق ممکن است در محل اتصال نیام کف پایی و پاشنه رخ دهد که در این صورت استخوان جدید را می توان در رادیوگرافی به صورت زائد کوچکی در جلو سطح زیرین پاشنه مشاهده کرد. گاهی لازم است این زائده با جراحی برداشته شود؛ درمان کردن آن در وهل نخست به رفع مکرر روی نیام کف پایی، یعنی عامل اصلی ایجاد این عارضه، کمک می کند. اگر پاشنه دردناک است باید بالشتک پاشنه را بکار برد؛ برای حمایت از قوس و قسمت میانی کف پا باید از بالشتک نرم یا کفی استفاده کرد.

التهاب اپی فیز استخوان پاشنه :
استخوان پاشنه نیز مانند هم استخوانهای دیگر از چند قسمت تشکیل شده است؛ وقتی کودک رشد می کند این قسمتها به یکدیگر می پپوندند. اگر به هر دلیل، خون رسانی به استخوان پاشنه کافی نباشد لب پشتی آن به بقی تود استخوانی که حجیمتر است کاملاً متصل نمی شود. علت معمول این عارضه وارد آمدن ضرب مکرر به پاشنه است، مثلاً هنگامی که کودک بیش از اندازه می دود یا در ژیمناستیک روی سطوح سخت پرش می کند،

این عارضه در دو طرف قسمت پشتی پاشنه احساس می شود. در این حالت هر گونه فشار روی پاشنه – مانند کوبیدن، دویدن، یا پریدن – باعث آزردگی می شود. این عارضه معمولاً در نوجوانان دوازده تا شانزده ساله رخ می دهد؛ برای بهبود آن باید از هر گونه فعالیت دردناک اجتناب کرد و برای کاستن از میزان ضربه باید هنگام پیاده روی از بالشتک پاشنه استفاده نمود. اگر کودک ورزش را به همان شکل سابق ادامه دهد ممکن است این درد ماهها باقی بماند؛ در حالی که چند هفته استراحت کردن معمولاً باعث بهبود آن می شود. فعالیتهای بدون درد، مانند شنا و دوچرخه سواری را در دور استراحت می توان با اطمینان خاطر انجام داد.

التهاب نیام کف پایی :
تغییر در نوع کفش یا الگوی حرکات پا، مثلاً به دلیل رو آوردن به نوعی فعالیت جدید، ممکن استن باعث ضرب دیدگی نیام کف پایی شود. در این عارضه محل اتصال نیام کف پایی به استخوان پاشنه معمولاً دردناک و قسمت پیشین پاشنه به هنگام لمس کردن حساس می شود. راه رفت، دویدن و بلند شدن از حالت نشسته باعث آزردگی پاشنه می شود. کشیدگی کف پا، مثلاً گرفتن پا یا انگشتان پا و کشیدن آن به سمت خود، سبب ایجاد درد می شود.

درمان تخصصی عبارت است از تزریق دارو و / یا درمان الکتریکی. گذاشتن یک محافظ نرم زیر قوس پا مانع از وارد آمدن فشار ب نیام کف پایی می شود. از فعالیتهای دردناک باید دوری کرد. هنگامی که حساسیت زری پاشنه با لمس کردن آن از بین رفت می توان ورزش را از سر گرفت.

کشیدگی رباط «فنری» :
تغییر در فعالیتهای طبیعی که باعث کش آمدن بیش از حد رباط فنری شود به کشیدگی این رباط می انجامد. محل درد این عارضه در کف پا رو به جلو و به قوس داخلی نزدیکتر است. درمان این عارضه مشابه درمان التهاب نیام کف پایی است؛ گذاشتن محافظ برای قوس پا به منظور کاهش درد اولیه، بخش مهمی از درمان را تشکیل می دهد.

