ارسالکننده : علی در : 95/5/31 4:10 صبح
مقاله اختلالات رفتاری کودکان و نوجوانان تحت فایل ورد (word) دارای 36 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله اختلالات رفتاری کودکان و نوجوانان تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اختلالات رفتاری کودکان و نوجوانان تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله اختلالات رفتاری کودکان و نوجوانان تحت فایل ورد (word) :
چکیـده
در این پژوهش ابتدا به نوعی اختلال رفتاری کودکان و نوجوانان به نام میزان منبع کنترل درونی و بیرونی پرداخته می شود که چون آمار قابل توجهی از کودکان و نوجوانان مبتلا به این اختلال روان شناختی، توانایی کنترل رفتارهای خود در محیط های سازمان یافته ای چون مدرسه را ندارند و این اختلال روز به روز افزایش یافته و به دلایل عدیده ای باعث کاهش فرآیند یاددهی و یادگیری در
کلاس درس می شود، لذا از اهمیت ویژه ای جهت بررسی و اقدام، برخوردار است. که متأسفانه بعضی از اولیاء آموزش و پرورش که به غیر از انگیزه های آموزشی در گود آموزش و پرورش قرار گرفته اند در این زمینه نه تنها تلاشی ندارند بلکه اگر کسانی بنا به ضرورتِ کار عملی ناگزیر باشند به ادارات آموزش و پرورش مراجعه کنند، با استقبال خیلی خوب و دلگرم کننده ای روبرو نمی شوند که در این خصوص در قسمت محدودیتهای تحقیق اشاره ای خواهد شد.
در این تحقیق با استفاده از فرمول و جدول (T-Test) در مقایسه ای که نمرات پسران بین سال 85 و 86 انجام گردید Sig به دست آمده 194/0 می باشد که مشخص گردید نکات معنی دار نمی باشد.
ـ در مقایسه ای که بین نمرات کسب شده ی دختران و پسران سال 86 انجام شد Sig به دست آمده 516/0 می باشد که نشان می دهد تفاوت معنادار نیست.
ـ در مقایسه ی نمرات دختران و پسران در سال 85 Sig به دست آمده 1333/0 چون از 05/0= آلفا که 05/0 است بزرگتر است تفاوت معنادار است.
امید است در آینده علت معنادار بودن این قسمت توسط محققین مشخص و اعلام گردد.
مقـدمه
موضوع تحقیق: بررسی و مقایسه میزان منبع کنترل درونی و بیرونی در سال تحصیلی 85 و 86 دانش آموزان دبیرستانی شهرستان چناران با اجرای آزمون و تست راتر می باشد.
این موضوع به لحاظ این که تاکنون در مراکز آموزشی کمتر مورد توجه قرار گرفته دارای ویژگی های خاصی می باشد که یکی از این ویژگی ها در مدارس، جالب بودن نتیجه اجرای تست راتر برای
دست اندرکاران آموزشی می باشد که در فرایند تعلیم و تربیت خیلی مؤثر می باشد و لازم است آموزش و پرورش به عنوان متولی این امر در جهت بسط و گسترش و کمک به مراکز تحقیقاتی همت بیشتری از خود نشان داده و در جهت شفاف نمودن توانمندی های بالقوه معلمان و دانش آموزان قدم های بلندتری بردارد.
بی شک در دنیای کنونی با فراهم بودن امکانات سمعی و بصری، محققین و پژوهشگران و حتی اولیاء دانش آموزان درخواهند یافت که چه تفاوت فاحشی بین آموزش و پرورش کشور ما و کشورهای پیشرفته وجود دارد. و لازم است مسئولین آموزش و پرورش از روزمرّگی درآمده و افقهای دورتری را رصد نموده و زمینه ی ایجاد انگیزش در معلمان جهت ورود به دنیای جدید تعلیم و تربیت فراهم نمایند.
بیان مسئله
از آن جائی که عوامل مختلفی در جریان یادگیری دخیل می باشند لازم است در حوزه ی آموزش و پرورش در جهت شناسایی آنها توسط اساتید فن اقدام و نسبت به رفع یا کاهش عوارض آن تلاش نمود.
آزمون یا تست استاندارد راتر در حال حاضر جزء آزمون هایی است که غیر از متخصصین علم روانشناسی و کارشناسان این امر کمتر با آن آشنایی دارند به همین خاطر در مراحل مختلف تحقیق می بایستی نسبت به کاربرد آن در حوزه ی تعلیم و تربیت برای افراد متعددی توضیح داده و آنها را توجیه نمود. لذا در این خصوص نیاز به آگاه سازی مجموعه ی عواملی که در جریان اجرا با
آنها سروکار داریم می باشد. از مهمترین عوامل مؤثر در یادگیری، اختلالات ناشناخته ای است که در دانش آموزان مشاهده می شود و تأثیر زیادی در افت آموزشی و تحصیلی آنها دارد.
در این تحقیق یکی از اختلالات غیرمحسوس که تأثیر زیادی در افزایش و کاهش منبع کنترل درونی و بیرونی دارد و در حالت طبیعی و عادی قابل مشاهده نیست و فقط از طریق تست و آزمون قابل مشاهده است می پردازیم.
آزمون با تست استاندارد راتر در این پژوهش به کار گرفته شده و در بین 15 دانش آموز دختر دبیرستان شاهد کوثر و 15 دانش آموز پسر سال اول دبیرستان شهید مطهری شهرستان چناران در سال تحصیلی 86 ـ 85 اجرا گردید. بعد از یک سال در سال تحصیلی 87 ـ 86 همان آزمون در بین دانش آموزان ذکر شده مجدداً تکرار گردید.
نتایج به دست آمده قابل توجه و دارای تغییرات معنی داری می باشد. این عملیات در چهار نمودار مقایسه ای میزان افزایش یا کاهش منبع کنترل درونی و بیرونی هر یک از دانش آموزان در صفحات 18 و 19 و 20 و 21 به تصویر کشیده شده است که با یک نگاه می توان تغییرات ذکر شده را مشاهده نمود و نسبت به موارد مورد نظر تجزیه و تحلیل کرد.
ابزار به کار گرفته شده در این تحقیق تست استاندارد راتر می باشد که دستورالعمل و
نمونه ی آزمون آن در صفحه ی 30 و 29 آورده شده است.
تست ذکرشده میزان منبع کنترل درونی و بیرونی افراد را مشخص می کند و اختلالات مشخص شده معمولاً ناشی از نگرش و اعتقادات رفتاری فرد نسبت به انجام امور می باشد و در صورت نیاز به درمان با عمل به توصیه های مشاوران و کارشناسان مربوطه قابل علاج و پیشگیری است. انتظار می رود در عصر دانایی هر چه زودتر نسبت به توانمند کردن نسل جدید و آینده سازان جامعه اقدام گردد.
اهمیت مسئله
با توجه به گستره ی بی حد و حصر اختلالات رفتاری و روانی و تلاش جمعی و همت همه ی دلسوزان جوامع بشری به منظور شناسائی عوامل و عناصر مداخله گر در این امر، ما هم بنا به وظیفه بر آن شدیم تا با اجرای تست منبع کنترل بیرونی و درونی راتر در بین دانش آموزان دبیرستان های پسرانه و دخترانه شهرستان چناران بتوانیم قدم هر چند کوچکی در جهت روشن شدن نکات
مبهم و رسیدن به مفاهیم علمی برای توسعه روزافزون یادگیری برداشته و در زمینه ی ترویج و رشد آن تلاش نموده و این حرکت انگشت اشاره ای برای پژوهشگران و اندیشمندان در آینده باشد.
بی شک همه ی ما در حد توان موظفیم در میادین علمی وارد شویم و با بضاعت علمی و عملی خود هر چند اندک، در پیشرفت مباحث تخصصی آموزشی دخالت نمائیم. امید است با استعانت گرفتن از درگاه خداوند منان در حوزه ی کاری مؤثر باشیم. انشاءا;
ضرورت و اهمیت موضوع
میزان پراکندگی و شیوع کاهش فرم میزان منبع کنترل درونی و بیرونی از اختلالات رایج روان شناختی کودکان و نوجوانان است که هم اکنون آمار قابل توجهی را به خود اختصاص داده و شامل طیفی از پرحرفی تا ناتوانی در یک جا نشستن است. این افراد اگر در قالب منحنی استاندارد در نظر بگیریم 27% درصد اکتیو و خیلی پرتحرک و دایم در حال
فعالیت اند، بیش از حد شلوغ کرده و مزاحم همه از جمله: معلم و هم کلاسی هایشان هستند و چون در جریان تدریس و فرایند یادگیری، اختلال زیادی ایجاد می کنند بنابراین میزان توجه دانش آموزان نسبت به فراگیری مطالب که یکی از مهم ترین عوامل انگیزه در فرآیند یادگیری می باشد، کاهش می یابد و 27% ناتوان، بدون تحرک و 46 درصد میانه منحنی هم از دو گروه ذکر شد متأثر خواهند شد.
لذا روش صحیح کنترل رفتار این مجموعه در کلاس درس، به جهت رسیدن معلم به اهداف آموزشی، از اهمیت زیادی برخوردار بوده و ضرورت چاره اندیشیدن در این زمینه به طور کامل احساس می شود.
هـدف از انجام این تحقیق
هدف کلی : این تحقیق عبارت است از: مشخص کردن میزان منبع کنترل درونی و بیرونی دانش آموزان پایه ی اول دخترانه ی دبیرستان شاهد و پایه ی اول پسرانه دبیرستان شهید مطهری شهرستان چناران و مقایسه ی هر یک از آنها به تفکیک جنسیت با خودشان و در ادامه مقایسه دختران و پسران با یکدیگر به لحاظ اهمیت موضوع از ضروریات می باشد.
اهداف جزئی :
1- علت اصلی بروز اختلالات رفتاری در کودکان و نوجوانان چیست؟
2- چه روش مناسبی را می توان برای کنترل چنین رفتارهایی در کلاس درس ارایه نمود؟
3- نقش راهنمایی و مشاوره در سازگاری این نوع دانش آموزان با محیط پیرامونشان چیست؟
فرضیـه ها
پیش فرض های منتخب در خصوص دانش آموزان که دچار کاهش منبع کنترل درونی و بیرونی هستند.
1- بین کاهش منبع کنترل و داشتن هم بازی رابطه وجود دارد.
2- بین کاهش منبع کنترل و داشتن هم سن و سال رابطه وجود دارد.
3- بین کاهش منبع کنترل و داشتن فضای مناسب بازی رابطه وجود دارد.
4- بین کاهش منبع کنترل و وراثت رابطه وجود دارد.
5- بین کاهش منبع کنترل و محیط زندگی رابطه وجود دارد.
6- بین کاهش منبع کنترل و روابط پدر و مادر رابطه وجود دارد.
7- بین کاهش منبع کنترل و فضای حاکم بر خانواده رابطه وجود دارد.
8- بین کاهش منبع کنترل و تغذیه ی کودک رابطه وجود دارد.
9- بین کاهش منبع کنترل و تنبیه رابطه وجود دارد.
10- بین کاهش منبع کنترل و درآمد خانواده رابطه وجود دارد.
11- بین کاهش منبع کنترل و کم توجهی اعضاء خانواده رابطه وجود دارد.
12- بین کاهش منبع کنترل و مراقبتهای ویژه ی دوران بارداری رابطه وجود دارد.
13- بین کاهش منبع کنترل و جریان زایمان رابطه وجود دارد.
14- بین کاهش منبع کنترل و صدمات مغزی رابطه وجود دارد.
تعاریف مفهومی و عملیاتی
مفهومی :
منبع کنترل : مفهوم کنترل دارای دو بعد درونی وبیرونی است . بنابر بر فرضیات راتر افرادی که دارای منبع کنترل درونی هستند معتقد ند که اعمالشان نقش عمده ای در به حداکثر رساندن برون دادهای بد یا خوب دارد . (199 آزاد 1373 )
منبع کنترل بیرونی : افرادی که دارای منبع کنترل بیرونی هستند فکر میکنند برون دادهای بد یا خوب ارتباطی با رفتار خود آنها ندارد و از کنترل آنها خارج است .
مقطع دبیرستان : دانش آموزان اول و دوم دبیرستان (16 و 17 ساله )
تعریف عملیاتی :
منبع کنترل : توسط نتایج تست راتر با 29 سوال مورد بررسی قرار میگیرد .
مقدمه و پیشینه ی تحقیق
با توجه به بررسی هایی که صورت گرفت در زمینه بررسی میزان منبع کنترل درونی و بیرونی راتر در کتابخانه تربیت معلم و بعضی مراکز دیگر مورد مشابهی مشاهده نگردید. فقط در کتابخانه مرکز شهید کامیاب یک تحقیق توسط سرکارخانم شریفیان در سال 74 به آدرس کتابخانه ای (72 ـ 11 ـ 76) انجام شده بود که جامعه آماری آن تحقیق، مسئولین و مدیران بهزیستی بودند که مورد آزمون
و تست قرار گرفته بودند و آمار و ارقامی در زمینه مشخص نمودن نتیجه ی آزمون اعلام گردیده بود ولی مشابه این تحقیق (بررسی و مقایسه میزان افزایش و یا کاهش منبع کنترل درونی و بیرونی دانش آموزان دبیرستانی شهرستان چناران در سال تحصیلی 86 و 85 و 86 و 86) تاکنون مشاهده نگردید. و غیر از مورد فوق پیشینه ای در این راستا مشاهده و پیدا نشد. ولی با مراجعه به اینترنت تعدادی تحقیق درباره ی منبع کنترل رویت شد که در اینجا به آنها اشاره میکنیم .
