در ادب نفست این بس که واگذارى ، آنچه را از جز خود ناپسند شمارى . [نهج البلاغه]

تحقیق کاربرد الگوریتم ژنتیک ترکیبی برای زمان بندی تولید کارگاهی

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/27 4:3 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق کاربرد الگوریتم ژنتیک ترکیبی برای زمان بندی تولید کارگاهی تحت فایل ورد (word) دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق کاربرد الگوریتم ژنتیک ترکیبی برای زمان بندی تولید کارگاهی تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق کاربرد الگوریتم ژنتیک ترکیبی برای زمان بندی تولید کارگاهی تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق کاربرد الگوریتم ژنتیک ترکیبی برای زمان بندی تولید کارگاهی تحت فایل ورد (word) :

بخشی از فهرست تحقیق کاربرد الگوریتم ژنتیک ترکیبی برای زمان بندی تولید کارگاهی تحت فایل ورد (word)

- چکیده ...............................................................3
- مقدمه ................................................................4
- الگوریتم ژنتیک ....................................................4
- مقدمه ...............................................................4
- مفاهیم اولیه در الگوریتم ژنتیک ...............................6
- مقدار برازندگی ...............................................8
- عملگر ترکیب .................................................9
- عملگر جهش ..................................................11
- فرآیند نتخاب..................................................11
- تعیین مراحل اولیه قبل از اجرای الگوریتم .................12
- الگوریتم ژنتیک ترکیبی ابتکاری برای زمان بندی JOB SHOP ...........................................................15
- نتایج محاسباتی ...................................................18

زمان بندی برای تولید کارگاهی (job shop) از دو زمینه مدیریت محصول و بهره وری گروهی خیلی مهم است.
هر چند که این امر کاملا متفاوت است با بدست آوردن یک جواب بهینه با متدهای بهینه یابی مرسوم، زیرا مسئله مورد نظر دارای محاسبات خیلی پیچیده می باشد.(مسئله فوق از نوع NP-Hardاست.)
اثبات شده است که الگوریتم ژنتیک (GA) برای تنوع وضعیت هایی که شامل زمان بندی و توالی می باشند(S.S) موثر می باشد.
در این مقاله یک نوع الگوریتم ژنتیکی ابتکاری هایبرید برای مسئله n/m/G/Cmax پیشنهاد شده است ، هایبرید به این خاطر که قوانین زمان بندی از قبیل SPT و MWKR با الگوریتم ژنتیک ادغام شده اند، همچنین از تکنیک جستجوی محلی (NST ) به عنوان رویه ای کمکی جهت بهبود حل عملکردی کمک گرفته ایم.
کارایی و اثر بخشی این الگوریتم جدید به وسیله مقایسه با برخی متدهای معروف دیگر از قبیل الگوریتم های NST (تکنیک جستجوی محلی)، SA (تبرید شبیه سازی شده) و ژنتیک ، به اثبات رسیده است.






