ارسالکننده : علی در : 95/5/29 5:1 صبح
مقاله اصل لانه کبوتر تحت فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله اصل لانه کبوتر تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اصل لانه کبوتر تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله اصل لانه کبوتر تحت فایل ورد (word) :
اصل لانه کبوتر
چکیده:
اصل لانه کبوتر بسیار روشن است و بسیار ساده به نظر میرسد، گویی دارای اهمیت زیادی نیست، ولی در عمل این اصل دارای اهمیت و قدرت بسیار زیادی است، زیرا تعمیمهای آن حاوی نتایجی عمیق در نظریه ترکیباتی و نظریه اعداد است. وقتی میگوئیم در هر گروه سه نفری از مردم حداقل دو نفر، هم جنساند در واقع اصل لانه کبوتر را به کار گرفتهایم. فرض کنیم به تازگی در دانشکدهای، یک گروه علوم کامپیوتر تاسیس یافته که برای 10 عضو هیئت علمی آن فقط 9 دفترکار موجود باشد.
آنگاه باز هم ایده نهایی در پشت این ادعای بدیهی که حداقل از یک دفترکار بیشتر از یک نفر است استفاده میکنند، اصل لانه کبوتر است. اگر به جای 10 نفر 19 عضو هیئت علمی وجود داشته باشد، آنگاه حداقل از یک دفترکار بیشتر از دو نفر استفاده میکنند. همینطور، اگر در دانشکدهای حداقل 367 دانشجو وجود داشته باشند، باز آشکار است S حداقل دو نفر از آنها روز تولدشان یکی است.
میگویند که سرانسان دارای حداکثر 999 و 99 تار مو است. از این رو در شهری S جمعیت آن بیشتر از 4 میلیون باشد، حداقل 41 نفر وجود دارند که تعداد موهای سرشان یکی است (سر طاس مو ندارد). مثالهای زیادی نظیر این را میتوانیم نقل کنیم.
ایده اساسی حاکم بر همهی این موارد حقیقت سادهای مشهور به اصل لانهکبوتر دیر بلکه است.
که عبارت است از:
فرض کنید k و n دو عدد طبیعیاند. اگر بخواهیم بیشتر از nk+1 شی را در n جعبه قرار دهیم، حداقل یک جعبه وجود دارد که در آن حداقل k+1 شی قرار گرفته باشد. در حالت خاص، اگر حداقل n+1 شی را در n جعبه قرار دهیم، جعبهای وجود دارد که در آن حداقل دو شی قرار گرفته باشد.
1 هفده نفر در جلسهای حضور دارند. آنها درباره سه موضوع بحث میکنند، هر دو نفر آنها درباره یک و فقط یک موضوع بحث میکنند. ثابت کنید یک گروه حداقل سه نفری وجود دارد که افراد آن با هم راجع به یک موضوع بحث کرده باشند.
حل: میتوانیم 17 نفر را 17 نقطه در نظر بگیریم که هر دوتایی به توسط یک بال به هم وصل شدهاند. بالی را که X و Y را به هم متصل میکند، آبی میکنیم اگر آن دو درباره موضوع (1) بحث کرده باشند و قرمز میکنیم اگر راجع به موضوع (2) بحث کرده باشند و به رنگ زرد در میآوریم. اگر آن دو درباره موضوع (3) با هم به بحث پرداخته باشند. بنابراین هر کدام از 16 بالی که از A گذشتهاند با یکی از سهرنگ آبی، قرمز یا زرد رنگ شده است.
از آنجایی که 1+3×5=16، طبق اصل لانه کبوتری حداقل 1+5 رأس یافت میشود، که با یک رنگ به A متصل شده باشند. بدون اینکه به کلیت مساله لطمه بخورد فرض میکنیم یالهای AG,AF,AE,AD,AC,AB با رنگ آبی، رنگآمیزی شده باشند. حال 6 رأس G,F,E,D,C,B را در نظر بگیرید که با 15 یال به هم متصل شدهاند. اگر هر کدام از این یالها (مثلاً BC) به رنگ آبی باشد. آنگاه این یالها با رنگهای قرمز یا زرد خواهیم داشت. و این به این معنی است که حداقل سه نفر وجود دارند که با هم راجع به یک موضوع بحث کرده باشند.
2 فرض کنیم {n2 و ;و 3و2و1}=X و فرض نمائیم S زیر مجموعهای (1+n) عنصری از x باشد. آنگاه حداقل دو عدد در S وجود دارند به طوری که یکی دیگری را میشمارد.
اثبات: هر عدد دلخواه r متعلق به S را میتوان به صورتS .2t= r نمایش داد که در آن،T یک عدد صحیح نامنفی و S عدد فرد متعلق به X، به نام قسمت فرد (r) است. برای S حداکثر n انتخاب وجود دارد، زیرا n عدد فرد در X وجود دارد. این n قسمت فرد را میتوان به عنوان n لانه کبوتر در نظر گرفت که قرار است (1+n) عدد متعلق به S را بین این لانهها پخش کنیم. به عبارت دیگر، دو عدد مانند x و y در s وجود دارند که قسمت فرد آنها یکی است. فرض کنیم s.2t=x و.2u.s=y آنگاه یا x عدد y را میشمارد یا برعکس.
3 اکبر در طول تعطیل چهارهفتهای خود هر روز حداقل یک دور تنیس بازی میکند. ولی در طی این مدت جمعاً بیش از 40 دور بازی نخواهد کرد. ثابت کنید که توزیع دفعات دورهای بازی او در طی چهارهفته هر چه باشد، تعدادی از روزهای متوالی وجود دارد که طی آنها دقیقاً 15 دور بازی میکند؟
حل:
برای ، فرض کنید xi، تعداد کل دورهایی باشد که اکبر از آغاز تعطیلات تا پایان روز I بازی کرده است. پس:
و
اینک 28 عدد متمایز x1 و x2 و; و x28 عدد متمایز 15+x1 ،15+x2 ،;.،15+x28 داریم.
این 56 عدد میتوانند تنها 55 مقدار مختلف اختیار کنند، بنابراین حداقل دو تا از آنها باید مساوی بوده و نتیجه میگیریم که رابطه باشرط 15+x=xi وجود دارد. لذا از شروع (1+j)ام تا آخر روز I اکبر دقیقاً 15 دور بازی خواهد کرد.
