ارسالکننده : علی در : 95/5/27 4:22 صبح
?پروژه طراحی و پیاده سازی تحت فایل ورد (word) دارای 83 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد ?پروژه طراحی و پیاده سازی تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی ?پروژه طراحی و پیاده سازی تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن ?پروژه طراحی و پیاده سازی تحت فایل ورد (word) :
تجارت از دیرباز از اهمیت فراوانی برخوردار بوده و در واقع پایه و اساس بنیان اجتماعی و یکی از مهمترین دلایل رشد و ترقی یک جامعه و یا افول و شکست جامعه ای دیگر بوده است، در واقع یکی از مهمترین دلایل پیشرفت و گسترش علوم، بهره برداری های اقتصادی و تجاری می باشد.
امروزه، اهمیت اطلاعات در فرایند تجارت، امری بدیهی و غیرقابل انکار شناخته شده و همانطور که می دانید، علوم انفورماتیک و کامپیوتر مهمترین منابع ذخیره سازی و دسترسی به اطلاعات محسوب می شوند.
ار آنجا که ساخت یافتگی و در عین حال سهولت ثبت اطلاعات و از طرفی قابلیت اطمینان و جامعیت آن ، از اهمیت بالایی برخوردار است، از دیر باز ضرورت تهیه و طراحی نرم افزارهای کاربردی که مخصوص جمع آوری و نگهداری داده های خاص می باشند بر همگان روشن و مسلم بوده است.
امروزه با استفاده از نرم افزارهای کاربردی که هر یک جهت ارائه سرویس های اطلاعاتی در زمینه های خاص تعبیه شده اند، داده های خام به صورت ساخت یافته و قالب بندی شده توسط کاربران در بانک های اطلاعاتی ثبت شده و مدیران از گزارشاتی که حاصل تجزیه و تحلیل و پردازش این داده ها می باشند ، تصمیمات مختلف تجاریو مدیریتی خود را اتخاذ می نمایند.
استفاده از نرم افزارهای کاربردی باعث کاهش زمان دسترسی کاربران به داده های پردازش شده می شود، به عنوان مثال در یک سیستم خرید و فروش، کاربر داده های خام را که همان فاکتورهای مختلف می باشند، با استفاده از نرم افزار ثبت نموده و مدیرفروش، با استفاده از گزارشات تجزیه و تحلیل شده که حاصل پردازش همان داده های خام می باشد، تصمیمات مختلفی از جمله تعیین قیمت، زمینه های گسترش کار و .... را اتخاذ می نماید.
در نرم افزار پیاده سازی شده برای شرکت ماه رایان سبز سعی شده تا با تشخیص نیازهای اساسی شرکت و روند جریان اطلاعات در قسمتهای فوق گامی در بالا بردن سرعت، سهولت و دقت کار قسمت های مختلف شرکت و به دنبال آن آسانتر شدن گرفتن تصمیمات مختلف مدیریتی برداشته شود.
در فصل اول مراحل و اطلاعات امکان سنجی و نیازمندیهای این سیستم که شامل نیازمندیهای عملیاتی و غیر عملیاتی، هزینه های متداول و امکان سنجی می باشد ارائه شده است.
فصل دوم شامل تجزیه و تحلیل این سیستم نمودارهای UML مربوط به سیستم می باشد.
فصل سوم شامل طراحی سیستم و ارتباط بین موجودیت ها می باشد.
فصل چهارم اختصاص به نحوه و مراحل پیاده سازی دارد و در فصل آخر ارزیابی و نتیجه گیری پروژه بررسی امکان توسعه و پشتیبانی نرم افزار گنجانده شده است.
امکان سنجی و نیازمندی ها
1-1- نیازمندی های عملیاتی
سرویس هایی را که سیستم حتما باید بدهد را نیازمندی های عملیاتی گویند که بیانگر روش کار است. برای مستند سازی این نیازمندی ها طبق مساحباتی که با مدیران شرکت ماه رایان داشتم شمای کلی و حدود نیاز های سیستم را برآورد کردم.سیستم درخواست شده می بایست نیازهای قسمت های مختلف فروش ، انبار و حسابداری را پوشش می داد. این نیازها در قسمت فروش شامل: امکان صدور فاکتور بر روی کاغذ به نحوی که اطلاعات هر فاکتور در جای مخصوص به خود بر روی کاغذ چاپ شود، امکان تعریف مشتریان چه در هنگام صدور فاکتور و چه در دیگر مواقع ، بر قرار بودن ارتباط بین پیش فاکتور و فاکتور قطعی و امکان مشاهده اطلاعات پیش فاکتور در هنگام صدور فاکتور قطعی ، ارتباط فاکتورها با دفتر معین در هنگام صدور ، باطل شدن و یا حذف آنها و امکان جستجو در فاکتورها با دادن اطلاعاتی مانند شماره فاکتور، کد، نام و یا نام خانوادگی مشتری و همچنین نام شرکت برای مشتریان، مشخص نمودن بازه زمانی صدور فاکتور و همچنین شماره پیش فاکتور برای فاکتورهای قطعی می باشند.
نیازهای قسمت انبار شامل : امکان تعریف کالا و جستجو بر روی آنها، امکان تشخیص مقدار مواد اولیه مورد نیاز برای سفارشات یک فاکتور قطعی خاص در هنگام عملیات خروج از انبار ، امکان جداسازی ورودی انبار از طریق شماره حواله ها و نام فروشندگان آنها ، توانایی محاسبه مقدار مانده از حواله در هنگام عملیات ورود به انبار و امکان گرفتن موجودی انبارها می باشند.
نیازهای قسمت حسابداری شامل : تعریف حسابهای کل و معین جستجوی آنها، امکان گرفتن گردش یک حساب خاص و گرفتن لیست بدهکاران و بستانکاران.
علاوه بر مسائلی که در طرح اولیه مورد بررسی و تایید قرار گرفتند، مواردی نیز در طول انجام شدن پروژه به سیستم اضافه شدند مانند گرفتن گزارشات مختلف و امکان تعریف سطح دسترسی برای کاربران . در نتیجه روش به صورت ناخودآگاه تبدیل به یک روش اکتشافی شد.
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/27 4:22 صبح
بررسی و مقایسه تاثیر برنامه ریزی درسی مبتنی بر وب و برنامه ریزی سنتی در میزان یادگیری دانش آموزان از دیدگاه دبیران تحت فایل ورد (word) دارای 102 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد بررسی و مقایسه تاثیر برنامه ریزی درسی مبتنی بر وب و برنامه ریزی سنتی در میزان یادگیری دانش آموزان از دیدگاه دبیران تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
مقدمه:
بدون شک اهمیت پدیده جدید اینترنت و بویژه صفحات وب و انقلابی که این پدیده در زمین? ارتباطات جهانی به وجود آورده نظر شما را نیز به خود جلب کرده است. مگر اینکه تا پانزده سال اخیر عمر خود را در غاری متروک و دور از دیگران به سر برده باشد. اما اینترنت چیست؟ اینترنت اساساً مجموعه گسترده ای از شبکه های کامپیوتری است که در نقاط مختلف دنیا پراکنده بوده و دولت ها، ارتش ها، مراکز آموزشی، مؤسسات تجاری و عموم شهروندان دهکده ی جهانی را به یکدیگر متصل کرده و گسترده ی وسیعی از خدمات، منابع و اطلاعات را در اختیار عموم قرار می دهد.(متواضع، 1385، ص 12)
برنامه ی درسی مبتنی بر وب دوره ی طفولیت خود را خود را پشت سر می گذارد و در نظام آموزش و پرورش اغلب کشورها هنوز جایگاه شایسته ی خود را نیافتها ست. در ایران، بر حسب برداشت ناقص از برنامه ی درسی مرسوم، سازمان پژوهشی و دفتر تألیف کتب درسی در سطح آموزش عمومی به تهیه کتاب های الکترونیک مبادرت می ورزد.(نیایش، 1383، ص 81)
تصمیم گیرندگان برنامه ی درسی، افراد یا گروه هایی که به سبب تخصص یا موقعیت خاص خود قادرند تصمیمات ویژه ای درباره ی عناصر برنامه ی درسی اتخاذ کنند. افراد و گروه های متعددی با نظریات و فعالیتهای خود درون داده هایی را برای نظام برنامه ریزی درسی فراهم می کنند.(همان منبع، ص71)
اگر برنامه ی درسی مبتنی بر وب را زیر مجموعه ای از برنامه ی درسی مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات و از برنامه های درسی جدید بدانیم، این برنامه های درسی در مقابل روشهای سنتی برنام? درسی قرار می گیرد. به طور کلی این پژوهش قصد دارد برنامه ی درسی مبتنی بر وب را در مقام مقایسه با برنامه های درسی سنتی قرار دهد و تأثیر هر یک را بر یادگیری دانش آموازن بسنجد.