1. مقدمه
زمان بندی برای تولید کارگاهی یک موضوع مهم در مدیریت تولید است، که توجه آن برروی معین کردن سفارش ترخیص و زمان های مجموعه پدیده ها بر روی ماشین های مربوطه،با در نظر گرفتن محدودیت های مربوطه معطوف شده است، که مجموعه n پدیده بایستی توسط m ماشین پروسه شوند، که عملیات iام بایستی برروی ماشین jام با زمان فرآیند معینی tij انجام شود. همچنین هر ماشین تنها یک پدیده را در یک زمان می تواند پروسه نماید و یک فعالیت نمی تواند مانع انجام کار شود.
هدف مسئله این است که Cmax (دوره ساخت) مینیمم شود.
این مسئله از نوع NP-Hard است(Garey.Johnson & Sethi 1976) که از متدهای موجود الگوریتم ژنتیک بالاترین کارایی را از خود نشان داده اند.
2.الگوریتم ژنتیک
1-2- مقدمه
در میان روش های بهینه سازی الهام گرفته از طبیعت جاندار، الگوریتم ژنتیک (GA) که بر اساس اصول تکامل طبیعی پایه ریزی شده،از تکامل یافته ترین ها به شمار می آید.
الگوریتم ژنتیک یک روش بهینه سازی غیر کلاسیک و جستجوی مستقیم است که فقط با خود تابع و نه مشتقات آن سرو کار داردو بر اساس مکانیزم بقای اصلح و علم ژنتیک طبیعی ،الهام گرفته از نظریه تکامل داروین بنا شده است. در این روش جستجو از چندین نقطه در فضای حل و بطور همزمان اغاز می شود و با جستجوی نقطه به نقطه فضای متغیرهای تابع هدف بررسی شده و نهایتا نقطه ای که بیشترین و یا کمترین مطلق است، به عنوان نقطه بهینه مطرح می شود.این الگوریتم ابتدا توسط جان هلند، همکاران و دانشجویانش در دانشگاه میشیگان ایالات متحده در سال 1962 بیان شد و بنام الگوریتم ژنتیک شهرت یافت.وی بیان کرد که الگوریتم ژنتیک در طول دورهای محاسباتی مختلف با شناسایی واحدهای ساختاری خوب و الحاق آنها به یکدیگر ، به نواحی با متوسط برازندگی بیشتر، همگرا می شود.
آنها از تحقیقاتشان دو هدف اصلی زیر را دنبال می کردند:
1- ارائه شرح دقیق و خلاصه ای از عملکرد قابل قبول از سیستم های طبیعی.
2- طراحی نرم افزارهای سیستم های ساختگی که ساز و کارهای اصلی سیستم را در بر داشته باشد.
مهمترین کاربرد الگوریتم های ژنتیک برای بهینه سازی می باشد. در روش های معمولی و متعارف بهینه سازی (برنامه ریزی خطی و غیر خطی،معادله لاگرانژ و...) توابع هدف باید حتما پیوسته و مشتق پذیر باشند،در حالی که در روش الگوریتم ژنتیک نیازی به تابع پیوسته و مشتق پذیرنیست.بر اساس روش کار الگوریتم ژنتیک یک نمونه از تمامی متغیرهای تصمیم گیری که موثر بر تابع عملکرد می باشند بعنوان یک عضو تلقی می گردند که تعدادی از این نمونه ها ، مجموعه ای از اعضا را تشکیل می دهند.در این روش مجموعه ای از جمعیت متغیرها در روند جستجو به کار می روند بدین ترتیب همزمان با ایجاد بیشتر برای متغیر های شایسته تر ، احتمال یافتن نقطه بهینه مطلق یا سراسری افزایش می یابد، این ویژگی بخصوص برای توابعی با تغییرات ناگهانی و دارای چندین نقطه بهینه موضعی ،مناسب می باشد.
2-2- مفاهیم اولیه در الگوریتم ژنتیک
قبل از ارائه الگوریتم لازم است مفاهیم اولیه این روش و اجزاء تشکیل دهنده آن بررسی شوند که بترتیب به شرح آنها پرداخته شده است:
- کد کردن : GA به جای اینکه برروی پارامترها یا متغیرهای مسئله کارکند، با شکل کد شده آنها به طور مناسب سروکار دارد. درGA جوابها در قالب رشته ای از ژنها که کروموزوم نامیده می شوند ،نمود پیدا می کند. به این دلیل انتخاب نوع کدگذاری و طول رشته کروموزوم اهمیت ویژه ای می یابد.ژنها می توانند به صورت اعداد در مبنای باینری (0, 1)، اعداد در مبنای دهدهی (9,...,2,1( ، حروف انگلیسی یا هر نماد دیگر بیان شوند.
- رشته : یک رشته دنباله ای از بیت ها ست که به عنوان شکل کد شده یک جواب ممکن (مناسب یا نامناسب) از مسئله مورد نظر می باشد.در حقیقت بیت های یک رشته نقش ژنها در طبیعت را بازی می کنند.هر بیت متغیر گسسته ای است که از یک مجموعه Q عضوی انتخاب می شود.چنانچه از کدگذاری باینری استفاده شود ، هر بیت یکی از دو مقدار 0و1 را می پذیرد بنابراین در این حالت Q=2 می باشد.
- جمعیت : مجموعه ای از رشته ها را جمعیت می گویند.یکی از ویژگی های جمعیت این است که به جای تمرکز روی یک نقطه از فضای جستجو یا یک رشته ،بر روی جمعیتی از رشته ها کار می کند.بنابراین در هر مرحله الگوریتم دارای جمعیتی از رشته ها بوده که خواص مورد نظر را از جمعیت مرحله قبل دارا می باشد.
به هنگام استفاده از GA به عنوان یک روش بهینه سازی، باید در خصوص تعیین اندازه جمعیت تصمیم گرفته شود.از جمله مهمترین عواملی که در این کار موثر هستند می توان به شیوه نمایش فضای جواب ، نوع مسئله ای که باید حل گردد و عملگرهای به کار رفته اشاره نمود.اما آنچه بهترین جواب را می دهد تجربه و آزمایش است.اندازه جمعیت تاثیر فراوانی در عملکرد و راندمان الگوریتم های ژنتیک دارد.اگر تعداد جمعیت خیلی کم باشد این الگوریتم ها با راندمان بسیار پائین عمل خواهند کرد ، زیرا نمونه های مورد نیاز به قدر کافی برای نمایش اکثریت فضاهای جستجو وجود ندارد.
کار کردن با جمعیت های زیاد اگرچه ارائه دهنده فضاهای جستجوی زیادتری می باشد و GA می تواند جستجوی آگاهانه تری را ارائه دهد ، ولی این تعداد زیاد جمعیت باعث می گردد که یک همگرایی زود هنگام به سمت نقاط بهینه محلی بدست می آید. بعلاوه تعداد زیاد جمعیت باعث می گردد که تعداد ارزیابی ها بالا باشد، لذا سرعت همگرایی کند و آهسته خواهد بود.