4 کیسهای حاوی دقیقاً 5 مهره قرمز،8 مهره آبی، 10 مهره سفید و 12 مهره سبز و 7 مهره زرد است. مطلوب است تعیین تعداد مهرههایی که باید انتخاب شوند تا مطمئن شویم که:
الف) حداقل 4 مهره همرنگاند
ب) حداقل 7 مهره همرنگاند
پ) حداقل 6 مهره همرنگاند
ت) حداقل 9 مهره همرنگاند
حل:
5 رنگ داخل کیسه وجود دارد. لذا 5 لانه کبوتر داریم:
ج الف) 16
ب) 30=1+4×6+5
پ) 26=1+4×5+5
ت) 37=1+2×8+7+8+5
5 10 عدد طبیعی متمایز و کوچکتر از 107 مفروضند. نشان دهید که دو زیرمجموعه مجزا و غیرخالی این 10 عدد یافت میشود S مجموع اعضایشان یکسان است.
حل:
بزرگترین 10 عددی که میتوانیم داشته باشیم 97، 98،;.106 هستند که مجموع آنها 1015 هست. بنابراین کافی است 1015 لانه کبوتر با شمارههای 1 و2 و ;و 1015 را در نظر بگیریم. هر مجموعه 10 عضو شامل 1023=1-210 زیرمجموعه زیرتهی است، که 1023 را تعداد کبوترها در نظر میگیریم. لذا بنا به اصل لانه کبوتری، حداقل 2 زیرمجموعه با مجموع یکسان وجود دارند. اعداد متناظر را از 2 مجموعه حذف میکنیم.
6 فرض کنیم فرد باشد. ثابت کنید که عدد صحیح مثبتی مانند n وجود دارد به طوری که m عدد 1-2n را عادی میکند؟
حل: 1+m عد صحیح مثبت 1-21، 1-22، 1-23، ;.، 1-2m، 1-2m+1 را در نظر میگیریم.
بنابراین اصل لانه کبوتر و الگوریتم تقسیم، اعدادی مانند وجود دارند به طوری که
9= تعداد روز چهارم + روز پنجم
لذا حداقل دنبالهای از دو روز متوالی چهارم و پنجم یافت شد که مجموع ساعاتی که دونده در آنها دویده 9 ساعت شود.
7 فرض کنید{a5 و ;..a2 وa1}=A مجموعهای از 5 عدد صحیح و مثبت باشد. نشان دهید که برای هر جایگشت مانند{ai5 و;وai1}=B از مجموعه A حاصل ضرب
(ai1-a1) (ai2-a2)…(ai5-a5)
عددی زوج است.
حل:
ضرب n عدد زوج است، هرگاه حداقل یکی از اعداد زوج باشد، بنابراین یکی از (aij-aj) عدد زوج است. یعنی aj و aij یا هردو زوجاند و یا هردو فردند. طبق اصل لانه کبوتری، حداقل 3 عضو از مجموعه A دارای زوجیت یکسان هستند.
به عنوان مثال، a1 و a2 و a3 از مجموعه A را در نظر میگیریم که هر سه فردند یا زوج. لذا روشن است که Q {a13 و a12 و a11} {a3 و a2 و a1} (زیرا مجموعه A بایست حداقل دارای 6 عضو {a13,a12,ali,a3,a2,a1} باشد). به عبارتی دیگر مجموعه {a1,a2,a3,a11,a12,a13}=c حداقل دو عضو برابر دارد. فرض کنید a11= a3. بنابراین a1-a3=a1-a11 در نتیجه a1-a11 عددی زوج است.
8 برای تمام اعداد طبیعی و p ثابت کنید R+ R (p,q) R .
اثبات:
فرض کنیم . طبق قضیه رمزی (برای تمام اعداد طبیعی2 q و p، عدد R(p.q) با شرط ذکر شده، وجود دارد.) و برای اثبات قضیه کافی است که نشان دهیم که اگر دسته نقطهی nتایی را بادو رنگ قرمز و آبی رنگ کنیم، آنگاه یک دستهی نقطهای pتایی با یک دسته نقطهی qتایی قرمز وجود دارد. سه نقطهی nتایی را با kn نشان میدهیم.
یک رأس ثابت V در Kn را در نظر بگیرید. از v، 1-n یال در kn عبور کرده است:
طبق تعمیم یافته اصل لانه کبوتری R(P-1,q) یال گذرنده از v وجود دارد که با آبی رنگ شدهاند یا R(P,q-1) گذرنده v وجود دارند که با قرمز رنگ شدهاند. فرض میکنیم حالت اول درست باشد. فرض کنید x مجموعه نقاطی باشد که این R(P,q-1) به v وصل شدهاند. از آنجا که طبق تعریف مجموعهی x شامل یک دستهی نقطه (p-1)تایی آبی باشد، آنگاه مجموعه {v} x یک دسته نقطه qتایی آبی است.
9 6 مهره قرمز، 5 مهره سفید و 7 مهره آبی در یک کیسه داریم. مطلوب است تعیین کمترین تعداد مهرههایی که باید انتخاب شوند تا مطمئن شویم S حداقل 3 مهره قرمز یا حداقل 4 مهره سفید یا حداقل 5 مهره آبی انتخاب شده است؟
حل:
اگر x و y و z به ترتیب تعداد مهرههایی به رنگ قرمز و سفید و آبی باشند که بناست انتخاب شوند، آنگاه اگر x=2 و y=3 و z=4، آنگاه جواب 9 است، بنابراین وضعیت مطلوب پیش نمیآید بدینسان باید حداقل 10 مهره انتخاب کنیم. (پاسخ 10 مهره)
که نتیجه میدهد:
پس میتوان B را برابر {aj و ;ai-2 وaih} در نظر گرفت.
10 هر دنباله مرکب از (n2+1) عدد صحیح متمایز شامل زیر دنبالهای با حداقل (n+1) جمله است که یا دنبالهای افزایشی است یا دنبالهای کاهشی.
اثبات: فرض کنیم دنباله مورد بحث ai (I=1,2,…,n2+1) باشد فرض کنیم ti عبارت باشد از تعداد جملههای واقع در طولانیترین زیر دنباله افزایشی که با ai شروع میشود. اگر به ازای iای داشته باشیم ti=n+1 آنگاه کار تمام است. فرض کنیم که به ازای هر I داشته باشیم . قرار میدهیم {j=ti:ai}= HJ که در آن n و ;2و1 = j . بدینسان n لانه کبوتر H1 و H2 و;Hn را داریم S بناست (n2+1) عدد ti را بین آنها پخش کنیم. از این رو بنابر اصل لانهی کبوتر تعمیم یافته، لانهای مانند Hr شامل بیش از kتا از این اعداد که در آن k مقدار گردشده نقصانی است، وجود دارد.
