ارسالکننده : علی در : 95/5/31 3:59 صبح
مقاله نظافت شخصی و عطر زدن از نظر پیامبر ص تحت فایل ورد (word) دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله نظافت شخصی و عطر زدن از نظر پیامبر ص تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نظافت شخصی و عطر زدن از نظر پیامبر ص تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله نظافت شخصی و عطر زدن از نظر پیامبر ص تحت فایل ورد (word) :
پیامبر (ص) زندگی اجتماعی و فردی خود را در شکل معمول و حتی خوب آن شکل میداد. لباسسفید میپوشید، عطر میزد، موهای سر را شانه میکرد و مرتب دندانهایش را مسواک میکرد. در میان این مسائل، عطر زدن برای آن حضرت یک اصل بود. در روایت هست که در خانه پیامبر، محلیبود که پیامبر همیشه از آنجا خود را عطر میزده است:
انس میگوید: کانت لرسول الله سُکّه یتطیّب منها(امتاع 7.101) در خبر دیگری آمده است که حضرت میفرمود در این دنیا عطر و زن و نماز را بسیار دوست میدارد، و البته درباره نماز ادامه میدادند که قره عینی فی الصلاه. روشنی چشمان من در نماز است(مصنف: 321.4).
شخصی روایت میکند که من بچه بودم نزد پیامبر (ص) میآمدیم، سر ما را مسح میکرد. من وقتی دست پیامبر روی سرم کشیده شد چنان بوی معطری احساس کردم که تا حال فراموش نکردهام. و ادامه میدهد: این قدر بوی عطر زیاد بود که گویی از کنار مغازه عطاری رد شده بودم. (امتاع 7.102) کسی هم اگر عطر تعارفی برای پیغمبر میبرد حضرت هیچ وقت آن را رد نمیکرد. نیز نوشتهاند که رسول خدا (ص) به بوی خوشش شناخته میشد: کان رسول الله یعرف بریح الطیب(مصنف: 319.4)
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/31 3:59 صبح
کارآفرینی تولید انواع کارتن بسته بندی تحت فایل ورد (word) دارای 35 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد کارآفرینی تولید انواع کارتن بسته بندی تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی کارآفرینی تولید انواع کارتن بسته بندی تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن کارآفرینی تولید انواع کارتن بسته بندی تحت فایل ورد (word) :
فرایند طرح:
مرحله1-مواد اولیه(کاغذ و کارتن خریداری شده) به ایجاد سفارش داده شده مشتریان توسط دستگاه برش قطع و برش داده شده میشود.
مرحله2-در مرحله دوم بر روی درب برخی مقوا به وسیله دستگاه چاپ مشخصات سفارش شده مشتریان و همچنین مشخصات شرکت به چاپ میرسد.
مرحله3-در این مرحله درب کارتن و زیره آن به صورت بسته های یکصد عددی و معمولا با اوزان 20 تا 25 کیلوگرمی توسط دستگاه بسته بندی آمهده و به وسیله دستگاه توزیع کنترل شده و آمهده عرضه به مشتریان می گردد.ضمنا در صورت درخواست مشتریان با استفاده از دستگاه منگنه کوب ورقه های مقوا به صورت جعبه های کارتنی نیز آماده میگردد.
شرح فرآیند و اطلاعات فنی مورد نیاز :
بستهبندى
بستهبندىهاى مختلف، داراى خصوصیات متفاوتى هستند. به همین دلیل بستهبندى را شاخهاى از علم اقتصاد و هنر مىدانند.
هماهنگى طرح بستهبندى با محتویات، نحوه نگهداری، نحوه حملونقل امرى ضرورى است. بسته نه تنها باید فرآورده را محفوظ نگه دارد، بلکه مصرفکننده را نیز باید جلب کند و اطلاعات لازم را به او بدهد. و باید بتوان فرآورده را از داخل آن به راحتى خارج کرد و موقعى که خالى شد بتوان پوشش هر بسته را از بین برد. علاوه بر این زیبایى بسته باعث زیبایى محیط مىشود. امروزه بستهبندى بیشتر با کاغذ صورت مىگیرد.
بستهبندىها در انواع تجارى و صنعتى و دستى شامل جعبههاى مقوایى تاشده، جعبههاى سینىشکل، جعبههاى لولهاىشکل، لفافپیچ، جعبههاى کاغذى انعطافناپذیر و بستهبندىهاى انعطافپذیر است.
جعبههاى تاشده براى هر نوع فرآیند چاپى مناسبند. و براى دارو، غذا، هدیه، لوازم آرایشی، اسباببازى و لوازم خانه مناسب هستند.
جعبههاى سینىشکل که از اشکال اصلى جعبههاى تاشو هستند، در مواردى چون پاکت سیگار، سینى هادى نانوایی، جعبه بستنی، پیتزا و جعبه لباس بکار مىروند.
جعبههاى لولهاى شکل که بشکل تیوپ هستند، براى بستهبندى بطرىها و لوازم بهداشتى و آرایشى بکار مىروند و اغلب در یکى از دیوارهها پنجره یا در دارند تا محصول دیده شود.
لفافپیچ نوعى بستهبندى براى اسباببازىها، لوازم خانگى و محصولات منحنى است، که مستلزم پیچیدن لایهاى از پلاستیک به دور شیء موردنظر و حرارت دادن آن است.
جعبههاى کاغذى انعطافناپذیر، ظروفى سخت و دائمى هستند. این جعبهها امروزه در طرحها و پرداختهاى جدید و جالبى موجود مىباشد و عمدتاً براى محصولات تجملی، لوازم آرایش، جواهرات و دوربین بکار مىرود. مواد اولیه این جعبهها، مقوا و مواد پوشاننده است. از کاغذها و پارچههاى متنوع نیز براى پوشاندن جعبهها مىتوان استفاده کرد.
بستهبندىهاى انعطافپذیر از قبل از تاریخ مورد استفاده بوده است. اشکال و فرمهاى بعدى آن شامل بستهبندى کاغذى است که بعدها در تولید انبوه توسط جرج وست کارخانهدار نیویورکى ابداع شد.
شناخت سلفون و گسترش لایههاى پلاستیکى و زرورقهاى مخصوص و همچنین شیوههاى پوششدار کردن باعث توسعه انواع گوناگون، مصارف تازهاى براى بستهبندى انعطافپذیر گردید.
امروزه بزرگترین مصرفکننده بستهبندىهاى انعطافپذیر، صنایع غذایى است. برخى از این بستهها که براى منجمد کردن، پختن، مخلوط کردن، محافظت کردن و ذخیره کردن مواد غذایى طراحى شدهاند، تأثیر زیادى در صنایع غذایى بویژه در زمینه غذاهاى آماده دارند.
بسته بندی در ایران :
اعتبارات
بخش بستهبندی در کشور ایران از جمله بخشهایی از صنعت و خدمات است که هیچ اداره و بخش خاصی در دولت به طور مستقیم به امور آن نمیپردازد. از این جهت همواره نوعی جفا در حق این بخش روا میشود. در دعوای بودجه و یا هنگام تبیین استراتژیهای خاص توسعه کشور چیز مشخصی برای بخش بستهبندی کنار گذاشتهنمیشود. اگر بودجه یا کمکی نیز برای توسعه بخش بستهبندی اختصاص یابد کسی نمیداند این بودجه را چگونه باید توزیع یا خرج کرد. زیرا بخش بستهبندی در کشور ما پراکنده و متنوع است.
تشکلهای صنفی
فقدان تشکلهای صنفی مربوط به بستهبندی باعث غیر قابل دفاع شدن درخواستهای بخش بستهبندی است. در واقع به دلیل نبود یک صدای رسا مانند یک انجمن یا اتحادیه صدای بخش بستهبندی آن طور که باید به گوش مسئولان نمیرسد.در روزگاری که گوش مسئولان برای شنیدن صدای غریبهها سنگین است و فقط نجواهای آشنا را میشنود برای رساندن صدایی که پیش از این شنیده نشده باید با صدای بلند صحبت کرد و این صدای بلند صدای یک تشکل صنفی آگاه و منسجم است.
با توجه به پراکندگی موضوعی بخش بستهبندی امکان ظهور یک تشکل کلی برای بستهبندی که هر یک از اعضای آن نمایندهیک واحد صنعتی یا خدماتی باشند و در ضمن با یکدیگر نیز منافع مشترک داشتهباشند به صفر نزدیک است. زیرا منافع صنفی بعضی از صنایع زیرمجموعه بخش بستهبندی اصلا در تضاد با یکدیگر است و یا حرف مشترکی با یکدیگر ندارند. برای مثال دغدغهها و ایدهآلهای صنف کارتن نه تنها هیچ شباهتی به تمایلات بخش پلاستیک ندارد بلکه در بعضی مسائل نیز در تضاد و رقابت با یکدیگر هستند. بهترین کار ایجاد تشکلهای صنفی در صنوف و صنایع جزء است. مانند صنعت کارتن، صنعت تولید لفاف بستهبندی، صنایع چاپ لفاف بستهبندی، ماشینسازان بستهبندی، جعبهسازان، سازندگان ظروف پلاستیکی، فلزی یا شیشهای و;
با تشکیل چنین تشکلهایی زمینه برای ایجاد یک کنفدراسیون یا تشکلی که اعضای آن نمایندگان تشکلهای صنفی مربوط به بستهبندی باشند عملیتر خواهد بود. آن گاه چنین تشکلی به مسائلی کلی چون جذب اعتبارات کشوری، تقسیم منابع و امکانات، توسعه ارزشهای افزوده و مسائلی شبیه آن خواهد پرداخت.