1-2-2- مقدار برازندگی
یکی از مراحل GA ارزیابی جوابهای بدست آمده در هر مرحله است. در واقع ارزش جوابهای بدست آمده در هر مرحله تعیین می شود.مناسب بودن یا نبودن جواب با معیاری که از تابع هدف بدست می آید ، سنجیده می شود.هر چه که یک جواب مناسب تر باشد ، مقدار برازندگی بیشتری دارد که با استفاده از محدوده دانش مسئله به کار برده شده محاسبه می شود.برای آنکه شانس بقای چنین جوابی بیشتر شود احتمال بقای آن متناسب با مقدار برازندگی آن در نظر گرفته می شود.بنابراین رشته ای که برازنده تر است با احتمال بیشتری در تولید فرزندان شرکت می کند و دنباله های بیشتری را بوجود می آورد. با ارزشترین جوابها درهرمرحله ، مانند قویترین موجودات در یک جمعیت می باشند.در تکثیر، رشته های با میزان تطبیق کم ، از جمعیت حذف می شوند و رشته های با میزان تطبیق زیاد، تاثیر بیشتری در تولید جمعیت بعدی خواهند داشت.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

پاورپوینت باغ تاج محل تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/27 4:3 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

  پاورپوینت باغ تاج محل تحت فایل ورد (word) دارای 63 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت باغ تاج محل تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت باغ تاج محل تحت فایل ورد (word)

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت باغ تاج محل تحت فایل ورد (word)

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پاورپوینت باغ تاج محل تحت فایل ورد (word) :

اسلاید 1 :

تاج محل مقبره‌ای است در شهر آگره که شاه جهان امپراطور مغولی هند برای زن خود ارجمندبانو بیگم ساخت و ممتاز محل نامیده شد.

 ولی معاصران آنرا تاج محل نامیدند، بنای این مقبره بلافاصله پس از مرگ ارجمندبانو در 1631 شروع شد. و بنای آن با صرف 5 میلیون روپیه 12 سال طول کشید. تاورنیه سیاح فرانسوی مدت بنای آن و ملحقاتش را 22 سال با 20 هزار کارگر و معمار و صنعتگر زیرنظر حکومت خان و میر عبدالکریم ذکر کرده.

اسلاید 2 :

    مقبره از مرمر سفید برروی صفه‌ای که بلندی آن 4/6 متر و مساحت آن 29 مترمربع

    و طاق‌های گل و بوته‌داری، نمای آنرا آراسته، در گوشه‌ای ازین صفه مناره استوانه‌ای شکل به بلندی 40 متر ساخته شده که سه ایوان گرد آنها می‌گردد به چتری باز ختم می‌شود که شکل گنبدی دارد و آنرا طره گسترده احاطه کرده است. مقبره در وسط صفه ساخته شده و به شکل مکعب مستطیلی است که هر ضلع قاعده آن 8/55 متر است. گوشه‌های مکعب به عرض 10 متر پخیده ساخته شده و بلندی نمای بقعه از روی صفه 7/27 متر پخیده گوشه‌ها، طاقچه‌هائی به اندازه‌های مساوی به صورت دو طبقه وجود دارد

اسلاید 3 :

    همه طاقچه‌ها و رواق‌ها طاق دارد. برروی هر یک از قسمت‌های پخیده غرفه گنبددار و ستون‌داری قرار دارد و قسمت وسط را گنبدی پیازی شکل می‌پوشاند که برروی پایه‌ای بلند و استوانه‌ای شکل قرار گرفته و بر تارک آن قبه‌ی مطلائی با هلالی در بالای آن نصب شده است. گنبد مرکزی 40/17 متر قطر دارد و ارتفاع آن از بالای بام 22 متر و از سطح صفه 57 متر و یکی از زیباترین گنبدهای جهان است. زیرا گنبد تالار مرکزی هشت ضلعی است که در هر گوشه‌ی آن گوشواره‌ی هشت ضلعی دو طبقه‌ای است. و رواق‌های بزرگ این گوشواره‌ها را دوبدو از یکدیگر جدا می‌کند.