درد کف پا :
درد کف پا اصطلاحی کلی است که به درد قسمت پیشین پا، یعنی قسمتی که بین دو انتهای استخوانهای کف پایی قرار دارد، اطلاق می شود. این درد ممکن است همراه با، یا ناشی از، نقایص ساختمانی – مثلاً پر تقعری قوس کف پا – باشد. درمان این ناراحتی، نقایص پا را اصلاح و عملکرد پا را بهبود می بخشد و معمولاً از دو طریق حاصل می شود : یکی ورزشهایی برای بهبود تعادل در فعالیتهای عضلات پا و دیگری استفاده از مخافظهای پا برای ردیف کردن مفصلها از نظر مکانیکی.
نوع اختصاصی تری از درد کف پا عارضه ای است به نام «درد کف پایی مورتون» یا نورومای بین انگشتی. این عارضه بندرت رخ می دهد و در آن، به حای درد عمومی، درد موضعی شدیدی بین دو انتهای استخوانهای کف پایی در قسمت پیشین پا احساس می شود. این درد با بیرون آوردن پا از کفش و مالیدن یا تسکین می یابد. علت این درد، تورم رشت عصبی بین دو استخوان کف پایی است. التهاب باعث می شود که گاهی این عصب بین دو استخوان گیر افتد و فشرده شود که این حالت موجب بروز دردی شبیه فرو کردن خنجر در محل می گردد.

اگر این تورم یا نوروما، خیلی بزرگ باشد، هنگامی که محل را با دو انگشت از بالا و پایین فشار دهید یا قسمت پیشین پا را از دو طرف بفشارید، درد را احساس خواهید کرد. در صورتی که این عارضه شدید نباشد، می توان آن را با قرار دادن بالشتک، درست پشت استخوان دردناک کف پایی، درمان کرد؛ این بالشتک از مالیده شدن استخوان به قسمت متورم عصب جلوگیری می کند. ولی اگر عارضه شدید باشد و به دفعات سبب برو درد شود، معمولاً باید قسمت متورم را به کمک جراحی برداشت.

التهاب سزاموئید :
درد زیر برآمدگی پا در قاعد شست، ممکن است ناشی از وارد آمدن آسیب به یکی از استخوانهای سزاموئید باشد؛ استخوانهای سزاموئید استخوانهای اضافی ظریفی هستند که در وتر واقع در زیر سر اولین استخوان کف پای قرار دارند.
وارد آمدن نیروی مستقیم، بخصوص هنگامی که انگشتان پا به عقب خم شده باشند، می تواند سبب شکستگی این استخوان شود. پایکوبی مداوم، احتمالاً با تغییری در نوع کفش یا حرکات پا، ممکن است باعث کوفتگی این استخوان شود.

درمان اولیه به کمک بالشتک از فشار روی این استخوانها می کاهد و باعث بهبود کارایی عضلات کوچک پا بخصوص آنهایی می شود که حرکت شست را به عهده دارند. اگر آسیب دیدگی زیاد و درد شدید باشد، ممکن است جراحی و برداشتن استخوانهای سزاموئید لازم شود.

شست سفت :
سفت شدن مفصل شست فرایندی تدریجی است و معمولاً نتیج آسیب دیدگی کهن انگشت شست – یا آسیب دیدگی مفصل آن با سر استخوان کف پایی – در خلال مرحل بلوغ می باشد. در این عارضه، وارد آمدن فشار بر مفصل شست ممکن است دردناک باشد؛ خم شدن شدید انگشت شست – مثلاً هنگام دو سرعت، یا فرود آمدن پس از پرش یا پوشیدن کفش نامناسب می تواند سبب وارد آمدن فشار بر این انگشت شود. معمولاً اجتناب از فعالیتهای دردناک، قرار دادن محافظی نرم در زیر قوس داخلی، و انجام ورزشهای مخصوص باعث بهبود درد می شود. در این عارضه و همچنین در هم مواردی که درد جلو پا را به همراه دارد، باید از پوشیدن کفشهای پاشنه بلند که وزن بدن را به انگشتان منتقل می کنند، خودداری کرد. تخت کفشهای ورزشی مورد استفاده باید قطر مناسبی داشته باشد؛ به علاوه باید از پوشیدن کفشهای پاشنه ضخیم اما دارای کف نازک (بخصوص در زیر انگشتان) اجتناب کرد. اگر عارضه شست سفت، مزمن یا باعث درد زیادی شود، ممکن است انجام جراحی برای اصلاح کردن استخوانها و رفع فشار از مفصل لازم گردد.