مدیریت
در حال حاضر و با ساختارهای دولتی و صنفی کنونی امکان مدیریت بخش بستهبندی در کشور ایران وجود ندارد. بستهبندی در ایران هنوز در حد موج است و با آن که ضرورت آن کم و بیش در میان مدیران و عامه مردم جا افتاده اما استراتژی مشخص و هدفمند برای آن تبیین نشده است. دولت به تنهایی و با ابزار و عوامل کنونی خود هرگز قادر نخواهد بود این موج را تحت کنترل درآورد. در حال حاضر بار این مسئولیت ناخواستهبر دوش مطبوعات تخصصی، چند موسسه و سازمان محدود دولتی و غیر دولتی و بعضی مدیران متخصص در چند واحد صنعتی مربوط به بستهبندی قرار دارد. مطبوعات تخصصی پتانسیل خوبی برای منظم کردن و تثبیت موج کنونی دارند که اگر دولت از آن استفاده کند میتواند از بستهبندی که در حال
حاضر تنها به صورت یک موج است به عنوان عاملی درآمدزا و ارزآور بهرهبرداری کند. نباید از نظر دور داشت که بستهبندی به تدریج سهم بیشتری را در سبد هزینه خانوارهای ایرانی به خود اختصاص خواهد داد. البتهاین سهم به طور ناخواسته به وجود خواهد آمد. بنا بر این بخش بستهبندی نیازمند توسعهای است که به کاهش هزینههای بستهبندی منجر شود. این مهم به دست نخواهد آمد مگر در دیدگاه برنامهریزان توسعه بخش بستهبندی حداقل در وسعت منطقهای مد نظر قرار گیرد تا هزینه تولید کاهش یافته و کیفیت آن نیز مورد قبول مصرفکننده قرار گیرد.
تنوع و پراکندگی
از آن جا که بستهبندی یک پدیده نسبی است و موجودیت آن وابستهبه وجود کالا میباشد انتظار میرود تجمع واحدهای تولیدی در یک مکان منجر به ایجاد واحدهای مربوط به بستهبندی در آن مکان شود. بدین صورت به طور طبیعی استانهایی که بیشترین سهم تولید را دارند خود به خود سهم بیشتری از صنایع بستهبندی را به خود اختصاص دادهاند. در این میان تولیدات غذایی به دلیل حجم بالای تولید و شرایط خاص حمل و نگهداری بخش زیادی از صنعت بستهبندی کشور را به خود مشغول کردهاند. صنایع کارتنسازی از جمله پراکندهترین بخش بستهبندی است. از آن جا تولید کارتن کاری نسبتا ساده است و از طرفی حمل و نقل آن در مسیرهای دور چندان به صرفه نیست به طور عمومیواحدهای کارتنسازی تمرکز نداشته و در مناطقی احداث میشوند که به صنایع همان منطقه سرویس بدهند. گفتهمیشود بیش از چهار هزار واحد تبدیل ورق به کارتن در سراسر ایران پراکنده هستند که البتههنوز هیچ مرکزی حتی ماهنامه صنعت بستهبندی تاکنون قادر به جمعآوری آمار و مشخصات همه آنها نشده است. بسیاری از این واحدها بومیو محلی هستند و بعضی از آنها را حتی میتوان در روستاها پیدا کرد.
تولید کیسه پلاستیکی یعنی آن چه که نزد عوام به سلفون، نایلون و نایلکس معروف است از دیگر مشاغل بخش بستهبندی است که بعد از کارتن دارای تنوع و پراکندگی زیادی است. مصرف روزافزون کیسههای پلاستیکی و رقابت آن با مصنوعات مشابه کاغذی و مقوایی این پراکندگی را در آینده بسیار بیشتر خواهد کرد.
هر چه ماشینآلات و روشهای مورد استفاده برای تولید ملزومات بستهبندی پیچیدهتر یا گرانتر باشند به طور طبیعی گستردگی سرمایهگذاری و تعدد واحدهای تولیدی آنها کمتر است. از این رو واحدهای که به تولید ظروف پلاستیکی میپردازند نسبت به واحدهایی که ظروف مقوایی تولید میکنند محدودتر هستند.
میزان تولید، میزان مصرف، سرمایه اولیه و دانش فنی مورد نیاز باعث شده که کارتنسازی و تولید کیسه پلاستیکی بیشترین تعداد واحد مربوط به بستهبندی را به خود اختصاص دهدو در نقطه مقابل آن تولید لفافهای خاص چون BOPP یا CPP و ظروفی از جنس فلز و شیشه کمترین تعداد واحدهای تولیدی را در کشور داشتهباشند. در این میان نمودار مصرف و کیفیت ظروف فلزی و شیشهای به دلیل مقتضیات حمل و نقل از یکنواختی در سطح کشور برخوردار نیست. این موضوع گاهی حتی به طور معکوس عمل کرده و نقش تعیین کننده در تولید دارد.
یعنی تولیدکنندهای که از سازنده قوطی فلزی بسیار دور باشد هرگز به فکر تولید کالایی که باید در قوطی فلزی بستهبندی شود نمیافتد. این معضل اگر جلوی تولید را نگیرد به طور قطع تولیدکننده را مجبور به فلهفروشی میکند. ابتداییترین دستورالعمل در خصوص برنامهریزی برای بستهبندی کشور بررسی وضعیت تقسیم امکانات بستهبندی در سطح کشور است. در حال حاضر به دلیل مرکزنشینی بسیاری از سرمایهداران ایرانی بسیاری از صنایع از جمله صنایع بستهبندی در منطقه استان تهران قرار دارند. مسیر تهران تا قزوین در ادامه آن رشت و تبریز، محل فعالیت تعداد زیادی از واحدهای تولیدی مهم صنعت بستهبندی کشور است.
مناطق جنوب کشور با وجود برخورداری از تولید قابل توجه در بخش کشاورزی سهمی درخور از توزیع امکانات و سرمایهگذاری بستهبندی ندارند. البته نوع سرمایهگذاری بخش بستهبندی برای این منطقه با نیمه شمالی کشور تفاوتهایی دارد که همین امر باید مدیریت شود.
برخی ملزومات بستهبندی همچون فیلم BOPP به طور کلی در نیمه جنوبی کشور تولید نمیشوند این در حالی است که بخش عمدهای از مواد مصرفی آنها از جنوب کشور حمل میشود و در مقابل بخش اصلی بازار مصرف آنها نیز تنها در نیمه شمالی کشور است.
پرنام و نشانترین منطقه کشور از نظر صنایع بستهبندی یک چهارم شمالی کشور است که شمال خراسان، استانهای شمالی، تهران و شمال آذربایجان را شامل میشود. در مقابل کم نام و نشانترین منطقه، جنوب شرقی کشور است که گویی به طور کلی فراموش شده و به حال خود رها شده است. منطقه شمال غرب کشور به دلیل همسایگی با کشور ترکیه از شتاب خوبی در پیشرفت بستهبندی برخوردار است. در مقابل منطقه شمال شرق کشور با توجه به داشتن امکانات تحقیقاتی وسیعتر، جذب سرمایه بیشتر و آب و هوای معتدلتر از روند کندی در توسعه بستهبندی برخوردار است. وضعیت کمی و کیفی بستهبندی در شمال شرقی کشور با قطبیت زعفران و امکانات کشاورزی در این منطقه همخوانی ندارد و به نظر میآید این منطقه از مزیتهای نسبی خود که در بالا گفتهشد به قدر کافی استفاده نکرده است. وجود برخی واحدهای صنعتی بزرگ مربوط به بستهبندی با مالکیتهای غیرخصوصی یا مدیران غیرمالک در این منطقه تا حدی در توقف و یا کندی پیشرفت صنعت بستهبندی آن تاثیر داشته و دارد.
نکته مهم دیگر درباره کیفیت پراکندگی بخش بستهبندی در کشور مربوط به پایگاههای بستهبندی است. در خصوص کمیت و کیفیت پایگاههای بستهبندی به دلیل آمیخته بودن آنها با واحدهای تولیدی نمیتوان اظهار نظر خاصی کرد. منظور از پایگاههای بستهبندی واحدهای خدماتی یا صنعتی است که تنها به عملیات بستهبندی میپردازند. چنین واحدهایی اگر تنها به قصد ارائه خدمات به تولیدکنندگان تاسیس شده باشند در مناطقی نزدیک به واحدهای تولیدی یا کشاورزی احداث میشوند و اگر محصولات را گرفته و پس از بستهبندی به نام
خودشان به بازار عرضه کنند ممکن است کارگاه خود را در منطقه مصرف احداث کنند. البته این امر قطعی نیست. کیفیت و کمیت پراکندگی پایگاههای خدمات بستهبندی از جمله موارد بسیار مهم در توسعه بخشهای تولیدی از جمله بخش کشاورزی است. در این مورد باید روی دولت حساب کرد. به عبارتی برنامهریزی و راهبری این حوزه از صنعت بستهبندی تنها از نهادی عمومی بر میا~ید. این نهاد میتواند دولت یا یک تشکل صنفی قوی باشد. در کشور هنوز سازماندهی برای توزیع خدمات بستهبندی صورت نگرفتهو البته این کار نیازمند همگرایی بین طرفهای ذینفع است.