1. 2 بیان مسأله:
گسترش محیط های مجازی و الکترونیک در تمام ابعاد زندگی انسان تغییرات اساسی به بار آورده است. با استفاده از فناوری های جدید در عرصه ی آموزش و پرورش به طور اعم و برنامه ی درسی به طور اخص، تغییرات مهمی در ماهیت یادگیری های دانش آموزان به وجود می آورد و استفاده ی بهینه از ظرفیت های این فناوری ها به یادگیری ها وسعت و غنای خاصی می بخشد(کِرشلی، به نقل از بشارت، 1384، ص 10)
ویژگی های مهم محیط مجازی عبارت است از : الف)ظرفیت انعطاف پذیری برای تغییر زمان و مکان تجربه ی تربیتی؛ ب ) تهیه و تولید محتوا در شکل های متفاوت چند رسانه ای، دیداری، متنی و شنیداری که به یادگیرنده امکان می دهد متناسب با ویژگیهای خود، از یک یا چند شکل محتوا بهره گیرند؛ پ) ظرفیت برای دسترسی به محتواها گوناگون در موضوعات متعدد، محتواهایی که برنامه ریزان، پژوهشگران و معلمان و دانش آموزان تولید می کنند؛ ت) ظرفیت برقراری ارتباط و تعامل بین انسان و ماشین در شکلهای متفاوت مت، گفتگو، دیداری و شنیداری(آندرسون، به نقل از بهرامپور، 1378، ص 70)
در مقابل ویژگیهای برنامه ی درسی مبتنی بر وب، «برنامه های درسی مقاوم در برابر زمینه یا همان نظام های درسی سنتی» قرار دارند. آنچه مسأله ی مورد توجه این پژوهش که قطعاً دارای اصالت علمی و پژوهشی است، می باشد، بررسی تأثیر هر یک از برنامه های درسی بر یادگیری دانش آموزان و مقایس? آنها از این منظر است.
منابع تحقق
الف) کتابها:
1. آصفی املشی، رحیم(1387 )؛ «اهداف کاربری آی.سی.تی در نظام آموزشی کشور»؛ روزنامه ی رسالت، تابستان.
2. آصفی املشی، رحیم(1386 ) «فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش و پرورش ایران»؛ روزنامه ی رسالت، پاییز.
3. آیتی، محسن و دکتر محمد عطاران(1386 )؛ «الگوی برنامه های درسی مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات در تربیت معلم»؛ فصل نامه ی مطالعات برنامه ی درسی، شماره چهارم، تابستان.
4.آندرسون. تی و دی. آر. گریسون(1383 )؛ «یادگیری الکترونیک در قرن 21»؛ ترجمه ی محسن آیتی، تهران، نشر آییش.
5. اتیکسون وهیلگارد(1378 )؛ «زمینه روانشناسی عمومی»؛ ترجمه ی دکتر محمدنقی براهنی و همکاران، تهران، انتشارات رشد، جلد اول،.
6.احدی، حسن. بنی جمال، شکوه السادات(1376 )؛ «روانشناسی رشد»؛ تهران، چاپ و نشر بنیاد،.
7. احمدوند، محمدعلی(1374 )؛ «روانشناسی فیزیولوژیک»؛ تهران، نشر دانشگاه پیام نور،.
8.احمدی، بابک(1380 )؛ «معامی مدرنته»؛ تهران، نشر مرکز.
9. پارسا، محمد( 1365 )؛«زمینه ی روانشناسی»؛ تهران، نشر پیوند.
10. جلالی، علی اکبر، عباسی. محمدعلی( 1382) ؛ «فناوری اطلاعات و ارتباطات رسانه ای برای ارتقاء و یادگیری»؛ تهران؛ پژوهشکده ی الکترونیک دانشگاه علم و صنعت.
11. چالمرز، آلن اف(1374 )؛ «چیستی علم»؛ ترجمه ی سعید زیبا کلام، تهران، نشریه ی علمی فرهنگی، شماره ی 6، تابستان.
12.چنس، پاول(1383 )؛ «آموزش در کلاس، معلم در دانشگاه اطلاعاتی»؛ ترجمه ی دکتر حسن شعبانی، تهران، نشر آییش.
13. حائری روحانی، علی( 1378 )؛ «فیزیولوژی اعصاب و غدد»؛ تهران، انتشارات سمت.
14. دِن آیدی( 1372)؛«فنومنولوژی و تکنولوژی»؛ تهران، نشر مرکز.
15. دونالد، شون(تیرماه 1376 )؛ «تکنولوژی و تغییر»؛ ترجمه ی احمد میرعابدینی، تهران، نشر پیوند.
16. دهباشی، اکرم(1386 )؛«برنامه ریزی برای تجربه های نوین یادگیری در جهت خود گستری و یادگیری خودگردان»؛ تهران، انتشارات گام نو.
17. دلاور،علی( 1380)؛«روش تحقیق در روانشناسی و علوم تربیتی»؛ تهران، نشر ویرایش، چاپ دهم.
18. ژان، وال( 1375 )؛ «مابعدالطبیعه»؛ ترجمه ی یحیی مهدوی، تهران، نظر خوارزمی.
19.ساعتچی، محمود( 1360 )؛ «اصول روانشناسی ِ مان»؛ تهران، نشر امیر کبیر.
20. سراج، سعیده( 1382 )؛ «یادگیری برای عنصر فناوری: مهمترین چالش»؛ تهران، نشر آییش.
21. سراجی، فرهاد( 1386 )؛ «برنامه ی درسی مبتنی بر وب: گامی به سوی تمرکز زدایی یا تشدید تمرکز در نظام برنامه ریزی درسی»؛ تهران، فصل نامه ی مطالعات برنامه ی درسی، شماره ی چهارم.
22. سرمد، زهره و دیگران(1386 )؛ «روش های تحقیق در علوم رفتاری»؛ تهران، نشر آگه، چاپ چهاردهم، پاییز.
23. سلسبیلی، نادر( 1386 )؛ «گذار نظام برنامه ریزی درسی ایران به سمت عدم تمرکز در طراحی و تدوین برنامه ی درسی»؛ تهران، فصل نامه ی مطالعات برنامه ی درسی، شماره پنجم.
24. سیف، علی اکبر(1387)؛ «روان شناسی پرورشی: روانشناسی یادگیری و آموزش»؛ تهران، نشر آگاه، چاپ چهارم.
25. شعاری نژاد، علی اکبر(1364 ) ؛ «روان شناسی رشد»؛ تهران، انتشارات امیر کبیر.
26. شعبانی، حسن( 1383 )؛ «چالش ها و رویکردهای عصر اطلاعات و ضرورت تحویل در ساختار و فرآیند اجرای برنامه های درسی»؛ تهران، انجمن مطالعات برنامه ی درسی ایران (I.C.D.A)، مجموعه مقالات.
27. عاملی، سعیدرضا( 1382)؛ «جهانی شدن ها و جامعه ی جهانی اضطراب» ؛ تهران، نامه ی علوم اجتماعی،
شماره ی بیست و یکم.
28. عطاران، محمد( 1381 ) ؛ «طراحی برنامه ی درسی در مدرسه ی مجازی» ؛ تهران، نشر آییش.
29. علوی، محمدحسین( 1384 ) ؛ «بیولوژی یادگیری و حافظه»؛ تهران، نشر اطلاعات.
30. فولادوند، عزت الله( 1376 ) ؛ «خرد در سیاسیت»؛ تهران، انتشارات طرح نو.
31. کالات، جیمز( 1386 ) ؛ «روان شناسی فیزیولوژیک» ؛ ترجمه ی دکتر اسماعیل بیابانگرد و دیگران، تهران، ناشر: دانشگاه شاهد، چاپ چهارم.
32. کاروان، علی محمد( 1373 ) ؛ «روان شناسی اجتماعی کلاین برگ» ؛ تهران، نشر اندیشه.
33.کولینگ، جان(1380 ) ؛ «یاخته های مغز : نوار ضبط خاطرات» ؛ ترجمه ی دکتر احمدعلی پور، تهران، نشر مهر.
34. کیلی. ام. جی ( 1381 ) ؛ «آموزش بین الملیل فناوری اطلاعات برای معلمان» ؛ ترجمه ی مهندس عبدالحسین نفیسی، تهران، نشر پلیکان.
35. کفاش، حمیدرضا(1387) ؛ «نظام تعلیم و تربیت و فناوری اطلاعات» ؛ روزنامه ی کیهان، پاییز.
36. محسنیان راد، حمزه( 1379) ؛ «جامعه شناسی ارتباط و وسایل ارتباط جمعی» ؛ تهران، نشر جیحون.
37. معین( 1342) ؛ «فرهنگ لغات» ، تهران.
38. مهرمحمدی، محمود(1383 ) ؛ «برنامه ی درسی در عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات» ؛ تهران، نشر آییش.
39. منتظر، غلام علی(1384 ) ؛ «مطالعه ی تطبیقی توسعه ی اطلاعاتی در نظام آموزشی کشورهای گوناگون» ؛ تهران، مجموعه مقالات انجمن برنامه ی درسی ایران (I.C.D.A).