بنابراین حداقل (n+1) تا از اعداد ti با هم برابرند. اینک این را ثابت میکنیم که (n+1) عدد واقع در دنباله مفروض که متناظر با این اعداد واقع در لانه Hrاند دنبالهای کاهشی تشکیل میدهند. فرض کنیم در Hr باشند یا یا زیرا عناصر مورد بحث متمایزند. فرض کنیم . حال ، مستلزم این است که زیر دنبالهای به طول r وجود داشته باشد که با aj شروع شود. از اینرو، نتیجه میگیریم که زیر دنبالهای به طول (Rh) وجود دارد که با ai شروع میشود. این یک تناقص است زیرا با توجه به اینکه ai عنصری از Hr است نمیتوان زیر دنبالهای به طول (r+1) داشت که با ai شروع شود. بدینسان وقتی باید . از این رو، هر (n+1) عنصر دلخواه در Hr زیر دنبالهای اکیداً کاهشی بدست خواهد داد.
منابع
1 اصول و فنون ترکیبات مترجمین: حسین ربیعی
حسین غفاری
2 ریاضیات گسسته و ترکیباتی رالف.پ.گریمالدی
ترجمه: دکتر محمدعلی رضوانی
دکتر بیژن شمس
3 ریاضیات گسسته مقدماتی ترجمه: دکتر بیژن شمس
دکتر محمدعلی رضوانی
تألیف: و.ئ.بالاکریشنمان
4 ریاضیات گسسته و ترکیباتی از دیدگاه کاربردی (جلد اول) رالف گریمالدی
ترجمه: علی عمیدی
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/29 5:1 صبح
تحقیق در مورد راهبردهای حل مسأله در ریاضی تحت فایل ورد (word) دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق در مورد راهبردهای حل مسأله در ریاضی تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد راهبردهای حل مسأله در ریاضی تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق در مورد راهبردهای حل مسأله در ریاضی تحت فایل ورد (word) :
راهبردهای حل مسأله در ریاضی
مقدمه
مسأله را می توان به زبان ساده تعریف کرد. هر گاه فردی بخواهد کاری انجام دهد ولی نتواند به هدف خود برسد، برایش مسأله ایجاد می شود. به عبارت دیگر هر موقعیت مبهم یک مسأله است. حل مسأله نوعی از یادگیری بسیار پیچیده است. مسأله و تلاش برای حل آن جزئی از زندگی هر فرد است. فرایند برخورد با شرایط زندگی همان مسأله است.
دو دیدگاه متفاوت در آموزش ریاضیات نسبت به حل مسأله وجود دارد:
1 ریاضی یاد بدهیم تا دانش آموزان بتوانند مسأله حل کنند.
2 ریاضی را با حل مسأله آموزش دهیم.
در دیدگاه اول آموزش ریاضی مطابق با محتوای موضوعی است و مفاهیم متفاوتی تدریس می شوند. انتظار داریم دانش آموزان با استفاده از دانش ریاضی خود مسائل متفاوت را حل کنند. اما در دیدگاه دوم آموزش ریاضیات از طریق حل مسأله اتفاق می افتد. یعنی دانش آموز مسأله حل می کند و در ضمن آن محتوا و مفاهیم جدید ریاضی را می سازد، کشف می کند و یا یاد می گیرد . در حال حاضر ، دیدگاه دوم در آموزش ریاضیات بیش تر مطرح است. در این نگاه حل مسأله نقطه ی تمرکز یا قلب تپنده ی آموزش ریاضیات است.
مهارت حل مسأله
اگر از معلمان ریاضی سؤال شود که مشکل اصلی دانش آموزان در درس ریاضی چیست؟ به یقین خواهند گفت: آنها در حل مسأله ناتوان هستند.
درمطالعه ی تیمز نیز همین موضوع را شاهد بودیم. چون در اغلب مسأله های آزمون کتبی این مطالعه عملکرد دانش آموزان پایین است. در واقع می توانیم بگوییم دانش آموزان توانایی یا مهارت حل مسأله را ندارند.
یکی از دلایل این ناتوانی ، فقدان طراحی برای آموزش مهارت حل مسأله به دانش آموزان بوده است. یا به عبارتی معلمان به آنها یاد نداده اند که چگونه مسأله را حل کنند. هر گاه دانش آموزان با مسأله ای روبروه شده و از حل آن عاجز مانده اند معلمان تنها به بیان راه حل یا پاسخ مسأله اکتفا کرده اند و نگاه های پرسش گر، کنجکاو ومتحیر دانش آموزان با این سؤال باقی مانده است: معلم ما چگونه توانست مسأله را حل کند؟ راه حل مسأله چگونه به فکر او رسید؟ چرا ما نتوانستیم راه حل مسأله را کشف کنیم؟
در خیلی از مواقع معلمانی که سعی کرده اند به طریقی حل مسأله را به دانش آموزان خود یاد دهند، راه را اشتباه رفته اند و آموزش های نادرست داده اند. برای مثال به دانش آموزان گفته اند: عددهای مسأله بسیار مهم اند. زیر آن ها خط بکشید. فراموش نکنید که باید از آن ها استفاده کنید. همین آموزش نادرست باعث شده است. دانش آموزان اطلاعات مسأله را به خوبی تشخیص ندهند. وقتی مسأله زیربرای دانش آموزان کلاس سوم مطرح شد، آن عدد 747 را در عملیات مسأله دخالت دادند و با آن عدد عبارت های جمع و تفریق و ; نوشتند:
« یک هواپیمای بوئینگ 747 با 237 مسافر در فرودگاه نشست و 130 مسافر را پیاده کرد. حالا این هواپیما چند مسافر دارد؟
یا برای دانش آموزان گفته اند که درمسأله بعضی از کلمه ها بسیار مهم است. برای مثال اگر کلمه روی هم را دیدید مسئله مربوط به جمع است و اگر کلمه ی اختلاف را دیدید حتماً باید تفریق کنید.
به همین دلیل در مسأله زیر که در مطالعه ی تیمز (2003) آمده بود، عده ای از از دانش آموزان کلاس چهارم شرکت کننده. در این مطالعه به اشتباه افتادند و مسأله را به جای ضرب، جمع کردند.
«در یک سالن سینما 15 ردیف صندلی وجود دارد. در هر ردیف 19 صندلی قرار دارد . این سالن روی هم چند صندلی دارد؟ »
بهتر است این روش های آموزش نادرست را به کار نبریم و به دنبال طرحی برای آموزش حل مسأله به دانش آموزان باشیم.
آموزش حل مسأله
آیا حل مسأله آموزش دادنی است؟ یکی از دلایل فقدان طرحی برای آموزش حل مسأله به دانش آموزان ، این است که آموزشگران ریاضی تا چندین سال پیش معتقد بودند که حل مسأله آموزش دادنی نیست بلکه یک هنر یا ویژگی و توانایی است که بعضی از انسانها دارند و بعضی ندارند. بنابراین هیچ کس تلاش برای حل مسأله به دانش آموزان نمی کرد. اما تعداد کسانی که درمورد آموزش حل مسأله تحقیق می کنند بیش تر است.