اسلاید 4 :

    در وسط تالار سنگ قبر ارجند بانو قرار دارد و در کنار آن قبر شوهرش، قبرها در زیر این سنگ‌ها و در سردابه زیربنا جای دارند. این دو آرامگاه را حفاظی مشبک و ظریف از سنگ مرمر احاطه کرده است. بر حاشیه‌ی رواق‌ها کتیبه‌های تزئینی است که آیات قرآنی بر آنها نوشته شده، و زیبائی کلی ساختمان با منبت‌کاری‌های تزئینی فراوان در سنگ مرمر، بسیار افزایش یافته است. همه لچکهای بالای طاقها و زاویه‌ها و جزئیات مهم بنا با نشاندن سنگهای نیمه قیمتی در آنها به شکل تاج مارپیچ و خطوط متقاطع هم از لحاظ طراحی زیبائی دل‌انگیز دارد و هم از لحاظ ترکیب رنگها. مقبره را باغ بزرگی با طرح بسیار عالی احاطه کرده و آبنماهائی در آن که از سنگ مرمر است با یک ردیف فواره از در ورودی باغ تا پایان صفه مقبره کشیده شده، رودخانه‌ای از شمال باغ می‌گذرد و انعکاس شگفت‌انگیز بنا در آن دیده می‌شود.

اسلاید 5 :

     سرکرده مغولان، معماران را فرا خواند و آرزویش را برای ساختن گوری بزرگ و شکوهمندی برای همسر در گذشته‌اش، با آنان در میان نهاد. گزارشهای بعدی نشان می‌دهد که فرمانروا برای این کار سی میلیون روپیه در اختیار معماران گذاشت و گفت چنانچه نیاز باشد، پول بیشتری هم خواهد پرداخت.
هندوستان گنجینه‌ای بی‌صاحب و بزرگ است. از این‌رو پیروزمندان مسلمان از ایران و افغانستان از دیرباز به این سرزمین جنوبی کوههای هیمالیا چشم دوخته‌اند. گروههای وحشی تاتار و مغول به اینجا هجوم آورده، شهرها را تاراج می‌کردند و با غنائم جنگی بسیار به سرزمینهای دوردست خود باز می‌گشتند. محمد غوری نخستین کسی بود که با زر و گوهر و برده شادمان نشد.

اسلاید 6 :

    در سال 1192 به هندوستان تاخت آورد، شهر دهلی را گرفت، پرستشکده‌های هندو را ویران و زیارتگاه‌های آن را تاراج کرد، و در شهر ماند تا سلطنت دهلی را بنیان نهد. اما بازماندگان او نتوانستند نیرومندی خود را حفظ کنند. بنیان نهادن یک امپراتوری اسلامی در خاک هند با ورود مغول‌ها، قبیله‌ای که در آن زمان در قزاقستان می‌زیستند و از نسل چنگیزخان بودند، آغاز شد. در 1526 بابر سرکرده مغول‌ها خود را حاکم هندوستان خواند و سلسله مغولی را در آنجا بنیان نهاد.
امپراتوری مغول در اوج نیرومندی خود از کابل در شرق، و کشمیر در شمال، تا بمبئی در جنوب گسترش یافته بود. مغول‌ها در ستمگری نام‌آور بودند. اکبر نواده بابر سی هزار کشاورز بی‌سلاح را به جان‌کنی و بیگاری کشیده بود زیرا در برابر او از شورشیان پشتیبانی کرده بودند. چند سال پس از آن دست به ستمگری سخت‌تری برای تنبیه یکی از ولایات شورشی زد.

اسلاید 7 :

                                                                                                             پس از در دست گرفتن قدرت، از جمجمه دو هزار شورشی هرمی ساخت تا هشداری به مخالفان خویش داده باشد. ریختن خود قربانیان سبب نشد که آنان از زیبایی‌های زندگی بی‌بهره بمانند. بابر فراتر از یک فرمانروای ستمگر بود. او دوستدار ادبیات بود و خود را وقف باغهای زیبایش کرده بود. اکبر به سخنرانی‌های فلسفی و گفتگو میان اسلام و دین مسیح دلبستگی داشت. شاه جهان، نواده او دلبسته معماری بود. وی دستور ساخت تاج محل در اگرا پایتخت مغول را داد که در دویست مایلی جنوب دهلی جای داشت. تاج محل کامل‌ترین نمونه معماری اسلامی- هندی است. در این کار، هوشمندی هنرمندان گوناگون از فرهنگهای گوناگون به کار گرفته شد. رویهم رفته بیست هزار کارگر برای ساختن تاج محل به کار گرفته شدند. نمای آن از سنگ مرمر سپید جیپور ساخته شد و با سنگهای سرخ، سبز و آبی نیمه گرانبها خاتم‌ کاری شده است. در روزهای آفتابی، این بنای شکوهمند همانند یکی از کاخ‌های جادویی هزار و یک شب در زیر نور خورشید می‌درخشد و نقش آن در آبهای آبی رنگ آبگیر باغ هندسی آن بازتاب می‌یابد.