40. لاوندومک کورمیک(1384 )؛ «موضع یابی ردهای یادگیری» ؛ ترجمه ی دکتر احمد غضنفری، تهران، نشر پلیکان.
41. لوپز، آلیس. سی(1386 ) ؛ «برنامه ی درسی ملی برای آموزش ابتدایی : پروژه ی فرهنگ مشترک» ؛ ترجمه ی دکتر طاهره جاویدی کلانتری جعفر آبادی، تهران، فصل نامه ی مطالعات برنامه ی درسی، شماره ی پنجم، تابستان.
42. ونشتاین، آرنولدآ( 1373 ) ؛ «الهیات در عصر فرهنگ تکنولوژیک : مروری بر آرای پل تیلیش» ؛ ترجمه ی مراد فرهاد پود، مجله ی ارغنون، شماره ی یک.
43. هیدگر( 1371 ) ؛ «فلسفه ی تکنولوژی» ؛ ترجمه ی میرعبدالحسین نقیب زاده، تهران، نشر مرکز.
44. هومن، حیدرعلی (1380 )؛ «روش های تحقیق در علوم تربیتی و رفتاری» ؛ تهران، نشر آگه.
ب) منابع اینترنت:
1. WWW.roshd.ir/region4.
2. IRANdoc.ac.ir.ELETA.ART.
3. http://www.etvto.ir/it khabar.
4. http://www.oecd.org.
5. http://www.Apple.ac.org.
6. http://www.Apple.ac.org.
واژگاه لاتین
1. تربیت 1.
2. بنیادگرائی 2. Essentialism
3. واقع گرائی 3.prognessivism
4. طبیعت گرائی 4.Perennialism
5. عملگرائی 5. Reconstructions
6. پیشرفت گرائی 6.Progressivism
7. بازسازی گرائی 7.Recomstruction
8. درونداد 8.Input
9. گردش کار 9.Process
10. برونداد 10. Output
11. باز خورد 11.Feedback
12. خرده نظام 12.Subsystem
13. برنامه ریزی درسی 13.Curricuum planning
14. اینترنت 14.Internet
15. تحقیقات دفاعی 15.Defnse.Advanced Resarch projets Agency(DARPA)
16. آرپانت 16.ARPANET
17. روی خط 17.Online
18. اداب فتوشاپ 18.Adob photo shop
19.فری هند 19.free hand
20. اچ تی ام ال 20.HTML
21. جاوا 21.java
22. جاوا اسکریپت 22. java script
23. ویژوال بیسیک 23.Visual Basic
24. آرمان ها 24. aims
25. هدف های کلی 25.goals
26. هدف های ویژه 26.objectives
27. ارتباط هم زمان 27.synchronous
28. ارتباط غیر هم زمان 28.asynchronous
29. یاد گرفتن راههای یادگیری 29.learning how to learn
30. رو در رو 30.face to face
31. آزمایش گل خانه ای 31. hot house
32. ارزشیابی زمینه ای 32. filde evaluation
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/27 4:22 صبح
مقاله بررسی و مقایسه رشد صنعت در کشورهای گوناگون تحت فایل ورد (word) دارای 69 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی و مقایسه رشد صنعت در کشورهای گوناگون تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی و مقایسه رشد صنعت در کشورهای گوناگون تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله بررسی و مقایسه رشد صنعت در کشورهای گوناگون تحت فایل ورد (word) :
مقدمه:
چرا باید صنعتی شدن را مورد مطالعه قرار دهیم؟
صنعتی شدن محور توسعه است. شاید بتوان گفت که از انقلاب صنعتی انگلیس به بعد، صنعتی شدن عمیقترین تغییر منحصر به فرد در بافت اقتصادی و اجتماعی جوامع بوده است. رژیمهای اروپای شرقی و اتحاد شوروی با عزمی راسخ در معرض این فرایند قرار گرفتند. ژاپن با سرعیتی اعجاب انگیز و با پیامدهایی مهم برا اقتصاد جهانی، صنعتی شده است. بسیاری از کشورهای در حال توسعه با سرعی بسیار در حال صنعتی شدن اند.
اینها رخدادهای جدا افتاده نیستند. صنعتی شدن یک جامعه، پیامدهای برای بسیاری از جوامع دیگر دارد. ما فقط باید به منشأ پوشاک، لوازم مصرفی باداوام، اجزاء قطعات اتومبیل نگاه کنیم، تا ماهیت پیچیده و پراکند ه تولید صنعتی را تشخیص دهیم. این رشد صنعت در سراسر جهان ممکن است تصورات متضاد بسیار ایجاد کند:
رایس جنکینز
نگاهی گذار به گونگی توزیع صنایع جهان، بی درنگ شکاف بین جهان توسعه یافته و جهان سوم را آشکار می سازد. کشورهای سرمایه داری توسعه یافته جمعیت جهان، بوجود آورنده 64 درصد از صنایع کارخانه ای جهانند و بیش از نیمی از نرژی جهان را مصرف می کنند. جهان سوم، با زنزدیک به جمعیت جهان، فقط 14 درصد از کالاهای صنعتی جهان را تولید و تنها انرژی جهان را مصرف می کند.
(بانک جهانی ، 1990؛ یونیوز ، 1990)
برخی از نویسندگان، این امر را به منزله رابطه ای متقابلا سود بخش تلقی می کردند. که به موجب آن، کشورهای مختلف در تولید آن کالاهایی که در آن نستبا بهتر بودند، بکوشند.
مصرف گرایی غرب
نقش نیروی کار ارزان قیمت جهان سوم در تولید صادرات برای بازراهای جهان اول
شهرگرایی و رشد زاغه نشینی در بسیاری از شهرهای جهان سوم
اشتغال همراه با شرایط بدکار
بیکاری وبیکاری پنهان
دسترسی نابرابر به تکنولوژی و دانش فن آوری
آلودگی محیط زیست
اما هیچکس. با هر نظری در مورئ صنعتی شدن و اثرات جانبی آن، نخواهد گفت که صنعت با مطالعات توسته غیر مرتبط است. این تحقیق به بررسی اهمیت صنعتی شدن برای کشورهای درحال توسعه امروز می پردازد.
آیا تولید برای توسعه اهمیت دارد؟
درست همانطور که انقلاب انگلیس و انقلابهای بعدی ‘ برای اولین بار امکان پایان دادن به فقر و کمبودهای مادی و رنج و درد آنها انسان را فراهم کرد”
(کی چینگ ، 1982)، صنعتی شدن نیز اغلب مهترین وسیله توسعه جهان سوم تلقی شده است. این نظر مورد بحثهای بسیار داغی قرار گرفته است.
آیا صنعتی شدن لازم است؟
باورهای بسیار قوی درموافقت و مخالفت با ای نظر که صنعتی شدن پیش نیاز توسعه اقتصادی است، وجود دارد. از یک طرف، صنعتی شدن در افزایش ظرفیتهای تولیدی و بهره وری نقش محوری دارد. این فرایندها به طور کلی با رشد مقیاس، تخصصی گرایی و مکانیزه شدن مرتبط می شوند. بعضی از کشورهای جهان سوم، مثل برزیل و سایر کشورهای تازه صنعتی شده شرق و جنوب شرقی آسیا، باطی چنین مسیرهای صنعتی شده اند. با این وصف ، بعضی از افراد استدلال می کنند که این الگوی برای اکثلر کشورهای جهانسوم قابل به کارگیری نیست و از آن نوع توسعه اقصادی که تکنولوژی مقیاس کوچک را در کشاورزی و صنعت، برای ایجاد اشتغال بیشتر مورد استفاده قرار می دهد حمایت می کنند.
معیارهای برای ارزیابی صنعتی شدن:
ما برای بررسی این که آیا صنعتی شدن خوب است یا بد، به معیارهای نیاز داریم که بتوانیم فرآیند و آثار صنعتی شدن ار ارزیابی می کنیم.
چنین معیارهایی را چگونه انتخاب می کنیم، برای مثال، انتخاب رشد اقتصادی به مثابه یک معیار، تصویر متفاوتی را ارائه می دهد.و تا انتخاب، مثلا، تأثیرات زیست محیطی. اما هیچ یک از این معیارها نه تصویر کاملی به ما ارائه می دهند و نه یک ارزیابی تماما مثبت و تاما منفی. معیارهای بسیار دیگری مانند ایجاد ثروت، توزیع ثروت، تاثیرات متفاوت بر زنان و مدران، بسط و گسترش قابلیتهای تکنولوژیک، ایجاد اشتغال و مهارتها، تغییرات فرهنگی و تأثیرات ایجاد شده در مردم شهر و روستا، هزینه ها مالی صنعتی شدن و ایجاد بدهیها نیز وجود دارند که، اگر فقط بخواهیم چند تایی را مثال بزنیم، می توانیم مورد استفاده قرار داد.
