ارسالکننده : علی در : 95/7/30 4:12 صبح
دانلود مقاله تحلیل حرارتی سدهای خاکیدرمطالعه موردی سد کرخه با word دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله تحلیل حرارتی سدهای خاکیدرمطالعه موردی سد کرخه با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله تحلیل حرارتی سدهای خاکیدرمطالعه موردی سد کرخه با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله تحلیل حرارتی سدهای خاکیدرمطالعه موردی سد کرخه با word :
سال انتشار: 1388
محل انتشار: هشتمین کنفرانس هیدرولیک ایران
تعداد صفحات: 8
نویسنده(ها):
علی اصغر میرقاسمی – دانشیار دانشکده مهندسی عمران – دانشگاه تهران
نجمه آقازاده نوجه دهی – دانشجوی کارشناسی ارشد عمران ،سازه های هیدرولیکی- دانشگاه تهران
بهروز گتمیری – استاد دانشکده مهندسی عمران – دانشگاه تهران
چکیده:
اهمیت سدسازی با توجه به مهار قسمت کمی از آبهای سطحی بسیار زیاد میباشد و دراین بین اطمینان از عملکرد صحیح سدها حائز اهمیت میباشد . رفتارنگاری از نظر تعیین نشت و بررسی پدیده جوشش و رگاب که از عوامل اصلی خرابی سد بشمار م یروند، جزء موارد مهم در اولین آبگیری و زمان بهره برداری میباشد .تحقیق حاضر به رفتار نگاری حرارتی سد کرخه می پردازد. سد کرخه از نوع خاکی با هسته رسی مخلوط میباشد.این سددرتراز حداکثر خود با حجم ذخیره 73 میلیارد متر مکعب بزرگترین سد مخزنی کشور محسوب میشود. این تحقیق به آنالیز داده های حرارتی بدست آمده از ابزار دقیق نصب شده درمناطق مختلف سداز طریق رسم نمودارهایی میپردازدکه نتایج نمایانگر عملکرد خوب هسته رسی میباشد.
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/7/30 4:12 صبح
دانلود مقاله آثار نظم و تضاد خانواده بر خشونت علیه کودکان با word دارای 34 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله آثار نظم و تضاد خانواده بر خشونت علیه کودکان با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله آثار نظم و تضاد خانواده بر خشونت علیه کودکان با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله آثار نظم و تضاد خانواده بر خشونت علیه کودکان با word :
دانلود مقاله آثار نظم و تضاد خانواده بر خشونت علیه کودکان با word که چکیدهی آن در زیر آورده شده است، در بهار 1389 در پژوهش اجتماعی از صفحه 75 تا 108 منتشر شده است.
نام: آثار نظم و تضاد خانواده بر خشونت علیه کودکان
این مقاله دارای 34 صفحه میباشد، که برای تهیهی آن میتوانید بر روی گزینهی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله نظم
مقاله تضاد
مقاله خشونت
مقاله کودکان
مقاله خانواده
نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: کفاشی مجید
چکیده و خلاصهای از مقاله:
عنوان پژوهش حاضر «بررسی آثار نظم و تضاد خانواده بر خشونت علیه کودکان ساکن در شهر یزد در سال 1389» است. هدف این پژوهش شناخت عوامل تاثیرگذار شامل شاخص های نظم و تضاد خانواده بر خشونت علیه کودکان ساکن در شهر یزد و دستیابی به یک الگوی نظری تحلیلی است که با استعانت از نظریه های مرتبط، عوامل مهم و اثرگذار مورد بررسی قرار می گیرد. پژوهشگر با طرح این پرسش که شاخص های نظم و تضاد خانواده چه تاثیری بر خشونت علیه کودکان دارد، به تحلیل و تبیین موضوع پژوهش پرداخته است. روش تحقیق این پژوهش، پیمایشی و ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه ENRICH و GTSاست. نمونه مورد مطالعه 384 نفر از کودکان ساکن در شهر یزد و 384 نفر از والدین آنهاست. نمونه مورد مطالعه با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و در نهایت با استفاده از روش تصادفی ساده انتخاب شده اند. برای بررسی آمار توصیفی و استنباطی از نرم افزارspss و Lisrel استفاده شده است.