 

اسلاید 8 :

    تاج محل نه یک کاخ است نه، به خلاف چهار مناره‌اش، یک مسجد- که تنها یک آرامگاه است. این بنای شگفت‌انگیز با گنبدش، ورودی بلندش، و پنجره‌های تاقچه‌دارش، به فرمان مغول بزرگ، شاه جهان، برای همسر و دلداده‌اش ارجمند بانو بیگم که در سی و هشت سالگی هنگام زایش چهاردهمین فرزند او، دیده بر جهان فرو بست، ساخته شد. تاج محل بنایی یادبودی برای مهری جاودانه و یادآور دلبستگی بانوی بانوان حرم شاه جهان به ممتاز محل، کاخ برگزیده اوست که نام او را بر خود دارد. گورخانه تاج محل نه تنها مکان خاک‌سپاری همسر محبوب شاه جهان را که پیکر شاه جهان را نیز در خود جای داده است. شاه جهان خود بر آن شده بود تا در آن سوی رود یامونا که نقش تاج محل در آن باز می‌تابد، اما از مرمر سیاه ساخته شده بود، خاک‌سپاری شود. اما نقشه بزرگ او هرگز واقعیت نیافت. مهر شاه جهان به ساختمان امپراتوری مغول را به مرز نابودی کشید.

اسلاید 9 :

    تاج محل بنایی مُجَلَّل و رمز عشق ابدیست که سه قرن و نیم از عمر آن می‌گذرد. اخلاص به عشقی رومانتیک، از دوران بسیار دور همچون: «لیلی و مجنون»، «رومئو و ژولیت» و یا «بخت‌النصر» که باغ‌های معلق بابل، یکی از عجایب هفتگانه را به نشان وفاداری برای همسرش ساخت، تاج محل نیز یکی از عجایب هفتگانه جدید دنیاست، تاج محل آرامگاه «ارجمند بانو بیگم» ملقب به ممتازمحل همسر محبوب «شاه‌جهان» پنجمین پادشاه گورکانی یا مغولی هند بود. این بنا به دستور شاه‌جهان برای نشان دادن عمق علاقه و عشق خود به ممتاز محل ساخته شده است. داستان بنای این مجموعه عمارات مجلل که در وسط آن گنبد تاج محل چون نگینی می‌درخشد، بر ارزش تاریخی این شاهکار هنری افزوده است. تاج محل، در واقع، باشکوه‌ترین هدیه یک شاه به همسر از دست رفته‌اش است و پایه‌های آن بر عشق وافر شاه‌جهان گورکانی به ممتاز محل ایرانی تبار استوار است. شاید اگر در سال 1607 میلادی «شاهزاده خرم»، که بعدا با نام «شاه جهان» شناخته شد، «ارجمند بانو بیگم» را، که بعدا به «ممتازمحل» ملقب شد، نمی‌دید، امروز از تاج محل خبری نبود.

اسلاید 10 :

    ارجمند بانو دختر یکی از اشراف ایرانی با نام عبدالحسن آصف خان و متولد شهر آگرای هند بود. خواهر آصف خان یا عمه ارجمند بانو، نور جهان همسر محبوب و پرنفوذ جهانگیر شاه، پدر شاهزاده خرم بود. نور جهان همراه برادرش آصف خان در سیاست و دولتداری نقش بارزی داشت.شاهزاده خرم که در آتش عشق ارجمند بانو می سوخت، بنا به ضوابط سلطنتی با دو زن دیگر ازدواج کرد که اولی از بستگان دربار صفوی ایران بود. خرم پس از پنج سال انتظار به وصلت ارجمند بانو رسید.او پس از مراسم عروسی اعلام کرد که عروس تازه از سایر زنان دربار برتر و “ممتازمحل” است. ازآن به بعد ارجمند بانو با همین نام و پسوند “بیگم” خطاب می‌شد. به نوشته یک تاریخ‌نگار دربار گورکانی هند که با نام “قزوینی” از او یاد می‌شود، پیوند شاهزاده با دو همسر دیگرش تنها حکم زناشویی معمولی را داشت و “خرم” هیچ زن دیگری را شایسته آن محبت و شیفتگی که نثار ممتاز محل می‌کرد، نمی‌دانست. سال 1628 شاهزاده خرم بر تخت طاووس هند نشست و به “شاه‌جهان” ملقب شد. ممتاز محل نمی‌خواست به مانند عمه قدرتمندش در امور اداری و سیاسی دستی داشته باشد. در عوض فهرست نام‌های زنان بیوه و کودکان یتیم را ترتیب می‌داد و از شوهرش می‌خواست که به نیازهای آنها رسیدگی کند و برای خانواده‌های بینوا نفقه تعیین می‌کرد. او نیز مانند شاه‌جهان به هنر معماری علاقه داشت و در ساماندهی یک باغ کرانه رود یامونا در شهر آگرا، جایی که سرانجام محل آخرت او شد، نقش داشت.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