چاپِ بستهبندی در ایران
چاپ بستهبندی از جمله رشتههایی در صنف چاپ است که طی سالهای اخیر توسعه کمی و کیفی خوبی داشتهاست. با این حال با وجود به خدمت گرفته شدن ماشینا~لات پیشرفته هنوز درصد قابل توجهی از آثار چاپی بستهبندی قابل رقابت با نمونههای غربی خود نیستند. مطالعات ماهنامه صنعت بستهبندی نشان داده توسعه چاپ بستهبندی در سطح، بیشتر از عمق بوده است. به این معنی که بسیاری از سرمایهگذاران و به طور کلی نسل جدید صنعت چاپ کشور (چه از نظر سنی و چه سابقه در صنف) بیشتر به تهیه فنآوری جدید و تواناییهای اسمی آن پرداختهاند. در حالی که ارکانی چون دانش، تجربه، اخلاق و وجدان صنفی، بازارشناسی و بسیاری عوامل مهم و تاثیر گذار که با اسکناس قابل معامله نیستند و با خطکش قابل اندازهگیری نمیباشند مورد توجه قرار نگرفتهاند. این معضل اگر حل نشود عامل باخت سنگین صنعت چاپ ایران در آینده خواهد شد.
تعداد ماشینآلات چاپ فلکسو و روتوگراورهای مطابق با تکنولوژی روز در ایران آن قدر هست که بازار توقع داشته باشد حتی در بخش صادرات نیز رقابت با غرب با موانع مهمی برخورد نکند. همچنین نرخ و شتاب ورود تجهیزات چاپ لیبل و شرینک اسلیو در حدی است که میتوان در طول یک سال شاهد تفاوتهای قابل ملاحظهای در بازار لیبل بود. با این حال نسبت پیشرفتهای کیفی چاپ به میزان ماشینآلات و فنآوریهای وارد شده به کشور نسبتی منطقی نیست.
چاپ شرینک اسلیو بارزترین مثال این عدم توازن است. بسیاری از دارندگان تجهیزات چاپ شرینک اسلیو به دلیل نداشتن اطلاعات کافی از مواد و سطوح چاپی مورد استفاده در این روش با مشکلات زیادی مواجه شدهاند. بعضی خسارات زیادی به خود و بعضی به مشتریان خود زدهاند. تمام اینها تنها به دلیل عدم درک صحیح از موضوعی به نام فنآوری است. یعنی این که بعضی فکر کردهاند با خرید یک سیستم پیشرفته کار تمام شده و سیستم خود همه کارها را انجام میدهد. درست مانند دورانی که اسکنرها تازه وارد حرفه لیتوگرافی ایران شده بودند و عدهای تصور میکردند ابزاری به نام اسکنر یا کامپیوتر به خودی خود میتواند برتری مطلق ایجاد کند. حدود یک دهه طول کشید تا این تفکر غلط به طور کامل از بین رفت و اکنون توانایی اپراتورها و کیفیت برخورد با مشتری در مراکز پیش از چاپ نقش تعیینکنندهتری در بازار دارد.
اولین عامل عدم درک کافی از فنآوریهای جدید احساس بینیازی به مطالعه کتابها و مقالات تخصصی است که نزد مدیران بخش چاپ و بستهبندی کشور وجود دارد. عامل دوم در این مشکل نوع اطلاعاتی است که فروشندگان تجهیزات و فنآوریها در اختیار خریداران میگذارند. ایشان عموما درباره خروجی سیستم صحبت میکنند و از بیان الزامات رسیدن به این خروجی اطلاعاتی نمیدهند و یا اصولا از آن اطلاعی ندارند. بخصوص در مواردی که طرح این مطالب هیچ سودی برای ایشان نداشته باشد.
در این میان آن چه که همچنان باعث عقبماندگی و نرسیدن به توقعات کـیـفــی مـشتـریـان از چـاپ اسـت دوری از فـرهنـگ مشتـریمـداری، خودبزرگبینی و کوچکانگاری عملی امر تحقیقات است. بازار برخوردهای بزن و دررو در بازار چاپ ایران به اندازه رشد تکنولوژیک آن رشد کرده است. بعضی از دستاندرکاران چاپ به تواناییهای عجیبی در توجیه بیدقتیها و کمکاریهای خود دست یافتهاند و مسائل حقوقی آن قدر پیچیده شدهاند که توقف برای پیگیری دعوا ممکن است باعث بحرانهای سخت برای یکی از طرفین یا هر دو در بازار کار شود. بدین سان بسیاری از سفارشات آن طور که باید مورد مطالعه قرار نمیگیرند.
سازمانهای ناظر یا موثر در چاپ در طول زمان گذشته هرگز آن طور که بـایـد نـتـوانستهاند نظام موثر و پایداری که امنیت بازار چاپ را برای سفارشدهنده و مجری تامین کند پایهریزی کنند. معدود دستاندرکاران چاپ که با وسواس و علاقه کار خود را انجام میدهند نیز اوضاع فعلی ناشناختهمیمانند و متضرر میشوند زیرا مشتری دانش کافی برای تفکیک بد و خوب را ندارد.
سـفـارشـات چـاپـی حـوزه بـسـتـهبـندی از حساسیت بسیار زیادی برخوردارند. چاپ از نظر سرمایهگذاری و هزینه تمام شده و یا پروسه تحقیقات و تولید برای بسیاری از تولیدکنندگان، موضوعی فرعی است و به آن به عنوان تکمیلکننده نگاه میکنند. با این حال بسیاری از اوقات سرنوشت تمام فعالیتهای بخش تولید و فروش یک واحد تولیدی به میزان دقت و دلسوزی چاپخانه وابسته است. در این میان صنعت چاپ کشور دارای درجهبندی اعلامشدهای نیست تا سفارشدهنده بتواند براحتی مجری پروژه چاپ خود را ارزیابی کند. در چنین وضعی همه چیز به هوش و تجربه و وجدان دوطرف باز میگردد که کم و زیاد هر کدام آن در هر یک از طرفین نتایج متفاوتی خواهد داشت. از طرفی مطالعات کارشناسی ماهنامه صنعت بستهبندی حکایت از این نکته دارد که درصد بسیار زیادی از کانونهای تبلیغات و انتشارات که مدیریت یا اجرای پروژههای چاپی تولیدکنندگان را بر عهده میگیرند از فنون کار بیاطلاع هستند.
متاسفانه دیده شده بعضی از طراحان یا مجریان پروژههای چاپی بستهبندی به طور کلی از الزامات طراحی یک جعبه در رابطه با امکانات برش و خط تا بیاطلاع هستند. در مواردی دیده شده که مجری پروژه حتی از تفاوت خروجی فایل آرجیبی با سیاموایکی بیاطلاع است. آمار این معضل را براحتی میتوان از هر واحد فعال پیش از چاپ (لیتوگرافی) گرفت. زیرا واحدهای پیش از چاپ بخصوص نوع دیجیتالی آن مدتها است که با معضلی به نام اصلاح فایلهای مشتریان روبرو هستند. اصلاحاتی که اگر انجام نشود میلیونها تومان خسارت ببار میآورد و لیتوگرافی را در عین بیگناهی درگیر خود میکند.
با این حال تفکرات مدیران شرکتهای سفارشدهنده مبین آن است که علاج این مشکل آن طور که چاپخانهداران میگویند در حذف واسطهها یا ناظران چاپ نیست زیرا بسیاری از صاحبان اصلی سفارشات به هر دلیلی کانون تبلیغاتی یا ناظر چاپ منتخب خود را وکیل خود دانسته و برای انجام کارهای چاپی متفاوت خود علاقهای به تماس مستقیم با چاپخانهها یا سایر مراکز مربوطه دیگر ندارند. از طرفی اصولا واسطهگری در پروژههای چاپ امری پذیرفته شده و رو به توسعه در جهان است که ایران هم از همین سیر پیروی میکند. در این میان
بحرانهای موجود در بازار صنف چاپ باعث شده در حال حاضر بعضی چاپخانهداران برای گرفتن سهم خود از بازار و اثبات توانایی خود در مدیریت پروژههای چاپی سفارشدهندگان به جای توسعه عمقی کارگاه خود، اقدام به سرمایهگذاری در خطوط پیش و پس خود کنند و به عبارتی توسعه در سطح را مد نظر قرار دهند. معدودی نیز اصولا واسطههای پروژههای چاپی هستند که با راهاندازی کارگاه کوچکی برای انجام بخشی از پروژه در کارگاه خود بقیه کار را نیز در کارگاههای دیگران به انجام میرسانند. این نوع آخر عموما در حوزه چاپ افست روی داده است.
در مجموع صنعت چاپ بستهبندی در ایران با داشتن امکانات مناسب که مطابق با تکنولوژی روز است هنوز اعتماد کافی جامعه تولیدی کشور را در رابطه با دقت، توانایی و بخصوص مشتریمداری به دست نیاورده است. از این رو است که واحدهای تولیدی کشور مدام در میان چاپخانهها سرگردانند و بعضی دلالان نیز در این میان با دادن وعدههای آنچنانی از این وضع سود میبرند. بازنده اصلی این اوضاع خود چاپخانهداران هستند. زیرا صاحبان سفارش با وجود تکنولوژی پیشرفته موجود در کشور همواره به انجام سفارش خود در خارج از کشور فکر میکنند. با اندکی تغییر در قوانین و یا جهانی شدن، این افکار به سرعت تجسم مییابد و آن روز، روز خوبی برای صنعت چاپ کشور نخواهد بود.