بونیون :
در این عارضه، که در پزشکی به هالوس والگوس معروف است، انگشت شست به سمت انگشت دوم کشیده می شود و در نتیجه مفصل بین شست و اولین استخوان کف پایی از قسمت داخلی پا بیرون می زند. علت این عارضه کشش بیش از حد وتری است که شست را حرکت می دهد. کفشهای نوک تیز ممکن است در ایجاد این عارضه مؤثر باشند.

تغییر شکل حاصل گاهی شدید است، ولی لزوماً خیلی دردناک نیست. اگر این عارضه سبب ایجاد درد شود، بادی بالشتکهایی را اطراف استخوان بیرون زده قرار داد تا مانع از اصطکاک این قسمت با کفش شود. می توان از محافظ زیر یا برای متعادل کردن دوبار فشار خاصل از وزن روی پا استفاده کرد. اگر این مفصل خیلی دردناک باشد، و بخصوص اگر انحراف شست باعث وارد آمدن فشار بر انگشت دوم شود، می توان با جراحی قسمت بیرون زد استخوان را برداشت و مفصل را اصلاح کرد.

پنجه چکشی :
کوتاه شدن وتر عضلات پا، احتمالاً همراه با پر تقعر بودن قوس پا، یا پوشیدن کفش تنگ می تواند باعث ایجاد بد شکلی در انگشتان پا شود، به این صورت که قسمت میانی انگشتان به سمت بالا خم می شود و نوک آنها به سمت پایین می آید و به زمین فشرده می شود. اگر این عارضه بدون درد باشد اهمیتی ندارد و تنها باید از پوشیدن کفشهایی که باعث ساییدگی پوست مفصل انگشتان می شوند، خودداری کرد. در صورت لزوم می توانید برای جلوگیری از ساییدگی و بروز تاول روی انگشتان، مواد محافظ نرمی را دور این مفصلها بپیچد. اگر قوس پای شما پر تقعر است، برای جلوگیری از وارد آمدن فشار حاصل از وزن بدن روی برآمدگی شست، می توانید از محافظ قوس پا استفاده کنید. اما اگر این عارضه باعث ایجاد درد شدیدی شود، می توان بدشکلی حاصل را به کمک جراحی تصحیح کرد.

التهاب وتر و غلاف آن :
وترهای روی قسمت فوقانی پا مستعد ابتلا به این عارضه اند. ضرب مستقیم، ساییدگی حاصل از پوشیدن کفش تنگ، یا کشیدگی وترها بر اثر استفاد بیش از حد ممکن است باعث تحریک بافتی در محل تماس این وترها و غلاف آنها شود. خم کردن مچ پا به طرف پایین و در نتیجه کشیدگی بیش از حد این وترها، باعث ایجاد درد می شود. با حرکت دادن پا در حین لمس وترهای آن، حالت ساییدگی خفیفی حس می شود. درمان تخصصی شامل تزریق دارو یا فیزیوتراپی است. باید کفشها را از لحاظ تنگی قسمت میانی پا، سفتی دهانه و زبری زبانه بررسی کرد. در صورت لزوم باید بالشتکی را در طول زبان کفش قرار داد. از فعالیتهای دردناک و کشش بیش از حد پا باید خودداری کرد تا اینکه درد و احساس ساییدگی از بین برود.