بررسی قضاوت زن در فقه امامیه تحت فایل ورد (word)

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/27 4:3 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  بررسی قضاوت زن در فقه امامیه تحت فایل ورد (word) دارای 133 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی قضاوت زن در فقه امامیه تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

چکیده
  درک موقعیت حقوقی و شأن انسانی زن متوقف بر تحقیق بی طرفی است که بر مبنای طبیعی و واقعی استوار باشد، متأسفانه بیشتر اوقات، فرار از افراط مردم را به تفریط سوق می دهد و یا نفرت از تفریط به گزافه گویی و افراط وا می دارد. لذا ما در این تحقیق به صورت کاملاً بی طرفانه درصدد بررسی یکی از تفاوتهای فقهی و حقوقی بین زن و مرد هستیم و به این هم اعتقاد داریم که درست اندیشی و انصاف این نیست که مثلاً اگر زن در گذشته حقوق محدودی داشته به او حقوق نامحدودی ارزانی شود، بلکه باید با منظور نمودن واقعیت ها و مقتضیات طبیعی و نیازهای اساسی، زن را به حق واقعی و طبیعی او رسانید.
  از جمله تفاوتهای فقهی و حقوقی بین زن و مرد، تفاوت آنان در بحث قضا است. قضا نوعی اعمال ولایت شرعی از جانب خداوند است و به مقتضای آن تصرف در جان و مال و عرض افراد دارد. بنابراین امر بسیار خطیری است که انجام صحیح آن نیازمند شرایطی خاص است که از عهده ی هر کسی بر نمی آید. لذا هر کس را شایستگی تکیه زدن بر آن مسند رفیع نخواهد بود و از جمله شرایطی که فقها برای قاضی برشمرده اند، شرط ذکوریت قاضی است که البته در بین فقهای امامیه پیرامون این شرط اختلاف نظر وجود دارد.
در فقه امامیه دو نفر مطرح شده. برخی فقها نظریه عدم جواز و بعضی دیگر جواز قضاوت زن را البته احتیاط ارائه داده اند.
برخی از فقهای امامیه در دفاع از نظریه¬ی اول و برای عدم جواز قضاوت زن دلایلی برآورده بودند که در ضمن بررسی و ارزیابی آنها به نقد آنها پرداخته شد و سئوالات و شبهاتی که پیرامون مسأله ی قضاوت زن بود در ضمن متن آورده شده که در نهایت به این نتیجه رسیدیم که نظریه آنها درست نیست، زیرا بررسی پایانامه¬ی حاضر به این
نتیجه ی نهایی رسید که آنها دلیل قابل قبولی بر ممنوعیت قضاوت برای زنان ندارد بلکه با توجه به آیات و روایات می توان گفت که اصل، صحت قضای مؤمن است چه زن و چه مرد، مگر آن که خلافش ثابت شود بنابراین طبق نظر دوم به حکم اصال? الجواز، می توان رأی داد و گفت: زنانی که شرایط قضا را بیش از مردان یا مساوی با آنان دارند، می توانند متصدی منصب قضا شوند و حکمی که صادر می کنند مشروع و لازم الاجرا خواهد بود.


فهرست مطالب

مقدمه   
فصل اول: کلیات
1- 1-بیان مسئله   
1- 2- اهمیت و ضرورت پژوهش   
1- 3- پیشینه¬ی پژوهش   
1- 4- قلمرو و دامنه¬ی پژوهش   
1- 5- روش پژوهش   
1- 6- تعریف مفاهیم و اصطلاحات کلیدی   
فصل دوم: بررسی تفاوت های زن و مرد
2-1- تفاوت های تکوینی زن و مرد   
2-1-1- تفاوت های ساختاری زن و مرد   
2-1-2- تفاوت های هورمونی زن و مرد   
2-1-3- تفاوت عاطفی زن و مرد   
2-1-4- تفاوت در هوش و حافظه   
2-2- تفاوت های فقهی و حقوقی   
2-2-1- مسئله¬ی بلوغ و تکلیف   
2-2-2- قصاص و دیه   
2-2-3- مسئله شهادت و گواهی   
2-2-4- تعدد زوجات   
2-2-5- زن و مسئله طلاق   
2-2-6- مقام و مرجعیت و فتوا   
2-2-7- زن و مسئله ارث   
2-2-8- زن و مسئله جهاد   
2-2-9- قضاوت زن   
فصل سوم: بررسی شرط مرد بودن قاضی
3-1- شروط و صفات قاضی در اسلام   
3-1-1- بلوغ       
3-1-2- اسلام و ایمان   
3-1-3- علم و اجتهاد   
3-1-4- حلال زادگی   
3-1-5- عدالت   
3-1-6- عقل و درایت   
3-1-7- ذکوریت   
3-2- خاستگاه شرط مرد بودن قاضی   
3-2-1-
3-2-2-
فصل چهارم: قضاوت زنان از دیدگاه فقهای امامیه
4-1- عدم بیان شرط ذکوریت در شرایط قاضی   
4-2- بیان شرط ذکورت در شرایط قاضی   