یکی از افرادی که در مورد چگونگی حل مسأله و آموزش آن تحقیق کرد جرج پولیا است. حاصل کار او در کتاب «چگونه مسأله حل کنیم» منتشر شد. مرحوم احمد آرام این کتاب را ترجمه کرده است. او در مقدمه ی کتاب خود می گوید: « من یک ریاضیدان هستم. متخصص آموزش ریاضی نیستم، اما علاقمندم بدانم چرا من می توانم مسأله ریاضی را حل کنم و دیگران نمی توانند؟ چرا بعضی از دانشجویان مسأله ریاضی را حل می کنند ولی بعضی نمی توانند؟ او همین سؤال ها را دنبال کرد و مدلی برای تفکر حل مسأله و آموزش راهبردها ارائه کرد. پولیا دو حرف اساسی دارد. 1- مدل چهار مرحله ای برای تفکر حل مسأله 2- آموزش راهبردها که البته نکته دوم در آموزش اهمیت بیشتری دارد.
مدل چهار مرحل ای پولیا
فرایند تفکر حل مسأله برای افراد مختلف متفاوت است. پولیا تلاش کرده تفکر حل مسأله را به نوعی مدل سازی کند. او الگویی چهار مرحله ای را مطرح کرده است. در فرایند حل مسأله این چهار مرحله چهار گام طی می شوند تا یک مسأله ریاضی به طور کامل حل شود. مدل چهار مرحله ای او به این مشکل است:
1- فهمیدن مسأله
گام اول حل مسأله فهمیدن آن است. این گام نشان می دهد، مسأله وقتی مسأله است که نکته ای برای فهمیدن داشته باشد. فهمیدن مسئله یعنی تشخیص داده ها و خواسته های آن و درک ارتباط بین آن ها. فهم یک مسأله در واقع بخش اصلی فرایند حل مسأله است. مسأله های پیچیده حل نمی شوند. چون اغلب در فهم آن ها مشکل داریم.
اغلب دانش آموزان در فهمیدن مسأله اشکال دارند. یکی از دلایل آن اشکال در درک مطلب عبارات صورت مسأله است. معلمان می توانند برای طی کردن این گام ، سؤال های گوناگونی مطرح کنند به نمونه های زیر توجه کنید:
– داده های مسأله چیست؟
– خواسته های آن کدامند؟
– مسأله را به صورت خلاصه بیان کنید.
– مسأله را به زبان و بیان خود توضیح دهیدو دوباره تکرار کنید.
– مسأله را به صورت نمایشی اجرا کنید.
– مسأله را با شکل ها و یا اشیاء مدل سازی کنید.
– آیا معنی واژه ها، لغات و اصطلاحات به کار رفته در مسأله را می دانید؟
سؤال ها و توصیه هایی از این دست کمک می کنند، دانش آموز در مورد مسئله بهتر فکر کند و معلمان نیز مطمئن شوند که آن ها مسأله را درک کرده اند.
2- طرح ریزی کردن
در این طرح مسأله از ابعاد متفاوت ریاضی بررسی می شود. یعنی تعیین این که مسأله به کدام یک از شاخه های هندسه ، کسر ، جبر، و ; مربوط است. چگونه می توان آن را مدل سازی کرد؟ کدام روش یا راهبرد برای حل ان مناسب تر است؟ در این مرحله ممکن است مجبور شویم به گام فهمیدن برگردیم و این افت و برگشت تا پیدا کردن یک راه حل مناسب ادامه می یابد.
در آموزش عمومی (ابتدایی – راهنمایی) آن چه بیش تر از همه برای دانش اموزان معنی دارد، تشخیص روش یا راهبرد مناسب برای حل مسئله است. به همین دلیل این گام را به انتخاب راهبرد می شناسیم. راهبرد یعنی یک روش یا راه حل عام که در بسیاری از مسائل کاربرد دارد.
آموزش راهبردهای حل مسأله ، در واقع مهم ترین بخش حل مسأله است که برای آموزش هنر حل مسأله راهی به دانش آموزان نشان می دهد و آشکار می سازد.
در ادامه این بحث به توضیح راهبردهای مورد نظر در آموزش عمومی می پردازیم. در واقع بررسی راهبردهای متعدد برای حل این مسأله مهم ترین اقدامی است که دانش آموز برای حل آن انجام می دهد.
حل مسأله
در گام سوم ، وقتی راهبرد مناسب برای حل مسأله مشخص شد، به حل آن اقدام می کنیم، هنگام حل مسأله ممکن است به این نتیجه برسیم که راهبرد انتخاب شده مناسب نیست و به حل مسأله منجر نمی شود. بنابراین باید به گام دوم برگردیم و راهبرد تغییر دهیم. یا حتی مجبور شویم برای فهمیدن بخش هایی از مسأله به گام اول برگردیم.
حل مسأله صرفاً نوشتن عملیات و عبارت های ریاضی نیست، گاهی با انتخاب راهبرد، رسم شکل و کشیدن یک شکل مناسب مسأله به طور کامل حل می شود و دیگر نیازی به نوشتن عملیات نیست. یا حدس زدن پاسخ مسأله و آزمایش آن ، خواسته ی مسأله را مشخص می کند. در حالی که عملیات و راه حل مستقیمی برای رسیدن به جواب ننوشته ایم.
4 نگاه به عقب
گام چهارم را اغلب دانش آموزان و معلمان طی نمی کنند. به عبارت دیگر پیدا کردن پاسخ و حل ریاضی مسأله را پایان کار می دانند در حالی که در فرایند حل مسأله گام نگاه به عقب اهمیت زیادی دارد. این مرحله جلوه ها و معنی های متفاوتی دارد. تفسیر و ترجمه ی جواب ریاضی مسأله در دنیای واقعی ، بررسی منطقی بودن پاسخ و این که جواب به دست آمده همان خواسته ی مسأله است یا نه بررسی صحت عملیات انجام شده بررسی مجدد مراحل مسأله ، تطبیق شرایط مورد نظر مسأله با پاسخ به دست آمده ، بررسی مسأله با یک راهبرد یا راه حل دیگر و در نظر گرفتن سایر حالتها و شرایط برای مسأله ، نمونه هایی از کارهایی هستند که می توان در گام آخر انجام داد.
راهبردهای حل مسأله
همان طور که اشاره شد، آموزش راهبردها مهم تر از تأکید به مدل 4 مرحله ای است. در واقع آموزش راهبردها، مهم ترین قسمت آموزش هنر حل مسأله است.