بازرگانی مواد و ماشینآلات بستهبندی در ایران
تهیه آمار از بخشهای بازرگانی همواره کاری دشوار است. زیرا این بخش بر خلاف بخشهای تولیدی استعداد زیادی برای تغییرات دارد.
هر ماه تعدادی واحد بازرگانی کار خود را در موضوعی آغاز میکنند و تعدادی دیگر دست از موضوع قبلی بازرگانی خود کشیده و به موضوعی دیگر روی میآورند. البته نمایندگان شرکتهای بزرگ جهانی از این قائده جدا هستند و پایداری و قدمت بیشتری دارند. از آن جا که بستهبندی نهالی نوپا در کشور ایران است و باز از آن جا که نرخ رشد و توسعه سریعی نیز دارد مورد توجه بسیاری از بازرگانان مواد و ماشینآلات قرار گرفتهاست. اکنون تهیه و عرضه مواد و تجهیزات بستهبندی بستری سودآور برای عدهای از تجار به نظر میآید.
اشتیاق تولیدکنندگان ایرانی برای به روز کردن تجهیزات تولید و به کارگیری مواد بهتر روز به روز بر آمار خرید و فروش در بخش بستهبندی میافزاید که سهم قابل توجهی از آن نیز متعلق به مواد و تجهیزات خارجی است. در این میان باید بین عرضهکنندگان محصولات خارجی تفاوتهایی قایل شد.
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/31 3:59 صبح
مقاله مقام انسانی زن از نظر قرآن کریم تحت فایل ورد (word) دارای 36 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله مقام انسانی زن از نظر قرآن کریم تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مقام انسانی زن از نظر قرآن کریم تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله مقام انسانی زن از نظر قرآن کریم تحت فایل ورد (word) :
• اسلام اصل مساوات را درباره زن و مرد نیز رعایت کرده است.
• اسلام با تساوی حقوق زن و مرد مخالف نیست، با تشابه به حقوق آنها مخالف است.
• اسلام نظریات تحقیر آمیزی که نسبت به زن وجود داشته منسوخ کرده است.
• قرآن در داستانهای خود توازن را حفظ کرده، قهرمانان داستانها را منحصر به مردان نکرده است.
• زن اگر بخواهد از حقوقی مساوی با مرد بهره مند شود باید مشابهت حقوقی با مرد را از میان بردارد.
• علمای اسلام با تبیین اصل« عدل» پایه فلسفه حقوق را بنا نهادند.
• شرقی انسانیت را درگذشت و نیکی می بیند و غربی در به دستآوردن حقوق.
• اعلامیه حقوق بشر فلسفه است نه قانون، باید به تصدیق فیلسوفان برسد نه تصویب نمایندگان.
• احترام به انسان که اساس اعلامیه حقوق بشر است، از دیر زمان مورد تأیید شرق و اسلام است.
• دنیای غرب از طرفی تا آخرین حد ممکن مقام انسانی را پایین می آورد و از طرف دیگر به نام حقوق بشر اعلامیه بالا بلند صادر می کند.
• بیچارگیهای بشر امروز از آن است که «خود» را از یاد برده است.
• احترام به انسان با فلسفه شرق سازگار است نه با فلسفه غرب.
مقام انسانی زن از نظر قرآن
اسلام زن را چگونه موجودی می داند؟ آیا از نظر شرافت و حیثیت انسانی او را برابر با مرد می داند و یا او را از جنس پست تر می شمارد؟ این پرسشی است که اکنون می خواهیم به پاسخ آن بپردازیم.
فلسفه خاص اسلام درباره حقوق خانوادگی
اسلام در مورد حقوق خانوادگی زن و مرد فلسفه خاصی دارد که با آنچه در چهارده قرن پیش می گذشته و با آنچه در جهان امروز می گذرد مغایرت دارد. اسلام برای زن و مرد در همه موارد یک نوع حقوق و یک نوع وظیفه و یک نوع مجازات قائل نشده است، پاره ای از حقوق و تکالیف و مجازاتها را برای مرد مناسبتر دانسته و پاره ای از آنها را برای زن، و در نتیجه در مواردی برای زن و مرد وضع مشابه و در موارد دیگر وضع نامشابهی در نظر گرفت است.
چرا؟ روی چه حسابی؟ آیا بدان جهت است که اسلام نیز مانند بسیاری از مکتبهای دیگر نظریات تحقیر آمیزی نسبت به زن داشته و زن را جنس پست تر می شمرده است و یا علت و فلسفه دیگری دارد؟
مکرر در نطقها و سخنرانیها و نوشته های پیروان سیستمهای غربی شنیده و خوانده اید که مقررات اسلامی را در مورد مهر و نفقه و طلاق و تعدد زوجات و امثال اینها به عنوان تحقیر و توهینی نسبت به جنس زن یاد کرده اند؛ چنین وانمود می کنند که این امور هیچ دلیلی ندارد جز اینکه فقط جانب مرد رعایت شده است. میگویند تمام مقررات و قوانین جهان قبل از قرن بیستم بر این پایه است که مرد جنساً شریفتر از زن است و زن برای استفاده و استمتاع مرد آفریده شده است، حقوق اسلامی نیز بر محور مصالح و منافع مرد دور می زند.
می گویند اسلام دین مردان است و زن را انسان تمام عیار نشناخته و برای او حقوقی که برای یک انسان لازم است وضع نکرده است. اگر اسلام زن را انسان تمام عیار میدانست تعدد زوجات را تجویز نمی کرد، ریاست خانواده را به شوهر نمی داد، ارث زن را مساوی با نصف ارث مرد نمیکرد، برای زن قیمت به نام مهر قائل نمی شد، به زن استقلال اقتصادی و اجتماعی می داد و او را جیره خوار و واجب النفقه مرد قرار نمی داد. اینها می رساند که اسلام نسبت به زن نظریات تحقیر آمیزی داشته است و او را وسیله و مقدمه برای مرد می دانسته است. می گویند اسلام با اینکه دین مساوات است و اصل مساوات را در جاهای دیگر رعایت کرده است، در مورد زن و مرد رعایت نکرده است.
می گویند اسلام برای مردان امتیاز حقوقی و ترجیح حقوقی قائل شده است و اگر امتیاز و ترجیح حقوقی برای مردان قائل نبود مقررات بالا را وضع نمی کرد.
اگر بخواهیم به استدلال این آقایان شکل منطقی ارسطویی بدهیم به این صورت برای او وضع می کرد، لکن حقوق مشابه و مساوی برای او قائل نیست، پس زن را یک انسان واقعی نمی شمارد.
تساوی یا تشابه؟
اصلی که در این استدلال به کار رفته این است که لازمه اشتراک زن و مرد در حیثیت و شرافت انسانی، یکسانی و تشابه آنها در حقوق است. مطلبی هم که از نظر فلسفی باید انگشت روی آن گذاشت این است که لازمه اشتراک زن و مرد در حیثیت انسانی چیست؟ آیا لازمه اش این است که حقوقی مساوی یکدیگر داشته باشند به طوری که ترجیح و امتیاز حقوقی در کار نباشند؟یا لازمه اش این است که حقوق زن و مرد علاوه بر تساوی و برابری، متشابه و یکنواخت هم بوده باشند و هیچ گونه تقسیم کار و تقسیم وظیفه در کار نباشد؟ شک نیست که لازمه اشتراک زن و مرد در حیثیت انسانی و برابری آنها از لحاظ انسانیت، برابری آنها در حقوق انسانی است اما تشابه آنها در حقوق چطور؟
اگر بنا بشود تقلید و تبعیت کورکورانه از فلسفه غرب ر اکنار بگذاریم و در افکار و آراء فلسفی که از ناحیه آنها می رسد به خود اجازه فکر و اندیشه بدهیم، اول باید ببینیم آیا لازمه تساوی حقوق تشابه حقوق هم هست یا نه؟ تساوی غیر از تشابه است؛ تساوی برابری است و تشابه یکنواختی. ممکن است پدری ثروت خود را به طور متساوی میان فرزندان خود تقسیم کند اما به طور متشابه تقسیم نکند، مثلاً ممکن است این پدر چند قلم ثروت داشته باشد: هم تجارتخانه داشته باشد و هم ملک مزروعی و هم مستغلات اجاری. ولی نظر به اینکه قبلاً فرزندان خود را استعدادیابی کرده است، در یکی ذوق و سلیقه تجارت دیده است و در دیگری علاقه به کشاورزی و در سومی مستغل داری، هنگامی که می خواهد ثروت خود را در حیات خود میان فرزندان تقسیم کند، با در نظر گرفتن اینکه آنچه به همه فرزندان کار نباشد، به هر کدام از فرزندان خود همان سرمایه را می دهد که قبلاً در آزمایش استعدادیابی آن را مناسب یافته است.
کمیت غیر از کیفیت است، برابری غیر از یکنواختی است. آنچه مسلم است این است که اسلام حقوق یکجور و یکنواختی برای زن و مرد قائل نشده است، ولی اسلام هرگز امتیاز و ترجیح حقوقی برای مردان نسبت به زنان قائل نیست. اسلام اصل مساوات انسانها را درباره زن و مرد نیز رعایت کرده است. اسلام با تساوی حقوق زن و مرد مخالف نیست، با تشابه حقوق آنها مخالف است.