از آنجا که مقدار «شاخص نیکویی برازش» مدل نظری پژوهش برابر 093 است می توان بیان کرد که این مدل، برازش قابل قبولی با واقعیت دارد. میزان ضریب به دست آمده به میزان 069 بیانگر اثر مستقیم تضاد در خانواده بر خشونت علیه کودکان است. مهم ترین معرف های تضاد به ترتیب اهمیت، تضاد با همسر، تضاد با کودک و انتقاد از همسر است. همچنین میزان ضریب به دست آمده بیانگر اثر معکوس نظم در خانواده بر خشونت علیه کودکان به میزان -052 است. به عبارت دیگر، نظم در خانواده اثر کاهنده و موثری روی خشونت علیه کودکان دارد. معرف های نظم در خانواده به ترتیب اهمیت عبارت اند از همدلی، همگامی، همفکری و هم بختی.
مهم ترین معرف های خشونت به ترتیب اهمیت عبارت اند از، از کتک زدن، تهدید کردن و کم محبتی، توهین کردن و محروم کردن از بازی، بی اعتنایی و پول ندادن، هل دادن و مسخره کردن در حضور جمع، وادار کردن به کار به رغم میل کودک، داد زدن و اخراج کردن کودک.
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/7/30 4:11 صبح
دانلود مقاله اثرات زباله به محیط زیست با word دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله اثرات زباله به محیط زیست با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله اثرات زباله به محیط زیست با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله اثرات زباله به محیط زیست با word :
تعریف زباله و انواع آن
به مجموعه مواد ناشی از فعالیتهایی که در محیط سکونت انسان تولید میشود و دست کم از نظر مالکین آن مواد، به صورت جامد بوده و ناخواسته غیر فعال استفاده و دور ریختنی شده اند، زباله یا مواد زاید جامد، گفته میشود. هر چند که سکونتگاههای انسانی حوزه فعالیت انسان هستند، انسان هستند، اما در بستر طبیعی این حوزه سایر جانوران اعم از گیاهان و جانوران نیز به حیات خود ادامه میدهند. زندگی، ادامهی حیات و مرگ این جانوران، همیشه منجر به تولید مواد ناخواستهای میشود که در محیط انسانی زاید تلقی میشوند. اگر چه در محیطی غیر از سکونتگاه انسان، مانند برگهای ریختهی درختان در جنگل، ماده زاید تلقی نشوند، بر اساس تعریف بالا زباله دامنهای بسیار وسیع دارد، اما از آنجا که در
برنامهریزیها و تصمیمگیریهای مربوط به مواد زاید، نوع، اندازه، میزان خطر و ; این مواد اهمین زیادی قبلی از توضیح درباره ی هر بحث دیگری، این مواد را طبقه بندی کرده، انواع آن را شناسایی میکنیم. به طور کلی در زبالههای شهری مواد زیر وجود دارند :
پسماندههای مواد غذایی
این نوع از زباله ها، زایدات غذایی باقی مانده از میوهها، سبزیجات، فرآوردههای حیوانی و سایر خوراکیها هستند که در اثر جابه جایی، آمادهسازی، پخت و پز و مصرف غذا تولید میشوند. در مواد زاید شهری ایران، پس ماندههای مواد غذایی درصدی زیاد از زباله ها را تشکیل میدهند- اما کمیت و کیفیت این مواد در طول سال، همواره متغییر است و در ماههای تابستان که مصرف میوه و سبزی بیشتر است به شهری و نظافت معابر و فضاهای عمومی ( نظیر بوستانهای شهری ) هم چنان به عهده شهرداریها باقی ماند.