عنوان فارسی: بررسی و مقایسه منبع کنترل و رضایت زناشویی بین زنان شاغل (معلم)و خانه دار شهر تهران
عنوان لاتین:
تاریخ انتشار: اردیبهشت 1383
سمینار: کنگره سراسری آسیب شناسی خانواده در ایران _نخستین
تحقیق:
سایر مقالات سمینار
موضوعات مرتبط
مولف (مولفین): زهرا فراست کارشناسی ارشد مشاوره , سایر آثار
شماره صفحه: 0
شماره نشریه:
نشریه داخلی:
نشریه خارجی:
محل دستیابی: دانشگاه شهید بهشتی پژوهشکده خانواده
محل دسترسی روی اینترنت:
کلید واژه:
چکیده: هدف: در این پژوهش هدف اصلی عبارت است از بررسی میزان رضایت زناشویی با توجه به منبع کنترل (درونی و بیرونی)و مقایسه آن بین زنان شاغل و خانه دار با توجه به این هدف می توان منبع کنترل را بعنوان عاملی که بر رضایت از زندگی زناشویی موثر است بررسی کرد. روش: از آنجا که مطالعه فوق به توصیف متغیرهای مورد مطالعه و تعیین رابطه میان آنها دردو گروه می پردازد،در دسته بندی طرح های تحقیق،پژوهش حاضر توصیفی و از نوع پس رویدادی(علی -مقایسه
ای)است.جامعه آماری شامل کلیه زنان شاغل(معلم)و خانه دار شهر تهراناست مشروط بر این که تا سال 79-80،سه سال از زندگی مشترکشان گذشته باشد و بین 25 تا55 سال سن داشته باشند.همچنین دارای حداقل یک فرزند باشند که در نهایت تعداد 100 معلم و 100 زن خانه ار از طریق نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند.و همچنین در این پژوهش برای جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه راترز و رضایت زناشویی ایریچ استفاده شده است. نتایج: فرضیه 1:بین میزان رضایت
زناشویی زنان (خانه دار و شاغل هر دو )دارای منبع کنترل درونی و بیرونی تفاوت وجود دارد.با استفاده از آزمون T نتایج نشان می دهد که برخلاففرضیه صفر بین زنان دارای منبع کنترل درونی و بیرونی از لحاظ میزان رضایت زناشویی تفاوت معناداری وجود ندارد. فرضیه 2:بین میزان منبع کنترل
زنان شاغل و خانه دار تفاوت وجود دارد که با استفادهاز آزمون T نتایج نشان می دهد که تفاوت دو گروه ،معنادار است و زنان خانه دار نسبتبه معلمان ،دارای منبع کنترل بیرونی تر هستند. فرضیه 3:بین میزان رضایت زناشویی زنان شاغل و خانه دار تفاوت وجود دارد که با استفاده از آزمون T
نتایج نشان می دهد که تفاوت بین دو گروه معنادار است و رضایت زناشویی زنان خانه دار بیش از رضایت زناشویی زنان شاغل است. بحث: در این پژوهش تجزیه و تحلیل داده ها مشخص کرد که منبع کنترل بعنوان یک متغیر مستقلبر رضایت زناشویی زنان تاثیری ندارد که با تحقیق هوگان یون مین(1993)که معتقد استکه دوستی و یگانگی تنها عامل تاثیر گذار در رضایت زناشویی است همخوانی دارد.دربارهفرضیه سوم می توان به مطالعه هال(1996) اشاره کردکه معتقد است که با افزایش سنگینینقش در زنان شاغل،نارضایتی زناشویی آنان فزونی می یابد،همچنین مطالعات
گوو(1980) وهوستون(1993)نشان می دهد که با توجه به اشتغال زنان،وظایف خانه هنوز هم با همان حالت سنتی بر دوش زنان است و با عث افزایش نارضایتی زنان شاغل می شود.درباره فرضیه 2:با توجه به این که تحقیقی که در این زمینه در مورد زنان انجام گرفته است پیدا نشد تنها می توان گفت که با توجه به نظر کشاپ (1989)اشتغال در مقایسه با عدم اشتغال موجبافزایش کانون کنترل درونی مردان می شود.
Web site comments to the webmaster
© 2003 University of Social Welfare & Rehabilitation. All rights reserved.
راتر متولد نیویورک و آخرین فرزند از خانواده¬ای یهودی است. راتر از کودکی علاقه¬مند روانشناسی بود. او دیدگاه فروید و آدلر را مطالعه کرد، از این بین آدلر تاثیر زیادی بر او داشته است. او ابتدا در رشته شیمی به تحصیل پرداخته و از دوره فوق لیسانس وارد رشته روانشناسی بالینی شد. او به عنوان روانشناس در طول جنگ جهانی دوم خدمت کرد. راتر در سال 1988 جایزه خدمات برجسته علمی را از انجمن روانشناسی آمریکا دریافت کرد. راتر در سال 1982 کتاب خود با عنوان رشد و کاربرد نظریه یادگیری اجتماعی[1] و در سال 1990 کنترل درونی در مقابل کنترل بیرونی تقویت [2]را منتشر کرد.
نظریه شخصیت در دیدگاه راتر
دوفرض اساسی در نظریه راتر این است که: 1) شخصیت آموخته می¬شود و 2) شخصیت به سوی هدفهای خاصی برانگیخته می¬شود. مفاهیم دیگر در دیدگاه راتر توان رفتاری، انتظار، ارزش تقویت، موقعیت روانی، آزادی حرکت، نیازهای روانی، کمترین سطح هدف و منبع کنترل می¬باشد که هر کدام به اختصار توضیح داده خواهد شد.
بر اساس توان رفتاری[3] گزینش یک رفتار بر مبنای گزینش هوشیار از انتخابهای رفتاری موجود، با در نظر گرفتن ادراک ذهنی از آن موقعیت، علاوه بر تاثیر موقعیت محرک صورت می¬گیرد، لذا راتر برداشتی ذهنی¬تری از رفتارگراها از مفهوم رفتار دارد. توصیف راتر اعمال آشکار و ناآشکار را دربردارد. اعمال ناآشکار فرایند شناختی درونی را شامل می¬شود، اما اصولی که وقوع هر دوی آنها (رفتارهای آشکار و ناآشکار) را کنترل می¬کند، تفاوتی ندارد.
اما آنچه از مفهوم انتظار[4] بر می¬آید این است که اگر در موقعیتی به شیوه خاص رفتار می¬کنیم، می¬توانیم انتظاری از آن داشته باشیم. می¬توانیم پاداشی را که پیامد آن است پیش¬بینی نماییم. درجه انتظار به تقویتهای گذشته و تعمیم¬های صورت گرفته وابسته می¬باشد.
ارزش تقویت[5]، ترجیح یک تقویت خاص بر تقویت دیگر است. این تجربیات از تجربه ما در مربوط کردن تقویت¬های گذشته به تجربیات جاری ناشی می¬شود. ارزش تقویت با مفهوم انتظار نیز رابطه دارد. انتظارات ما باعث ارزش¬گذاری¬های متفاوتی می¬شود. با این اوصاف توان رفتاری تابعی خواهد بود از انتظارات و
ارزشهای تقویت در مورد رفتارهای خاص، فلذا خواهیم داشت:
BP= f (E & RV)
طبق این نظریه افراد به طور پیوسته به محیط¬های درونی و بیرونی خود واکنش نشان می¬دهند. این نیروها همواره بر روی یکدیگر تاثیر می¬گذارند. رفتار را فقط از شناخت موقعیت روانی[6] می¬توان درک کرد. رفتار شخص در اثر ادراک او از موقعیت تغییر خواهد کرد. چنین برمی¬آید که نگاه راتر یک دیدگاه تعاملی باشد که در نظریه بندورا به اوج خود رسیده است.
همانند انتظار، انتظار فرد درباره اینکه رفتارهای خاصی در ارضای یک نیاز به موفقیت خواهد خواهد انجامید با آزادی حرکت رابطه دارد. آزادی حرکت کم می¬تواند از عوامل متعددی شامل شود.
انگیزه عمده در انسانها به حداکثر رساندن تقویت مثبت و به حداقل رسانده تنبیه در تمام موقعیت¬هاست. در نظریه راتر شرایط بیرونی به تقویت کننده¬ها اشاره دارد و شرایط شناختی درونی به نیازها مربوط می¬شود. نیازهای روانی[7] از دیدگاه راتر آموخته می-شوند. نیازهای روانی طبقاتی دارند که از آن جمله است: نیازهای شهرت و مقام (شایسته بودن و خبره بودن)، نیازهای محافظت و وابستگی (داشتن فرد و یا گروهی که به نفع فرد عمل کنند)، نیازهای تسلط (هدایت و کنترل اعمال دیگران) نیازهای استقلال ( احتیاج به تصمیم¬گیری و اتکاء به خود)، نیاز عشق و محبت ( پذیرش توسط دیگران و دوست داشته شدن از طرف آنها و نیازهای جسمانی (که به امنیت می¬انجامد).و اما مفهوم منبع کنترل[8] از بنیادی¬ترین مفاهیم در نظریه راتر می¬باشد
که تحقیقات زیادی بر اساس آن صورت گرفته است. از دیدگاه راتر تفاوتهای شخصیتی افراد مربوط به منبع تقویت آنهاست. منبع تقویتها همان منبع کنترل افراد است که به منبع کنترل بیرونی (کنترل توسط بیرون) و منبع کنترل درونی (وابسته به خود افراد) تقسیم می¬شود. بر اساس منبع کنترل بیرونی تقویتها توسط محیط بیرون، سرنوشت یا دیگران کنترل می¬شود و بر اساس منبع کنترل درونی تقویت تحت کنترل رفتارها و ویژگیهای خود افراد است.
و مفهوم نهایی که ما از دیدگاه راتر به آن می¬پردازیم اعتماد میان فردی[9] است. اعتماد میان فردی میزان اطمینانی است که به کلام، اظهارات شفاهی یا کتبی، یا تعهدات یک فرد یا گروه داریم.
انسان از دیدگاه راتر
همان طور که گفته شد راتر بسیار از آدلر تاثیر گرفته است. نگاه راتر چون آدلر به انسان مثبت است. راتر به اراده¬ی آزاد معتقد است (بویژه در مورد کسانی که منبع منترل درونی دارند). او مدافع تربیت است و به گذشته و حال نگاه یکسانی دارد. علاوه بر این او زمانی که از انتظارات صحبت می¬کند، آینده را نیز در رفتار دخیل می¬داند. موقعیتهای روانی افراد متعلق به خود آنهاست و منحصر به فرد است. رفتار از دیدگاه راتر هدفگراست و انتظارات در شکل¬دهی رفتار نقش ویژه¬ای دارد.
راتر برای اندازه¬گیری مفاهیم نظری در نظام خود از مصاحبه، آزمونهای فرافکن و مشاهدات مستقیم رفتار و خصوصاً از پرسشنامه¬های خودسنجی استفاده می¬کند. او برای اندازه¬گیری ارزش تقویتها از روش رتبه¬بندی و انتخاب رفتاری استفاده می¬کند. او برای ارزیابی انتظارها از شیوه¬های غیرکلامی استفاده می¬کند. برای ارزیابی منبع کنترل بیرونی و درونی نیز مقیاسهایی ساخته شده است و برای ارزیابی اعتماد میان فردی نیز مقیاس ویژه¬ای به کار می¬رود.
پژوهش در نظام راتر عمدتاً آزمایش و طرحهای همبستگی را شامل می¬شود. تاکنون تفاوتهای سنی و جنسی، نژادی و اجتماعی، نقش یادگیری و سلامت جسمانی در منبع کنترل ارزیابی شده است. طبق تحقیقات انجام شده منبع کنترل هر فرد در کودکی آموخته می¬شود و وابسته به رفتار والدین است.
راتر مفاهیم نظری¬اش را دقیق و خالی از ابهام تعریف می¬کند. او ارتباط مناسبی بین متغیرهای شناختی و تقویت برقرار کرده است. منبع کنترل در دیدگاه راتر با مفهوم خودکارآمدی در نظریه شناختی اجتماعی بندورا شباهتها و تفاوتهایی دارد. از این جهت که هر دو مفهوم عقیده افراد را درباره درجه کنترل آنها بر رویدادهای زندگی خود دارند و تلاش برای برخورد با آنها را در برمی¬گیرد، هر دو مفهوم مشابه هم هستند. اما منبع کنترل به بسیاری از موقعیتهای زندگی تعمیم یافته است، در حالی که خودکارآمدی در نظام بندورا به موقعیتهای خاص محدود است و اختصاصی است.