کلمه «تساوی» و «مساوات» چون مفهوم برابری و عدم امتیاز در آنها گنجانیده شده است جنبه «تقدس» پیدا کرده اند، جاذبه دارند، احترام شنونده را جلب می کنند، خصوصاً اگر با کلمه « حقوق» توأم گردند.
تساوی حقوق! چه ترکیب قشنگ و مقدسی! چه کسی است که وجدانی و فطرت پاکی داشته باشد و در مقابل این دو کلمه خاضع نشود؟!
اما نمی دانم چرا کار ما- که روزی پرچمدار علم و فلسفه و منطق در جهان بوده ایم- باید به آنجا بکشد که دیگران بخواهند نظریات خود را در باب « تشابه حقوق زن و مرد» با نام مقدس « تساوی حقوق» به ما تحمیل کنند؟! این درست مثل این است ک یک نفر لبو فروش بخواهد لبو بفروشد اما به نام گلابی تبلیغ کند.
آنچه مسلم است این است که اسلام در همه جا برای زن و مرد حقوق مشابهی وضع نکرده است، همچنانکه در همه موارد برای آنها تکالیف و مجازاتهای مشابهی نیز وضع نکرده است. اما آیا مجموع حقوقی که برای زن قرار داده ارزش کمتری دارد از آنچه برای مردان قرار داده؟ البته خیر، چنانکه ثابت خواهیم کرد .
در اینجا سؤال دومی پیدا می شود و آن اینکه علت اینکه اسلام حقوق زن و مرد را در بعضی موارد، نامشابه قرار داد چیست؟ چرا آنها را مشابه یکدیگر یا اینکه فقط مساوی باشد و مشابه نباشد. برای بررسی کامل این مطلب لازم است که در سه قسمت بحث کنیم:
1- نظر اسلام درباره مقام انسانی از نظر خلقت و آفرینش
2- تفاوتهایی که در خلقت زن و مرد هست برای چه هدفهایی است؟ آیا این تفاوتها سبب می شود که زن و مرد از لحاظ حقوق طبیعی و فطری وضع نامشابهی داشته باشند یا نه؟
3- تفاوتهای که در مقررات اسلامی میان زن و مرد هست که آنها را در بعضی قسمتها در وضع نامشابهی قرار می دهد براساس چه فلسفه ای است؟ آیا آن فلسفه ها هنوز هم به استحکام خود باقی است یا نه؟
مقام زن در جهان بینی اسلامی
اما قسمت اول. قرآن تنها مجموعه قوانین نیست. محتویات قرآن صرفاً یک سلسله مقررات و قوانین خشک بدون تفسیر نیست. در قرآن هم قانون است و هم تاریخ و هم موعظه و هم تفسیر خلقت و هم هزاران مطلب دیگر قرآن همان طوری ک در مواردی به شکل بیان قانون دستورالعمل معین می کند در جای دیگر وجود و هستی را تفسیر می کند، راز خلقت زمین و آسمان و گیاه و حیوان و انسان و راز موتها و حیاتها، عزتها و ذلتها، ترقیها و انحطاطها، ثروتها و فقرها را بیان می کند.
قرآن کتاب فلسفه نیست، اما نظر خود را درباره جهان و انسان و اجتماع- که سه موضوع اساسی فلسفه است- به طور قاطع بیان کرده است. قرآن به پیروان خود تنها قانون تعلیم نمی دهد و صرفاً به موعظه و پند و اندرز نمی پردازد بلکه با تفسیر خلقت به پیروان خود طرز تفکر و جهان بینی مخصوص می دهد. زیر بنای مقررات اسلامی درباره امور اجتماعی از قبیل مالکیت، حکومت، حقوق خانوادگی و غیره همانا تفسیری است که از خلقت و اشیاء می کند.
از جمله مسائلی که در قرآن کریم تفسیر شده موضوع خلقت زن و مرد است. قرآن دراین زمینه سکوت نکرده و به یاوه گویان مجال نداده است که از پیش خود برای مقررات مربوط به زن معرفی کنند. اسلام، پیشاپیش نظر خود را درباره زن بیان کرده است.
اگر بخواهیم ببینیم نظر قرآن درباره خلقت زن و مرد چیست، لازم اس
ت به مسأله سرشت زن و مرد- که در سایر کتب مذهبی نیز مطرح است- توجه کنیم. قرآن نیز در این موضوع سکوت نکرده است. باید ببینیم قرآن زن و مرد را یک سرشتی می داند یا دو سرشتی؛ یعنی آیا زن و مرد دارای یک طینت و سرشت می باشند و یا دارای دو طینت و سرشت؟ قرآن با کمال صراحت در آیات متعددی می فرماید که زنان را از جنس مردان و از سرشتی نظیر سرشت مردان آفریده ایم. قرآن درباره آدم اول می گوید: « همه شما را از یک پدر آفریدم و جفت آن پدر را از جنس خود او قرار دادیم» ( سوره نساء آیه 1) درباره همه آدمیان می گویند: « خداوند از جنس خود شما برای شما همسر آفرید» ( سوره نساء و سوره نحل و سوره روم).
در قرآن از آنچه در بعضی از کتب مذهبی هست که زن از مایه ای پست تر از مایه مرد آفریده شده و یا اینکه به زن جنبه طفیلی و چپی داده اند و گفته اند که همسر آدم اول از عضوی از اعضای طرف چپ او آفریده شده، اثر و خبری نیست. علیهذا در اسلام نظریه تحقیر آمیزی نسبت به زن از لحاظ سرشت و طینت وجود ندارد.
یکی دیگر از نظریات تحقیر آمیزی که در گذشته وجود داشته است و در ادبیات جهان آثار نامطلوبی بجا گذاشه است این است که زن عصر گناه است، از وجود زن شر و وسوسه بر می خیزد، زن شیطان کوچک است. می گویند که در هر گناه و جنایتی که مردان مرتکب شده اند زنی در آن دخالت داشته است. می گویند مرد در ذات خود از گناه مبراست و این زن است که مرد را به گناه می کشاند. می گویند شیطان مستقیماً در وجود مرد راه نمی یابد و فقط از طریق زن است که مردان را می فریبند؛ شیطان زن را وسوسه می کند و زن مرد را می گویند آدم اول که فریب شیطان را خورد و از بهشت سعادت بیرون رانده شد، از طریق زن بود؟ شیطان حوا را فریفت و حوا آدم را.
قرآن داستان بهشت آدم را مطرح کرده ولی هرگز نگفته که شیطان یا مار حوا را فریفت و حوا آدم را. قرآن نه حوا را به عنوان مسؤول اصلی معرفی می کند و نه او را از حساب خارج میکند قرآن می گوید: به آدم گفتیم خودت و همسرت در بهشت سکنی گزینید و از میوه های آن بخورید، می گوید « فوسوس لهما الشیطان» شیطان آندو را وسوسه کرد « وفدلیها بغرور» شیطان آندو را فریب راهنمایی کرد « وقاسمهما انی لکما لمن الناصحین» یعنی شیطان در برابر هر دو سوگند یاد کرد که جز خیر آنها را نمی خواهد
به این ترتیب قرآن با یک فکر رایج آن عصر و زمان که هنوز در گوشه و کنار جهان باقایایی دارد، سخت به مبارزه پرداخت و جنس زن را از این اتهام که عنصر وسوسه و گناه و شیطان کوچک است مبرا کرد.
یکی دیگر از نظریات تحقیر آمیزی که نسبت به زن وجود داشته است در ناحیه استعدادهای روحانی و معنوی زن است؛ می گفتند زن به بهشت نمی رود، زن مقامات معنوی و الهی را نمی تواند طی کند، زن نمی تواند به مقام قرب الهی آنطور که مردان می رسند برسد. قرآن در آیان فراوانی تصریح کرده است که پاداش اخروی و قرب الهی به جنسیت مربوط نیست، به ایمان و عمل مربوط است، خواه از طرف زن باشد و یا از طرف مرد قرآن در کنار هر مرد بزرگ و قدیسی از یک زن بزرگ و تجلیل یاد کرده است. اگر همسران نوح و لوط را به عنوان پاکی زنانی ناشایسته برای شوهرانشان ذکر می کند، از زن فرعون به عنوان زن بزرگی که گرفتار مرد پلیدی بوده است غفلت نکرده است. گویی قرآن خواسته است در داستانهای خود توازن را حفظ کند و قهرمانان داستانها را منحصر به مردان ننماید.
قرآن درباره مادر موسی می گوید: ما به مادر موسی وحی فرستادیم که کودک را شیر بده و هنگامی که برجان او بیمناک شدی او را به دریا بیفکن و نگران نباش که ما او را به وسی تو باز پس خواهیم گردانید.
قرآن درباره مریم، مادر عیسی، می گوید: کار او به آنجا کشیده شده بود که درمحراب عبادت همواره ملائکه با او سخن می گفتند و گفت و شنود می کردند، از غیب برای او روزی می رسید، کارش از لحاظ مقامات معنوی آنقدر بالا گرفته بود که پیغمبر زمانش را در حیرت فرو برده، او را پشت سرگذاشته بود، زکریا در مقابل مریم مات و مبهوت مانده بود.