فصل پنجم: بررسی و نقد ادله¬ی مخالفین قضاوت زن
5-1- اصل عدم   
5-2- دلایل قرآنی   
5-2-1- سوره ی بقره آیه ی 228   
5-2-2- سوره¬ی نساء،  آیه ی 34   
5-2-3- سوره احزاب ، آیه¬ی 33   
5-2-4- سوره¬ی زخرف، آیه¬ی 18   
5-3- دلایل روایی   
5-3-1 - روایت نبوی   
5-3-2-  روایت خلق شدن حوا از آدم   
5-3-3 - دستور پیامبر برای عقب نگه داشتن زنان   
5-3-4- حرمت سخن گفتن زن   
5-3-5- لزوم مستور بودن زن   
5-3-6-  وصیّت پیامبر به علی (علیه السلام)   
5-3-7 - روایت جنگ جمل   
5-3-8- عدم مشورت با زنان   
5-3-9- مرسله ابن ابی عمیر   
5-3-10- دستور به ایجاد محدودیت برای زنان    
5-3-11- روایت جابر بن یزید الجعفی از امام صادق (علیه السلام)   
5-3-12-  روایت ابی خدیجه   
5-3-13- عدم صلاحیت در امامت جماعت   
5-3-14-  عدم صلاحیت برای ولایت فرزند   
5-4- اجماع   
5-4-1-  استدلال کنندگان به اجماع   
5-4-2-  تحقق اجماع و عدم آن   
5-4-3-  ارزیابی اجماع   
نتیجه   
نکت? ¬ی پایانی   
منابع   