سیاه شدن ناخن :
علل سیاه شدن ناخن عبارتند از وارد آمدن ضرب مستقیم به ناخن، اصطکاک ناشی از پوشیدن کفش تنگ، یا جدا شدن ناخن از بستر خود، مثلاً هنگامی که درز داخلی کفش به ناخن گیر کند و آن را طی حرکت به سمت بالا بکشد. سیاه شدن ناشی از خونمردگی در زیر ناخن است. اگر ناخن دردناک و همراه با احساس فشار بیش از حد باشد، می توان با سوزنی استریل شده آن را سوراخ و مقداری از خون را خارج کرد. اگر درد ناخن دائمی باشد،

برای درمان آن باید از پزشک کمک بگیرد. باید ناخنهای پا را یکنواخت و صاف کوتاه کنید تا از فرو رفتن ناخن در گوشت پا که مشکل را بیشتر می کند جلوگیری کرده باشید. محل انگشتان کفشهای شما باید به انداز کافی جا داشته باشد و مواظب باشید که در این قسمت درزهایی که ناشیانه دوخته شده اند و به ناخنهاگیر می کنند وجود نداشته باشد.

عوارض پوستی :
سفت شدن پوست پا در محلهایی که وزن را تحمیل می کنند، طبیعی است. پوست زیر پاشن پا همواره ضخیم و خشن است. ورزشهایی مانند اسکواش که مستلزم چرخیدن زیاد روی انگشت پاست باعث ضخیم شدن قسمتی دایره ای شکل از پوست کف پا می شود که درست زیر مفصل شست قرار دارد. در پاهای مورتون، پوست زیر مفصل انگشت دوم پا پینه می بندد. پینه بستن پا ناشی از فعالیت آن است و نشان می دهد که کدام قسمت از پا تحت بیشترین فشار قرار دارد. این پینه ها پوست را در برابر از هم گسیختگی محافظت می کنند. با این همه ضخیم شدن بیش از انداز پوست در یک محل می تواند موجب ناراحتی شودو ممکن است عفونت پوستی را که شاید به همان دلیل باعث ایجاد پوست اضافی شده باشد، پنهان کند. بنابراین باید با برداشتن پوست اضافی مناطق پینه بست کف پا به کمک لوسیون یا وسایل مخصوص برطرف کردن پوست، زیر آن را کنترل کنید. در صورت وجود هر گونه تردید، به پزشک مراجعه کنید.
مالش نقاطی از پوست که ضخیم نیستند تاول ایجاد می کند. تاول خطرناک نیست، اما بادی آن را از عوامل خطری که باعث عفونی شدنش می شود دور کرد. با گذاشتن پانسمان خشک روی تاول، بخصوص اگر پاره شده باشد، از آن محافظت کنید. پای خود را کاملاً تمیز نگه دارید و از راه رفتن با پای برهنه در مناطق آلوده خودداری نمایید. مراقب باشید که جوابها و کفشهایتان تنگ یا دارای لبه های خشن نباشد، زیرا این عوامل باعث بروز تاول می شوند. پاهای شما هنگام دودین و پریدن به طور قابل توجهی پهن می شوند و کفش باید جای کافی برای این تغییر داشته باشد.
بروز تاول روی نوک انگشتان پا نشان دهند تنگی کفش است. قسمت رویی انگشتان پا در برخی از کفشهای ورزشی از جنس کاملاً محکمی ساخته می شود که اغلب ایجاد تاول می کند. اگر دوند ماراتون هستید یا دویدن طولانی مدت سبب بروز تاول در پاهایتان می شود می توانید با مالیدن وازلین روی پوست پا و نرم کردن آن از بروز این عارضه جلوگیری کنید. اگر از بروز تاول در کف پا رنج می برید، از کفی هایی که جنس آنها متفاوت از کفی کفش است استفاده کنید و دقت کنید که کفشهایتان در قسمت کف تنگتر نباشد، زیرا این موضوع در ورزشهای سریع میدانی همچون اسکوا می توان باعث مالش بیش از حد کف پا به کفش شود.