در تاریخ خود اسلام زنان قدیسیه و عالیقدر فراوانند. کمتر مردی است به پایه خدیجه برسد، و هیچ مردی جز پیغمبر و علی به پایه حضرت زهرا نمی رسد. حضرت زهرا بر فرزندان خود که امامند و بر پیغمبران غیر از خاتم الانبیاء برتری دارد. اسلام در سیر من الخلق الی الحق یعنی در حرکت و مسافرت به سوی خدا هیچ تفاوتی میان زن و مرد قائل نیست. تفاوتی که اسلام قائل است در سیر من الحق الی الخلق است، در بازگشت از حق به سوی مردم و تحلم مسؤولیت پیغامبری است ک مرد را برای این کار مناسبتر دانسته است.
یکی دیگر از نظریات تحقیر آمیزی که نسبت به زن وجود داشت است، مربوط است به ریاضت جنسی و تقد تجرد و عزوبت. چنانکه می دانیم در برخی آیینها رابطه جنسی ذاتاً پلید است. به عقیده پیروان آن آیینها تنها کسانی به مقامات معنوی نایل می گردند که همه عمر مجرد زیست کرده باشند. یکی از پیشوایان معروف مذهبی جهان می گوید: « با تیشه بکارت درخت ازدواج را از بن برکند» همان پیشوایان ازدواج را فقط از جنبه دفع افسد به فاسد اجازه می دهند؛ یعنی مدعی هستند که چون غالب افراد قادر نیستند با تجرد صبر کنند و اختیار از کفشان ربوده می شود و گرفتار فحشا می شوند و با زنان متعددی تماس پیدا می کنند، پس بهتر است ازدواج کنند تا با بیش از یک زن در تماس نباشند. ریشه افکار ریاضت طلبی و طرفداری از تجرد و عزوبت، بدبینی به جنس زن است؛ محبت زن را جزء مفاسد بزرگ اخلاقی به حساب می آورند.
اسلام با این خرافه سخت نبرد کرد؛ ازدواج را مقدس و تجرد را پلید شمرد. اسلام دوست داشتن زن را جزء اخلاق انبیا معرفی کرد و گفت « من اخلاق الانبیاء حب النساء» پیغمیر اکرم می فرمود: من به سه چیز علاقه دارم: بوی خوش، زن، نماز، برتراند راسل می گوید: در همه آیینها نوعی بدبینی به علاقه جنسی یافت می شود مرگ در اسلام؛ اسلام ازنظر مصالح اجتماعی حدود و مقرراتی برای این علاقه وضع کرده اما هرگز آن را پلید نشمرده است.
یکی دیگر از نظریات تحقیر آمیزی که درباره زن وجود داشته این است که می گفته اند زن مقدمه وجود مرد است و برای مرد آفریده شده است.
اسلام هرگز چنین سخنی ندارد. اسلام اصل علت غایی را در کمال صراحت بیان می کند. اسلام با صراحت کامل می گوید زمنی و آسمان، ابر و باد، گیاه و حیوان، همه برای انسان آفریده شده اند اما هرگز نمی گوید زن برای مرد آفریده شده است. اسلام می گوید هر یک از زن و مرد برای یکدیگر آفریده شده اند. « هن لباس لکم و انتم لباس لهن» زنان زینت و پوشش شما هستند و شما زینت و پوشش آنها. اگر قرآن زن را مقدمه مرد و آفریده برای مرد می دانست قهرا در قوانین خود این جهت را در نظر می گرفت ولی چون اسلام از نظر خلقت چیزی نظری ندارد و زن را طفیلی وجود مرد نمی داند، در مقررات خاص خود درباره زن و مرد به این مطلب نظر نداشته است.
یکی دیگر از نظریات تحقیر آمیزی که در گذشته درباره زن وجود داشته این است که زن را از نظر مرد یک شر و بلای اجتناب ناپذیر می دانسته اند. بسیاری از مردان با همه بهره هایی که از وجود زن می برده اند او را تحقیر و مایه بدبختی و گرفاری خود می دانسته اند. قرآن کریم مخصوصاً این مطلب را تذکر می دهد که وجود زن برای مرد خیر است، مایه سکونت و آرامش دل اوست.
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/31 3:59 صبح
مجتمع ورزشی و تفریحی تحت فایل ورد (word) دارای 30 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مجتمع ورزشی و تفریحی تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
بخشی از فهرست مطالب پروژه مجتمع ورزشی و تفریحی تحت فایل ورد (word)
1- مجموعه سرپوشیده شما و …
2- سالن تیراندازی
3- سالن ورزشی دوقلو با کارائی مختلف
4- طرح سوارکاری و پرورش اسب
5- اسکی روی چمن
6- زمین فوتبال با پیست دومیدانی
7- امکانات جانبی و تفریحی
با توجه به فقر فرهنگی موجود در جامعه و افزایش بی رویه گرایش نوجوانان به مواد مخدر و افیونی، و بر اساس آمارهای موجود در خصوص پایین بودن سرانه ورزشی مردم در شهرهای بزرگ کشور از جمله شهر تهران و بدلیل نبودن و یا کم بودن امکانات ورزشی دولتی و غیر دولتی، سرمایه گذاری خصوصی برای افزایش سرانه ورزشی مردم و ایجاد انگیزه و ارتقاء سرانه ورزشی برای بهره برداری بهینه توسط نسل جوان و اقشار مختلف جامعه علی الخصوص دختران و زنان امری شایسته توجه و امری ممکن در برنامه ریزی و مدیریت اصولی و صحیح است.
مجتمع ورزشی پیشنهادی در منطقه مورد نظر (لواسان) به همت سرمایه گذاران خاص، شامل مجموعه سرپوشیده شنا، سالن تیراندازی، سالن های ورزشی برای رشته های بسکتبال، هندبال، والیبال، تنیس روی میز، بدمینتون، مانژ سوارکاری، اسکی روی چمن، زمین فوتبال با پیست دومیدانی و امکانات جانبی تفریحی توام با پیست دوچرخه سواری و زمین تنیس و … به منظور تفریحات سالم و در جهت غنی سازی اوقات فراغت جوانان در دل طبیعت طراحی در چندین فاز و مرحله اجرائی تکمیل و مورد بهره برداری قرار می گیرد.
سازمانهای مختلف در انجام این امر مهم دخالت دارند تربیت بدنی، سازمان ملی جوانان، و … کمک شایانی را به اجرای این طرح مبذول خواهند داشت و از آن جمله سازمان حفاظت از محیط زیست که ارزش بالائی را در نگهداری سرمایه های کشور بریا افزایش طول عمر شهروندان و استفاده بهینه از طبیعت بکر دارا می باشد. این طرح پیشنهادی ورزشی نه تنها تغییری را در نظام طبیعت به همراه ندارد بلکه با گرایش مردم به بیرون شهر، از تجمع و مرکزگرائی در شرایط پرخطر ترافیک شهر تهران می کاهد.
سیستم دفع زباله این مجموعه مطابق با استاندارهای شهرداری و مبانی زیست محیطی بودهخ و مردم و علاقمندان ورزشی نیز از آلوده سازی محیط برحذر خواهند شد. پس آب استخر نیز که حاوی کلر است در محیط زیست رها نشده و بدرون چاه های عمیق هدایت میشود و آب مصرفی شهری که پرهزینه است مصرف نگردیده و آب این مجموعه بغیر از مواد شرب، از چاه های عمیق و پس از کسب مجوزهای قانونی تامین خواهد شد.
در پایان ضمن تشکر از مسئولین امر به استحضار میرساند که این طرح ورزشی قادر است روزانه هزاران نفر انسان خسته از فعالیت های روزانه را به بیرون شهر و برای تمدد اعصاب، تقویت فیزیک، و ورزش کردن و پرکردن اوقات فراغت هدایت کرده و گامی مثبت در جهت بهبود زندگی و رشته مبانی اجتماعی بیشتر محسوب گردد.
با سپاس و تشکر شیرآسب و شرکاء
طرح مهندسی امکانات جانبی و تفریحی:
با توجه به استفاده همه جانبه و اقشار جوان از پایگاههای ورزشی، گرایش اجتماعی برای استفاده از امکانات ورزشی در قالب تفریحات و بازیهای گوناگون شایسته توجه است که می توان از این مقوله در جهت افزایش ضریب سلامت و توانمندی جسمی و روانی جوانان بهره مند گردید.
فضای مورد استفاده:
1- استفاده از زمین با شیب های گوناگون و در صورت امکان کفی
2- شناخت برای تقسیم بندی موقعیت جغرافیائی و استفاده کامل
3- طول و عرض منطقه مورد نظر هرچه غیرمنظم باشد بهتر است.
4- استفاده از فضای طبیعی برای زندگی وحوش خوب می باشد.
5- اختصاص فضائی متناسب در حدود 000/35 متر مربع.