عنوان : تاثیر تمرینات هوازی بر منبع کنترل و میزان افسردگی جانبازان ضایعه نخاعی استان خراسان
موضوعات مرتبط
تاریخ ارائه: 1374
دانشگاه: دانشگاه تربیت معلم
گروه:
نام دانشجویان: محمدکشتی دار
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد
رشته تحصیلی: تربیت بدنی
اساتید راهنما: 0 کدیور , سایر آثار
اساتید مشاور:
چکیده: هدف از انجام این پژوهش ،تاثیر تمرینات هوازی بر منبع کنترل و میزان افسردگی حانبازان ضایعه نخاعی استان خراسان می باشد.متغیرهای وابسته مورد بررسی این تحقیق عبارتنداز :منبع کنترل درونی-بیرونی و میزان افسردگی .طرح تحقیقی این پژوهش یکی از مجموعهطرحهای شبه تجربی است،که بنام “طرح پیش أزمون – پس أزمون با گروه گواه و استفاده از گزینش تصادفی
أزمودنی” مطرح شده است.30 نفر از أزمودنی افسرده با کنترل بیرونی براساس پرسشنامه مقدماتی به دو گروه 15 نفری نسبتاً همگن تجربی و گواه تقسیم شدند،کهأزمونهای افسردگی بک و منبع کنترل راتر و 1500 متر ویلچررانی فرانکلین در پیش أزمون و پس أزمون از گروه تجربی بعمل أمد، و از أزمدنیهای گروه کنترل فقط أزمونهای روانی گرفته شد،و أنها در أزمون 1500 متر ویلچررانی شرکت نکردندوگروه تجربی به مدت 6 هفته وهفته ای سه جلسه ،در معرض فعالیتهای بدنی
هوازی با شدت متوسط 55 درصد ضربان پیشینه (HR) قرار گرفتت،در حالیکه گروه گواه از فعالیتهای بدنی هوازی محروم بود.برای مقایسه میانگین نمره های منبع کنترل و افسردگی و سظخ ضایعه ،أزمون تی (t-test) در پیش أزمون از گروههای بعمل أمد،که نتایج تفاوت معنی داری را با a=0/05نشان نداند،لذاگروهها به لحاظ این سه ویژگی نسبتا همگن شده بودند.نتایح بدست أمده از فرضیه های تحقیق با a=0/05و اطمینان 95 درصد در نظر گرفته شده است.نمرات بدست أمده از Peakvo2(%) و حداکثر اکسیژن مصرفی أزمودنیها (Vo2max)(mi.kg.-1.min-1)در قبل و بعد از برنامه تمرینی اختلاف معنی داری را نشان داده که بیان کننده اثر برنامه تمرینی بر روی أزمودنیها
می باشد لذا ظرفیت قلبی-تنفسی أزمودنیها بعد از اعمال برنامه تمرینی بهبودیافته است ونتایج در پس أزمون گروه تجربی نشان می دهد که منیع کنترل بیرونی جانبازان به سمت درونی شدن در
مقایسه با پیش أزمون گروه تجربی و پس أزمون گروه گواه سوق پیدا کرده است.همین امر در مورد افسردگی مصداق داشته،و افسردگی هم کاهش یافته است.بینأمادگی قلبی-تنفسی و منبع کنترل درونی -بیرونی ارتباط معنی داری وجود دارد و همچنین بین منبع کنترل بیرونی و افسردگی ،سطح ضایعه شدید و منبع کنترل بیرونی ارتباط معنی داری وجود دارد.نتیجه کلی بر اثر فعالیتهای بدنی هوازی نظامدار متغیر های روانی (منبع کنترل-افسردگی)تغییر پیدا کرده و به سمت مثبت سیر می کند. این پایان نامه در 118 صفحه و همراه با تصویر،جدول،نمودار،کتابنامه و خلاصه به فارسی و انگلیسی ارائه گردیده شده است
.
فعالیتهای ورزشی در تعدیل ساختار شخصیتی افراد تاثیرگذار است
موضوع: پایان نامه ها
خلاصه: براساس نتایج یک پایان نامه کارشناسی ارشد تربیت بدنی؛ فعالیتهای ورزشی در تعدیل ساختار شخصیتی و روانی افراد همچون احساس تنهایی موثراست.
نبی شمسایی دانشجوی کارشناسی ارشد تربیت بدنی دانشگاه رازی با راهنمایی دکتر بهرام یوسفی و دکترسعید صادقی بروجردی و با حضور اساتید داور دکترحمید رضا طاهری، دکترنجم الدین مولایی و نماینده تحصیلات تکمیلی دانشگاه دکتر نیک رایی به دفاع ازپایان نامه خود با موضوع بررسی ومقایسه احساس تنهایی و ارتباط آن با منابع کنترل کننده درونی و بیرونی درمیان دانشجویان پسر ورزشکار وغیر ورزشکار دردانشگاه رازی پرداخت.
دراین تحقیق 60 دانشجوی پسر ورزشکار شرکت کننده در تمرینات تیم های ورزشی دانشگاه (رشته های تیمی) و60 نفرازدانشجویان غیر ورزشکار که هر دوگروه در دامنه سنی 19 تا 26 سال قرار داشتند به عنوان نمونه های آزمودنی در نظرگرفته شده اند.
بر اساس این پایان نامه متغیرهای تحقیق شامل مواردی همچون احساس تنهایی، منبع کنترل درونی، منبع کنترل بیرونی اول( گرایش به شانس) و منبع کنترل بیرونی دوم( گرایش به افراد قدرتمند) درهر دو گروه می باشد و متغیر احساس تنهایی توسط پرسشنامه احساس تنهایی UCLA و منبع کنترل توسط پرسش نامه (IPC) اندازه گرفته شدند.
در پژوهش مذکور پس از جمع آوری اطلاعات، ابتدا وضعیت طبیعی یا غیر طبیعی بودن و توزیع داده ها مورد بررسی قرار گرفت.
با بررسی روابط بین متغیرها؛ بین احساس تنهایی با منبع کنترل درونی و منبع کنترل بیرونی( گرایش به افراد قدرتمند) در دو گروه و احساس تنهایی و منبع کنترل بیرونی(گرایش به شانس) در پسران ورزشکار ریال، بین احساس تنهایی و منبع کنترل بیرونی(گرایش به شانس) در پسران غیر ورزشکار با ضریب اطمینان 99 درصد ارتباط معناداری مشاهده شد.
همچنین از مقایسه متغییرها مشخص شد که بین احساس تنهایی ومنبع کنترل درونی در دو گروه تفاوت معناداری وجود دارد، میان احساس تنهایی و منبع کنترل بیرونی در دوگروه تفاوتی با معنا برقرار است.
براساس نتایج حاصل ازاین پایان نامه نقش مثبت و ارزنده فعالیتهای ورزشی در تعدیل ساختار شخصیت و سلامت روان افراد آشکار واهمیت توجه به مطالعاتی ازاین دست برای مربیان و مسئولین حوزه تربیت بدنی مشخص می شود.
isna
www.irdc
خوشبختانه در کشورهای پیشرفته انجام این گونه آزمون ها و پژوهش ها در حد وسیع انجام می شود که امید است این امر در کشورهای در حال توسعه به عنوان یک فرهنگ مطرح شود.
مقـدمه
در فصل سوم 6 قسمت از حساس ترین قسمت های تحقیق که می توان از آن به عنوان شناسنامه تحقیق یاد کرد ارائه می گردد. این قسمت ها عبارتند از: روش پژوهش، جامعه آماری و نمونه آماری، روش نمونه گیری، ابزار پژوهش، روش اجرا و روش تجزیه و تحلیل.
امید است مطالب و محتواهای ارائه شده در این بخشها بتواند به صورت شفاف، ابزار و روشهایی که میزان کاهش یا افزایش منبع کنترل درونی و بیرونی دانش آموزان را در این تحقیق مشخص نموده است به تصویر بکشد. و محققین، پژوهشگران و همکاران گرامی را در جریان ریز فرایند آن قرار دهد.
روش تحقیق
روش تحقیق به صورت آزمایشی (شبه آزمایشی )و در دو دبیرستان
دخترانه و پسرانه در پایه اول دبیرستان در سال تحصیلی 85 و بعد از یک سال تحصیلی در بین همان دانش آموزان در سال تحصیلی 86 با اجرای آزمون مقیاس منبع کنترل درونی و بیرونی راتر مورد تست قرار گرفتند و ابزار آن تست استاندارد راتر می باشد.
جامعـه آماری
جامعه آماری 15 دانش آموز پایه ی اول دبیرستان دخترانه شاهد چناران و 15 نفر
دانش آموز پایه اول دبیرستان شبانه روزی پسرانه شهید مطهری چناران در سال تحصیلی 85 می باشند که در این تحقیق ابتدا در سال تحصیلی 86 ـ 85 از دانش آموزان ذکر شده آزمون استاندارد راتر گرفته شد و مجدداً بعد از یک سال ارتقاء تحصیلی، افراد مورد نظر در سال تحصیلی 87 ـ 86 مورد همان آزمون قرار گرفتند که نمرات کسب شده بین دو آزمون مورد مقایسه و بررسی قرار گرفتند.
ابزار پژوهش
ابزار پژوهش در این تحقیق تست استاندارد راتر در خصوص مشخص کردن میزان منبع کنترل درونی و بیرونی می باشد که نمونه ی کامل آن در دو نوع عمل شده و سفید در قسمت ضمائم آورده شده است.
روش اجرا
روش اجرا به صورت فردی در شهرستان چناران در دو دبیرستان دخترانه شاهد کوثر در مرکز شهر و دبیرستان شبانه روزی شهید مطهری در دو سال تحصیلی یعنی در سال تحصیلی 86 ـ 85 تست راتر روی جامعه آماری اجرا گردید و بعد از یک سال ارتقاء تحصیلی دانش آموزان مورد نظر مجدداً تست مذکور تکرار گردید.
روش تجـزیه و تحلیل
روش تجزیه و تحلیل با استفاده از آمار و اطلاعات گردآوری شده و استفاده از فرمول T.Test با بهره گیری از سخت افزار (SPSS) و به صورت موردی و زمینه ای ارائه گردید. که در این قسمت لازم است از زحمات استاد ارجمند که با آشنا
نمودن دانشجویان با این شیوه کمک شایانی را ارائه فرمودند، صمیمانه تقدیر و تشکر نمائیم.
بحث و نتیجـه گیـری
اگرچه در فصل چهارم اساتید فن کارشناسان محترم می توانند با مقایسه ی نمودارها خیلی از اطلاعات مورد نیاز خود را از بین شاخصهای تعیین شده کسب نمایند اما در این قسمت با استفاده از اطلاعات سخت افزار SPSS می توان به موارد ظریف تری اشاره کرد.
1- در مقایسه ی نمرات دانش آموزان دختر در سال تحصیلی 86 ـ 85 و سال تحصیلی 87 ـ 86 Sig به دست آمده 194/0 می باشد که با مقایسه با 05/0= آلفا تفاوت معنی داری را نشان نمی دهد که موارد ذکر شده در قسمت جدول مربوطه مشخص شده است.
2- در مقایسه ی نمرات دانش آموزان پسر در سال تحصیلی 86 ـ 85 در سال تحصیلی 87 ـ 86 Sig به دست آمده 31/0 می باشد که با مقایسه با 05/0= آلفا تفاوت
معنی داری مشاهده نمی شود.
3- در مقایسه ی نمرات دختران و پسران در سال تحصیلی 86 ـ 85 با استفاده از سخت افزار (SPSS) Sig به دست آمده 1333/0 می باشد که با مقایسه با 05/0= آلفا تفاوت معنی داری دیده می شود که امید است در آینده با ادامه ی پژوهش توسط همکاران علت معنادار بودن آن مشخص شود.
4- در مقایسه ی نمرات پسران و دختران در سال تحصیلی 87 ـ 86 انجام شد با استفاده از فرمول T.Test و سخت افزار (SPSS) Sig به دست آمده 516/0
می باشد که نشان می دهد تفاوت معنی دار نیست.
در موارد فوق نتیجه می گیریم نمرات دختران و پسران در سال تحصیلی 86 ـ 85 و
87 ـ 86 با مقایساتی که صورت گرفته، بهره مقایسه ی دختران و پسران در سال تحصیلی 85 معنی دار نمی باشد.
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/31 4:9 صبح
مقاله خاکهای شور تحت فایل ورد (word) دارای 80 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله خاکهای شور تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله خاکهای شور تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله خاکهای شور تحت فایل ورد (word) :
مقدمه:
شوری خاک و مشکلات مربوط به آن عموماً در مناطق با آب وهوای خشک ونیمه خشک رخ می دهد که میزان بارندگی جهت آبشویی املاح کافی نیست. با توجه به وسعت خشکی های موجود در سطح کره زمین که معادل 5/134 کیلومتر مربع می باشد 13 از کل این زمینها در مناطق خشک وکویری قرار دارد. برطبق مطالعات آمار کوادیر درسال 2001 وجود بیش از نیم میلیون
(حدود106 ×560 هکتار ) خاک سدیک وشورسدیمی در سراسر جهان مستلزم یک مدیریت بهسازی مقرون به صرفه است. که این رقم در کشور ما به حدود 25 میلیون کیلومتر مربع می رسد.
با توجه به کمبود منابع مناسب برای کشاورزی وپیشروی هر چه بیشتر شوری در زمینهای کشاورزی بهسازی این خاکها حائز اهمیت است.روشهای مختلفی در بهسازی این خاکها وجود دارد.
روش استفاده از فرآورده های جانبی FGD که در واقع برای افزایش بهره وری وجلوگیری از خطرات ناشی از انتشار گازSO وتبدیل آن به فرآورده های جانبی مفید مثل گچ می باشد که در اصلاح خاکهای شور و سدیمی استفاده می شود. از آنجائیکه اصلاح این خاکها به روشهای شیمیایی مستلزم هزینه بسیار گزاف است اغلب کشاورزان درصورت امکان از روش زیست پالایی گیاهی استفاده می کنند.
کشت انواع گیاهان مقاوم به شوری از جمله گیاه کالارگراس کمک زیادی به کاهش CaCO3 به ESPوPHخاک کرد که این امر از طریق تنفس ریشه ها وآزاد شدن CO جذب نمکها وانتقال آن آزاد کردن H انجام می شودکه این روش نه تنها از لحاظ اقتصادی بلکه از نظر حفاظت خاک وجلوگیری از فرسایش ومخصوصاً فرسایش بادی حائز اهمیت است.
فصل اول
خاکهای مبتلا به نمک
1-1تعریف مناطق خشک
بطورکلی تعریف دقیقی برای مناطق خشک وجود ندارد. اما تعریف زیر می تواند تاحدودی راهگشا باشد:
(مناطقی که در آنها رطوبت خاک به اندازه ای ناچیز است که نمی توان بدون آبیاری خاکهای این مناطق، محصولی برداشت نمود.) البته این تعریف بدان معنی نیست که چنین مناطق اصولاً عاری از هرگونه پوشش گیاهی باشند. جدول (1) حدود مناطق خشک دنیا را نشان میدهد.