آشغال
به کلیه مواد فاسد نشدنی- جز خاکستر- آشغال میگویند. آشغال شامل : کاغذ پلاستیک، قطعات پلاستیک، قطعات فلزی، شیشه، چوب و موادی از این قبیل میشود و آن را به دو بخش قابل اشتغال و غیر قابل اشتغال تقسیم میکنند. مواد قابل اشتغال شامل : شیشه، فلز و مواردی از این قبیل است. این مواد از فعالیتهای خانگی و فعالیتهای مؤسسات اداری، تجاری، صنعتی و مانند اینها به دست میآیند.
خاکستر
به مواد باقی مانده از سوختن چوب، زغال سنگ که از فعالیتهای صنعتی، پخت و پز یا گرم کردن منازل حاصل میشود خاکستر میگویند. امروزه با رویکرد مردم به مصرف گاز، نفت و گازوئیل، مورد استفاده و مقدار آن کاهش یافته است. مقدار خاکستر با توجه به موقعیت جغرافیایی محل و در ماههای گوناگون سال متغیر است. خاکسترها اغلب نرم، سبک و
5- مسائلی فرهنگی : آداب و رسوم، میزان توجه شهروندان به حفظ منابع ملی، نگرش آنها بر مسائل بهداشتی، آگاهی به امکان و لزوم بازیافت، وجود تعلیمات مذهبی مانند جلوگیری از اسراف و تببذیر ****و قناعت، در میزان تولید زباله مؤثر است.
کنترل تولید مواد زاید جامد
آژانس حفاظت محیط زیست ( E. P. A )، کاهش از مبدأ را چنین تعریف کرده است: طراحی تولید و استفاده از محصولات به طوری که وقتی این تولیدات به پایان عمر خود میرسند، به کاهش کمیت و سمیت زایدات تولید شده بیانجامد. اکنون کنترل مواد زاید توسط مدیریت مواد زاید جامد چندان عملی نیست به همین دلیل اغلب تولید را یک عضو موظف نمیشناسند. کنترل تولید مواد زاید در کوتاه مدت و با اعمال مدیریت در سطح شهر عملی نیست، ولی در دراز مدت میتوان برنامههایی را در سطح ملی اجرا کرد که تولید مواد زاید تا حدودی درکنترل قرار گیرند.
تولید کالالی مرغوب و متناسب یا نیازهای جامعه : در صورتی که کالاهای تولیدی، مرغوب و با دوام باشند، سالها مورد استفاده قرار میگیرند دیرتر به مواد زاید بدل میشوند، همچنین تولید کالاهایی که قابل تعمیر یا قابل استفاده مجدد باشند، در کاهش تولید مواد زاید بسیار اثر دارند.
بازیافت : حجم فراوانی از زباله های شهری را موادی نظیر کاغذ، شیشه و پلاستیک تشکیل میدهند که بالقوه قابل بازیافتند. اگر همهی شهروندارن، تمام مواد موجود در زباله را مواد زاید تلقی نکند، قطعاً تولید این مواد کاهش مییابد.
کاهش مصرف : تغییر الگوی مصرف و جلوگیری از اصراف و تبذیر***، شعار زیست محیطی روز، در سطح جهانیست. در جامعهی ما که اصراف و تبذیر و مصرف همواره مورد نکوهش بوده است، می توان به مصرف کمتر تأکید کرد تا مواد زاید کمتری تولید میشوند.