این که چگونه عیراها را انتخاب کنیم، تا حدودی بستگی به آن دارد که چه چیزی را می خواهیم دریابیم. برای مثال، این کتاب نشان می دهد که اگر از دیدگاه مسائل مبتنی بر جنسیت به صنعتی شدن نگاه کنیم، مسائل و سؤالاتی متفاوت از مسائل و سؤالات ناشی از معیارهای مشخا اقتصادی مطرح خواهد شد. انتخاب معیار به چارچوب نظری مورد استفاده بستگی دارد.برخی از نظریه ها مسائل و موضعات معینی را مورد تاکید قرار می دهند، در حالی که نقش دیگر سائل و موضوعات را کم اهمتی تلقی می کنند.
سود و زیان صنعتی شدن
به طور کلی، این اعتقاد قوی وجود داشته که توسعه امری آشفته، اما ضروری است؛ و نیز صنعتی شدن بخش دشواری اطز توسعه،ؤ اما برا تامین نیازهای اساسی مردم لدزم است. این اعتقاد که سالهای بسیار رایج بوده است، مبتنی برای این فرض است که جهان سوم باید راه کشورهایغربی را دنبال کند. این امر به نوبه خود، به معنای صنعتی شدن به رغم همه جنبه های منفی و ناخوشنایند آن بود. به عبارت دیگر،اثار جدنبی منفی وجود داشتند، اما اکنون در پرتو تجربیات صنعتیش دن در اواخر قرن بیستم، چه در کشورهای توسعه یافته و چه در کشورهای در خحال توسه، تردید و مورد این که آیا این آثار جانبی واقعا ناچیزند و یا بهای بیش از حد سنگینی اند که باید پردخت شوند،اغاز شده است.از این رو ، این کتاب در عین این که صنعتی شدن را به مثابه یک فرایند بررسی می کند، به کاوش در مورد پیامدهای مثبت و منفی آن نیز می پردازد.
آثار جانبی منفی که صنعتی شدن ممکن است به همره داشته باشد، چیستند؟
بیگانگی (یعنی در هم شکستن روابط و شبکه های اجتماعی) و ورود فزاینده معیارهای بازرا در زندگی روزمره
شهرنشینی سریع توام با فقر، مسکن نامناسب، تسهیلات زیر بنایی در حال تلاشی، بهداشت نامناسب و درسترسی اندک به تعلیم و تربیت
زوال محیط زیست ا زطریق آلودگی صنعتی هوا و آبراهها.
در باره سود و زیان صنعتی شدن، هیج بحث کاملا روشنی وجود ندارد. وزن نسبی ای سود و زیانها در طول زمان و از محلی به محل دیگر، تغییر می کند. اما، هم اکنون افراد بسیاری این آثار جانبی را چنان نگران کننده می دانند که راه پذیرفته شده”توسعه از طریق صنعتی شدن” به شدت زیر سوال رفت ه است.
صنعتی شدن و توسعه
پش از این گفتیم که درک صنعتی شدن، مطالعه و بررسی نظریه را طلب می کند. این تحقیق صنعتی شدن را از طریق دو دیدگاه نظری که در طول سه دهه گذشته بر مطالعات توسعه مسلط بوده اند به اخصار برسی می کند:
ساختار گرایی – که با سیاستهای حمایت گرایانه برای به بار آوردن رشد صنعتی پیوندخورده است.
نو = لیبرالیزم – که با سیساتهایی که بیشتر ب طرف بازار جهت داده شده اند، پیوندخورده است.
این دو نظریه کلان توسعه اقتصادی را می توان مستقیما به استراتژیهای و یا الگوهای صنعتی شدن ربط داد.
ساختار گراها در بحثهای خود از مداخله دولت در برنامه های صنعتی شدن دفاع می کنند، خواه این مداخله وضع مقررات مربوط به تعرفه تجارت باشد و خواه تولید مسقیم توسط شرکتهای دولتی. از طرف دیگر، نو – لیبرالها استدلال می کنندکه اگر بازرا را کترل نکنیم و به حال خود گذاریم این بازار برای توسعه اقتصادی داور بسیار کاراتری خواهد بود.
ساختار گراها اهمیت خود – اتکایی بیشتر در کشورهای در حال توسعه را در خورد استدلال قرار می دهند، در حالی که نو –لیبرالها بر ادغام در بازرا جهانی تاکید می کنند. خود اتکایی به سیاستهی صنعتی شدن از طریق ایجاد صنایع جانشینی واردات، که طی آن کالاهایی که قبلا وارد می شند، دیگر در داخل تولید خواهنند شد، منجر میشود. ساختار گراها استدلال می کنند که فقط وقنی که تولیدات داخلی، خداقل در مرحله اولیه یا مرحله “صنعت نوپا” ، در مقابل رقابت خارجی حمایت شود، این هدف قابل دسترسی است. درمقابل این عقیده، نظر ادغام در بازار جهانی به طور تلویحی بر صنعتی شدن بتنی بر صادرات تاکید می کند.نو-لیبرالها استدلال می کنند که صادرات فقط وقتی می تواند با قیمت های بازار جهانی رقابت کندکه تولیدات از قید اهرامهای کنترل قیمتها مانند تعرفه های تجاری، رها شوند.
چنین تفسیرهای رقیبی از توسعه، در خلائی تاریخی قرار ندارند. نظریه ها رهنمودهای سیاستی آنها، هریک در زمانهای متفاوتی پرنفوذ بوده اند. در این جا دو نکته را باید مورد تاکید قرار داد:
1) برتری ریکرد نظری خاصی در در هر دوره زمانی واحد اغلب پاسخی است به ، و یا پیشرفتی است نسبت به، نظرات برتری که پیش از آن وجود داشته اند. برای مثال، برتری و تسلط تفکر نو – لیبرالی در دهه 1980، پاسخی به نفوذ ساختارگرایی در 20 تا 30 سال قبل از آن بود.
2) نفوذ یک نظریه اقتصادی خاص نمی تواند ازآن دورهتاریخی که رهنمودهای سیاستی آن نظریه در طی آن به کار برده شدهاند، مجزار شود. حتی از دهه 1960 به بعد، اقتصاد جهانی از مراحل متعددی گذشته است. در دهه 1960، محصولات با نرخ بی سابقه ا رشد کردند. این وضعیت مساعدی را برای استفاده از سیاستهای ساختارگرا، که در بالا خطوط کلی آن ترسیم شد، ایجاد کرد. اما این رشد و گسترش با بحران نفت درسال 1973 متوقف شد. این رشسد در اواخر دهه 1970 دوباره بالاگرفت و سپس در سرتاسر 1980 در رکودی فرو نشست. در این دو دهه، شرایط صنعتی شدن در بسیاری از کشورهای در حال توسعه نامساعد شد و راههای مناسب برای خروج از آن روکود به تشدید، در سیاستهای نو – لیبرال جستجو شدند.
راههای متعددی وجود دارند ک از طریق آنها، اقتصاد بین المللی فرایند صنعتی شدن را در کشورهای جهان سوم تعیین می کند.
سطح کلی فعالیتهای اقتصادی، که به شرایط اقتصادی جهان پیوند خورده است، شد توید صنعتی در کشورهای کمتر توسعه یافته را تعیین می کند. رشد صادرات صنعتی تحت تأثیر عواملی چون رشد تجارت جهانی، دسترسی به بازارهای کشورها توسعه یافته و میزان اقدامات حمایت قرار دارد.
در سترس بودن سرمیاه جهت سرمایه گذاری، به شکل مستقیم خارجی و یا از طریق وامها نیز از سوی شرایط اقتصادی بین اللملی تعیین میشود. همان وطور که تجربیات اخیر در مورد بحران بدیها نشان داده اند، فقدان سرمایه بین المللی می تواند توسعه صنعتی را بطور جدی تضعیف کند.
تعییرات تکنولوژیک، موقعیت کشورهای مختلف را تحت تأثیر قرار می دهد. پیشرفت و سایل حمل و نقل و ارتباطات هزینه انجام فعالیتهای اقتصادی – تجاری را در مسافتهای طولانی کاهش می دهد. این امر مزیت تولید در نزدیکی بازار نایی را کنتر می ند. تغییرات تکنولوژی تولید می توانند مزیت نسبی محلهای متفاوت تولید را برای کالاهای خاص تحت تأثیر قرار دهند. سرعت تغییرات تکنولوژیک در بعضی صنایع می تواند این امکان را برای کشورهای کمتر توسعه یافته فراهم سازد که شکاف تکنولوژیک بین خود و کشورهای توسعه یافته را کاهش دهند و به توان رقابت پذیری در سطح بین المللی دست یابند.
تغییرات در سازماندهی در شرکتهای صنعتی، هم در کل شرکت وهم در سطح واحدهای تولیدی، می توانند چشم انداز صنعتی شدن در کشورهای کمتر توسعه یافته را تحت تأثیر قرار دهند. این تغییرات با پیشرفتهای تکنولوژیک در ارتباطند. برای مثال، به کارگیری شیوه های مدیریت ژاپنی، از جمله عرضه “قطعات که با روش کامپیوتری شده کنترل موجود تسهیل می شود، می تواند بر مزایایی نسبی مکانهای متفاوت برای عرضه کنندگان، اثر مهمی بگذارد.