جدول (1) مساحت تقریبی مناطق خشک، نیمه خشک، بسیار خشک دنیا.
مناطق وسعت
نیمه خشک 2123800 کیلومتر مربع
خشک 2175600کیلومتر مربع
بسیار خشک 5668000کیلومتر مربع
باحسابی سرانگشتی که این جدول در اختیار ما قرار میدهد در می یابیم که حدود13از کل زمینهای دنیا را باید جزء زمینهای خشک محسوب کنیم واز اینرو بدون آبیاری، نمی توان کشاورزی وسیعی را در این مناطق انتظار داشت. مناطق خشک بسته به میزان بارندگی به مناطق نیمه خشک، خشک، وبسیار خشک تقسیم میشوند. میزان متوسط بارندگی درمناطق خشک کمتر از 35 میلیمتر می باشد.در حالت طبیعی گسترش خاکها تحت شرایط خشک ناشی از
خصوصیاتی است که از پیدایش در مناطق مرطوب متمایز می باشد. از اینرو، خاکهای مناطق خشک مسائل ومشکلات ویژه ای دارندکه مانع از گسترش کشاورزی پایدار ودائمی در این مناطق می شوند برای حل این مش
کلات که شامل مسائلی از قبیل شوری،سدیمی شدن وسمیت یونها هستند، نیاز به بکارگیری روشهای اصلاحی واعمال مدیریتهای ویژه است(1).
1-2-مفهوم خاکهای مبتلابه نمک:
خاکهای مبتلا به شوری در مناطق خشک بسیار شایع هستند. خاکهای که نمکهای محلول در آنها رشد گیاهان را به مخاطره می اندازد، خاکهای مبتلابه نمک نامیده می شوند. این گروه از خاکها شامل خاکهای سدیمی وخاکهای شور می شوند.خاک شور به اندازه ای حاوی نمک است که رشد غالب گیاهان زراعی را تحت تاثیر قرار میدهد. در خاکهای سدیمی نیز، همین حالت وجود دارد با این تفاوت که در اینگونه خاکها، سدیم تبادلی زیاد است. خاکهای شور-سدیمی به اندازه ای نمک وسدیم تبادلی دارند که رشد اغلب گیاهان زراعی را تحت تاثیر قرار می دهند.باید بخاطر داشت که، خاکهای شور اغلب در مناطق خشک ونیمه خشک بوجود می آیند، اما تمام خاکهای مناطق خشک نیز، شور نیستند. در چنین اقلیمی پتانسیل (مقادیر) تبخیرو تعرق در اغلب ماههای سال بیش از میزان بارندگی است. در مناطق مرکزی ایران، این عدم تعادل رطوبتی ممکن است به بیش از 1500 میلی متر در سال برسد. در چنین شرایط اقلیمی، درشرایط طبیعی، آب کمتری مجال نفوذ به زمین را خواهد داشت (1) .
فرآیندهای هوادیدگی شیمیایی در مناطق مرطوب از راههائی مانند هیدرولیزکانیهااکسیداسیون وانحلال آنها صورت می پذیرد. اما در مناطق خشک این فرآیندها به علت کمبود آب بسیار محدود می باشند.پیدایش خاکها تاحدود زیادی معکوس کننده خواص مواد مادریشان هستند. قسمت اعظم خاکهای مناطق خشک مربوط به خاکهای رده اریدی سول هستند(1) .
شوری خاک ومشکلات مربوط به آن عموماً در مناطق با آب وهوای خشک ونیمه خشک رخ می دهد که میزان بارندگی جهت آبشویی املاح محلول از خاک کافی نیست ویا درمناطقی که سطوح ایستایی بالا است. مشکلات شوری همچنین در مناطقی رخ می دهدکه با آب برخورداراز کفیت پایین آبیاری می شوند(12).
خاکهای مبتلا به نمک به خاکهای قلیایی سفید، قلیایی سیاه، گامبو* -نقاط صاف و دیگر اسامی واضح معروف اند که این اسامی به ظاهر خاک به علت تجمع نمک مربوط می شود.واژه قلیایت اغلب شامل خاکهای با رنگ روشن و مستعد پوسته پوسته شدن که دال بر محتوای سدیم تبادلی اضافی آنها است.خاکهای مبتلا به نمک تفاوت قابل ملاحظه ای در کاربری مناسب، حاصلخیزی، سهولت بهسازی ومدیریت دارند(12).
1-3 خواص خاکهای مبتلا به نمک:
خواص شیمیایی وفیزیکی خاکهای شور منعکس کننده میزان نوع نمک موجود در خاک است. از نظرآرمانی میزان ونوع نمک موجود در خاک را باید از راه تجزیه محلول خاک که در شرایط رطوبتی مزرعه بدست آمده است، تعیین نمود. در روشهای استاندارد آزمایشگاهی به خاک را با آب مقطر اشباع کرده وسپس عصاره آنرا برای تجزیه شیمیایی استخراج می کنند. این عصاره اشباع حدوداً همان خصوصیات محلول خاک در شرایط اشباع (مزرعه ) را خواهد داشت(1).
1-4 طبقه بندی خاکهای شور (خاکهای مبتلا به شوری):
خاکهای مبتلا به نمک به 3 گروه تقسیم می شوند که این تقسیم بندی براساس مقدار ونوع نمک آنها هدایت الکتریکیEC، PH خاک و درصد سدیم تبادلی ESP صورت گرفته است.
طبقه بندی این خاکها در جدول (2) آمده است:
جدول 2-طبقه بندی خاکهای مبتلابه نمک(12).
خصوصیات فیزیکی Esp PH Ec(ds/m) طبقه بندی
نرمال <15 <8.5 >4 شور
ضعیف <15 >8.5 <4 سدیمی
نرمال <15 <8.5 >4 شور سدیمی
شناخت اختلاف بین این خاک بسیار مهم است چراکه این فاکتورها تعیین کننده چگونگی مدیریت وبهسازی آنها هستند.
1-4-1 خاکهای شور
واژه خاکهای شور معادل واژه خاکهای سولونچاک در سیستم طبقه بندی روسها می باشد. که در گذشته به آنها خاکهای قلیایی سفید گفته می شد. گاهی آنها را می توان از طریق قشری سفید که در سطح آن وجود دارد، تشخیص داد.اگر چه عدم وجود قشرنمکی نیز لزوماً به معنای شور نبودن این خاکها نیست. میزان SAR کمتر از 13 در این خاکها نشان دهنده میزان نسبتاً کم سدیم تبادلی است.غلضت زیاد نمک در عصاره اشباع خاکهای شور، باعث می شود که مقدار EC به بیش از 4 دسی زیمنس برمتر برسد(1).
معمولاً PH کمتر از 5/8 می باشد.مهمترین کاتیون های این خاکها،کلسیم، منیزیم وسدیم هستند، ولی به ندرت سدیم بیش از نصف کاتیونهای محلولی را تشکیل می دهد پتاسیم معمولاً به مقدار قابل ملاحظه ای در محلول خاک یا در سطح کلوئیدهای رسی وجود ندارد گرچه ندرتاً در بعضی خاکهای کویری پتاسیم محلول درصد بزرگی از املاح محلول را تشکیل می دهد. آنیون های اصلی در این خاکها کلرور، سولفات وگاهی نیترات می باشند مقدار ناچیزی بی کربنات در
این خاکها یافت می شود ولی بهر حال کربنات محلول در آن وجودندارد.علاوه براملاح محلول مقداری املاح کمتر محلول وغیرمحلول مانند ژیپس ، کربنات کلسیم یا منیزیم نیز در آنها یافت می شود. در نتیجه تبخیرآب وباقی ماندن نمک در سطح تکه های سفید ومجزایی درسطح این خاکها تشکیل می گردد(4).
از لحاظ نیمرخ شناسی نیمرخ این خاکها یکنواخت است وتغییراتی در جهت عمق در آن مشاهده نمی شود این موضوع نشان دهنده آن است که عوامل هوازدگی وسازنده خاک تاثیر چندانی در این خاکها نداشته اند. به علت رشد کافی گیاهان میزان هوموس آنها کم وبنابراین روشن رنگ هستند (4) . به علت زیادی املاح ونبودن سدیم قابل تبادل زیاد ذرات کلوئیدی این خاکها منعقد شده است و نفوذپذیری در آنها از خاکهای مشابه غیرشور بیشتر است واین خاکهای دارای شرایط فیزیکی نرمال هستند(12).
1-4-3 خاکهای سدیمی:
در فرهنگ خاک شناسی روسها به این خاکها، خاکهای سولونتز اطلاق می شود. اولین محققان آمریکایی واژه قلیایی سیاه را برای این خاکها بکار می بردند. کاربرد صفت سیاه به خاطرحل مواد آلی خاک ومتعاقب آن هویدا شدن مواد آلی در سطح خاک براثر تبخیر آب است. این فرآیند باعث تیره شدن سطح خاک می شود. مشخصه خاکهای سدیمی پایین بودن میزان شوری در محلول آنهاست.مقادیر SAR در این خاکها بزرگتر از 13 است که این امر بیانگر فزونی میزان سدیم تبادلی نسبت به خاکهای شور است هیدرولیز سدیم تبادلی باعث ایجاد NaOH در محلول خاک می شود.
NaOH به وجود آمده نیز می تواند با CO محلول ترکیب شده و Na2 CO3 تولید کند ودر چنین شرایطی PH خاک سدیمی ممکن است حتی به 10 هم برسد در این حالت یونهای ,Ca Mg به خاطر وجود CO به صورت کربنات سدیم رسوب می دهند. از اینرو محلول این خاکهای حاوی نمکهای کربنات، بی کربنات، کلرید وسولفات سدیم است. یون عمده در خاکهای سدیمی Na است که به همراه مقداری ,K ,Ca Mg نیز وجود دارد. درصد بالای سدیم تبادلی را می توان با از هم پاشیدگی سیستم رسی تشخیص داد. در این حالت ورود هوا و آب به خاک به طور چشمگیری کاهش می یابد.خاکهای سدیمی در صورت عدم بکارگیری روشهای اصلاحی از نظر کشاورزی ارزش چندانی ندارند.(1) در این خاکها درصد سدیم قابل تبادل آنها از 15 بیشتر است به این مفهوم سدیم تبادلی بیش از 15 درصدCEC را در برگرفته (12).
میزان املاح محلول در آنها کم وبنابراین هدایت الکتریکی عصاره اشباع خاک از 4 میلی موس برسانتیمتر کمتر است (1).
اگر این خاکها زمان کافی برای به وجود آوردن لایه B داشته باشند. رسهای لایه A در نتیجه انتشار به لایهB منتقل می شود وساختمان منشوری مشخصی در آن به وجود می آید. بنابراین لایه A در خاکهای قلیایی درشت بافت نفوذ ناپذیر می باشد در صورتیکه لایه B نسبتاً سخت با نفوذ پذیری کم وریز بافت خواهد بود. در شرایط مزرعه معمولاً این خاکها تکامل نمی یابند ولی نفوذ پذیری آنها بهر حال کم است.
اگر این خاکها حاوی سولفات کلسم باشند در نتیجه آبیاری بتدریج سولفات کلسیم حل می شود وکلسیم آن سدیم را جابجا می کند و پس از مدتی خاک به حالت معمولی در می آید. در صورتی که خاک حاوی این ترکیب نباشد با افزایش ژیپس وگوگرد ودر نتیجه اکسید اسیون تولید اسید سولفوریک خواهند کرد. هم چنین با افزایش اسید سولفوریک، سولفات آهن، سولفات آلومنیوم، سولفات کلسیم تشکیل می شود وعمل جانشینی بین سدیم وکلسیم صورت خواهد
گرفت. در بعضی خاکهای قلیا که ذخیره املاح کلسیم ومنیزیم آنها ناچیز است با اینکه درصد سدیم تبادلی بیش از 15 می باشد. با اینحال PH آن کمتر از 7 وگاه 6 است این خاکها را خاکهای قلیایی تنزل یافته می نامند.بیر عقیده دارد که چون این خاکها از لحاظ PH قلیایی نیستند باید آنها را خاکهای سدیمی تنزل یافته بنامند، علت پایین بودن PH در این خاکها وجود هیدروژن قابل تبادل است که در غیبت املاح دو ظرفیتی جای آنها را در سطح کلوئید رس گرفته است(4).
1-4-3-خاکهای شور سدیمی:
این خاکها که تواماً خصوصیات شیمیایی خاکهای شور سدیمی را دارا می باشند. درصد سدیم تبادلی این خاکها بیشتر از خاکهای شور بوده(3SAR >) وهمچنین میزان غلظت نمک محلول این نوع خاکها زیاد است(دسی زیمنس برمترE C <4) وجود نمک اضافی در این خاکها باعث حفظ نفوذ یذیری خاک می شود همچنین PH این خاکها اغلب کمتر از یا برابر 4/8 است. چنانچه نمک اضافی در این خاکها به وسیله آبشوئی خارج شود، خواص این خاکها به خاکهای سدیمی تبدیل خواهد شد. با غلبه سدیم ذرات پوشیده شده وبرای ورود آب و هوا در خاک محدودیت ایجاد می گردد.به همین خاطر برای اصلاح این خاکها قبل از کشت گیاهان باید از یک طرف نمک اضافی آبشویی شود واز طرف دیگر میزان سدیم تبادل کاهش یابد.(1)
1-5-خاکهای شور ایران:
مساحت خاکهای شور وخاکهای وابسته به آن درایران بیش از 25 میلیون هکتار می باشد. در اکثر خاکهای فلات مرکزی کمتر خاکی است که فاقد املاح فوق باشد گاهی مقدار نمک به صورت غالب است وگاهی گچ وگاهی آهک. در شور شدن این خاکها یون منیزیم نیز نقش مهمی ایفا نموده وحتی مقدار آن از کلسیم بیشتر می شود. بنابراین برای تعیین SAR نمی توان نقش منیزیم را برابر یون کلسیم در نظر گرفت. در چنین شرایطی رابطه Esp,SAR چندان با واقعیت خاک صدق نمی کند.اندازه گیری وتعیین سدیم تبادلی نیز امری مشکل وپیچیده است(2).