روشهای جمعآوری و محل زباله
جمعآوری و محل مواد زاید بنا به ضرورتها و امکانات به شیوههایی متفاوت انجام میگیرد که در زیر، شیوههای رایج در کشور و نکات مثبت و منفی این روش ها مشخص میگردد :
جمعآوری زباله از مراکز تولید و انتقال مستقیم آنها به مرکز دفع : در این روش تولید کنندهها، زباله را در داخل کیسهی پلاستیکی و یا درون سطلهای پلاستیکی یا پیتهای حلبی ریخته، جلوی در منازل قرار میدهند. سپس کارگران، جمعآوری و محتویات سطلها و پیتها و یا کیسههای پلاستیکی را در وسایل نقلیه میریزند و آنها را به محل دفع زباله منتقل میکنند. از این روش در شهرهای کوچک- که فاصلهی مکان دفع به شهر نزدیک است. استفاده میشود و در این شهرها، روشی مناسب به شمار میرود.
جمعآوری زباله از منازل و مراکز تولید و انتقال آنها به جایگاههای موقت شهری :
تعداد زیای از شهرهای کشور که با**** قدیمی و ارگانیک دارند، همچون سایر مزینههای خدمات رسانی، در جمعآوری مواد زاید نیز با مشکلاتی مواجهاند. کوچههای باریک و پر پیچ و خم، مانع ورود ماشینهای جمعآوری به داخل بافت هستند و کارگران مجبورند زباله ها را با چرخهای دستی از سطح محلات جمعآوری کرده، به جایگاههای موقت انباشت زباله منتقل میکنند. زبالهها از این جایگاهها مجدداً در ماشینهای دیگری بارگیری میشوند و به محل دفع نهایی محل میگردند. اما چنان که گفته شد استفاده از چرخهای دستی، اغلب غیر بهداشتی است. جایگاههای موقت نیز عموماً غیر بهداشتی بوده، محلی مناسب برای رشد و تغذیهی حشرات، جوندگان و انواع حیوانات فراهم محسوب میشوند. اگر چه به علت بافت فیزیکی محلات قدیمی، استفاده از چرخهای دستی و همچنین انتقال زباله به ایستگاه های سخت و بارگیری مجدد آنها اجتناب ناپذیر است در این شرایط نیز میتوان با استفاده از ابزارهای مناسب و رعایت بهداشت، جمعآوری را در حالتی مطلوبتر انجام داد.
این ابزارها و روشهای مناسب در بخشهای دیگر مصرفی خواهند شد.
استفاده از ایستگاههای انتقال : مشخصات شبکههای ارتباطی، استفاده از ماشینهای کوچک برای جمع آوری زباله از سطح محلات را اجتناب ناپذیر کردهاند. از طرفی رفت و آمد ماشینهای کوچک از سطح محلات به محل نهایی دفن، بر کند شدن عملیات جمعآوری میانجامد و با توجه به فاصلهی دفع تا شهر، اقتصادی انگاشته نمیشوند. در چنین شرایطی ایستگاههای انتقال شکل میگیرند. در این روش ماشینهای کوچک، زباله ها را از سطح محلات جمعآوری کرد، و به ایستگاههای انتقال حمل میکنند. در این ایستگاههای انتقال، مواد زاید از ماشینهای کوچک به ماشینهای بزرگ منتقل میشوند تا سرانجام
به محل دفع حمل شوند. البته اگر ایستگاهها به خوبی مکانیابی شده باشند. ( اصول مکانیکی و شرایط بهداشتی ایستگاههای انتقال در همین بخش تشریح شده است. )
استفاده از کانتینرها و ظرفهای غلتان
در مجتمعهای مسکونی بزرگ، مناطق تجاری و یا نقاط شلوغ، از کانتینرها و ظرفها غلتان برای انتقال مواد زاید استفاده میشود. این ظرفها در جایی مناسب قرار داده میشوند و زباله ها توسط تولید کنندگان و یا کارگران مخصوصی که گاه از طرز، تولید کنندگان استخدام شدهاند، به این کانتینرها حمل میشود.و کانتینرها یا ظرفهای بزرگ پس از پر شدن، توسط تویلیهای ***مخصوص به ایستگاه انتقال و یا محل نهایی دفع شده ، پس از تخلیه به محل اولیه عودت داده میشوند. به این روش سیستم با ظرفهای متحرک نیز گفته میشود. زیرا همان ظرفها مورد استفاده برای ذخیره محلی مواد، به مکان دفع زباله حمی شده، پس از تخلیهی مواد، دوباره به جای اصلی و یا جای مناسب دیگر برگردانده میشوند.