1-1 – رشد صنعت و تجارت جهانی
دوره بعد از جنگ جهانی دوم تا به حال، می تواند به طور مفیدی به دو دوره کوچکتر تقسیم شود. یکی تا اوایل دهه 1970 و دیگری از اوایل دهه 1970 تا زمان حال، دوره اول، که اغلب به آن به مثابه دوره رونق طولانی اشاره می شود، شاهد سریعترین رشد صنعتی بود که جهان تا به حال تجربه کرده است. بین سالهای 1948 و 1973، تولید صنعتی جهان با نرخ متوسط 6 درصد در سال رشد کرد. برای به دست دادن تصوری در مورد سرعت این فرایند، بد نیست به خاطر بیاوریم که در طول انقلاب صنعتی بین سالهای 1780 و 1830، تولید صنعتی جهان فقط با نرخ 6/2 درصد در سال رشد کرد؛ یعنی با سرعت کنتر از نصف سرعت دوره بعد از جنگ ( بین استاک ، 1984).
با این همه، دهه های 1970 و 1980 از نظر رشد صنعتی با نرخهای پایینتری مشخص میشود، به ویژه بعد از افزایش نفت در سال 1973 با این وصف، این ارقام فقط در مقایسه با دستاوردهای دهه های 1950 و 1960 پایین بود، ولی از نظر استاندارد تاریخی کاملا قابل احترام محسوب می شدند (به شکل شماره 1-1 مراجعه کنید).
فصل دوم
این فصل، یک ارزشیابی تطبیقی از راهبردهای توسعه و عملکرد اقتصادی در یازده اقتصاد نیمه صنعتی را به دست می دهد. دوره انتخاب شده برای تحقیق سالهای 1960 تا 1973 است زیرا عملکرد اقتصادی در سالهای پس از آن، به شدت تحت تأثیر بحران نقت قرار داشت.
این فصل، با بحثی در مورد راههای متفاوت طبقه بندی راهبردهای توسعه آغاز میشود و طرح طبقه بندی چهار گروهی را ارائه می کند و به تحلیل سیاستهای دنبال شده توسط اقتصادهای این چهار گروهی را ارائه می کند و به تحلیل سیاستهای دنبال شده توسط اقتصادهای این چهارگروه می پردازد. آن گاه روابط بین راهبردهای توسعه و گسترش صادرات در یازده اقتصاد را بررسی می کند و عملکرد اقتصادی آنها را به سیاستهای مرتبط می سازد که دنبال نموده اند.
راهبردهای توسعه در یازده اقتصاد نیمه صنعتی : طرح طبقه بندی
در این تحقیق، راهبردهای توسعه بسته به اینمه آیا فروش در بازارهای داخلی و خارجی، انگیزشهای همانندی بر حسب سوبسید مؤثر دریافت می دارد، و یا اینکه نظام انگیزشها، فروشهای داخلی را بیش از فروشهای خارجی مورد مساعدت قرار می دهد، به طوری که از این حیث، موجب گرایشی به سود جایگزینی واردات و به زیان صادرات (به بیان خلاصه، یک اریب ضد صادراتی) می شوند، به صورت برون گرا یا درون گرا طبقه بندی شده اند. (1) این تعریف ممکن است با تعریفهای مطرح شده در دو بررسی تطبیقی زیر متضاد باشد:
1 پروژه تحقیقاتی مربوط به راهبردهای صادراتی و صنعتی شدن در کشورهای در حال توسعه، هدایت شده در مؤسسه اقتصاد جهانی کیل با راهنمایی بورگن دانگسن .
2 پروژه تحقیقاتی مربوط به شیوه های تجارت خارجی و توسعه اقتصادی، هدایت شده توسط یاگدیش باگواتی و ان کروئگر زیر نظارت دفتر ملی پژوهشای اقتصادی . (2)
طبقه بندیهای متفاوت راهبردهای توسعه
تمایز راهبردهای تنوع صادرات و جایگزینی واردات در بررسیهای کیل. دقیقا” همانند تمایزی است که در این کتاب هب کار گرفته شده است. (3) بررسیهای دفتر ملی پژوهشای اقتصادی، شیوه های تجارت و پرداختها را براساس کاربرد کنترلهای مقداری، به پنج مرحله طبقه بندی کرده اند و این طرح طبقه بندی را برای ایجاد تمایز بین راهبردهای تشویق صادرات و جایگزینی واردات مورد استفاده قرار داده اند.براساس گفته گروئگر “اصل اساسی طبقهبندی پنج مرحله ای، میزانی است که یک کشور به آن میزان براقدامهای مقداری – درمقابل اقدامهای قیمتی- به مثابه وسیله تنظیم تجارت و پرداختهای خود تکیه می کند.(4)
علاوه براین، باگواتی ادعا می کند که مراحل چهارم و پنجم می توانند با یک راهبرد تشویقی صادرات مشخص شوند، که به صورت تدارک انگیزشهای برابر کالاهای وارداتی و صادراتی ، در نقطه مقابل راهبرد جایگزینی واردات که در آن، نظامانگیزشی به سود کالاهای وارداتی اریب دارد. تعریف میشود. (5).
ادعای باگواتی موجب مسائل مفهومی و عملی میشود. اولا، تمایز بین کالاهای وارداتی و صادراتی که توسط جایگزینی باگواتی و کروئکر مورد استفاده قرار گرفته است، این امکان را که یک کالا بسته به انگیزشهای تدارک دیده شده ممکن است وارداتی یا صادراتی باشد و اینک یک کالا با در نظر گرفتن تفاوت محصول متداول در صنایع کارخانه ای ممکن است وارداتی یا صادراتی باشد، نادیده میگیرد، همچنین این دو نویسنده، مفهوم اریب ضد صادراتی را بیشتر برحسب نرخهای اسمی تعریف کرده اند تا نرخهای موثر (6) در حالی که تاکید اینان بر محدودیتهای مقداری واردات است، بررسیهای دفتر ملی پژوهشهای اقتصادی اطلاعات مربوط به نسبت قیمتهای داخلی بر قیمتهای خارجی را که مبین اثرهای حمایتی این محدودیتها می باشد، به دست نمی دهند.بالاخره باگواتی و کروئگر با تمرکز حواس خود بر اقدامهای مقداری، توجه خود را از اثرهای حمایتی تعرفه ها برگفته اند. (7) حال آنکه تعرفه های ممکن است به اندازه محدودیتهای مقداری و یا حتی بیش از آنها برعلیه صادرات تبعیض قائل شوند. در این زمینه می توان به تجربه شش اقتصادی که در بخش دوم به تفضیل بررسی شده اند، رجوع کرد.
آرژانتین، منحصرا به تعرفها ها و سایر اقدامهای قیمتی تکیه نمود، اما اریب صادراتی به مراتب قویتری را ارائه داد. در مقابل کره و تایوان از محدودیتهای وارداتی استفاده کردندولی با وجود این چنین اریبی را نشان ندادند. اسراییل، یعنی تنها کشوری که با باگواتی و کروئگر آن را در مرحله پنجم طبقه بندی نمودند، در مقایسه با کره و کلمبیا – که باگواتی و کروئگر هر دو آن را در مرحله طبقه بندی کرده اند – اریب شدیدتری به نفع جایگزینی واردات و به زیان صادرات داشت.
(جدول 4-2) . (8) همچنین ، تفاوتهای قابل ملاحظه ای در سیاستهای، بی کره و کلمبیا و بنی کره و برزیل (که این کشور نیز در بررسیهای دفتر ملی پژوهشهای اقتصادی در مرحله چهارم طبقه بندی شده است) وجود داشت (9)
چنین استنباط میشود که هیچ کس نمی تواند مراحل چهارم و پنجم را با یک راهبرد تشویق صادرات – به صورتی که با یک راهبرد جایگزینی واردات در تضاد باشد – یا تا آنجا که به این امر مربوط می شود، با یک راهبرد برون گرا، به صورتی که بر خلاف یک راهبرد درون گرا باشد. تبیین کند.همچنین کسی نمی تواند بین استفاده از محدودیتهای مقداری و میزان اریب به نفع جایگزینی واردات وبه زیان صادرات، همبستگی بیابد. این عدم همبستگی بسیار جالب توجه است، زیرا تایز بین راهبردهای برون گرا و درون گرا بر پایه وجود یا فقدان یک اریب ضدصادراتی قرار دارد. درحالی که پنج مرحله مطالعات دفتر ملی پژوهشهای اقتصادی، براساس زمینه هایی دقیقا قرار دادی (مبنی بر اینکه حمایت از واردات به صورت اقدامهای غیر قیمتی – مقداری – یا اقدامات قیمتی – تعرفه ها- اعمال میشود) از یکدیگر متمایز شده اند.