چند نکته:
1- زمانی که آموزش یک راهبرد مورد نظر است، از دانش آموزان می خواهیم، مسأله های داده شده را فقط با همان راهبرد مورد نظر حل کنند تا با آن به طور کامل آشنا شوند. اما با گذاشتن از آموزش راهبردها درهنگام حل مسأله آن ها می توانند از هر راهبردی که مایل هستند مسأله را حل کنند. به این ترتیب ، یک مسأله می تواند با راهبردهای متفاوت درکلاس حل شود. در صورتی که این اتفاق درکلاس بیفتد باعث خوش حالی و سربلندی معلم خواهد شد.
2- آموزش راهبرد یعنی فراهم کردن شرایط و موقعیتی که دانش آموز درک کند، راهبرد مورد نظر برای حل مسأله کارآیی دارد.
3- تعداد راهبرد زیاد است اما آموزش تعداد زیادی راهبرد به دانش آموزان طبق تحقیقات انجام شده مناسب نیست. زیرا مانع تفکر و خلاقیت دانش آموز خواهد شد. در این جا چند راهبرد بررسی می شوند:
الف: راهبرد رسم شکل: طبیعی ترین راهبردی که به ذهن دانش آموز می رسد رسم شکل است. بسیاری از مسائل با کشیدن ی شکل مناسب یا مسأله به طول کامل حل یا راه حل آنها آشکار می شود. اغلب معلمان این راهبرد ( راه حل) را در حل مسأله ها از دانش آموزان نمی پذیرند به همین دلیل این راهبرد طبیعی کم کم کنار گذاشته می شود. مثال زیرنشان می دهد، چگونه می توان از این راهبرد در حل مسأله ای استفاده کرد.
« در یک مزرعه 20 مرغ وگاو وجود دارد . تعداد پاهای آن ها 56 عدد است. چند مرغ و چند گاو در این مزرعه وجود دارد؟ »
این مسأله با استفاده از راهبردهای رسم شکل، با اطلاعات دانش آموزان کلاس دوم دبستان قابل حل است.
– ابتدا 20 دایره به جای سرها می کشیم . برای هر کدام 2 خط (2پا) درنظر می گیریم تا این جا می شود 40 پا، 16 پای باقیمانده را با اضافه کردن 2 تا 2 تا رسم می کنیم.
ب) راهبردهای زیر مسأله: مسأله های پیچیده و چند هدفی معمولاً از چند مسأله ساده تشکیل شده اند. گاهی حل یک مسأله و یا زنجیره ای از زیر مسأله ها به حل مسأله اصلی منجر می شوند. تشخیص زیر مسأله ها و حل آنها ، راهبرد مهمی برای حل مسأله های ترکیبی است. مسأله زیر با استفاده از این راهبرد حل شده است:
– «رضا 37 عدد گروه جمع کرده است. تعداد گروه های علی 17 تا بیشتر از اوست . این دو نفر روی هم چند گروه جمع کرده اند؟ »
این مسأله در واقع از دو مسأله کوچک تشکیل شده است که با حل آن ها می توان پاسخ را پیدا کرد.
1 تعداد گردوهای علی چند تا است؟
2 تعدادگردو های رضا و علی روی هم چند تاست؟
پس
1 تعداد گردو های علی 54=14+37
2 تعداد گردوهای رضا و علی 91=37+54
در این راهبرد ، دانش آموزان باید یاد بگیرند ، چگونه زیر مسأله ها را تشخیص دهند. آن ها را جداگانه بنویسد و سپس به حل تک تک آن ها اقدام کنند.
ج) راهبرد حل مسأله ساده تر: گاهی مسأله پیچیدگی هایی دارد که نمی توان آن را به راحتی حل کرد . اما وقتی آن را ساده می کنیم، یا حل و یا روش حل آن ظاهر می شود. وقتی مسأله درحالت ساده تر بررسی شد یا یک الگو یابی می توان آن را به حالت کلی تعمیمی داد. ساده کردن عددها و داده ها نیز بخشی از این راهبرد است. در مسأله زیر با ساده کردن عددها می توان به راه حل نزدیک شد.
« در یک کارخانه، لوله هایی به طول متر تولید می شود. در یک روز 244 عدد لوله تولید شده است. در این روز چند متر لوله تولید شده است؟ »
شکل ساده شده ی مسأله چنین است: یک کارخانه لوله هایی به طول 2 متر تولید می کند. اگر 200 عدد لوله تولید شود، چند متر لوله تولید شده است؟ یعنی با تغییر دادن عددها و ساده کردن آن ها، می توان به راه حل مسأله که ضرب است نزدیک شد.
د) راهبرد حذف حالت نامطلوب : وقتی از تمام حالت های ممکن پاسخ یک مسئله و با استفاده از داده ها، فرض ها و اطلاعات مسأله حالت های نامطلوب یکی یکی یا دسته دسته حذف می شوند، خود را به پاسخ نزدیک می کنیم. حذف حالت های نامطلوب ، یعنی کنار گذاشتن حالت هایی که با شرایط و فرضیات مسأله تطبیق نداند تا رسیدن به پاسخ و حالت مطلوب که مورد نظر مسأله است. به مثال زیر توجه کنید.
یک بازی دو نفره به این صورت انجام می شود که یک نفر عددی بین 1 تا 100 در ذهن خود مجسم می کند. نفر بعد با سؤال کردن از او ، به طوری که فقط پاسخ بلی یا خیر بشنود، باید به عددی دست یابد که در ذهن نفر اول است. سؤال آیا این عدد دو رقمی است مناسب نیست چون اگر پاسخ مثبت باشد، فقط 9 عدد (حالت نامطلوب) حذف می شود و 90 عدد دیگر باقی می ماند.
سؤال آیا این عدد زوج است، مناسب است، چو در هر صورت یعنی از حالت ها حذف می شوند. بهترین سؤال برای شروع این است: آیا این عدد بین 1 تا 50 قرار دارد؟ به این ترتیب نیمی از حالت ها حذف می شوند. اگر پاسخ مثبت بود، سوال بعدی این است که آیا عدد بین 1 تا 25 است؟ به همین ترتیب ، با نصف کردن ، عددهای نامطلوب کم کم حذف می شوند تا به عدد مورد نظر دست یابیم.