روش های غیر بهداشتی دفع زباله
دفع زباله باید به گونهای صورت گیرد که بروز آلودگی ( آب، هوا، خاک، چشمانداز ) هر نوع روش دفعی که خصوصیت فوق را نداشته باشد، غیر بهداشتی است. به بیانی دیگر عدم رعایت نکات بهداشتی در روشهایی که در اینجا تحت عنوان روشهای بهداشتی تشریح شده اند، موجب غیر بهداشتی تلقی شدن آنها میگردد. روشهایی که در زیر به عنوان روشهای غیر بهداشتی معرفی میشوند .
و در هیچ شرایطی نباید به عنوان روش دفع مورد استفاده قرار گیرند. سوزاندن زباله در فضای باز و تلنبار کردن از متداولترین روشهای دفع غیر بهداشتی است.
تلنبار کردن زباله : روش تلنبار کردن زباله، قدیمیترین روش برای دفع زباله به شمار میرود. از آنجا که گاه سطح زباله را بالا ***از خاک میپوشانند به این روش دفع یا دفن سطحی نیز گفته میشود. در این روش هدف آن است که زباله صرفاً از محیط سکونت شهروندان دور شود. به همین منظور مثالی در خارج از شهر مشخص میشود و زبالهها در آنجا تخلیه میشوند. در طرح جامع بازیافت و دفع مواد زاید شهری، با در نظر گرفتن مسائل تکنولوژی، اقتصادی و وجود زمین کافی و مناسب در پیرامون شهرهای کشور، روش دفن بهداشتی برای تعدادی در شهرها پیبشبینی شده است. تنها در شهرهایی که به علت بالا بودن سطح آبهای زیر زمینی، دفن بهداشتی در آنها به سهولت امکانپذیر نیست، روش کمپوست در اولویت قرار گرفته است.
« کمپوست »
کمپوست ( تولید کود از زباله ) عبارت است از تجربه مواد آلی موجود در زباله های فسادپذیر، شرایط خاص و کنترل شده که از این طریق مواد آلی به موادی مفید مانند ه*** و ; تبدیل میشوند. تهیه ی کود از زباله، بازیافت مواد فسادپذیر و دسترس به منابع اقتصادی که از طریق این مواد حاصل میآید. از مهمترین عوامل توجه شهرداریها به این روش در سالهای اخیر به شمار میرود.
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/7/30 4:11 صبح
دانلود مقاله نقش رسانه ها در تبلیغات با word دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله نقش رسانه ها در تبلیغات با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله نقش رسانه ها در تبلیغات با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله نقش رسانه ها در تبلیغات با word :
سال انتشار: 1390
محل انتشار: چهارمین همایش صنعت تبلیغات ایران
تعداد صفحات: 7
نویسنده(ها):
مجتبی محمدیان –
چکیده:
همانطور که همه می دانیم رسانه ها در به روزرسانی تبلیغات نقش مهمی دارند.رسانه ها هستند که پیام تبلیغاتی ما را به صورت مستقیم و غیرمستقیم به مخاطب می رسانند. این موضوع را از دو دریچه می توان نظاره کرد. یکی در حوزه سیاست گذاری و مدیریت رسانه ها که نگرشی کلی و کلان است که ما اساساً چه رسانه هایی داشته باشیم، چه فرصت های تبلیغاتی داشته باشیم و چه فرصت های آشکار و پنهان برای یک رسانه داشته باشیم. نگرش دومی که در این سخنرانی دنبال آن هستیم، نگرش سطح خرد است، یعنی اینکه به عنوان یک کارفرما در داخل سازمان چگونه تصمیم گیری کنیم که در چه رسانه ای تبلیغ بکنیم یانکنیم. شاید مهمترین تصمیم در حوزه تبلیغات، انتخاب رسانه باشد. اگر رسانه را درست انتخاب نکنید،پیام شما به گوش مخاطب