طرح اجرائی:
1- طراحی و ساخت میزهای تنیس روی میز بصورت ثابت و سیمانی
2- ساخت زمین وسایل بازی برای کودکان و نوجوانان
3- ساخت و طراحی زمین اسکیت بصورت دایره ای
4- ساخت پیست فرورفته و گود گریز از مرکز دوچرخه سواری
5- ساخت پیست دوچرخه سواری عادی کمکربندی و یا کوهستان خاکی
6- ساخت زمین های والیبال و بسکتبال و هندبال سیمانی یا اسفالت
7- استفاده از زمین های خاکی و اسفالتی فوتبال تمرینی و سالنی
8- استفاده از زمین های تنیس خاکی در فضاهای سبز
9- طراحی تورهای اتاقک مانند و یا فلزی برای حویانات
10- محصورسازی فضائی بزرگ با روکش پارچه ای برای پرندگان
ارزیابی آموزشی:
استفاده روزانه در یک فصل خوب حداقل 500 نفر
برگزاری اوقات فراغت در تفریحات سالم برون شهری
بودن و گذران وقت در طبیعت و فراگیری درس خداشناسی
استفاده از برخی از ورزش ها در قالب بازی و تفریح
هزینه آموزشی:
1- هزینه ورودی برای هر نفر بدرون مجموعه 2000 ریال
2- استفاده از میزهای تنیس روی میز و دستگاه های رایانه ای و بازی
3- استفاده از زمین های تنیس خاکی محصور شده
4- استفاده از زمین اسکیت
5- بازدید از حیوانات
6- کرایه دوچرخه و حرکت در پیست ها
7- حداقل دریافت در یک نیم سال 000/000/200 ریال
هزینه مصرفی: هزینه ساخت و طراحی پروژه امکانات جانبی و تفریحی
000/000/200 تا 000/000/300 ریال
برابری هزینه و استهلاک اقتصادی: تقریباً در سطح برابر بوده و در طول یک سال 5/1 سال مستهلک خواهد شد.
طرح ورزشی ساخت و احداث سالن ورزشی دوقلو:
با توجه به انگیزش و گرایش نسل جوان به طبیعت و ورزش به منظور دوری از استرس و فشارهای زندگی شهری بخصوص در مواردی همچون تهران بزرگ تامین امکانات ورزشی در مناطق دور از تهران و در فضائی متناسب و طبیعی می تواند از جاذبه های زیادی برخوردار باشد.
فضای مورد استفاده:
1- سوله دوقلو به ابعاد 150 100 و یا 120 80 متر مربع
2- ساخت و طراتحی سوله دوقلو در مناطق پائینی ارتفاعات
3- استفاده از سقف بلند برای مقاصد متفاوت و ورزشی
4- استفاده از کف پایین تر از پایه ریزی اصلی و ستون ها
طرح اجرائی:
1- فضای مورد استفاده بین 000/10 تا 000/15 متر مربع است
2- از طراحی و ساخت دو زمین بسکتبال و چهار زمین والیبال سرپوشیده استفاده یم شود.
3- امکان طراحی و ساخت 4 زمین بدمینتون و یا دو زمین هندبال نیز وجود دارد.
4- در سوله مشابه و دوم یک و یا دو زمین فوتبال سالنی
5- تامین نور طبیعی و نور مصنوعی و سیستم گرمایش و سرمایش متناسب
6- استفاده از اتاق های زیاد برای تیم های مختلف و شرایط تمرینی
ارزیابی آموزشی:
1- استفاده حداقل 15 نفر در هر زمین والیبال و 20 نفر در بسکتبال
2- استفاده 20 نفر جوان و نوجوان از هر زمین فوتبال سالنی
3- استفاده دو یا چهار نفر از هر زمین بدمینتون و بیش از 10 نفر در هندبال
4- استفاده روزانه در سالن های مختلف در زمین های سرپوشیده حداقل 600 و حداکثر بصورت نسبی نه پرتراکم 1000 نفر.
5- هماهنگی با مدارس متفاوت دخترانه و پسرانه برای استفاده
هزینه آموزشی:
1- دریافت حداقل رقم پرداختی از هر نفر برای هر جلسه 000/5 تا 000/10 ریال
2- دریافت آموزشی از حداقل نفرات روزانه 000/000/6 ریال
3- دریافت آموزشی در طول نیم سال بصورت حداقل 000/000/080/4
4- عدم کارکرد سالن در نیم سال بدلیل سرما و …
5- هزینه ساخت و تکمیل 000/000/500/2 تا 000/000/500/4 ریال
هزینه مصرفی: در بند پنجم از هزینه آموزشی اعلام شده است
برابری هزینه و استهلاک اقتصادی: در طول بیش از یکسال مستهلک خواهد شد زیرا در پروژه های ورزشی، آب، برق، و سایر خدمات رفاهی در کنار پرداخت مربیان و ناجیان و … نیز شایسته توجه است.
طرح ورزشی تیراندازی:
تیراندازی با تیر و کمان و یا با اسلحه گرم در شرایط فعلی بسیار مورد توجه نسل جوان است بخصوص آنکه در یک موقعیت باز و زیبا طراحی و مورد بهره برداری قرار گیرد.
فضای مورد استفاده:
1- فضا می تواند بصورت باز تا 5000 متر مربع باشد
2- از فضای سرپوشیده با متراژ 1000 متر نیز می توان استفاده کرد
3- تیر و کمان و اسلحه بادی و جنگی مناسب است
4- مسابقات مختلف کشوری را پذیرش خواهد داد
طرح اجرائی:
1- استفاده از سیبل های ثابت و متحرک
2- استفاده لز تنه های درخت برای کاهش صدا و جذب سرب
3- تامین فضای متناسب سرپوشیده با نور طبیعی کافی
4- تیر و کمان در سالن و بخصوص در فضای باز مناسب است
ارزیابی و هزینه آموزشی:
1- تعداد نفرات استفاده کننده حداقل 50 نفر در طی روز
2- تعداد نفرات در طول ماه حداقل 1500 نفر است
3- حداقل دریافت برای هر نفر 000/20 ریال می باشد
4- دریافت ماهیانه 000/000/30 ریال و سالیانه 000/000/360 ریال
هزینه مصرفی: حداقل 000/000/10 ریال برای موقعیت سرپوشیده
برابری هزینه و استهلاک اقتصادی: در طول دو تا سه سال انجام خواهد شد.
طرح ورزشی مجموعه سرپوشیده شنا:
یکی از بهترین رشته های ورزشی توصیه شده برای نسل جوان در جهت تقویت سلامت و بهبود عملکردی در جهت نیل به اهداف اسلامی و اعتقادی رشته شنا، تیراندازی و سوارکاری است. آموزش شنا به کودکان از سنین پایین در یادگیری آنان بسیار موثر است و تاکید می گردد که این هنر و حرفه را نیز همکان بیاموزند.
فضای مورد استفاده:
1- ساخت استخر در ابعاد قانونی 50 33 و یا 50 22 متر
2- طراحی و ساخت استخر تمرینی و یا استخر کم عمق مخصوص کودکان
3- احتمالاً بجای استخر قانونی استفاده از ابعاد 40 20 و یا 45 20
4- استفاده از عمق و حداکثر متراژ در بخش عمیق 2 متر
5- تخلیه آب استخر در چاههای عمیق که به سلامت منطقه بدلیل کلر آسیب نرساند
6- استفاده از حجم کمتر آب و انرژی پایین تر برای گرمایش و سرمایش
7- فضلی مطلوب با حریم مکفی در حدود 000/5 متر مربع
طرح اجرائی:
1- استفاده از فونداسیون مسلح و بتون ریزی و بازدید از پروژه
2- احرای بخش ظریف کاری بدنبال سفت کار بصورت مرحله به مرحله
3- تامین نور و صورت و عایق بندی حرارتی (نور خورشید)
4- خروج آب مازاد از دیواره و تخلیه سرریز در چاه های عمیق
5- کاشی کاری کف با خطوط تفکیک سفید یا آبی پررنگ
6- استفاده از اب چاه عمیق و عدم استفاده از آب شهری
7- استفاده از جکوزی در اشکال متنوع و زیبا
8- تامین سونای خشک و بخار توام با حوضچه آب سرد
9- طراحی سالن متناسب فعالیتهای آئروبیک و بدنسازی
ارزیابی آموزشی:
1- استفاده روزانه حداقل 200 نفر و در روزهای پر ازدحام 500 نفر
2- هزینه آموزشی برای هر نفر در یک سالن (یک ماه) 000/300 ریال
3- حداقل نفرات آموزشی در سالن های مختلف و ماهیانه صد نفر و هزنیه دریافتی 000/000/30 ریال
4- حداقل نفرات استفاده کننده از آب در روز صد نفر و در ماه 3000 نفر
5- دریافت از شرکت کنندگان در هر ماه 000/00090 ریال
6- دریافت حداقل ریالی در طول سال 000/000/500/1 ریال
7- جمع نفرات استفاده کننده در هر ماه بصورت حداقل 6000 نفر
8- هماهنگی با مدارس تهران برای برنامه های آموزش شنا در طول سال تحصیلی
9- تخصیص زمان برای تیم های ملی شنا و واترپلوی کشور و یا تیم های باشگاهی
هزینه مصرفی:
هزینه برای ساخت پروژه مجموعه سرپوشیده شنا حداقل 000/000/000/2 تا 000/000/000/4 ریال
برابری هزینه و استهلاک اقتصادی: در طول دو تا سه سال است.
طرح ورزشی زمین فوتبال و پیست دو میدانی:
استفاده نوجوانان و جوانان، تیم باشگاهی و یا تیم ملی کشورمان از امکانات ورزشی متناسب در نزدیکی تهران و بخصوص تمرین و مسابقات آنان در فصل گرم تابستان.
فضای مورد استفاده:
1- زمین فوتبال استاندارد با پیست متناسب دومیدانی.
2- استفاده از خاک آجر یا تارتان در پیست دومیدانی.
3- حداقل خطوط پیست چهار و حداکثر آن ده خط.
4- زمین پیشنهادی برای این پروژه 000/10 متر مربع.