فصل دوم
2-3-اصلاح وبهسازی خاکهای شور سدیمی:
برای اصلاح این خاکها هم باید از میزان املاح وهم سدیم کلسیم کاسته شود. تا این خاکها از نظر کشاورزی قابل بهره برداری باشند.1-در این خاکها ابتدا باید سدیم تبادلی توسط Ca جایگزین شود.2-نفوذپذیری خاک افزایش یابد.3-نمکهای سدیم از خاک شسته شوند. برای آبشویی نمک محلول اضافی در خاک ، به آن مقدار مناسبی آب اضافه می کنند، به جزدرشرایطی که بنا به دلایلی، زهکشی امکان نداشته وخاک دارای بافت سنگینی باشد، معمولاً حرکت آب در زمین
شور به راحتی انجام می شود. نیاز اصلی جهت اصلاح تمام خاکهای مبتلا به نمک، زهکشی کافی ومناسب است که باید یا از طریق طبیعی و یا از طریق مصنوعی اعمال گردد. زهکشی های مصنوعی شامل زهکشی های سفالی، زهکشهای روباز، پمپ کردن آب وغیره می شود. از آنجائیکه تمام عملیات اصلاحی برای انتقال ترکیبات نامطلوب از خاک نیاز به آب دارد، این آب باید از سیستم خارج شود؛ در غیر این صورت باعث صعود سطح ایستایی می شود. با فرض وجود زهکشی کافی قبل از مبادرت به انجام عملیات اصلاحی نخست باید به دو پرسش پاسخ داد:
1)مقدار آب مورد نیاز برای دستیابی به شوری معین در عمق مشخص ازخاک چقدر است؟
2)چه مدت زمان برای این امر لازم است؟
با استفاده از روشهای شبیه سازی کامپیوتری که از دقت نسبتاً بالایی برخوردار بوده وبرای نظریه انتقال مواد محلول در خاک بکار گرفته می شوند، میتوان بطور تقریبی به این پرسش ها پاسخ گفت. این روش در مطالعات کنترل شده آزمایشگاهی برای ستون خاک نتایج خوبی داشته است. استفاده از مدلهای شبیه ساز کامپیوتری در شرایط مزرعه درحد گسترده ای استفاده نمی شود.زیرا متغیرهای طبیعی پارامترهای خاک باعث می شوند که اطلاعات داده شده به کامپیوتر کاملاً قابل اعتماد نبوده واز همین رو پیش بینی مدل احتمالاً دور از واقعیت می باشند(1).
در برنامه ریزی اصلاح خاکهای شور وشور سدیمی لازم است مسائل زیر را مورد نظر قرار داد:
-وسعت وپراکندگی شوری وخاکهای مشابه آن.
-مقدار گچ وتوسعه پراکنش آن.
-عمق ونوسانات سفره آب زیرزمینی .
-کیفیت آب زیرزمینی.
-کیفیت آب آبیاری.
-امکان استفاده از آبهای کمی شور.
-نفوذپذیری خاک.
-امکان کاهش سفره آب زیرزمینی.
-امکان استفاده از گیاهان مقاوم به شوری.
در عمق آبشویی لازم است علاوه بر تامین آب آبشویی، مقادیر معین املاح به خاک اضافه نمود، زیرا اگر خاک با آب شیرین آبشویی شود خطر سدیمی شدن رس خاک وجود دارد که در اثر هیدرولیز آن کربنات سدیم ایجاد گردیده ورس به صورت رس سدیمی تبدیل می شود.در نتیجه PH خاک افزایش یافت وساختمان خاک حالت پراکندگی پیدا می نماید. با استفاده از ترکیبات ومواد متعددی می توان با عمل جانشینی کاتیونی مانع پراکنده شدن وانتقال رس گردید(2) .
2-2 اهمیت بهسازی خاکهای شور سدیمی:
براساس آمار موجود بیش از 15 درصد زمینهای ایران به نوعی تحت تاثیر شوری قرار دارند ومتاسفانه طبق مشاهدات عینی این رقم هر سال افزایش می یابد. این امر کاملاً محسوس وچشمگیر است که زمینهای کشاورزی به دلیل آبیاری با آبهای شور وبی توجهی به خصوصیات آنها در مدتی کوتاه در معرض پیشروی شوری قرار می گیرند.شوری در زمینهای کشاورزی تاحدی پیشروی می کند که کشاورزان به ناچار زمینها را رها می کنند. در زمینهای رها شده نه فعالیت کشاورزی به سادگی میسر است ونه گیاهان مرتعی می رویند. خطر عمده دیگر این رویداد فرسایش این نوع خاکها است که به نوبه خود زیانهای دیگری به دنبال دارد.ناکافی بودن زمینهای مناسب کشاورزی درکشور، پیشروی شوری در خاکهای زیر کشت گیاهان زراعی وباغی، افزایش نگران کننده جمعیت کشور کم شدن منابع ، مسئله بهسازی این خاکها را حائز اهمیت کرده است(5) .
2-3-مکانیزم بهسازی:
اولین مرحله در بهسازی خاکهای مبتلا به نمک ارزیابی پروفیل خاک است.اصلاح خاکهای شور براحتی امکان پذیر است در صورتی که مقدار بارندگی یا آب آبیاری کافی جهت آبشویی موجود باشد و زهکشی به خوبی صورت گیرد. حدود 10-8 اینچ آب آبشویی لازم است برای حرکت 70 درصد املاح د ر12 اینچ از پروفیل خاک. اصلاح خاکهای سدیک متفاوت است. از این خاکها ابتدا باید سدیم تبادلی اضافی به وسیله کاتیون های دوظرفیتی تبادلی جایگزین شده وسپس آبشویی انجام شود در خاکهای قلیایی بهسازی به کمک اضافه کردن اسیدها ومواد اسیدی خاص به خاک انجام میشود. که موجب انحلال آهک دراین خاکها شده که متداول ترین مواد گوگرد واسید سولفوریک است که با آهک موجود درخاکها واکنش داد وانحلال آن را افزایش می دهند(12).
2-4 روشهای بهسازی:
بعد از شناسایی خاکهای مبتلا به نمک وتشخیص فاکتورهای موجود باید به بهسازی این خاکها اقدام کرده روشهای مختلفی برای این منظور وجود ندارد که در این بخش روشهایی از آن ذکر می شود و توضیح مختصری در مورد هر یک از روشها آورده می شود.
2-4-1 بهسازی با آبشویی:
در صورتیکه میزان تمرکز املاح در خاک از حد تحمل گیاه بیشتر وبا توجه به عوامل اقتصادی وکشاورزی اصلاح این خاک ضرورت داشته باشد شستشوی این خاک لازم است در صورتی که خاک از لحاظ کاتیون کلسیم غنی باشد شستشوی خاک کفایت می کند. برای اینکار آبیاری غرقابی مناسب ترین روش است. مزرعه را به صورت کرتهای بزرگ با دیواره بلند در می آورند وآنها را پر از آب می کنند افزودن آب به کرتهاآنقدر ادامه پیدا می کند تا مقدار آب لازم برای شستشوی خاک به کار رود در حین شستشو از خاک نمونه برداری می شود ومیزان املاح تعیین می گردد.چنانچه احتیاج بیشتری به شستشو باشد آبیاری ادامه پیدا می کند مدت زمان لازم برا ی اصلاح یک خاک شور بستگی به شدت شوری خاک ونفوذپذیری آن دارد. هر چه خاک شورتر ودارای نفوذپذیری کمتر باشد.طول این زمان شستشو بیشتر خواهد بود وگاهی تا شش ماه طول می کشد. در موقعی که طول مدت شستشو زیاد باشد ممکن است گیاهانی مانند برنج کاسته شود که در طول مدت شستشو محصولی نیز تولید شده وشستشو نیز انجام شود میزان آب لازم برای شستشو بستگی به غلظت آب وشوری خاک دارد با این حال معمولاً در حدود 100 سانتی متر نیز ارتفاع آب بکار می رود. در کشور شوروی حتی 5 متر آب هم برای شیرین کردن خاک می برند و فلسفه دانشمندان شوری برای مصرف مقدار آب این چنین زیاد این است که «خاک را یک بار برای همیشه باید شیرین کرد وآبهای شور زیرزمینی را تا اعماق شش متری یا بیشتر با آب شیرین جابجا نمود تا احتیاجی به شستشوی مکرر ومجدد نباشد». از ضروریات خاک شوری که باید اصلاح شود وجود تجهیزات زهکشی منظم ومرتب است.بدون زهکشی های کافی شستشوی خاک نه تنها کمکی نمی کند بلکه ممکن است مضر هم باشد(4) .
عملیات اولیه بهسازی مشتمل برآبشویی به وسیله انباشتن آب در سطح خاک است. یک قانون کلی می گوید عمق آب نفوذ یافته هر اندازه باشد 80 درصد نمک قابل حل در همان اندازه از عمق خاک خارج می شود اگر عمق بهسازی را یک متر در نظر بگیریم واگر بخواهیم 80 درصد نمکهای قابل حل را خارج کنیم باید آنقدر آب روی خاک انباشته کنیم تا به عمق یک متر به داخل خاک نفوذ کند. برای خارج کردن 80 نمکهای باقیمانده بار دیگر باید تا یک متر عمق خاک آب در زمین نفوذکند. این فرآیند گر چه موثر است نسبت به استفاده از آب وقت گیروغیر کار آمد نیز هست. جز در مورد برنج هنگامی که محصول سرپاست این کار انجام شدنی نیست(5).
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/31 4:9 صبح
مقاله عدد چه نوع چیزی است ؟ تحت فایل ورد (word) دارای 35 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله عدد چه نوع چیزی است ؟ تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله عدد چه نوع چیزی است ؟ تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله عدد چه نوع چیزی است ؟ تحت فایل ورد (word) :
عدد چه نوع چیزی است ؟
گفتگوی جان براکمن با روبن هرش
ریاضیات چیست ؟نه فیزیکی است و نه ذهنی بلکه اجتماعی است .قسمتی از فرهنگ و تاریخ است .شبیه قانون ،مذهب، پول وهمه چیز های دیگری است که خیلی حقیقی اند اما فقط بخشی از آگاهی انسان اجتماعی را تشکیل می دهند واین دقیقا همان چیزی است که ریاضیات است .
به نظر روبن هرش ریاضی دان ،ریاضیات فقط به عنوان قسمتی از فرهنگ انسان وجود یا واقعیت دارد .با وجود این که ریاضیات بی زمان ولغزش نا پذیر به نظر می رسد ولی پدیده ای اجتماعی –فرهنگی – تاریخی است .
او دیدگاه وسیعی دارد و در مورد مسائل کهن بسیار فکر می کند :اعداد چیست؟ مثلث ، مربع و دایره چیستند ؟مجموعه های نا متناهی چیستند؟بعد چهارم چیست ؟معنا وماهیت ریاضیات چیست؟او ضمن زیاد اندیشیدن ،نظریه های قدیم و جدید در مورد ماهیت ریاضیات را توضیح داده و مورد نقد قرار می دهد .هدف اصلی او روبرو شدن با مسائل فلسفی است :اشیا ریاضی به چه مفهومی وجود دارند ؟چگونه می توانیم نسبت به آن آگاهی کسب کنیم ؟چرا ریاضی دانان فکر می کنند که اعیان ریاضی مستقل از دانش ریاضی وعمل ریاضی وجود دارند و جاودانه اند؟
جان (براکمن ):روبن ،یک سوال جالب مطرح کن
هرش:عدد چیست ؟مثلا دو چیست ؟این یک سوال کودکستانی است و البته یک بچه کودکستانی جوابی این چنین می دهد :سه (سه انگشتش را بالا می برد ).دو(دو انگشتش را بالا می برد ).این یک جواب خوب و در عین حال یک جواب بداست .
در واقع برای بیشتر مقاصد ،این جواب به قدر کافی خوب است ولی فراتر از کودکستان ،تا حد جسارت در پرسیدن سوالات عمیق تر ،سوال فوق به صورت زیر در می آید :یک عدد چه نوع چیزی است ؟
حال وقتی می پرسید «یک عدد چه نوع چیزی است؟ »،می توانید راجع به دو جواب اصلی فکر کنید :
یکی این که عدد در مکان خارجی است ،شبیه یک صخره یا یک روح ؛یا آن که در داخل است ،اندیشه ای در ذهن یک شخص .فلاسفه از یکی از این دو جواب دفاع کرده اند این واقعیت رقت انگیز است زیرا هر کسی که کوچکترین دقتی بکند می تواند در یابد که هر دو جواب کاملا اشتباه هستند .عدد چیزی خارجی نیست ،مکانی برای حضور و یا چیزی برای عدد بودن ،وجود ندارد .
همچنین فقط یک فکر نیست ،زیرا با این همه ،چه بدانید یا ندانید ،دوودو،چهار می شود .به این ترتیب در می یابید که سوال مذکور بر خلاف آن چه در ابتدا به نظر می رسید ،نه آن قدرها ساده و نه آن قدرها بدیهی است .یکی از فلاسفه بزرگ ریاضی یعنی گوتلوپ فرگه مقاله کاملی مبنی بر این حقیقت که ریاضی دانان قبل از او معنی یک را نمی دانستند منتشر کرد .یک چیست ؟هیچ کس بطور دقیق نمی تواند جواب دهد .البته فرگه به سوال اخیر جواب داد ولی جوابش نه تنها بهتر نبود بلکه از پاسخ های قبلی هم بدتر بود واین چنین بود که این سوال به عنوان یک سوال عجیب وباور نکردنی تا امروز باقی ماند .ما همه چیز را درباره آن همه ریاضیات می دانیم ولی نمی دانیم ریاضیات واقعا چیست ؟البته وقتی می پرسیم «یک عدد چیست ؟»چنین سوالی در مورد یک مثلث یک مربع ،یک دایره ،یک تابع دیفرانسیل پذیر یا یک عملگر عدد چه نوع چیزی است ؟
خود الحاقی نیز دقیقا قابل طرح است. شما در مورد عدد ،زیاد می دانید ؛اما عدد چیست؟چه نوع چیزی است ؟به هر حال سوال من این است ،یک جواب طولانی به سوال کوتاه شما .