نخواهد رسید، اما باید توجه داشت که توجه صرف به رسانه به تصور اینکه بانگاه دقیق به حوزه رسانه تمام مشکلات تبلیغاتی ما حل می شود نیز درست نیست. الگو های کلاسیک تبلیغات را بررسی کنید. به هر شکل در حوزه پیام و هدف گذاری باید دقت صورت بگیرد. مشکلی که درحوزه تبلیغات ایران وجود دارد، این است که مانند یک بدنساز که به طور متعادل روی تمام عضلات بدنش کار نکرده، اعضای مختلف تبلیغات نیز به شکل یکنواخت و همسان رشد نکرده اند. پیام، رسانه، بودجه بندی و; مسائلی است که باید به آنها به صورت کاملاً متعادل و یکنواخت پرداخت. در سمینار ها و سخنرانی هایمان مطالب عمیق ارایه نشده و نمی شود. منابع دانشگاهی، چاپی ومقالات را ملاحظه بکنید،
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : علی در : 95/7/30 4:11 صبح
دانلود مقاله تاثیر حرکات حسی در مهارت های حرکتی ظریف دانش اموزان پسر نارسانویس پایه ششم ابتدایی با word دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله تاثیر حرکات حسی در مهارت های حرکتی ظریف دانش اموزان پسر نارسانویس پایه ششم ابتدایی با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله تاثیر حرکات حسی در مهارت های حرکتی ظریف دانش اموزان پسر نارسانویس پایه ششم ابتدایی با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله تاثیر حرکات حسی در مهارت های حرکتی ظریف دانش اموزان پسر نارسانویس پایه ششم ابتدایی با word :
سال انتشار: 1393
محل انتشار: نخستین همایش ملی علوم تربیتی و روان شناسی
تعداد صفحات: 7
نویسنده(ها):
وحید فلاحتی – مشاور آموزش و پرورش قاین و کارشناس ارشد روان شناسی اموزش کودکان استثنایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قاین
هادی محمد پور – استادیار و عضو هیئت علمی مجتمع اموزش عالی گناباد
محمود پناهی شهری – استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور گناباد
چکیده:
زمینه مسئله: کودکان نارسانویس دارای اختلالاتی در رشد مهارت های حرکتی هستند. هدف اصلی: این مطالعه با هدف بررسی تاثیر حرکات حسی در مهارت های حرکتی ظریف دانش اموزان پسر نارسانویس پایه ششم ابتدایی انجام شد. روش: در این روش نیمه آزمایشی، 30 دانش آموز پسر پایه ششم ابتدایی مبتلا به اختلال نارسانویسی از بین مراجعه کنندگان به مرکز اختلال یادگیری طلوع شهر قاین انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش 19 جلسه اموزش گروهی تحریکات حسی را در مدت 1/5 ماه دریافت و گروه کنترل آموزشی دریافت نکردند. ابزار گردآوری داده ها آزمون لینکلن اوزرتسکی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 15 و آزمون های آماری t مستقل، t زوجی، و تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: نتایج نشان داد که آموزش حرکات حسی بر مهارت های حرکتی ظریف دانش آموزان پسر نارسانویس در کل و در ابعاد گرفتن ، هماهنگی چشم و دست و سرعت تاثیر معنی داری دارد. نتیجه گیری: با توجه به این نتایج می توان روش های کار درمانی را به عنوان یکی از روش های مناسب درمان اختلالات یادگیری پذیرفت و در جهت بهبود مشکلات دانش اموزان از این گونه روش ها استفاده نمایند.
کلمات کلیدی :