طرح طبقه بندی چهارگروهی
پانزده اقتصاد نیمه صنعتی در حال توسعه در مورد مطالعه، براساس اندازه بخش کارخانه ای آنها انتخاب شده اند. به طوری که این کشورها در سال 1970 در بین اقتصادهای در حال توسعه، به تنهایی ارزش افزوده ای بیش از سه میلیارد دلار آمریکا در فعالیتهای کارخانه ای داشتند. (10) یازده اقتصاد مورد بررسی، در سال 1973 که آخرین سال مطالعه این تحقیق است، 68 درصد صادرات کالاهای کارخلانه ای کشورهای در حال توسعه را در اختیار داشتند. 16 درصد دیگر از این صادرات، مربوط به هنگ کنگ بود که سابقه ایک طولانیتر به عنوان صادر کننده کالاهای کارخانه ای دارد. هیچ اقتصاد در حال توسعه دیگری وجود نداشت که بیش از 2 درصد کل صادرات را به خود اختصاص داده باشد.
این یازده اقتصاد، بسته به سیاستهایی که طی دوره پس از جنگ دوم جهانی به کار گرفته اند، به یک چهار گروه تقسیم شده اند. آنهایی که در اولین گروه قرار دارند – کره، سنگاپور و تایوان – پس از انجام اولین مرحله جایگزینی واردات، که جایگزینی واردات کالاهای مصرفی بی دوام و نهاده های عمده انها توسط تولیدات داخلی را فراهم کرد، سیاستهای برون گرا در پیش گرفتند. در هر سه کشور اساسا یک شیوه تجارت آزاد برای ضادرات در نظر گرفته شده بود که مقداری سوبسید اضافی به آن تعلق می گرفت و در نتیجه اریب نظام انگیزشی که به زیان صادرات بود، از بین رفته بود.
دومین گروه – آرژانتین، برزیل، کلمبیا و مکزیک – کوششهای تشویق صادرات خود را پس از آنکه جایگزینی مداوم واردات در چارچوب بازارهای ملی با دشواریهای فزاینده ای رو به رو شده بود، آغاز کردند. آنها سوبسیدهای مختلفی برای صادرات در نظر گرفتند، لیکن این کار را با پرهیز هرچه بیشتر از استفاده از نهادهای وارداتی در تولید محصولات صادراتی ، در هرزمانی که جایگزینهای واردات در درسترس بود، به انجام رساندند. در نتیجه این اقدامها، اریب به زیان صادرات کاهش یافت ولی از بین نرفت.
سومین گروه – اسراییل و یوگسلاوی – تشویق صادرات را خیلی زود آغاز کردند، اما پس از آن، کوششهایشان تا اندازه ای آهسته شدو بالاخره شیلی و هندوستان که در چهارمین گروه طبقه بندی شدند، در طی دروه مورد بررسی، به پیگیری سیاستهای جایگزینی واردات ادامه دادند.
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/27 4:22 صبح
مقاله بررسی عوارض مختلف ناشی از مهاجرتهای بین المللی و تاثیر آن درجامعه مقصد و خود مهاجرین تحت فایل ورد (word) دارای 108 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی عوارض مختلف ناشی از مهاجرتهای بین المللی و تاثیر آن درجامعه مقصد و خود مهاجرین تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی عوارض مختلف ناشی از مهاجرتهای بین المللی و تاثیر آن درجامعه مقصد و خود مهاجرین تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله بررسی عوارض مختلف ناشی از مهاجرتهای بین المللی و تاثیر آن درجامعه مقصد و خود مهاجرین تحت فایل ورد (word) :
بررسی عوارض مختلف ناشی از مهاجرتهای بین المللی و تاثیر آن درجامعه مقصد و خود مهاجرین
مقدمه
یکی از موضوعات مورد توجه اندیشمندان علوم انسانی و بخصوص جامعه شناسان که در قرن حاضر از اهمیت خاصی برخوردار می باشد ، بررسی عوارض مختلف ناشی از مهاجرتهای بین المللی و تاثیر آن درجامعه مقصد و خود مهاجرین است . بر همین اساس چشم انداز متفاوتی در رابطه با فرآیند مهاجرت وجود دارد ، که هرکدام ازاین دیدگاه ها مدل خاصی ، جهت مهاجرت ارائه می کنند.
در مدل اول ، مهاجرت را : (( یک حرکت عقلانی و هدفدار به منظور یافتن مکانی برای کار و زندگی تصور میکنند )) .
در مدل دوم :
(( مهاجرت پاسخی غیرارادی به شرایطی است که مهاجر را به نقل مکان سوق می دهد که احتمالاً حرکت او بدون در نظر گرفتن راههای دیگر است )) .
بنابراین دو مدل مهاجرت پویا وناپویا وجود دارد که گاهی عملاً درهم می آمیزد . با پذیرش این واقعیت که پیامدها و یا عوارض مهاجرت از علت مهاجرت جدا نمی باشد ، می توان اذعان داشت که مهاجرت ، پدیده ای است که سازمان اجتماعی را تحت تاثیر قرار می دهد . یکی در مبداً ودیگری در مقصد .
در نظر مهاجر شکل محرومیت از هدفهای بسیار با ارزش فرق می کند ، از زمانیکه جمع نتواند به وسایل حصول به آن هدفها در داخل سازمان اجتماعی خود دست یابد ، چنانچه احساس کند که منابع لازم برای رفع محرومیتهایش در خارج از سازمان اجتماعی وجود دارد ، در آن صورت احتمالاً مهاجرت می کند. در چنین وضعیتی مهاجر در مقصد به ندرت می تواند به تمام اهداف و آرزوهای خود برسد ، این ناکامی خود می تواند عوارض مختلف اقتصادی ، روانی ، اجتماعی و حتی فرهنگی در جامعه مقصد برجای بگذارد. اگر بپذیریم که پیامد های مهاجرت بر هر سه سازمان اجتماعی ، یعنی سازمان اجتماعی مهاجران ، سازمان اجتماعی مبداء و سازمان اجتماعی مقصد اثر می گذارد ، بطور قطع میزان این تاثیر یکسان نبوده و به مجموعه ای از متغیر های مختلف ربط دارد .
البته تعیین جزء به جزء همه پیامدهایی که ممکن است هر مورد مهاجرت داشته باشد ، اگر نه یک کار محال ، حداقل کار دشواری است . با این حال معتقدیم که این تصور و برداشت که نظام مهاجرت متشکل از سه سازمان اجتماعی است با ارتباط های متقابل که از طریق جمع مهاجری عمل میکنند و ابزارهای مفیدی است ، برای سازماندهی پژوهش جامعه شناختی در باره پیامدهای مهاجرت .
فصل اول : کلیات
1-1- طرح وبیان مسئله
بطور کلی مهاجرت بعنوان تغییر مکان دائمی یا موقت تلقی می شود . هیچ محدودیتی به ساخت حرکت با اختیاری و اجباری بودن ماهیت این عمل و هیچگونه تفاوتی بین مهاجرت داخلی و خارجی وجود ندارد . بنابراین حرکت از یک آپارتمان به آپارتمان دیگر نیز در شمار مهاجرت، همانند حرکت از یک شهر در یک کشور به شهری در کشور دیگری محسوب می شود . اگرچه بدیهی است شروع ونتایج چنین حرکاتی بطور گسترده با یکدیگر تفاوت دارند ، با این وجود این تعریف تمامی انواع حرکات ساختی را در بر نمیگیرد . برای نمونه تحرکات چادرنشینان و کارگران مهاجر ، برای کسانی که محل اقامت دائمی ندارند و دائماً تغییر مکان می دهند ( کسانی که تابستان به کوهستان می روند ) استثناء شده اند در هر صورت خواه حرکات ، مسافتی کوتاه و خواه بلند ، آسان یا سخت باشد ، هر عمل مهاجرتی مستلزم یک مبداء1 یک مقصد 2 و مجموعه ای از عوامل بازدارنده 3 میباشد4 .
از میان عواملی که در تصمیم به انجام مهاجرت و فرآیند آن موثر هستند ما در بحث بررسی پیامدها یا عوارض مهاجرت خارجی ، به چهار عامل موثر در عمل مهاجرت یعنی 1- عوامل موجود در حوزه ی مبداء 2- حوزه مقصد 3- عوامل بازدارنده 4- عوامل شخصی را مدنظر قرار داده ایم
.