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/29 5:1 صبح
تحقیق سازه های بنایی تحت فایل ورد (word) دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق سازه های بنایی تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق سازه های بنایی تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق سازه های بنایی تحت فایل ورد (word) :
ظرفیت برشی لرزه ای دیوار بنایی آجری مسلح شده با GFRP چکیده: با انجام آزمایشاتی روی 8 دیوار بنایی دارای ستون کمکی مسلح شده با فیبر پلیمر شیشه ای مسلح«GFRP »، ظرفیت برشی لرزه ای سازه دیوار بنایی آجری با جزئیات مورد بررسی قرار گرفت. اولاً، ضریب اندرکنش ستون کمکی ، ضریب اصلاح شده ، ضریب آماری و ضریب شرکت پذیری موثر محاسبه شده اند، سپس، براساس مدل شکست دیوار بنایی آجری و مدل خرپایی FRP ، فرمول ظرفیت برشی لرزه ای دیوار بنایی آجری با ستون کمکی مسلح شده با FRP برقرار شده است. که تشابه زیبایی با نتایج آزمایشگاهی بدست آمده از تست دارد. در نهایت فرمول طراحی ساده شده ظرفیت برشی لرزه ای در دیوار بنایی آجری مسلح شده با FRP در این مقاله پیشنهاد شده است. فرمول طراحی برای تحقیقات اضافی یا برای مراجع طراحی در سازه های بنایی آجری می تواند استفاده شود. 1 – معرفی: استفاده از تکنولوژیهای مواد جدید در مرمت و مسلح کردن سازه های بنایی از نظر تکنیکی و اقتصادی بسیار جالب است. امروزه FRP شانسی جدید را برای آرزوی مرمت، با پیشرفتی قابل ملاحظه در تقویت سازه های بنایی غیر مسلح ارائه می دهد. اشوگلر اولین نفر در پیشنهاد و بررسی از فیبر پلیمر کربن مورق مسلح شده«CFRP » به عنوان ابزار تقویت سازه بنایی و ارائه یک مدل آنالیزی برای رفتار درون صفحه ای دیوار مسلح شده با CFRP در قاب تئوری ناحیه استرس بود. کار سعادت منش، احسانی و دیگران، بروی تحقیقات آزمایشگاهی روی نمونه های بنایی غیر مسلح شده تقویت شده با عضو شیشه ای چسبنده با اپوکسی، متمرکز شد. کلش روی سیستم مسلح شده خارجی ای شامل فیبر کربن برای دیوار های بنایی تست کرد. نمونه ها می توانند مانع، بارهای جانبی ای که برابر با نیروهای اینرسی تولید شده از شتاب 0.3g می باشد، شوند ترایتافیلو رفتار مکانیکی، دیوارهای بنایی غیر مسلح تقویت شده با ورق های FRP چسبانده شده از خارج ( یا تسمه ها) با استفاده از مدلسازی ساده و بدست آوردن ظرفیت برشی سازه بنایی تقویت شده با ورق های FRP را بررسی کرد. والوزی یک سری تستهای فشرده روی پنل های بنایی تقویت شده با ورق های FRP انجام داد. در این تست 2 شکل مسلح کردن کشف شد: تسمه های ترتیب شبکه ای یا کاربرد تسمه های قطری عمود بر قطر بار گذاری شده.سیچی و دیگران، مدلی برای سازه های بنایی مسلح شده با CFRP به وسیله ی روشهای مخلوط کنی پیشنهاد کرد. استرادفورد و دیگران اثر مد مسلح واثر دادن تساویهای طراحی ظرفیت برشی دیوار مسلح شده با FRP را بررسی کرد. با وجود تحقیقات زیاد گذشته، فرمولی که برای محاسبه ی ظرفیت عمل نیروی برشی دیوار مسلح شده با FRP ایجاد شده بود در بیان شکلها و فاکتورها در نظر گرفته شده که در زیر ارائه شده، کمبود دارد: a) فرمولها ( فرمولهای مود قطری) فقط مناسب دیوارهای بنایی مسلح شده با ورق های قطری است که برای دیوارهای بنایی مسلح با ورق های افقی یا هر دو ورقهای قطری و افقی بی نیاز است. b) از زمانیکه فرمولهای مود قطری در نظر گرفته شده است ، اثر مولفه ی عمودی نیروهای ایجاد شده توسط ورق های قطری، روی ظرفیت برشی نامیده گرفته شده است. c) تمام فرمولهایی که ایجاد شده است بر اساس دیوارهای بنایی مسلح شده با FRP با مقاطع مستطیلی همانطور برای دیوار بنایی مسلح شده با ستون کمکی است، هیچ محاسبات مربوطی ارائه نشده است. به منظور رفع کمبودهای فرمولهای کنونی 8 قسمت از دیوارهای آجری بنایی با ستون های کمی تقویت شده توسط GFRP و یک قسمت برای دیوار بنایی معمولی با ستون کوتاه اجرا شده است و محاسبات مربوطه و فرمولهای طراحی بر اساس سیستم تقویت شده خرپای FRP تولید شده است. 2) برنامه آزمایش: 2.1) طراحی نمونه: برای قیاس بین این تحقیق و دیگر بررسی ها پیکر اصلی نمونه ها، که هر کدام دارای ستون کوتاه است 240*240mm و ارتفاعی مشابه پیکر اصلی دارد، دارای بعد اسمی 1500*750*290mm است. شکل 2 ترتیب تست را نشان می دهد. ترکیبی از فشار عمودی (نشان دهنده بارها از سازه بالا ) و برشی درون صفحه ای به هر نمونه وارد میشود. بار پیش تنیدگی عمود در میان 2 جک هیدرولیک مرتبط اعمال می شود این بار توسط یک تیر فولادی عکس العملی سخت در طول قسمت بالایی نمونه پخش شده است. بار افقی «بار برشی» توسط زوج واکنش افقی به نمونه اعمال می شود. مقاومت نمونه اساسا به جنبه های زیر بستگی دارد: مقاومت فشاری عملی آجر برابر با 10.15MPA و مقاومت فشاری ملات 2.5MPA است و مقاومت فشاری عملی ملات هر نمونه در جدول 2 نمایش داده شده است؛ مشخصاتGFRPیک سویه در جدول 1 ، در این کار آزمایشی ، 9 نمونه که در جدول 2 نشان داده شده است وجود دارند . طرح تقویت هرنمونه در شکل3 و جدول2 نشان داده شده است.
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/29 5:0 صبح
تحقیق تاریخچه استان کرمانشاه تحت فایل ورد (word) دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق تاریخچه استان کرمانشاه تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق تاریخچه استان کرمانشاه تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق تاریخچه استان کرمانشاه تحت فایل ورد (word) :
استان تاریخی کرمانشاه همچون دیگر نقاط کشور کهنسال ما آثاری از روزگار مجد و عظمت ایران را در سینه کوه ها و پهن دشت های خود محفوظ کرده است . برخلاف سایر نقاط ایران که به صورت مقطعی مورد سکونت قرار گرفته اند . این استان بدون وقفه در ادوار مختلف تاریخ مورد سکونت قرار گرفته است ، شواهد و مدارک باستان شناختی نشان می دهد این منطقه از اولین زیستگاه های انسان اولیه به شمار می رفته و یکی از مراکز مهم جمعیتی در زاگرس میانی محسوب می شده است . تمامی مراحل و ادوار زندگی انسان از عهد حجر تا دوره های تمدنی پیش از تاریخ و سپس تا تشکیل حکومت های بزرگ سیر تطور خویش را در این محدوده طی کرده است . به طوریکه غار شکارچیان بیستون نکات جالبی را درباره سابقه زندگی بشری در دوران پارینه سنگی در ایران روشن می دارد . پس از این دوره در حدود 9 هزار سال پیش به علت گرم شدن هوا انسان غار را ترک کرده و روی به یکجانشینی می آورد که این حرکت موجب زراعت و دامپروری و براثر آن روستا نشینی می شود که بدون شک نخستین روستاها در این استان شکل گرفته که از جمله آنها می توان گنج دره هرسین ، گاکیه و تپه سراب اشاره کرد . انسان های پیش از تاریخ گنج دره جزء نخستین انسان هایی هستند که در ایران سفالگری را اختراع کرده و روی به فعالیت های صنعتی آورده اند .