جان :وجواب سوال شما چیست ؟
هرش:هوم ،شما پاسخ را خیلی سریع می خواهید .باید برای یافتن جواب قدری تلاش کنید من تدریجا به جواب خواهم رسید .
هنگامی که میگویید یک چیز شی یا وجود ریاضی کاملا خارجی است یعنی مستقل از فکر یا عمل انسان می باشد ،و یا داخلی است یعنی یک اندیشه در ذهن شما است – شما نه در مورد اعداد ،بلکه تنها در مورد وجود صحبت می کنید – در این صورت منظورتان این است که فقط دو نوع هستی وجود دارد .هر چیزی یا خارجی یا داخلی است و هیچ یک از این دو انتخاب (دو قطب یا ثنویت )مناسب اعداد نیست ،و این دلیل معما بودن آن است .
موضوع با این پیش فرض اشتباه که فقط دو نوع چیز پیرامون ما وجود دارد شکل پیچیده ای به خود گرفته است .اما اگر وانمود کنید که یک فیلسوف نیستند و فقط یک انسان واقع بین هستید و از شما سوال شود آن چه که در پیرامونتان می باشد چیست ،مثلا برگ جریمه ا ی که باید آن را بپردازید ،اخبار در تلویزیون ،یک مراسم ازدواج که مجبور به شرکت در آن هستید یا یک صورت حساب که باید پرداخت کنید ،خوب هیچ یک از این چیز ها صرفا اندیشه ای در ذهن شما نیست و هیچ یک از آن ها نسبت به فکر یا عمل انسان ،خارجی نیست .آن ها نوع دیگری از واقعیت هستند و مشکل همین جاست . این نوع واقعیت با وجود این که به خوبی شناخته شده است واز متافیزیک وهستی شناسی مستثنی گردیده است،ولی علوم انسان شناسی و جامعه شناسی با آن سر و کار دارند .اما وقتی از منظر فلسفه نگاه می کنید ،این نوع سوم به هیچ گونه مطمح نظر قرار نمی گیرد و حتی رد می شود .
حال که جواب را عرضه کرد ه ام از آن آگاهید .ریاضیات نه فیزیکی و نه ذهنی است بلکه اجتماعی است . قسمتی از فرهنگ و تاریخ است . شبیه قانون ،مذهب ،پول و همه چیز های است که خیلی حقیقی اند ،اما فقط بخشی از آگاهی انسان اجتماعی را تشکیل می دهند .
هم درونی و هم بیرونی است زیرا قسمتی از جامعه و فرهنگ است . درونی نسبت به جامعه به عنوان یک کل بیرونی نسبت به فردی که مجبور به یادگیری آن از کتاب ها و در مدرسه است .این چیزی است که ریاضیات است .
علل ضعف کودکان در یادگیری ریاضیات
من اعداد را دوست ندارم
مششلات یادگیری در حساب ،مقایسه با دیگر ناتوانی های یادگیری به طور کامل مورد بررسی قرار نگرفته است .ریاضیات زبان نمادین است و دانش آموزدر دوره ابتدایی باید مفاهیم ریاضی مانند عدد ،زمان ،شکل ،فاصله ،اندازه و نظم را در عمل و در زندگی روزمره در فعالیت های آموزشی و اجتماعی و در تعامل با پدر و مادر ،خواهران ،وبرادران و همسالان یاد بگیرد و به کار بندد. خواندن و نوشتن و حساب کردن 3 مهارت مهم است که در دوره ابتدایی آموزش داده می شود ودر دوره های بعد در دروس دیگر خود را آشکار می کند .در این نوشتار حساب کردن ،ناتوانی یادگیری در ریاضیات،مشکلات متداول در آن و سفارش هایی برای رفع مشکلات حساب کردن بیان خواهد شد .
من نمی توانم
عوامل گوناگون موجب نا توانی یادگیری در حساب می شود .برخی اوقات به کودکان آن دسته از مفاهیم ریاضی آموزش داده می شود که از ناتوان شناختی آنها خارج است .آموزش نادرست و ضعیف ،روش تدریس نا مناسب و استفاده نکردن از روشهای عینی ،عوامل دیگری هستند که موجب ناتوانی یاد گیری در حساب می شوند .همچنین بسیاری از مشکلات حساب از اختلالات گوناگون در حافظه ،توجه و ادراک مفاهیم مانند مفاهیم بزرگ ،کوچک ،باز ،بسته ،کوتاه، بلند ،و تشخیص شکل و اندازه و رنگ ناشی می شود به طور مشخص در کودکان مبتلا به نشانگان ریاضیات 4 نشانه دیده می شود مشکل در شناسایی درست انگشتان قاطی کردن چپ و راست مشکلات نوشتاری و مشکلات حساب کردن .
بعضی از دانش آموزان ،بویژه دختران نسبت به ریاضی هیجان خاصی دارند و دچار یاس و هراس از ریاضی می شوند .
ویلیامز (1988)معتقد است که علت هراس از ریاضی را در درجه اول باید در رفتار معلم و روش تدریس او جستجو کرد زیرا هنگامی که دانش آموز وارد مدرسه می شود ،این گونه هیجان و هراس از ریاضی را ندارد .
برخی از روان شناسان ،این حالت را به نشانگان من نمی توانم تعبیر کرده اند .وظیفه پدر و مادر در این شرایط تا اندازه ای دشوار است و باید با برخوردی صحیح بکوشند از ساده ترین مراحل یعنی عدد شناسی و 4 عمل اصلی با فرزندشان به تمرین بپردازند و نسبت به ریاضی (درس شیرین ریاضی )و بیش از همه نسبت به معلم ریاضی (معلم شیرین ریاضی )نگرش مثبت و مطلوب ایجاد کنند.
نا توانی یا نارسایی در محاسبه عبارت است از نقص یا اختلال در توانایی در درک و فهم و به کار گیری اعداد و نمادهای ریاضی . عواملی که موجب ناتوانی یادگیری در خواندن ،نوشتن وهجی کردن می شود امکان دارد باعث نا توانی یادگیری در حساب شود ،به طور معمول دانش آموزان دوره ابتدایی در زمینه های تجرید تعمیم ،استدلال و به یاد سپاری دچار مشکل می شوند ودر کاربرد مفاهیم ریاضی و حل مساله با اشکال روبه رو می شوند . دانش آموزان که به نا توانی در حساب مبتلا ست به طور معمول در تشخیص شکل اندازه و شمارش پول مشکل دارد .این گونه دانش آموزان همچنین در تشخیص زمان و گفتن زمان استدلال کمی و سرانجام حل مسائل ریاضی ناتوان هستند .
مشکلات متداول در حساب کردن
دانش آموزان مبتلا به مشکلات حساب با نارسایی ها و مسائل گوناگون روبرو هستند که در این بخش به برخی از آنها اشاره می شود :
1- تشخیص شکل :دانش آموزان با مشکلات حساب ،در تشخیص شکل اعداد یا شناسایی اشکال هندسی مشکل دارند . این گونه دانش آموزان در کشیدن اشکال هندسی نیز ناتوان هستند .
2- تشخیص اندازه ورنگ :ادراک مفاهیمی مانند بزرگ ،کوچک ،بلند ،کوتاه و تشخیص اندازه ها و ارتباطات موجود میان اندازه ها و متغیرها از اهمیت خاصی برخوردار است .کودکی که مشکلات حساب دارد به طور معمول در مرتب کردن اجسام بر حسب اندازه های آنان ،متصل کردن قطعات کوچک و بزرگ پازل جا گذاردن اجسام در محل های مخصوص تشخیص بزرگترین مربع ،طولانی ترین خط و کوچکترین دایره و نظایر آن مشکل دارد .برخی از کودکان با ناتوانی در حساب ،در تشخیص رنگهای گوناگون مشکل دارند.
3- توانایی شمردن :شمردن اعداد یا اشیا یک مهارت است و گام اول در یادگیری حساب محسوب می شود . کودکانی که در شمارش اعداد به طور منظم مشکل دارند ،بعدها در انجام محاسبات با اشکال روبه رو می شوند .
4- تشخیص مجموعه ها کودکانی که مشکلات حساب دارند به طور معمول در درک مفهوم مجموعه ناتوان هستند ودر یک جعبه مداد رنگی ،یک گروه دانش آموزپسر قادر نیستند صف مشترک را درک کنند.
5- تناظر یک به یک :توانایی درک مفهوم تناظر یک به یک ،از اهمیت خاصی بر خوردار است . کودکی که دچار این مشکل است از درک این مثال که 4 گل می تواند یک به یک در 4 گلدان قرار بگیرد ناتوان است .
خطاهای متداول در حساب
برخی از اشتباه های مریوم در حساب به شرح زیر است :
• دانش آموزان قادر نیستند عدد گفته شده را بدرستی بنویسند مثال :بنویس چهارصد ونود و هفت .
• دانش آموز قادر نیست عدد نوشته شده را بخواند مثال :این عددها را بخوان 719 ،311
• دانش آموز در نوشتن وخواندن اعداد تکراری مانند 777 و اعدادی که وسط آنها صفر باشد مانند 505 مشکل دارد .
• دانش آموز در نوشتن وخواندن اعداد مشابه مشکل دارد .مانند 7و 8 یا نوشتن وخواندن عدد 113به جای 311 .
• دانش آموز در انجام چهار عمل اصلی مشکل دارد .
سفارش هایی برای رفع مشکلات حساب کردن
1- رفتار پدر و مادر نباید تهدید آمیز باشد و فرزند شما باید در کنار شما احساس آرامش و امنیت کند . همچنین باید او را از شتابزدگی منع کنید؛ زیرا که دقت در انجام یک تکلیف مهمتر از سرعت است.
2- فعالیت های درسی باید با سطح شناختی دانش آموز تناسب داشته باشد و روش تدریس بر «چرا» و «چگونه» تاکید کند.
3- تمرین های ریاضی باید عینی ، معنی دار و واقعی با شد و به جای تمرین های طولانی از تمرین های ساده و کوتاه و از آسان به دشوار استفاده شود.
4- روش تدریس باید جالب و خلاقانه باشد و از خستگی دانش آموز پیشگیری شود.
5- در دانش آموز باید اعتماد به نفس ایجاد کرد و نگرش او رااز «نمی دانم» به«می توانم» تغییر داد.
6- در صورت امکان به طور گروهی و با استفاده از یاد گیری مشارکتی به تمرین پرداخت .
7- واکنش پدر و مادر نسبت به ورقه امتحان ریاضی کودک بسیار مهم است و پدر و مادر باید بکوشند علت اشتباه فرزندشان در ریاضی را بررسی و تحلیل کنند؛ زیرا اشتباه شناسی مقدمه یا دگیری است. در این باره برونر می گوید: محصول یادگیری مهم است.
8- تمرین ها باید از صددر صد احساس موفقیت شروع شود و بموقع به سوی تمرین های دشوار تر پیش برود تا به این ترتیب کودک احساس خود ارزشمندی و در نتیجه اعتماد به نفس کند.
9- استفاده از بازیهای ریاضی هدفدار برای هر پایه تحصیلی ، در پیشرفت ریاضی فرزندان موثر است و موجب تقویت اعتماد به نفس او می شود.
10- برای تمرین در حساب کردن ، برای هر زمان مساله ای ساده را انتخاب کنید و از کودک در خواست کنید آنچه را می نویسد یا می اندیشد ، بازگو و استدال کند.
11- فرزندان را در حل مساله آزاد بگذارید تا راه خودش را با دلیل انتخاب کند. به عنوان مثال ، اجازه دهید برای شمارش اعداد از انگشتان خود استفاده کن.
12- هیچ کودکی نباید از اشتباه کردن بترسد اشتباه کردن لازمه یادگیری بوده و آگاهی از علت اشتباه مقدمه یادگیری و هدایت او به سوی عملکرد درست است.
13- پدر و مادر باید با فرزند خود درباره پاسخهای نادرست در تمرین های ریاضی صحبت کنند و بررسی کنند که چگونه او به پاسخ نا درست رسیده است و اشکال در کجاست . بنابراین بسادگی بپرسد :«این مساله را چگونه حل کرده اید؟» و به دقت بررسی کنید که علت اشکال چیست؟ نفهمیدن صورت مساله ، انتخاب ارقام نادرست، اعمال نادرست یا شیوه نادرست؟
14- پیش از هر گونه داوری به کودک اجازه دهید با صدای بلند روش خود را توضیع دهد و شما بخوبی آن را گوش کنید آن گاه قدم به قدم ، درستی یا نادرستی فرایند حل مساله را وارسی کنید.
15- گاهی اوقات مشکلات زبان درکی و زبان بیانی به ایجاد نا توانی یاد گیری در حساب کمک می کند ، به طوری که این گونه دانش اموزان در مفهوم سازی و فهم مطلب مشکل دارند. بنابراین باید از زبان بیانی قابل فهم و آسان استفاده کرد.