پا نسبت به عفونتها بسیار آسیب پذیر است، بخصوص در ورزشکارانی که عادت دارند با پای برهنه در اطراف دوشهای عمومی راه بروند. زگیل، نوعی شایعی از عفونتهای بسیار مسری پاست. زگیلها نقاط دردناکی را، به صورت منطقه ای تیره در مرکز که اطراف آن را ناحی وسیعی از عفونت احاطه کرده است، در کف پا تشکیل می دهند. این ضایعات را باید با داروهای تخصصی و ترجیحاً به کمک متخصص بیماریهای پا برطرف کرد.

عفونت قارچی پا بیماری شایع دیگری در بین ورزشکاران است. در این بیماری پوسته های سفیدی به صورت لکه هایی متعدد همراه با حالت تحریکی و خارش بخصوص بین انگشتان و در کف پا، ایجاد می شود. داروهای تجارتی متعددی برای درمان این عارضه وجود دارد اما برای مداوای آن باید به متخصص بیماریهای با مراجعه کرد. خودداری از راه رفتن با پای برهنه در مکانهای عمویم از انتشار این بیماری جلوگیری می کند. اگر عفونتی در پا وجود داشته باشد که سبب ناراحتی شدید شود، و بخصوص در صورت وجود سوختگی یا زخم ملتهب، باید فوراً ه پزشک مراجعه کرد، زیرا در این گونه موارد برای جلوگیری از بروز التهاب شدیدتر باید آنتی بیوتیک مصرف شود.

مراقبت کلی از پا مستلزم این است که آنها را کاملاً تمیز نگه دارید. جورابهای خود را پس از هر جلسه تمرین بشویید. بگذارید کفش ورزشی شما پس از هر بار ورزش خشک شود و بین دو جلس تمرین آنها را در کیس پلاستیکی قرار ندهید. جورابهایی را انتخاب کنید که در آنها کمترین مواد مصنوعی بکار رفته است. از پوشیدن کفشهای ورزشی دارای پوشش پلاستیکی یا کفشهایی که در روی آنها نایلون زیادی بکار رفته است خودداری کنید، زیرا این نوع کفشها باعث عرق کردن پا می شود. هنگامی که در مکانهای عمومی دوش می گیرید، از دمپایی لاستیکی استفاده کنید تا پایتان در تماس مستقیم با زمین نباشد. پاهای خود را پس از شستن کاملاً خشک کنید و در صورت امکان روی آنها پودرهای طبی مخصوص پا بپاشید.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

بررسی و اهمیت نقش واکسنهای نو ترکیب در درمان سرطانهای معدهای و ر

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/31 4:8 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  بررسی و اهمیت نقش واکسن‌های نو ترکیب در درمان سرطان‌های معده‌ای و روده‌ای تحت فایل ورد (word) دارای 40 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی و اهمیت نقش واکسن‌های نو ترکیب در درمان سرطان‌های معده‌ای و روده‌ای تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