در هزاره چهارم پیش از میلاد استان کرمانشاه یکی از مراکز مهم تجاری و بازرگانی بوده و بازرگانان آن با بازرگانان شوشی و بین النهرینی به داد و ستد و مبادله کالا مبادرت می ورزیدند . حضور بازارهایی در گودین کنگاور و چغاگاوانه اسلام آباد از آن دوره شاهدی بر این مدعا است .
به استناد کتیبه های بابلی و آشوری ، ساکنان زاگرس اقوام لولوبی و گوتی بودند . این مردمان سخت کوش و شجاع به منظور حفاظت از این خطه مرتب با بین النهرینی ها در جنگ و ستیز بوده اند که در این امر به پیروزی های چشمگیری نیز نایل شده اند و از آن پس دره های زاگرس قرن ها مرکز تمدن و حکومت های ایرانی و بین النهرینی بوده که سرانجام عنصر ایرانی تمدن خود را بر این سامان غالب ساخت . حضور نقش برجستههای این اقوام در سرپل ذهاب که یکی از قدیمی ترین نقش برجسته های خاورمیانه محسوب میشود بیانگر این موضوع است .
منطقه کرمانشاه به واسطه همجواری با دولت آشور ، پیوسته در معرض تهاجم دولت مقتدر آشور بود و شاهانی چون تیکلات پلیسر ، شلمانصر سوم ، بارها به محدوده کرمانشاه لشکرکشی کرده اند در کتیبه های به جا مانده از آشوریان از سرزمین های پارسوا ، زکروتی ، مادی ها و سرزمین نیشانی نام برده شده است ، نیشانی سرزمینی است که به اطراف کرمانشاه و ماهیدشت کنونی اطلاق می شد و به واسطه مراتع معروف خود برای پرورش و نگهداری اسب شهره بود . در سالنامه های آشوری از شهری به نام الی پی نام برده شده که مورخان آن را بین کرمانشاه و همدان تشخیص داده اند و برخی دیگر از مورخان آن را در محل فعلی کرمانشاه معرفی کرده اند .
با شکل گیری حکومت ها ، این خطه نیز یکی از مراکز مادی محسوب می شده است که از این دوره یادمان هایی با ارزش چون دژ گودین در کنگاور برجای مانده است . در این دوره کرمانشاه یکی از شاهراهای حیاتی ایران بوده و جاده اکباتان به بابل از این استان عبور می کرده است .
در دوره هخامنشی با عبور جاده شاهی که یک رشته آن اکباتان را به بابل وصل می کرد بر رونق و آبادانی این منطقه افزوده شد . پس از انقراض هخامنشیان ، در دوره سلوکی مناطقی از کرمانشاه چون بیستون و دینور محل حضور کلنی های یونانی بوده ولی دیری نپائید که اشکانیان آنان را شکست داده و در این منطقه حضور پیدا کردند. نقش برجستههای اشکانی در بیستون بیانگر این موضوع است. در این دوره بیستون یکی از مراکز مهم دوره اشکانی محسوب می شده است.
استان کرمانشاه در دوره ساسانی بیش از هر دوره دیگری از اعتبار و رونق خاصی برخوردار بوده است. این منطقه همواره مورد توجه شهریاران ساسانی بوده و به علت نزدیکی با تیسفون پایتخت آنها ، ایام تابستان را در قصور ییلاقی اینجا می گذرانده اند. در اخبار مورخان اسلامی به کرات آمده که خسرو اول در نواحی طاق بستان قصوری ساخته بود که در آنها از فغفور چین ورای هند و قیصر روم و دیگر حکمرانان روزگار پذیرایی کرده است .
با احداث شهرهایی چون حلوان در این سو و سیاست شهر سازی پادشاهان ساسانی در غرب کشور که به بنیاد شهر کرمانشاه منجر گردید . این حوزه بیش از پیش اعتبار یافت و شاهان ساسانی با ایجاد پل هایی بر روی رودخانه ها و بناهای عام المنفعه رفاه و رونق اقتصادی را برای مردم این دیار به ارمغان آورده بودند .
با شکست ساسانیان توسط مسلمین ، مردم این منطقه برخلاف برخی مناطق دیگر جزء اولین مردمانی بودند که به دین مقدس اسلام ایمان آورده و به ترویج آن پرداختند .
مسجد عبدالله بن عمر در ریجاب که یکی از قدیمی ترین مساجد صدر اسلام است . یادگاری از آن زمان می باشد . از دوران آرامگاهی از یاران وفادار پیامبر اسلام که در جنگ ها وی را یاری می کردند به یادگار مانده که می توان به آرامگاه ابودجانه در ریجاب اشاره کرد . در دوره خلفای عباسی کرمانشاه یکی از چهار شهر مهم و معتبر ولایات جبال بود . هارونالرشید خلیفه معروف عباسی بدین سامان توجه خاصی داشت ، به طوریکه سیاحان و جهانگردان از آبادانی و زیبایی شهر یاد می کنند .
ابن حوقل و استخری از شهر کرمانشاه به عنوان شهرستانی زیبا که اشجار و آب فراوان دارد یاد می کنند . مقدسی این شهر را به همراه شهرهای همدان ، ری و اصفهان جزء چهار شهر معروف ایالت جبال معرفی می کند .