روشن است که مجموعه عوامل مثبت و منفی در مبداء و مقصد برای مهاجر یا مهاجرین آینده با همدیگر متفاوت است . در عین حال ممکن است طبقاتی از مهاجرین را که به گونه مشابهی به مجموعه عوامل عمومی در مبداء و مقصد واکنش نشان میدهند از یکدیگر تفکیک کنیم ، بطور دقیق نخواهیم توانست به میزان تاثیر گذاری مجموعه عوامل خاصی که بر مهاجرت تاثیر دارند را مشخص نمائیم . می دانیم مهاجران مقصدی را جستجو می کنند که خواسته های اجابت نشدهی آنها برآورده شود ، سازمان اجتماعی آنجا تا حد امکان شبیه سازمان اجتماعی مبداء باشد . منظور این است که مهاجران ترجیح می دهند در وضعیتی جابجا شوند که درسازمان اجتماعی ایشان ، یعنی در انگارههای درونی شده رفتار آنان کمترین دگرگونی و آشفتگی پدید آید . بدیهی است که درفرآیند انتخاب ، ارزشها نقش مهمی ایفا میکنند (( مثلاً در تعیین اینکه چه عناصری از سازمان اجتماعی مبداء می تواند به خاطر حرکت فدا شود ))1
میتوان وضعیتی را تصور کرد که در آن اهداف مهاجر در اولین قدم برآورده نشود ، لاجرم مهاجران ممکن است بطور لفظی در دو دنیا به سر برند و پیوستگی موقت را هم به مبداء و هم به مقصد حفظ کنند . ممکن است برنامه ی مهاجرت دوم به جای دیگر را بریزند ، حتی ممکن است سرخورده به مبداء باز گردند. و بالاخره ممکن است ارتباط خود را با میراث فرهنگی و سازمان اجتماعی خود ناگهان قطع کنند وفرهنگ و سازمان جدید را بپذیرند . این درحالی است که پیامدهای مهاجرت بر هرسه سازمان اجتماعی یعنی سازمان اجتماعی مهاجران ، سازمان اجتماعی مبداء و سازمان اجتماعی مقصد اثر می گذارد .
در این میان تغییراتی در نظام مهاجرت روی می دهد که به نوبه ی خود در سازمان اجتماعی جمع مهاجر به صورت نظری در نظامهای فرهنگی ، اجتماعی و شخصیتی ( روانی ) تغییراتی را موجب می شود . لیکن همه تغییرات ناشی از مهاجرت لزوماً معلول مهاجرت نیستند ، این موضوع باید به طور تجربی و با بهره گیری از رهنمودهای مناسب و محدود نظری از نوع میان گستر مشخص و توصیف شود .
توجه به پیامدهای فوق از مدلهای نظری جامعه شناختی استفاده لازم بعمل آید . قبل از پرداختن به مدلهای نظری به پاره ای از دیدگاه ها و نظریات موجود در زمینه مهاجرت پرداخته و سپس با بهره گیری از مدلهای نظری مذکور به تبیین مسئله مورد پژوهش مبادرت خواهیم نمود .
2-1- ضرورت تحقیق و اهمیت موضوع
مهاجرت یکی از مسائل اساسی و عمده مورد نظر جامعه شناسان و کارگزاران حکومتها در قرن حاضر است، بررسی پیامدهای مهاجرت و علل و عوامل آن در مبداء و مسائل و مشکلات مربوط به سازگاری مهاجرین در مقصد مشکلاتی را برای مهاجرین بوجود آورده است . مهاجرینی که با داشتن زن و فرزند بنا به دلایل سیاسی ، مذهبی ، اقتصادی ، خانه و کاشانه خود را ترک می کنند و در صورتی هم که امکان بازگشت برای آنان وجود نداشته باشد ، مسلماً تحت افکار و عقاید ساکنان آن کشورها نیز قرار میگیرند .
حال آیا الگوهای رفتاری آنها تغییر می کند ؟ که اگر تغییر کند به چه میزان ؟ از طرفی آیا این تغییر بر روی خانواده و بستگان آنها تاثیر داشته یا خیر ؟
ساختار اجتماعی در این میانه چه تاثیری از این حرکت می پذیرد ؟ آیا اعضای این جمع ( مهاجرین ) که بدون توجه به واقعیات یعنی ساخت اجتماعی و فرصتها دست به مهاجرت زده اند در دگرگونی نظام اجتماعی مقصد نقشی ایفا می کنند ؟
بدین لحاظ می توان گفت : شناخت پیامدهای مهاجرت بین المللی در زمینه های مختلف اقتصادی اجتماعی، فرهنگی و روانی امری کاملاً ضروری بوده و با توجه به مرزی بودن منطقه ترکمن صحرا و افکار مردم این ناحیه در معرض امواج رادیویی و تلوزیونی کشورهای هم جوار قرار دارند ، از اهمیت خاصی برخوردار می باشد . از طرفی می دانیم افراد مهاجر همچون پل ارتباطی میان عناصر دو فرهنگ هستند . اینگونه افراد مسلما ً درصورت بازگشت به سرزمین خود عناصر فرهنگی اخذ شده از جامعه میزبان را به همراه خواهند داشت و همین امر ممکن است باعث ایجاد عدم تعادل در رفتار اجتماعی آنها گردد .
3-1- اهداف تحقیق
اساساً مهاجرت یک پدیده اجتماعی در کلیه جوامع بشری بوده و همه جوامع به نوعی با این پدیده مواجه هستند ، برخی مهاجر فرصت و برخی مهاجر پذیرند ، در بسیاری از کشورها نیز به علل گوناگون مهاجرت بین نواحی و مناطق مختلف آن کشور وجود دارد که مهاجرت روستایی- شهری ، نسبت عمده و اصلی مهاجرت ها را تشکیل می داده است . 1
در کشور ما نیز مهاجرت بین مناطق روستائی و شهری در چند دهه قبل روند رو به رشدی داشته که بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و توجه به روستاها و نیاز های روستائیان این روند کند شده ، اما هنوز ادامه دارد . از طرفی مهاجرتهای بین المللی ، بین نواحی مرکزی کشور به کشور های مجاور نیز از قدیم الایام وجود داشته ، از جمله مهاجرت قزاقها به منطقه ترکمن صحرای ایران می باشد هرچند که اکثریت قریب به اتفاق آنها ، ارتباط مداوم با اقوام وبستگان خود در کشور مبداء تا قبل از فروپاشی شوروی سابق نداشتند ، اما از سال 1991 که اتحاد جماهیر شوروی سابق از هم پاشید و جمهوری های آن از جمله قزاقستان مستقل شد ، همه ساله به ایران مهاجرت می کنند و یا اینکه اینها به دیدن اقوام و بستگان خود در آن سوی مرزها می روند . 2
با توجه به بررسیهای اولیه دریافتم که دیدگاه ها و رویکردهای نظری گوناگونی در مورد مهاجرت ، علل و پیامدهای آن وجود دارد ، برخی از محققان به علل و عوامل مهاجرت توجه داشته و به بررسی در این خصوص پرداخته اند و برخی دیگر به پیامدهای آن توجه کرده اند که گروه دوم در اقلیت بوده و مطالعات اندکی در این خصوص صورت گرفته است . در این پژوهش سعی بر این خواهد بود که هم علل و عوامل مهاجرت بررسی گردد و هم پیامدهای آن مد نظر قرار بگیرد .آنچه که از گفتار علمای اجتماعی و توسعه بر می آید ، مهاجرت دارای پیامدهای گوناگون اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی و روانی می باشد که هر کدام بنا به موقعیت جامعه مهاجر پذیر ، در زمانی برجستگی و نمود بیشتری می یابند .
بیشتر مطالعات انجام شده به بررسی مهاجرین مبداء پرداخته اند ، طبعاً پیامدهای اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی را در ارتباط با جامعه مبداء در نظر داشته اند ، چیزی که در این تحقیق کمتر مراد و منظور است و به دلایل گوناگون که مهمترین آن عدم دسترسی به جامعه مبداء می باشد ، انجام این امر در آن جامعه امکان پذیر نیست ، از طرف دیگر جامعه آماری ما کسانی هستند که ((بنه کن )) دست به مهاجرت نزده اند ، بلکه بعضی از اقوام و بستگان و اعضای خانواده آنان در جامعه مبداء بوده و بدین لحاظ چنانچه تحت تاثیر فرهنگ ، آداب و رسوم ، ایده ها و آمال و آرزوهای موجود در جامعه مقصد قرار گرفته باشند ، می توانند وسیله ای برای انتقال موارد فوق الذکر به جامعه ی مبداء باشند . لذا هدف ما در این تحقیق :
اولاً : یافتن انواع پیامدهای مهاجرت چون ، پیامدهای اجتماعی ، فرهنگی و روانی ناشی از مهاجرت قزاقها به منطقه ترکمن صحرا برخورد آنان و منطقه است .
ثانیاً : علل و عوامل مهاجرت روشن گردد .
ثالثاً : همانطور که می دانیم انواع پیامدهای فوق الذکر دارای وزن و ارزش همانند نبوده ، هر کدام به نوعی و در زمان خاص تاثیرات بیشتر یا کمتری روی جامعه مقصد و حتی روی خود مهاجرین دارند ، لذا سومین هدف ما در این تحقیق این است که وزن هر کدام از عناصر مذکور را در ایجاد هماهنگی مهاجرین یا ناسازگاری آنها ، فرهنگ پذیری ، انزوا و ; را با جامعه مقصد بدست آورده و میزان اثرگذاری هر کدام را معین کنیم .
4-1-تنظیم و تدوین فرضیات تحقیق
بزعم صاحب نظران ، مهاجرت که دارای کارکردهای آشکاری است ، دارای کارکرد و یا پیامدهای پنهان نیز می باشد ، این پیامدها در زمینه های اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی و روانی می تواند مورد بررسی قرار بگیرد .
1- بین سازگاری مهاجرین و پایگاه اجتماعی افراد رابطه وجود دارد .