واکسن‌های نو ترکیب در درمان سرطان‌های معده‌ای و روده‌ای
پیشرفت‌های بدست آمده از علوم ایدئولوژی و بیولوژی ملکولی در چند دهه گذشته، دانشمندان را خوش بین نموده است که سیاست‌های حاکم بر مقررات ایدئولوژی ممکن است در بیمارانی که مبتلا به امراض سرطانی باشند مفید واقع شوند. پیشرفت‌های کلیدی که در این زمینه سوی داده است عبارتند از: 1- شناسایی نقش بحرانی سلول antigen – presenting و درک بیشتر فرآیندهای کاری آنتی ژ‌ن‌ها و عملکرد هر یک از آنها شامل تعاملات ملکولی فیمابین ملکولهای HLA و اپیتوپ‌های آنتی ژنتیک در سلول antigen – processing و گیرنده‌های روی سلول T و 2- نقش ملکولهای Co stimulatory مانند B7.1 و LFA-3 , ICAM در برقراری و نگهداری یک پاسخ ایمن. بعلاوه، روش‌های جدید به ما این اجازه را می‌دهد تا فاکتورهای تعیین کننده آنتی ژنتیک و ایدئولوژیک بیش از پیش شناخته شوند. آنتی ژن Carcinoembryonic یا CEA در سرطان‌های معده‌ای روده‌ای، شش و سینه‌ها به وفور یافت می‌شوند. در تحقیقات کلینیکی دستورالعمل‌ها و پروتکل‌هایی تهیه شده است که بواسطه آن استفاده از ولکتورهای ویروسی می‌توان بیماران را نسبت به CEA بدون عوارضی چون پدیده خود ایمنی، مقاوم نمود. از طریق ترکیب ولکتورهای ویروس شامل ‌MUC -1 و یا CEA به اضافه ملکولهای Costimulatory در یک رژیم غذایی، ملاحظه خواهد شد که این مداخله‌ها نه تنها می‌تواند تغییری در عملکرد ایمنی بدن داشته باشد بلکه به طور بالقوه می‌تواند باعث بهبودی در بیماری که تحت مراقبت‌های بالینی قرار دارند نیز بشود. فاز III مطالعات جهت اجرای تست فرضیه در دست اقلام می‌باشد.
در اواخر قرن 19، ویلیام کولی در مرکز تحقیقات سرطان شناسی نیویورک گزارش حاکی از پیروی خود به خودی سرطان بدخیم و بدنبال آلودگی شدید باکتریایی ارایه نمود. اگر چه بعدها نیز اجرای مجدد این عمل از این طریق با موفقیت‌های محدودی نیز همراه بود. متعاقب آن توجه از عفونت‌های جزیی به آنتی ژن‌های خاص سلول‌های سرطانی شناخته شده از طریق این سیستم ایمنی بدن معطوف گشت.
برای مثال، در موشها، ایمنی و مصونیت به methylcholanthrene تحریک شده بدخیم می‌تواند از طریق تزریق سلول‌های خراب سرطانی حیوانات مشابه از نظر ژنتیکی حاصل گردد. این مشاهده نمایان می‌کند که سرطان نوع خاصی از آنتی ژن تحریک شده توسط موتاژن‌های مشترک می‌باشند. نتایج این مطالعات به همراه پیشرفت‌های ایمونولوژی، مفهوم پایش و مراقبت ایمنی را تداعی می‌کند. بدین معنی که افراد از یک تکثیر بدخیم سلولی از طریق شناسایی عوامل مادرزادی و سیستم ایمنی انطباقی بدن، مورد محافظت قرار گیرند. این مشاهدات بسیار مهیج و امیدوار کننده بودند چرا که بواسطه آن می‌توان سرطان را بهبود بخشید. اما متعاقب آن مطالعات بعدی و سپس مطالعات بالینی این نتایج را مردود نمود. برای مثال مفهوم پایش ایمنی زیر سوال رفت هنگامی  که athymic nucle موشها در نوع وحشی آنها انتشار پیدا نمود و بدین طریق نتایج آزمایشات کلینیکی اولیه را مخدوش نمود. مطالعات و تحقیقات بیشتر درک ما را بر این مطلب بیشتر نمود که تعاملات بین عناصر یک سیستم ایمنی و سلول‌های سرطانی می‌تواند ما را به پیدا نمودن واکسنی جهت درمان سرطان راهنمایی کند. لنفوسیت‌های cytotaxict می‌توانند سلول‌های سرطانی HLA را در محیط‌های آزمایشگاهی از بین ببرند. همچنین موفقیت تزریق لنفوسیت‌ دهنده در بیماران خونی بدخیم، مؤید این نکته است که درمان ازاین طریق می‌تواند یک ابزار مهم بالینی در بیمارانی که دارای سرطان‌های بدخیم هستند، قلمداد شود.