حل مسایل ریاضی ، مشکل فراگیر
مقدمه
مساله را به زبان ساده میتوان تعریف کرد . هر گاه فردی بخواهد کاری انجام دهد یا جای دیگری باشد ، ولی نتواند به هدف خود برسد برایش مساله ایجاد می شود . به عبارت دیگر ، هر موفقیت مبهم یک مساله است . حل مساله نوعی از یادگیری بسیار پیچیده است. مسله و تلاش برای حل آن ، جزیی از زندگی هر فرد است . تعلیم و تربیت باید دانش اموزان را برای برخورد با زندگی آینده آماده کند. فرایند برخورد با شرایط زندگی همان حل مساله است . توانایی حل مساله قلب ریاضی است . ریاضی زمانی مفید است که بتوان آن را در وضعیت های خاص مورد نظر به کاربرد و این توانایی به کارگیری ریاضیات در وضعیت های متفاوت را «حل مساله» می نامیم.
یک مساله اساسا تکلیف یا کاری است که برای ان:
-به پیدا کردن راه حل نیاز است
– هیچ روشی آنی و فوری برای پیدا کردن پاسخ در دسترس دانش آموز نیست .
– کسی که می خواهد آن را حل کند ، باید اقدام به حل کردن نماید.
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/31 4:9 صبح
بررسی و مطالعه سد اروک تحت فایل ورد (word) دارای 140 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد بررسی و مطالعه سد اروک تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
فهرست مطالب
چکیده
فصل اول – کلیات
1-1- مقدمه
1-2- اهداف و اهمیت موضوع
1-3- مختصات جغرافیایی ساختگاه سد
1-4- مشخصات فنی
1-5- راههای دسترسی به سد
1-6- بررسی آب و هوایی منطقه و محل پروژه
1-7- مطالعات و بررسی های قبلی
1-8- روش مطالعه
1-8-1- مطالعات زمین شناسی
1-8-2- مطالعات لیتپولوژیکی
1-8-3- مطالعات زمین شناسی ساختمانی
1-8-4- مطالعات ژئوتکنیکی
1-8-5- نقشه های زمین شناسی و زمین شناسی مهندسی
فصل دوم – بررسی روشهای تحقیق و لزوم اجرای طرح
2-1- مقدمه
2-2- اهمیت احداث سد و انتخاب نوع آن
2-3- سدهای خاکی
2-4- انواع سدهای خاکی
2-5- ساختگاه سد سنگهای کربناتی
2-5-1- سنگ آهک
2-5-2- بررسی خصوصیات مهندسی سنگ آهک
2-5-3- برخی از پارامترهای سنگهای آهکی
2-5-4- بررسی انحلال پذیری سنگ آهک
2-6- روش تحقیق
2-6-1- زمین شناسی
2-6-2- ویژگی های ژئوتکنیکی سنگ بکر
2-6-3- طبقه بندی مهندسی توده سنگ
2-6-3-1- طبقه بندی RMR و Q
2-6-3-2- طبقه بندی اندیس مقاومت زمین شناسی ( GSI )
2-6-4- ویژگی های ژئوتکنیکی توده سنگی
2-6-5- مطالعه خواص ژئوتکنیکی آبرفت محل پی
فصل سوم – زمین شناسی
3-1- مقدمه
3-2- زمین شناسی عمومی منطقه
3-2-1- ژئومورفولوژی
3-2-2- سنگ چینه شناسی
3-2-2-1- ژوراسیک
3-2-2-1-1- سازند کشف رود
3-2-2-1-2- سازند چمن بید
3-2-2-1-3- سازند مزدوران
3-2-2-2- کر تا سه
3-2-2-2-1- سازند شورجه
3-2-2-2-2- سازند تیرگان
3-2-2-2-3- سازند سرچشمه
3-2-2-2-4- سازند سنگانه
3-2-2-2-5- سازند آیتامیر
3-2-2-2-6- سازند آبدراز
3-2-2-7- سازند آبتلخ
3-2-2-2-8- سازند نیزار
3-2-2-2-9- سازند کلات
3-2-2-2-10- سازند نفته
3-2-3- پالئوژن
3-2-3-1- سازند پسته لیق
3-2-3-2- سازند چهل کمان
3-2-3-3- سازند خانگیران
3-2-3-4- نئوژن
3-2-4- نهشته های کواترنر ( رسوبات جوان )
3-2-5- زمین ساخت منطقه ای
3-3- زمین شناسی مهندسی ساختگاه سد
3-3-1- ژئومورفولوژی محل سد
3-3-2- زمین ساخت محل سد
3-3-3- ناپیوستگی های تکیه گاه سد
3-3-3-1- بررسی ویژگی های مهندسی درزه ها
3-4- هیدروژئولوژی ساختگاه سد
3-4-1- بررسی سطح آب زیر زمینی در گمانه های اکتشافی
3-4-2- بررسی میزان نفوذ پذیری در توده سنگی و مصالح آبرفتی ساختگاه سد
فصل چهار – بررسی خواص ژئوتکنیکی آبرفت ساختگاه سد
4-1- مقدمه
4-2- بررسی ویژگی های خاکها
4-3- طبقه بندی رسوبات آبرفتی ساختگاه سد
4-4- بررسی خواص هیدرولیکی مصالح آبرفتی
4-4-1- آزمایش نفوذ پذیری لونران
4-4-2- قطعه لوفران پایین تر از سطح آب زیر زمین ( GWL)
4-4-2-1- آزمایش با بارخیزان
4-4-2-2- آزمایش با بار ثابت
4-4-2-3- آزمایش با بار افتان
4-4-3- محاسبه ضریب نفوذ پذیری
4-4-3-1- محاسبه ضریب نفوذ پذیری آزمایش با بار خیزان
4-4-3-2- محاسبه ضریب نفوذ پذیری آزمایش با بار ثابت
4-4-3-3- محاسبه ضریب نفوذ پذیری آزمایش با بار افتان
4-4-4- نفوذ پذیری مصالح آبرفتی ساختگاه سد
4-5- بررسی نفوذ پذیری گروههای مختلف رسوبات مصالح آبرفتی ساختگاه سد
4-6- بررسی پارامترهای مقاونتی و تراکمی مصالح آبرفتی ساختگاه سد
4-6-1- آزمون نفوذ استاندارد ( SPT )
4-6-2- آزمون نفوذ مخروطی ( CPT )
4-6-3- رابطه بین
فصل پنجم – بررسی خصوصیات ژئوتکنیکی توده سنگ
5-1- مقدمه
5-2- آزمایشات برجای مکانیک سنگ
5-3- ارزیابی کیفی توده سنگ براساس ضریب RQD
5-4- بررسی خصوصیات هیدرولیکی توده سنگ
5-4-1- مسیرهای هیدرولیکی سنگ
5-4-2- آزمایش فشار آب
5-4-3- آزمایش لوژان
5-4-3-1- روشهای مختلف تعیین عدد لوژان
5-4-3-2- حساسیت آزمایش لوژن
5-4-5- نفوذ پذیری توده سنگی ساختگاه سد
فصل ششم – بررسی ویژگی های ژئوتکنیکی سنگ بکر و طبقه بندی مهندسی توده های سنگی
6-1- مقدمه
6-2- بررسی های آزمایشگاهی
6-2-1- ویژگی های فیزیکی
6-2-1-1- تخلخل
6-2-1-2- میزان جذب آب
6-2-1-3- وزن واحد حجم سنگها
6-2-2- ویژگیهای مکانیکی
6-2-2-1- مقاومت فشاری تک محوری
6-2-2-1- زاویه اصطکاک داخلی
6-2-2-2-مقاومت چسبندگی
6-3- طبقه بندی مهندسی سنگ بکر
4-6- رده بندی مهندسی توده سنگ ساختگاه سد ارواک
6-4-1- انواع مختلف طبقه بندی
6-4-1-1- طبقه بندی ژئو مکانیکی RMR
6-4-1-2- طبقه بندی Q
6-4-1-3- طبقه بندی GST
فصل هفتم – نتیجه گیری و پیشنهادات
7-1- نتیجه گیری
7-2- پیشنهادات
فهرست منابع فارسی
فهرست منابع لاتین
چکیده :
یه مورد مطالعه در استان خراسان رضوی در شمال شرق ایران واقع شده است . سد ارواک در فاصله 70 کیلومتری شمال غرب شهر مشهد و در فاصله 5/2 کیلومتری ارواک ، در طول جغرافیایی و عرض جغرافیایی بر روی رودخانه ارواک واقع می گردد . این سد یک سد خاکی با هسته رسی به ارتفاع 5/55 متر از بستر رودخانه و طول تاج 415 متر و حجم کل مخزن 30 میلیون متر مکعب می باشد . هدف از ساخت این سد ، تأمین آب شرب شهر مشهد و کشاورزی اراضی پایین دست می باشد .
در این تحقیقات بررسی های زمین شناسی و ژئوتکنیکی برای ساختگاه سه صورت گرفته است . ساختگاه سد ارواک و مخزن را آهک و آهکهای مارنی سازند مزدوران و چمن و رسوبات کواترنری تشکیل می دهند . توده های سنگی محل سد براساس رده بندی های مهندسی Q ، RMR و GSI مورد ارزیابی قرار گرفته است براساس این رده بندی ها توده های سنگی محل سد ، در رده سنگهای مناسب قرار دارند . برای جلوگیری از هدر رفتن آب و بهسازی توده سنگی و پی آبرفتی و ساختگاه سد از نتایج آزمایشهای لوژان و لفران صورت گرفته استفاده شده است و ارائه راهکار مناسب و ارزیابی عملیات تزریق در تکیه گاه چپ سد ارواک مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفته است که نتیجه موفقیت عملیات تزریق می باشد .
فصل اول : کلیات
1-1- مقدمه
احداث سازه های بزرگ معمولاً بر روی زمین های صورت می گیرد که توان باربری کافی جهت آن سازه را داشته باشند ولی همیشه زمین مرغوب در محل احداث سازه وجود ندارد و بلکه خود انسان باید فکری جهت کیفیت زمین محل احداث سازه داشته باشد استفاده از راهکارهای بهسازی شرایط زمین و نحوه بهسازی آن مهمترین خواسته مهندسان طراح تبدیل شده است .
یکی از مهمترین موارد مورد بررسی در ساختگاه سد ، وضعیت زیر پی می باشد . پی به مجموعه کف دره و تکیه گاهها که سد بر روی آن قرار می گیرد اطلاق می شود و چون سنگ پی ، سد ارواک از سنگهای آهکی و آهکی مارنی و ندرتاً مارن تشکیل شده ، لذا بررسی ویژگی های ژئوتکنیکی این سنگها امری اجتناب ناپذیر به نظر می رسد .
تراوش در پی و تکیه گاههای سد رابطه مستقیم با نوع سازندهای زمین شناسی و میزان خلل و فرج موجود در آنها دارد . لذا یکی از پارامترهای بسیار مهم در سد سازی تعیین ساختگاه سد و بررسی خصوصیات زمین شناسی مهندسی و ژئوتکنیکی و همچنین عملکرد نیروهای تکنونیکی در منطقه امری ضروری بنظر می رسد . به همین دلیل پارامترهای زمین شناسی مهندسی و ژئوتکنیکی در ساختکاه سد مورد بررسی قرار گرفته است .
آزمایش لوژان نیز جهت تعین میزان نفوذ پذیری و پی و تکیه گاههای سد ، جهت بهسازی و ارتفاع کیفیت توده و ارائه راهکار مناسب جهت این امر صورت گرفته است . در پی آبرفتی نیز چون رسوبات آبرفتی در حدود 21 متر ضخامت دارند و سد بر روی پی آبرفتی قرار می گیرد . آگاهی از مشخصات این رسوبات ضروری است .
به این منظور آزمایشات آزمایشگاهی بر روی نمونه های اخذ شده از گمانه ها و آزمایش نفوذ پذیری لفران در صحرا بر روی آنها انجام شده است . در ادامه بررسی تزریق پذیری در تکیه گاه چپ سد ارواک صورت گرفته و نتایج تزریق مورد ارزیابی قرار گرفته است .
1-2- اهداف و اهمیت موضوع
هدف اصلی طرح ، تأمین آب شرب شهر مشهد و آب مورد نیاز برای کشاورزی اراضی پایین دست سد می باشد . براساس برآورد انجام شده . 62/0 آب تنظیمی که معادل 97/18 میلیون متر مکعب است جهت آب شرب مشهد اختصاص می یابد. آبی که به شهر مشهد اختصاص یافته است به لحاظ توریستی بودن شهر مشهد و نیازهای فراوان این شهر به آب شرب حایز اهمیت فراوان می باشد . بقیه آب موجود در سد معادل 38/0 آب تنظیمی سالیانه جهت مصارف کشاورزی می باشد. از آنجا که در منطقه محل طرح و در اراضی پایین دست محل سد روستاهای ارواک ، فوشان ، پریشته ، دوله ، شیرین ، شوک و خوزستان با جمعیتی معادل 8674 نفر قرار دارند ، اجرای این طرح می توان اثرات سودمندی در منطقه داشته باشد . با توجه به اینکه شغل اصلی روستائیان منطقه کشاورزی است و در این منطقه حدود 2500 هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد اجرای این طرح باعث رونق بیشتر کشاورزی و مانع از مهاجرت روستائیان به شهر می گردد .
بطور کلی در این تحقیق اهداف زیر بررسی شده است :
1- بررسی وضعیت زمین شناسی عمومی منطقه ، زمین شناسی مخزن ، زمین شناسی و زمین شناسی مهندسی ساختگاه سد .
2- بررسی خصوصیات فیزیکی و مکانیکی مغزه های سنگی بدست آمده از گمانه ها .
3- ارزیابی و تحلیل داده های بدست آمده حاصل از حفر گمانه های اکتشافی
4- تعیین پارامترهای ژئوتکنیکی پی آبرفت
5- بررسی پارامترهای ژئوتکنیکی توده سنگهای ساختگاه سد
6- طبقه بندی مهندسی توده سنگهای آهکی و آهک مارنی ساختگاه سد
7- روشهای بهسازی ساختگاه سد
8- ارزیابی روند تزریق در گمانه های تزریق شده...