اولین فرضیه تحقیق رابطه بین سازگاری اجتماعی و پایگاه اجتماعی مهاجرین است . زیرا بنظر می رسد پایگاه اجتماعی مهاجرین می تواند بر سازگاری اجتماعی آنها اثر گذارد . شاخصهای مورد استفاده جهت سنجش پایگاه اجتماعی مهاجرین شغل و سواد و درآمد است که در قسمت آزمون فرضیه ها به بررسی تاثیر هر یک از شاخصهای مذبور می پردازیم .
2- بین سازگاری اجتماعی و آگاهی اجتماعی مهاجرین رابطه وجود دارد .
منظور از این فرضیه این است که هرچه میزان آگاهی اجتماعی افراد بیشتر باشد ، به سازگاری بیشتری دست خواهند یافت . میزان آگاهی اجتماعی به این معنی است که فرد تا چه اندازه با دنیای پیرامون خود در ارتباط بوده و چه میزان با وضعیت دنیای جدید آشنایی و شناخت دارند . عناصر تشکیل دهنده ی این آگاهی اجتماعی عبارتند از میزان تحصیلات – میزان مطالعه روزنامه – استفاده از وسایل ارتباط جمعی ( تماشای تلوزیون ) و ;
3- بین خصوصیات روانی مهاجرین و سازگاری اجتماعی آنها رابطه وجود دارد .
در این فرضیه منظور از خصوصیات روانی استفاده از (( شاخصهای اضطراب -افسردگی- پرخاشگری -بیگانگی اجتماعی است )) که هر یک با سازگاری اجتماعی مهاجرین از نظر نوع رابطه و میزان همبستگی مورد سنجش قرار خواهد گرفت .
4- بین خصوصیات روانی مهاجرین و سن آنها رابطه وجود دارد .
جهت بررسی فرضیه فوق سن مهاجرین را به سه گروه طبقه بندی نموده و هر یک از سه گروه به تنهایی از نظر خصوصیات روانی مورد بررسی قرار گرفته اند و سپس به بررسی رابطه موجود میان متغیر های این فرضیه پرداختیم . در واقع دستیابی به رابطه ای میان سن مهاجرین با میزان پرخاشگری، سن و میزان اضطراب ، سن و میزان افسردگی و بالاخره سن و بیگانگی اجتماعی مد نظر بوده است .
5- بین خصوصیات روانی مهاجرین و پایگاه اجتماعی آنها رابطه وجود دارد .
برای سنجش پایگاه اجتماعی افراد از شاخص های شغل و سواد و درآمد استفاده شده که تاثیر آنها تحت عنوان پایگاه اجتماعی بر چهار شاخص وضعیت روانی پاسخگویان یعنی اضطراب ، پرخاشگری ، افسردگی و بیگانگی اجتماعی مورد ارزیابی قرار می گیرد .
6- بین وضعیت تاهل مهاجرین و خصوصیات روانی آنها رابطه وجود دارد .
وضعیت تاهل در سه گروه تقسیم بندی شده که هر یک از وضعیتهای این سه گروه ( همسر دارم – فوت شده است – از همسرم جدا شده ام ) به نوعی با خصوصیات روانی مهاجرین در رابطه می باشند که در این فرضیه به بررسی این رابطه پرداخته شده است . هدف از سنجش این فرضیه یافتن رابطه ای میان خصوصیات روانی مهاجرین با وضعیت تاهل آنهاست .
5-1- بیان متغیر های مستقل و وابسته
متغیرهای مستقل
یک دسته از متغیرهای ما ( متغیرهای مستقل ) همان متغیر های اجتماعی – جمعیتی بوده اند که منظورمان از این متغیر ها به قرار زیر است :
جنس : منظور همان زن و مرد بودن می باشد .
وضعیت تاهل : در این تحقیق با متغیر های همسر دارم – از همسرم جدا شده ام و همسرم فوت شده است ، برخورد داریم .
سن : رقم سن مهاجرین تعداد سالهای کاملی است که از زمان تولد فرد گذشته است .
تحصیلات : که به گروه بندی 1- بی سواد 2 – سواد قرآنی و ابتدائی 3 – راهنمایی 4- دیپلم و بالاتر از دیپلم تقسیم شده است .
نوع تامین منابع معیشت : سلسله مراتب شغلی پذیرفته شده در جامعه مقصد می باشد .
مهاجرت : بطور کلی مهاجرت بعنوان تغییر مکانی دائمی یا موقت تلقی می شود که دارای سه جزء مبداء ، مقصد و مجموعه ای از موانع بازدارنده می باشد .
قرابت فرهنگی : مراد از قرابت فرهنگی ، نزدیکی دو یا چند فرهنگ می باشد از لحاظ عناصر و اجزاء تشکیل دهنده .
پایگاه اجتماعی : که شامل عناصر شغل ، سواد ، داشتن اموال منقول و غیر منقول می باشد . آگاهی اجتماعی که از عناصر سواد و استفاده از وسایل ارتباط جمعی و میزان مطالعه روزنامه تشکیل شده است .
متغیر های وابسته
متغیر وابسته ی ما در این پژوهش در اصل عوارض مختلف ناشی از مهاجرت می باشد که در چهار گروه اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی و روانی با شاخصهای مختلف مورد بررسی قرار می گیرند . در گروه عوارض فرهنگی ما سازگاری مهاجر را تحت دو شاخص عمده و اصلی فرهنگ پذیری و رضایتمندی بیان نمودیم . البته این دو شاخص به عوامل تعیین کننده ای از قبیل زبان ، رابطه دوستی ، وسایل ارتباط جمعی ، داشتن شغل ، اعتماد و مشورت ارجاع نمودیم .
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/5/27 4:22 صبح
تحقیق ترس از امتحان تحت فایل ورد (word) دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق ترس از امتحان تحت فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق ترس از امتحان تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق ترس از امتحان تحت فایل ورد (word) :
ترس از امتحان
مقدمه
• آیا تاکنون از خود پرسیدهاید که چرا از امتحان میترسید؟
• آیا تابحال به صورت عمیق به این موضوع فکر کردهاید که چه عواملی در ترس و اضطراب نسبت به امتحان مؤثر بودهاند؟
• آیا در زندگی تحصیلی راههایی برای کاهش این نوع اضطراب یافتهاید؟
بدون تردید ترس از امتحان بین دانش آموزان و دانشجویان تقریبا همه گیر و رایج است و میتوان گفت مهمترین علت این موضوع ، نتیجهای است که از امتحان بدست میآید. نتیجهای که مدرک قبولی یا مردودی محسوب گردیده و باعث ارتقاء ، تهدید ، تشویق و یا تنبیه میگردد. گاهی اوقات این نتیجه میتواند سرنوشت را نیز رقم زند. به همین علت هر چه نتیجه ، حساسیت و اهمیت بیشتری داشته باشد، به همان نسبت میتواند اضطراب و ترس از امتحان گردد، که برخی از آنها عبارتند از:
1. ترس از فراموش کردن مطالب خوانده شده.
2. سختگیری مدرسین در طی سال تحصیلی.
3. انتظار بیش از حد والدین.
4. عدم وجود خود باوری در فرد.
5. نامشخص بودن سؤالات.
اکنون که برخی از عوامل ایجاد کننده ترس از امتحان مشخص شدند، لازم است عوامل کاهش دهنده این نوع ترس را نیز بدانیم. در خصوص روشهای کاهش ترس از امتحان نظرات مختلفی وجود دارد که مهمترین آنها به شرح زیر میباشند:
ایجاد محیطی آرام و به دور از تشنج
علاوه بر تلاش والدین برای ایجاد چنین محیطی برای مطالعه فرزندان ، فرزندان نیز بایستی کوشش نمایند.
تنظیم برنامه خواب و استراحت
برخی با این تصور که هنگام امتحانات برای مطالعه بیشتر اصلا نباید خوابید و یا خیلی کم خوابید ، خود باعث خستگی ذهنی و در نتیجه فراموشی بیشتر در مطالب خوانده شده میگردند. کاهش زمان خواب در حد متعادل مطلوب است، اما افراط در آن هرگز مفید نخواهد بود.
پرهیز از کاهش تغذیه
افراط و تفریط در تغذیه اثرات نامطلوبی در بر خواهد داشت. بایستی با خواب و استراحت کافی و نیز تغذیه مناسب ، از لحاظ روحی و جسمی ، خود را آماده امتحان کرد.
آماده شدن برای امتحان
داشتن برنامه ریزی صحیح جهت مطالعه در طول سال تحصیلی و رعایت روشهای صحیح مطالعه.
1. مطالب درسی را بتدریج و در طول زمان مرور کنید، نه اینکه در آخرین دقایق قبل از امتحان به مطالعه فشرده بپردازید.
2. از یادداشتهای خود ، یادداشتهای فشردهای بردارید، تا بازسازی ذهنی ، رمز گردانی و مرور مطالب برایتان مفید واقع شود.
3. سعی کنید به نوع آزمون پی ببرید، تا بتوانید مطالعه خود را متناسب با آن پیش ببرید.
کلمات کلیدی :