پیشرفت‌ها در واکسن‌های درمان سرطان
این یک اعتقاد کلیدی در ایمنی شناسی سرطان است که سلول‌های سرطانی آنتی ژن‌ها را بیان می‌کنند و یگانگی و یکتایی این آنتی ژن‌ها باعث می‌شود تا ایشان به عنوان یک هدف بالقوه و مادرزادی یا عنصر مصون انطباقی مدنظر قرار گیرند. بنابراین نباید از این بابت شگفت زده شد که اشتباهات موجود در درمان‌های بالینی سرطان از طریق واکسن درمانی، عموما با اشتباهات موجود در تشخیص آنتی ژن‌ها توسط سیستم ایمنی بدن مرتبط باشند. در این خصوص محققان قادرند تا از طریق سیستم‌های ارزیابی حساس، وجود سلول‌های T را در مقابل آنتی‌ژن‌های مشترک سرطانی (TAAS) را تشریح نمایند. گیلبوآ آنتی ژن‌های TAA را که می‌توانند در مقابل سلول‌های سرطانی عمل نمایند را به دو گروه طبقه بندی کرده است: (1) مرتبط و خاص بیمار – تغییر در آنتی ژن‌های خودی و (2) مشترک – آنتی ژن‌های خودی بدون تغییر. آنتی ژن‌های خودی تغییر یافته، نتیجه ناپایداری ژنتیکی یک تومور بصورت انفرادی هستند و معمولا جزء پاتوفیزیولوژی تومور قلمداد می‌شوند. این آنتی ژن‌های خودی تغییر یافته از آنجا که می‌خواهند تا به صورت ایمونوژن‌های نیرومند باشند، شناسایی و ایزوله کردن تک تک آنها غیر عملی خواهد بود. اهمیت آنتی ژن‌های خودی در درمان بوسیله ایمونولوژی در سری آزمایشات آقای بون و همکاران مورد بررسی و استدلال قرار گرفته است. ایشان قادر بودند تا به راحتی خطوط سلول را از تراتوکارسینوما و لوئیس لانگ کار سینوما به موشهای سینژنیک منتقل نمایند. در این صورت در صورتیکه خط سلولی بدخیم ابتداً از طریق پرتودهی N-methyl-N’-nitro-nitrosoguanidine تغییر نماید، می‌تواند یک خط سلولی خاص تغییر یافته از آنتی ژن‌های خودی را که می‌تواند یک پاسخ ایمنی برای موش‌ها در برابر سلول‌های سرطانی باشد، تولید و ایجاد نمایند.
بر خلاف واکسن‌ها در برابر آنتی ژن‌‌های خصوصی، واکسن‌ها در برابر آنتی ژ‌ن‌های عمومی به عنوان محصولی در دسترس پتانسیل لازم جهت بهبود بیماران را دارند.
در بسیاری از موارد این آنتی ژن‌های عمومی با محصول ژن‌های نرمال بیان شده با سلول‌های سرطانی تطابق دارند. بنابراین بیماران می‌توانند انتظار داشته باشند که بسیاری از آنها را تحمل نمایند. سایر آنتی ژن‌های سرطانی عمومی، محصول ژن‌ جنینی که در بافت‌های دوره بزرگسالی یافت نمی‌شوند، و یا ملکول‌های مشترک زیان آور که تنها در سلول‌های سرطانی یافت می‌شوند هستند.
سرطانی oncofetal شاملsurvivin ها و OFA ها گزارش شده است. به علاوه گزارش‌های دیگر حاکی از شناسایی برخی از پروتئین‌های مشترک می‌باشد که نوع مشخصی از سلول‌های سرطانی بوده که بافت‌های نرمال وجود ندارند.
بهینه سازی تولید انتی بادی‌ها