در سده سوم هجری کرمانشاه در قلمرو و حکومت صفاریان قرار داشت . در قرن چهارم سلسله کوچکی از اکراد بنام حسنویه د رولایات غرب استقلالی پیدا کردند ، مؤسس این سلسله حسنویه که معروفترین این خاندان نیز هست نزدیک پنجاه سال حکمرانی کرد و قلعه بزرگ سرماج را مقر خود نمود . در سال 441 ساطان طغرل سلجوقی صد هزار سپاهی به تسخیر قلعه سرماج فرستاد که پس از چهار سال موفق به تسخیر قلعه گردید . در سده ششم هجری سلطان سنجر سلجوقی ، کرمانشاهان و توابع آن را در حوزه حکمرانی برادر زاده خود سلیمان شاه ملقب به « ایوه » قرار داد. در سده هفتم کرمانشاهان همچون مناطق خراسان و دیگر بخش های ایران از هجوم مغول آسیب فراوان دید به طوریکه سپاهیان هلاکو در این منطقه قتل و غارتی فجیع به عمل آوردند ولی در اواخر دوره ایلخانی در زمان حکومت ابوسعید این خطه مورد توجه قرار می گیرد به طوریکه در زمان حکومت وی شهر سلطانیه چمچمال نزدیک بیستون احداث گردید . در این زمان همان طوریکه حمدالله مستوفی اشاره می کند کرمانشاهان یکی از ایالت های 16 گانه کردستان بوده است .
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/29 5:0 صبح
مقاله استفاده از مواد قندی و محیطهای کمپلکس به عنوان کرایوپروتکتانت برای افزایش زندهمانی اسیدلاکتیک باکتریها طی خشک کردن انجمادی تحت فایل ورد (word) دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله استفاده از مواد قندی و محیطهای کمپلکس به عنوان کرایوپروتکتانت برای افزایش زندهمانی اسیدلاکتیک باکتریها طی خشک کردن انجمادی تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله استفاده از مواد قندی و محیطهای کمپلکس به عنوان کرایوپروتکتانت برای افزایش زندهمانی اسیدلاکتیک باکتریها طی خشک کردن انجمادی تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله استفاده از مواد قندی و محیطهای کمپلکس به عنوان کرایوپروتکتانت برای افزایش زندهمانی اسیدلاکتیک باکتریها طی خشک کردن انجمادی تحت فایل ورد (word) :
چکیده: به دلیل اهمیت باکتریهای اسید لاکتیک در صنایع تخمیری و تولید محصولات پروبیوتیکی، تولید کشتهای آماده برای تلقیح مستقیم از نظر تکنولوژیکی و تجارت بینالملل دارای اهمیت ویژهای است. اصلیترین علت افت زندهمانی سلولها در روش خشک کردن انجمادی آسیبهای ناشی از انجماد بر سلولها است. برای جلوگیری از آسیب به سلولها در مرحلهی انجماد میتوان از مواد محافظ در محیط آنها استفاده کرد. در این تحقیق گونههای باکتریایی در محیط MRS براث کشت داده شدند. بعد از جدا سازی توده سلولی بهوسیلهی سانتریفوژ، سلولها در محیطهای حاوی مواد محافظ سرمایی به صورت انجمادی خشک شدند. تعداد سلولها قبل و بعد از فرآیند خشک شدن شمارش شد. هر ماده محافظ دارای یک غلظت بهینه برای ایجاد اثر محافظتی بود که در غلظتهای کمتر یا بیشتر اثر محافظتی پایینتری مشاهده شد که به دلیل تغییر فشار اسمزی فضای بین سلولی است.
واژه های کلیدی:” اسیدلاکتیک باکتریها”، “خشک کردن انجمادی”، “کرایوپروتکتانتها”
1
مقدمه:
اسید لاکتیک باکتریها به عنوان نگهدارندههای زیستی طبیعی در غذاهای تخمیری استفاده میشوند. همچنین گروهی از این باکتریها اثرات سودمندی بر سلامت میزبان دارند که پروبیوتیک نامیده میشوند. کشتهای پروبیوتیک خشک، رایجترین فرم صنعتی باکتریها و دارای مزایایی از قبیل سهولت استفاده، فرآیند کردن و حملونقل هستند (النظامی، .(1998 خشک کردن سلولها، برای نگهداری آنها در دمای محیط انجام میگیرد. به علت هزینه بالای نگهداری سرد یا منجمد، کاهش دما همیشه برای نگهداری طولانی مدت مناسب نیست. میکروارگانیسمها را میتوان از طریق خشک کردن انجمادی، تشکیل کف و خشک کردن پاششی، خشک نمود (مورگان، .(2006 خشک کردن انجمادی از چندین دههی قبل برای نگهداری میکروارگانیسمها استفاده میشود و روشی است که برای تهیه مجموعههای میکروبی بر سایر روشها ارجحیت دارد. اگر چه خشک کردن انجمادی متداولترین روش خشک کردن میکروارگانیسمها است، افت زندهمانی در آن وجود دارد. انجماد اصلیترین عامل ایجاد آسیب به سلولها است. به منظور افزایش زندهمانی سلولها حین فرآیند خشک کردن انجمادی میتوان از مواد محافظ در محیط خشک کردن استفاده کرد. هوبالک، انواع مواد محافظ انجمادی را بر اساس ساختار شیمیایی آنها دستهبندی کرد. برخی از آنها عبارتند از: سولفوکسیدها، الکلها و مشتقات آنها، ساکاریدها و پلیساکاریدها، آمیدها و ایمیدها، ترکیبات هتروسیکلیک، آمینواسیدها. معمولاً استفاده از قندها به دلیل قیمت نسبتاً پایین، طبیعت شیمیایی بدون زیان آنها و استفاده گسترده از آنها در صنایع غذایی بر سایر مواد محافظ ترجیح داده میشوند (سانتیوارانگ کنا، .(2008 پژوهشهایی در مورد تأثیر استفاده از مواد مختلف محافظ انجمادی در افزایش زندهمانی سلولها انجام شده است. زاید و روس (2004) اثر ترهالوز را بر زندهمانی لاکتوباسیلوس سالیواریوس خشک شده با انجماد بررسی کردند. زمانیکه از هیچ محافظی استفاده نشد %99 افت در زندهمانی مشاهده شد. ترهالوز هنگام استفاده شدن به تنهایی یا در ترکیب با سایر مواد محافظ، زندهمانی را افزایش داد. ترکیب ترهالوز، ساکارز و شیر پسچرخ مؤثرترین محافظ بود و %83-85 زندهمانی را بلافاصله بعد از خشک کردن انجمادی فراهم کرد. همچنین در تحقیقی دیگر سارلا و همکاران (2006) فیبرها را به عنوان حاملهایی برای لاکتوباسیلوس رامنوسوس در طول خشک کردن انجمادی آزمایش کردند. دکسترین گندم و پلیدکستروز حاملهای مناسبی بودند، در حالیکه آرد جوی دوسر هیچگونه اثر محافظتی نداشت. همچنین استفاده از پودر فیبر سیب و اینولین، زندهمانی خوبی به همراه داشت.
در این تحقیق اثر غلظتهای مختلف ترهالوز و شیر پسچرخ در افزایش زندهمانی لاکتوباسیلوس پلانتاروم بومی ایران حین خشک کردن انجمادی بررسی شده است.
کلمات کلیدی :