طرح اجرائی:
1- زیرسازی زمین فوتبال حداقل با 50 سانتیمتر خاکبرداری.
2- استفاده از لایه های شن کوبیده شده با درجات متفاوت.
3- استفاده از بذر چهار تخم افریقائی برای کشت چمن طبیعی.
4- عدم استفاده از زمین زیر کشت به حداقل زمان سه ماه.
5- طرح زه کشی متناسب برای تخلیه مازاد آب مصرفی و یا آب باران
6- پیشنهاد میشود بجای چمن طبیعی از چمن مصنوعی استفا ه شود
7- چمن مصنوعی استوک با قیمت متناسب و یا چمن تولیدی ایران ...
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/31 3:59 صبح
مقاله MONITOR (مانیتور) LCD تحت فایل ورد (word) دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله MONITOR (مانیتور) LCD تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله MONITOR (مانیتور) LCD تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله MONITOR (مانیتور) LCD تحت فایل ورد (word) :
مانیتور (MONITOR) :
یکی از مهمترین اجزای اصلی یک سیستم کامپیوتر شخصی مونیتور آن می باشد. جدا از جنبه های تکنیکی یک مانیتور، رعایت شدن استانداردهای مطابق با سلامتی انسان برای تولید یک مانیتو از طرف شرکت سازنده آن، بسیار در انتخاب و خرید یک صفحه نمایش می تواند موثر باشد که این فاکتور آخر عموما در معرض نادیده گرفته شدن قرار دارد. در این مقاله شما فاکتورهای مهم در انتخاب یک مانیتور را یاد خواهید گرفت.
1- سایز قابل نمایش در مانیتور و اندازه عمق مانیتور: جالب است بدانید که مانیتورهایی که در بازار به نامهای 15 اینچ و یا 17 اینچ به فروش می رسند به واقع فضای قابل نمایش آنها به این مقدار نیست. این فضا به طور دقیق و تکنیکی، در حدود 13.8 تا 16 اینچ متغیر خواهد بود. بنابراین هنگامی که اقدام به خرید یک مانیتور می 15 اینچ می کنید روی بروشور و یا کارتن آن را با دقت بخوانید تا متوجه شوید که فضای قابل نمایش آن چقدر است. بعضی شرکتهای سازنده فضای قابل نمایش مانیتورشان بیشتر از سایر تولید کنندگان است که به این امر حتما توجه کنید. نکته ای دیگر عمق یک مانیتور می باشد که از صفحه نمایش آن تا پشتش چقدر جا را اشغال می کند. بعضی مانیتورها دارای عمق بسیار زیادی می باشند و جای زیادی را روی میز شما می گیرند بنابراین اگر پشت میز کامپیوتر شما رو به دیوار باشد و فضای آن محدود حتما باید این عامل را هم در نظر بگیرید.
2- نوع تیوب مانیتور: در این رده دارای سه مانیتور می باشیم. اول مانیتورهای سنتی و قدیمی که صفحه جلویی محدب و درونی محدب دارند. دومین سری مانیتورهایی هستند که دارای صفحه صاف می باشند (flat) اما دارای انحنای درونی هستند. این مانیتورها از نظر قیمت گرانتر از مانیتورهای سری اول می باشند و مسلما کاملا تخت نیستند. اما مانیتورهای رده سوم دارای صفحه بیرونی تخت و همچنین صفحه داخلی تخت هستند. این دسته همان مانیتورهایی هستند که گاها به نام سوپر فلت در بازار یافت می شوند و به مراتب گران تر از دو نوع دیگر آن می باشند.
- وضوح صفحه نمایش و میزان بازسازی تصویر Resolution and Refresh rate)3: ( اینکه مانیتور شما حداکثر تا چه وضوح تصویری را پشتیبانی می کند بسیار مهم می باشد. به عنوان مثال بسیاری از مانیتورهای 15 اینچ در بازار وضوح تصویری بیشتر از 768*1024 را پشتیبانی نمی کنند. بنابراین در هنگام خرید یک مانیتور حتما دقت بفرمایید که تا چه وضوح تصویری را پشتیبانی می کند. هرچه وضوح تصویر بالاتر باشد به نفع شما خواهد بود چرا که در اینده نیازی به خرید یک مانیتور جدید فقط برای افزایش یک رده وضوح تصویر نخواهید داشت. وضوح تصویر بالا یکی از الزامات گرافیست ها و فتوشاپ کار ها می باشد.
عامل بعدی میزان بازسازی تصویر می باشد. به عنوان یک قانون بسیار مهم یادتان باشد که هرگونه بازسازی کمتر از 70 هرتز برای چشم انسان خطرناک و آسیب دهنده می باشد. برای همین حتما دقت کنید که سرعت بازسازی تصویر در مانیتور شما حداقل 70 هرتز می باشد. نکته بسیار مهم آنکه در بسیاری از مانیتورها در یک محدوده از وضوح تصویر دارای سرعت بازسازی مناسب و در محدوده دیگر، دارای سرعت بازسازی نا مناسب می باشند. به عنوان مثال در مشخصات یک مانیتور آمده است که در رزولوشن( وضوح تصویر) 768*1024 میزان بازسازی تصویر 85 هرتز می باشد. از آنجا که می دانیم حداقل بازسازی تصویر می بایست 70 هرتز باشد پس 85 هرتز بسیار عالی به نظر می رسد و آسیبی به چشم ما نمی رساند. اما همین مانیتور در رزولوشن 1024*1280 دارای بازسازی تصویر 66 هرتز می باشد. بنابراین عاقلانه تر آنست که یا این مانیتور را خریداری نکنیم یا اینکه بدانیم در صورت خرید، کار جالبی نخواهد بود که وضوح تصویر خود را بر روی 1280 قرار دهیم چرا که در این وضوح تصویر مانیتور با سرعت 66 هرتز بازسازی می شود و امکان آسیب دیدن به چشم بسیار بالاست.
4- پورت USB و داشتن اسپیکر: بعضی مانیتورهای موجود در بازار دارای اسپیکر همراه ( در داخل خود مانیتور این اسپیکرها تعبیه شده است) می باشند. بدیهیست که این مانیتورها گرانتر از مانیتورهای بدون اسپیکر می باشند و از مزیت های آن می توان به کمتر جا گرفتن مانیتور مربوطه بر روی میز شما اشاره کرد! مساله دیگر آنکه بعضی مانیتورها خود دارای یک پورت USB می باشند! به عنوان مثال می توان دوربین دیجیتال خود را مستقیما به این مانتیورها وصل کرده و عکسهای خود را در آن مشاهده کنید. قیمت این نمونه از مانیتورها هم به مرابت گران تر از مانیتورهای معمولیست. هر چند توصیه من آنست که چناچه زیاد این قابلیت برایتان مهم نیست و می توانید از پورت USB پشت کیستان که بر روی مادربورد تعبیه شده استفاده کنید، هیچ گاه اقدام به خرید اینگونه مانیتورها نکنید چرا که واقعا قیمتشان گران است! هرچند که در آینده نزدیک فرض بر آن خواهد بود که مانیتورهای تولیدی همگی دارای چنین پورتی باشند!
آشنایی با LCD
اگر از کاربران رایانه باشید، احتمالا اسمهایی از قبیل مانیتور فلت و LCD ها را شنیده اید. لغتهایی که امروزه به قدری باب شده اند که حتی کودکان 5و 6ساله هم که گاهی آنها را به زبان می آورند.
آیا صفحه های فلت ، LCDو پلاسمایی یکی هستند یا معانی جدایی دارند و ما از روی ناآگاهی آنها را به جای هم به کار می بریم؟
واقعیت این است که اینها معانی متفاوتی هستند که برحسب اشتباه از آنها به صورت جایگزین استفاده می کیم. احتمالا هر روزه از وسایل متفاوتی استفاده می کنیم که شامل LCDها هستند.
رایانه های لپ تاپ ، برخی مانتیورها، ساعتهای دیجیتالی ، اجاقهای مایکروویو، دستگاه پخش سی دی و دستگاه های الکترونیکی فراوان دیگر شامل LCD ها هستند. برای تشخیص LCD بودن یک صفحه کافی است ، برای چند ثانیه انگشت خود را روی آن صفحه قرار دهید و حرکت امواج را در ناحیه اطراف دستتان مشاهده کنید.
البته این کار به هیچ عنوان توصیه نمی شود. چرا که در درازمدت به مانیتور شما آسیب می رساند. LCD یا Liquid Crystal Display به دلیل مزیت هایی از قبیل نازک بودن ، وضوح بیشتر و مصرف برق کمتر متداول شده اند.
LCDها یا کریستال های مایع اولین بار در سال 1988از سوی یک گیاه شناس اتریشی به نام فردریک رینیتز کشف شد. او مشاهده کرد زمانی که یک ماده شبیه کلستریل را ذوب می کند، این مایع که در ابتدا تیره بوده و با بالا رفتن حرارت ، رنگ آن روشن می شود پس از خنک کردن ، مایع قبل از تبلور نهایی به رنگ آبی تبدیل می شود.
از ساخت آزمایشی اولین LCDدر سال 1986، مدت 18سال می گذرد. از آن هنگام سازندگان LCDها آن را به لحاظ تکنولوژیکی توسعه دادند و LCDها را از لحاظ تکنیکی به سطح بالایی رساندند و روند رو به رشد فناوری ساخت این وسیله همچنان رو به فزونی است.
کلمات کلیدی :