فرآیند شناخت موثر آنتی ژن‌ها و تولید یک پاسخ ایمنی انطباقی بسیار پیچیده می‌باشد. آنتی ژن‌های سرطانی می‌بایست توسط سلول‌های phagocytic مانند سلول‌های dendritic ایجاد می‌گردند، سپس بصورت بخش‌های ایمونوژنیک با ابعاد تعریف شده به عمل آمده می‌شوند و با ملکول‌های MHC کلاس I برای معرفی به سلول‌های  T CD8 و کلاس II برای معرفی به سلولهای CD4 I ترکیب می‌گردند. این ترکیبات پیچیده سپس در سطح سلول‌های denritic آشکار می‌شوند. نام ملکول‌های MHC از تنش آنها در رد انتقال و جایگذاری در جای دیگر که توسط آنها انجام می‌شود، اقتباس شده است. در پاسخ به المان‌های متمایز آزاد شده توسط سلول‌های مخرب و فرآیند آسیب شناسی آن، سلول‌های dendritic به سلولهای بیان کننده آنتی ژن‌های نیرومند تفکیک می‌شوند و سپس به بافت‌های لنفوئیدی که حاوی سلولهای T می‌باشند منتقل می‌گردند.
سلول‌های T زمانی فعال می‌شوند که آنتی ژن‌های مخصوص سلول‌های T گیرنده به آنتی ژن‌های ترکیبی MHC که در سطح سلول بیان کننده آنتی ژن نمایان شده است، متصل می‌گردند. سلولهای T تنها به یک آنتی ژن ترکیبی MHC متصل می‌شوند اگر آنتی ژن ترکیبی توسط سلول T گیرنده شناخته شود. (آنتی ژن هم جنس) قابلیت یک آنتی ژن برای استخراج یک پاسخ ایمنی، تا اندازه‌ای تابع تعداد سلول‌های T واکنش پذیر هم جنس و اتصال و کشش بین سلول T علاقه مند و پاسخ ده و سلول بیان کننده آنتی ژن می‌باشد. به هر حال توان یک پاسخ ایمنی همچنین به سایر فاکتورهای نظیر تعاملات فیما بین MHC و ملکولهای CD8 , CD4 در سلول‌های T و ایجاد سیگنالهای تحریک کننده بین سلولهای عرضه کننده آنتی ژن‌ها و سلولهای T بستگی دارد. ملکول‌های تحریک شده که در سطح سلول‌های عرضه کننده آنتی ژن نمایان می‌گردند از طریق گیرند‌ه‌های متناظر در روی سلولT شناسایی می‌شوند. سلولهای سرطانی عموما فاقد ملکولهای تحریک شده هستند و بنابراین بسیار ضعیف به عنوان سلولهای عرضه کننده آنتی ژن عمل می‌نمایند. علاوه بر این هنگامی که آنتی ژن در غیاب ملکولهای تحریک شده عرضه می‌گردند، سلولهای T بی رمق و ناتوان می‌شوند که این موضوع می‌تواند به عنوان یک مکانیزم برای محافظت از سلولهای نرمال در مقابل یک پاسخ خود ایمنی بدن تلقی گردد. در بسیاری از تحققات گسترده انجام شده، تعاملات ملکولهای تحریک شده بین سلولهای عرضه کننده آنتی ژن (CD80) B7.1 و ملکول CD28 در روی سلولهای T می‌باشند.
برای نجات سلولهای T تکثیر آنها و تغییر شکل حافظه آنها تعاملات اضافی فیمابین ملکولهای تحریک شده الزامی است. برای مثال تعامل بین CD40 روی سلول عرضه کننده آنتی ژن فعال شده و CD40 لیگاند روی سلول T حائز اهمیت می‌باشد. بنابراین به منظور بهینه سازی تولید آنتی بادی‌ها، بدیهی است تولید کنندگان واکسن جهت درمان سرطان از روش‌های مشابه جهت رسیدن به بیشترین پاسخ مصونیت پذیری بدن از طریق عرضه آنتی ژن در زمینه ملکولهای تحریک شده، استفاده نمایند.
اهمیت سیگنالهای ملکول تحریک شده در نتایج مشاهدات آقای کولی بیش از یکصد سال پیش یافت می‌شوند. در این مشاهدات آمده است که پاسخ‌های ایمنی در مقابل آنتی ژن‌های ضعیف نیاز به سیگنالهای اضافی دیگر نیز دارد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

<   <<   21   22   23   24   25   >>   >