فهرست منابع فارسی :
1- اجل لوئیان . ر ، محمدی . د ، 1380 ، معیارهای تجربی گسیختگی در سنگ ، انتشارات دانشجو همدان ، 205 صفحه .
2- اجل لوئیان . ر ، 1382 ، رده بندی توده سنگ ، روش کاربردی در مهندسی عمران ، 182 صفحه .
3- افشار حرب . ع ، 1373 ، زمین شناسی کپه داغ ، انتشارات سازمان زمین شناسی کشور ، شماره 11 ، 275 صفحه .
4- اصانلو . م ، 1375 ، روشهای حفاری ، مرکز نشر صدا تهران ، 469 صفحه.
5- توکلی . ب ، 1376 ، مبانی زمین شناسی مهندسی ، انتشارات دانشگاه پیام نور ، 240 صفحه .
6- درویش زاده . ع ، زمین شناسی ایران ، 1380 ، انتشارات امیر کبیر تهران ، 901 صفحه .
7- رحیمی . ح ، 1382 ، سدهای خاکی ، انتشارات دانشگاه تهران ، 671 صفحه.
8- سدهای ایران ، 1372 ، انتشارات کمیته ملی سدهای بزرگ ایران .
9- شرکت مهندسین مشاور آب پوی ، 1373 ، گزارش مرحله شناخت سد ارداک .
10- طاحونی . ش ، 1381 ، اصول مهندسی ژئوتکنیک ( مکانیک خاک ، انتشارات پارس آئین تهران ، 831 صفحه .
11- طاحونی . ش ، 1382 ، اصول مهندسی ژئوتکنیک ( مهندسی پی ) ، انتشارات پارس آئین تهران ، 992 صفحه .
12- طاهری ، د ، 1379 ، بررسی اثر پارامترهای زمین شناسی مهندسی بر روی تزریق پذیری و طراحی پرده آب در سد کارون 3 ، پایان نامه کارشناسی ارشد ، دانشگاه ترتبیت مدرس .
13- علیزاده ، 1 ، 1367 ، اصول هیدرولوژی کاربردی ، انتشارات آستان قدس رضوی ، 519 صفحه .
14- فاروق حسینی . م ، 1379 ، درآمدی بر مکانیک سنگ ، انتشارات نشر کتاب دانشگاهی تهران ، 296 صفحه .
15- فیهمی فر . سروش . ح ، هجیری آذر . م ، 1383 ، طبقه بندی پیشنهادی سنگها براساس شاخص رطوبت ، و زمین کنفرانس مکانیک سنگ ایران ، صفحه 523- 511 .
16- فهیمی فر . ا ، سروش . ح ، 1380 ، آزمایشات مکانیک سنگ مبانی نظری و استانداردها ، شرکت سهامی آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک .
17- وفائیان . م ، 1376 ، خواص مهندسی سنگها ، تئوریها و کاربردهای ارجایی ، 420 صفحه .
18- هوک . ا ، 1381 ، مهندسی سنگ کاربردی ، ترجمه عبدالرضا طاهریان ، انتشارات دهخدا تهران ، 512 صفحه .
منابع لاتین :
1- Altug , S . , 1990 . Oymapinar Arch Dam , Turkey : foundation treatment in karstic Limestone and reservoir curtains . Inteernaional commission on large Dams ( ICOD ) , pp.193-212.Antalya,Turkey.
2- Alvarez , L.,1982. Characteristics of Plastic Concrete of the Diaphragm wall of convento Viejo Dam . ICOLD , Rio de Janeiro.
3-Anon,1979 . The description of rock masses for engineering purposes . Working parly Report . Quarterly Journal Engineering Geolag, 10 , pp.355-388.
4- Bell,F.G.,2000.Engineering Properties of Soils and Rocks .Blakwell science , London , Uk , pp .
5-Berberian , M.,King,G.C.P.,1981.Towards a paleogeoraphy and tectonic evolution of Iran . Canadian joural of Earth Sciences , Vol . 18 , No . 2 , pp.210-256.
6- Bieniawski , T., 1989 . Engineering rock mass classifications . Wiely , Interscience , New York .
7-Brown, E.T.,1981.Characterization Testing & monitoriong , Pergamon press Ltd,page.212.
8-Combcfort, H.,1968.Bodeninjektion stechnik . Baur Verlay Wies baden , Berlin,pp.543.
9-Deere , D.U.,Lambardi , G.,1985 . Grouting slurries – Thick or thin , Issue in Dam grouting , W.it . Barer , ed.,ASCE , New York , pp.156-164.
10-Deere, D.U.,Miller,R.P.,1996. Engineering classification and index properties for in tact rock , Tech , Rept No. Afwl , TR,65,116 Air force Weapons labs , Kirthland Airforce Base , New Mexico , page.308.
11-Ewert, F.k.,1992 . Evaluation and interpretation of water pressure tests . Proceeding of conference of Instiution of civil Engineers , grouting in the ground , Thomas Telford, London , pp.141-162.
12-Ewert, F.K.,1998b. Permeability, Groutability and Grouting of Rocks, Part 2: Permeability Testing by Means of Water Pressure Tests . Dam Engineering , Nol . VIII,Issue 2,pp.123-175.
13-Goodman , R.E.,1989 . Introduction to rock mechanics . John Wily , New York .
14-Hanjal,I.,Marton, J., Regele,Z.,1984.Construction of Diaphragm Walls . John Wiley and Sons . USA .
15-Haw lee,c.,Farmer, J., 1993 . Fluid Flow in discontinuos rocks . Page.169.
16-Herak , M.,Stringfield , N .T.,1972 . karst . Elsevier publ.co., New York .
17-Hoek, E.,1994 . strength of rock and masses . ISRM News Journal , Val.2(2) , pp.4-
18-Hoek,E.,Marinos, P., Benissi , M.,1998 . Applicability of the Geologicl strength Index ( GSI ) Classification for very weak and sheared rock masses , The case of the Athens Schist Formation . Bull . Engg . Geol .Env . Val . 57(2) , pp.151-160
19-Houlsby , A.C.,1976 . Interpretation of the Lugeon water test . Vol . 4,pp.303-313.
20-Houlsby , A.C.,1977. Engineering of Grout curtains to standerd . ASCE Journal of Geotechnical Division , Vol . 103 ( G79 ) , pp.953-970.
21-Iqbal , H.K.,1998 . a Text book of Geotecnical Engineering . prrntice – Hall of India , New Dehli , pp.422.
22-Kasim , A.G.,Chu, M., Jensen , C.N., 1986. Field Correlatin of cone and standard penetrion Tests . Journal of Geotechnical Engineering , ASCE, Vol . 112,No.3,pp.368-372.
23-Krizek,R., Michel , D., Helal , M., Borden , R.,1992 . Engineering Properties of Acrlate Polymer Grout . Grouting , Soil Improvement and Geosynthetics . Geoteechical Special Publication , No.30 , New York : ASCE , pp.712-724.
24-Krizck , R.J., Schwarz , L.G.,Peppr , S.F., 1993. Bleed rheology of cement grouts . conference of Grouting in Rock and Concrete, Balkema , pp.56-64.
25-Kutzner , C.,1985 . Conideration on rock permeability and Grouting criteria. 15 th ICOLD , Q58, pp.315-328.
26-Kutzner , C.,1988.Grouting theory and practice . Elsevier,pp.250
27-Lashkaripour , G.R,Ghafoori,M.,2002 . The engineering geology of the Tabarak Abad Dam . Engineering Geology , Vol . 66 (3-
4),pp.233-239.
28-Lugcon , M., 1933 . Barrages at Geology , Dunod , Paris .
29-Miyakawa , k., Tanaka,k., 2000. Detection of hydraulic pathwas in Fractured Rock Masses and Estimation of conductivity by a Newly Developed Tv Equipped Flowmetter . Engineering Geology , Vol . 56, No . 1-2 , pp.19.
30-Palmestrom , A.,1982 . The Nolumetric Joint count – a useful and simple measure of the degree of rock jointing , Proc 4 th Int , cong . IAEG , New Dehli,pp.221-228.
31-Peck,R.B.,Hausen, W.E. , Thornburn , T.H.,1974. Fofoandation Engineering . John Wiley , Sesond Edition , chapter 22 , pp.512.
32-Pettijohn,F.J.,1975 . Sedimentary Rocks . 3 rd edition , Harper and Row , New York .
33-Priest.S.D.,1993.Discontinuity analysis for rock engineering . page.473.
34-Randolph . Alan F.,1960 . Plastics Englineering Hand book .3d ed . New York : The socicty of the plastics Industry : New York ; Reinhold Publishing ; London : chpman and Hall , Ltd .
35-Robertson,P.k.,Campanella,R.G.,1983.Interpretation of Cone Penetration Tests.Part I:Canadian Geotechnical Journal,Vol.20,No.4,pp.718-733.
36- Romanov,D.,Gabrovsek,F.,Dreybrodt,W.,2003.Dam Sites in Soluble rocks a model of increasing Leakage by dissolutional Widening of fractures beneath adam.Engineering Geology,Vol.70,pp.17-35.
37- Rzhevsky,V.,Novik,G.,1971.The Physics of Rocks.Mir Pubishers.
38- Schmertmann,J.H.,Henry,J.F.,1992.A Design Theory for Compaction Grouting .In Grouting Soil Improvement and Geosynthetics,edited by R.H.Borden.ASCE,Geotechnical Special Publication,No.30,Reston,VA:ASCE,pp.215-228.
40- Soderberg,A.D.,1979,Expect the Unexpected foundation for dams in karst,Bull Assoc.Engineering Geology ,Vol.VVl,No.3,pp.409-426.
41- Tugrul,A.,1998.The application of rock mass classification system to underground excavation in weak Limestone,Ataturk dam,Turkey. Journal of engineering geology,pp.337-345.
42- Turkmen,S.,Ozguler,E.,taga,H.,Karaogullarindan, T.,2002.Seepage problems in the karstic limestone foundation of the kaleclk Dam ( South Turkey ) . Engineering Geology , Vol . 63 , pp.247-257.
43-Uromeihy , A.,2000 . The Lar Dam ; an example of infrastructural development in a gcologically active karstic region . Journal of Asian Earth Scienes , Vol . 18,pp.25-31.
44-Xu, R.,Yan, F.,2004. karst geology and engineering treatment in the Geheyan project on the Qingjiang River , China . Engineering Geology , Vol . 76 , pp.155-164.
45- Yang, C.P.,2004 . Estimating Cement take and grout efficiency on Foundation improvement for Li – Yu – Tan dam . Engineering Geology , Vol . 75 , pp.1-14.
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/31 4:9 صبح
تحقیق روانشناسی در تربیت تحت فایل ورد (word) دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق روانشناسی در تربیت تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق روانشناسی در تربیت تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق روانشناسی در تربیت تحت فایل ورد (word) :
تمام مردم با ایمان اهل بردباری و خویشتن داری و فروتنی و گذشت و حیاء هستند.
« الذین یمشون علی الارض هونا و اذا خاطبهم الجاهلون قالوا سلاماًَ »
‹ هموار و آسان بر روی زمین گام بردارند و آنگاه که نابخردان آنان را به سخن وادارند سلامی گویند.›
(فرقان 63)
آنان را به: طولانی بودن سکوتشان و پیوستگی و استمرار اندیشیدنشان و آهسته بودن صدایشان و برحذر بودن آنان از بی بندوباری و عذبده جویی و اجتناب آنها از لعن و نفرین می شناسی.
و نیز در اعمالی که به آنها واگذار سازی شخصیت ایمانی آنانرا از رهگذر تانی و استوامندی و درستکاریشان باز می یابی و نیز می توانی نرم خوئی و طبع ملایم و وفاء بعهد و اعتدال و میانهروی انها در انتخاب از هر چیزی را نمایانگر شخصیت آنها بدانی.
اگر بخواهیم یک خصیصه جامع و فراگیری برای شخصیت ایمانسی یک فرد مومن یاد کنیم باید بگوئیم: این خصیصه عبارت است از سکینه و آرامش او. پس آرامش مشخصه مستقلی است که حاکی از توانائی انسان در تسلط بر مملکت درونی و فرمانروائی و تدبیر او بر خویشتن می باشد.
آرامش مومن یک خصوصیت ویژه ای است که نمایانگر انسجام عناصر اون او و سازمندی او میان درخواستهای متناقض و رام بودن نفس از نظر خضوع و راهوار بودن دربرابر صاحب آن می باشد. چنین موهبتی فقط به مرد مومن اعطاء شده است.
تو می توانی این آرامش را در صحیفه چهره فرد با ایمان بخوانی، این آرامش، آرامش رویه ای و سطحی نیست، بلکه سکوت و آرامش تمرکز اندیشه و زلالی فکر و همبستگی اهتمام و اراده و وضوح و روشنی دید و نگرش است و گویا فرد مومنی را که در برابر خود می بینی دریای پرگسترده ای را در درون خود جای داده است.
دریا آرام است، ولی در عین آرامی دارای جنبشی است که درها و صدفها و مرجانها را لحظه به لحظه از اعماق خود به ساحل می آورد، پس مومن همانند چنین دریایی، بی نهایت غنی و سرشار از ثروت درونی است.
و این است ویژگی مومن … و این است آرامش در خشان و پرمایه او… این ویژگی از کجا و برای چیست؟
زیرا رابطه مومن با یرامونش رابطه خاص و متفاوت از هر گونه روابط آرام دیگر است … رابطه او با گذشته و فردا و آینده … رابطه او با مرگ … رابطه او با مردم … و رابطه او با رفتارش، با دید وطرز نگرش او به اخلاق میباشد.
کلمات کلیدی :