مقدمه
 مسئله¬ی حفظ و رعایت حقوق زنان و مراعات تساوی حقوق زن و مرد و عدم تبعیض براساس جنسیت، یکی از مسائل مهم امروز جامعه¬ی بین المللی می باشد، در این راستا سئوالات فراوانی ذهن اقشار مردم را به خود مشغول کرده است از جمله این که؛
- آیا زنان نیز، همانند مردان از حقوق اجتماعی، سیاسی و ... مساوی برخوردارند؟
- آیا زنان نیز مانند مردان می توانند به قضاوت بپردازند؟
- آیا لازمه¬ی تساوی حقوق تشابه حقوق هم است؟
در آغاز بحث به یک نکته¬ی اساسی که نوعاً توجه لازم به آن نمی شود باید به دیده¬ی عنایت نگریسته شود و آن اینکه اساساً نگرش و ارزیابی نسبت به هر یک از اجزای یک مجموعه و دستگاه نباید به گونه¬ای جزئی نگرانه و جدای از سایر اجزا و بدون ربط با مجموعه آن دستگاه باشد. به عنوان مثال، نمی توانیم داوری منصفانه و صحیحی درباره مقدار دیه یا ارث زن در مقایسه با مرد داشته باشیم بدون آنکه جایگاه اقتصادی هر یک از زن و مرد را از نقطه نظر اسلامی چه در مرحله¬ی کسب، و چه در مرحله¬ی هزینه منظور سازیم. اگر فقط به مسئله ارث یا دیه و سهم هر یک از مرد و زن بنگریم یک نوع قضاوت و تحلیل خواهیم داشت و اگر عنصر قدرت درآمد و مسئولیت هزینه کردن را به این تحلیل اضافه کنیم و توجه کنیم که مرد علاوه بر مسولیت هزینه زندگی شخصی خویش، عهده-دار تأمین مخارج خانواده از جمله همسر خود است و زن در چارچوب روابط همسری، هیچ مسئولیتی در این خصوص نسبت به همسر خود ندارد، ارزیابی ما قطعاً شکلی دیگر به خود خواهد گرفت.
در نگاه ما موضوع قضاوت زن نیز نمی تواند از این قاعده کلی مستثنا باشد اگر از نقطه نظری که اسلام به اموری چون مسئولیت قضاوت می نگرد توجه شود اذعان خواهیم داشت که نه اثبات آن فی نفسه برای زن و مرد شأنی و مرتبه¬ای را به ارمغان خواهد آورد، و نه نفی آن چیزی را خواهد کاست؛ چرا که در رهنمودهای دینی نیز در توجه دادن به مسوؤلیت خطیر قضاوت، هشدار داده شده که قاضی بر لبه¬ی جهنم است .
بنابراین در بیان وجه تمایز قضاوت زن و مرد از طرفی باید تفاوت های وجودی و تشریعی زن و مرد مورد توجه قرار گیرد و از طرف دیگر تحولات پیوسته اجتماعی و ضرورت جامعه و فتاوای جدید از دید دور نماند تا ارزیابی و نظری که داده می شود قابل قبول عقول باشد. در مورد تحولات پیوسته اجتماعی و ضرورت فتاوای جدید می توان اشاره¬ای به دیدگاه امام خمینی (ره) نمود که در این خصوص فرمودند:
«زمان و مکان دو عنصر تعیین کننده در اجتهادند مسئله¬ای که در قدیم دارای حکمی بوده است به ظاهر همان مسئله در روابط حاکم بر سیاست و اجتماع و اقتصاد یک نظام ممکن است حکم جدیدی پیدا کند. بدان معنا که با شناخت دقیق روابط اقتصادی و اجتماعی و سیاسی، همان موضوع اول که از نظر ظاهر با قدیم فرقی نکرده است، واقعاً موضوع جدیدی شده است که قهراً حکم جدیدی می طلبد ».
هیچ مکتبی به اندازه¬ی اسلام نسبت به هویت واقعی زن و تغییر نگرش و تبیین قوانین حقوقی و انسانی که در سرنوشت زنان تاثیر مثبت داشته باشد حساسیت ندارد. امام خمینی (ره) باز در این باره فرمودند:
«اسلام میان زن و مرد برابری را از لحاظ ارزش های انسانی قبول دارد ولی از لحاظ وظایف اختصاصی نه. اسلام به زن نقش خاص خود را قائل است و به هیچ وجه کوچک¬تر از نقش مرد نیست. باید توجه نمود که ترکیب جسمانی و روانی زن او را برای تکالیف خاصی آماده کرده است، این تکالیف عبارت است از آن چیزی که زن و مرد از آن مرز از هم جدا شده¬اند ».
بنابراین تساوی غیر از تشابه است، تساوی برابری است و تشابه یکنواختی. کمیت غیر از کیفیت است و برابری غیر از یکنواختی. آنچه مسلم است این است که اسلام حقوق یکجور و یکنواختی برای زن و مرد قائل نشده است ولی اسلام هرگز امتیاز و ترجیح حقوقی برای مردان نسبت به زنان قائل نیست. اسلام اصل مساوات انسانها را درباره¬ی زن و مرد رعایت کرده است. اسلام با تساوی حقوق زن و مرد مخالف نیست با تشابه حقوق آنها مخالف است .
اسلام بود که برای اولین بار در جهان انسانی عضویت کامل زن را در جامعه اعلام کرد و عمل او را محترم شمرد. در قرآن کریم آمده:
«أَنِّی لاَ أُضِیعُ عَمَلَ عَامِلٍ مِّنکُم مِّن ذَکَرٍ أَوْ أُنثَى »: البته من که پروردگارم، عمل هیچ کس از مرد و زن را بی مزد نگذارم.
در اسلام فقط در سه موضوع از موضوعات اجتماعی به زن حق دخالت داده نشده؛ حکومت، قضاوت و جنگ به معنی کشتار. نه سایر قسمت های مربوطه و حکمت آن است که جنس زن موجودی است احساسی و عاطفی به خلاف مرد که موجودی تعلقی و سخت بازو است و این سه موضوع مربوط به تعقل و بازو می باشد نه احساس.
لذا بنابه اهمیت و ارزشی که مقام دادرسی در اسلام دارد کسی که امر دادرسی را به عهده می گیرد نیز باید از شرایط و ویژگی های خاصی برخوردار باشد. پس باید دید بر اساس ادله¬ی موجود و ملاک های فقهی مسئولیت قضاوت به عنوان یک تکلیف متوجه چه کسانی است؟ شرایط لازم آن چیست؟ که فقهای امامیه از جمله شرایطی که برای قاضی عنوان کرده¬اند شرط ذکورت (مرد بودن) می باشد که با اعتبار این شرط در قاضی زنان از منصب قضا محرومند.
این شرط در میان فقها مورد اختلاف است، و با توجه به اهمیتی که موضوع مطرح شده در شرایط کنونی دارد ما به بررسی موضوع پرداخته¬ایم.
عنوان پایان نامه¬ی حاضر «بررسی قضاوت زنان در فقه امامیه» است و بدلیل گستردگی و فراوانی آراء و نظریات فقها، اجمالاً آراء برخی از فقها را آورده¬ایم، در ضمن مجموعه دلایل و مستندات مورد استناد فقها را به همراه ارزیابی و نقد آنها بیان کردیم که در این جا به نمونه¬ای از آرای فقها و ادله¬ی یاد شده اشاره می کنیم:
علامه حلّی در شرایع الاسلام می نویسد:
 «در قاضی بلوغ و عقل و مرد بودن شرط است و قضاوت کسی که شرایط فتوا را ندارد، نافذ نیست و نمی تواند با تکیه بر فتوای علماء داوری کند تا آنجا که می گوید همچنین قضاوت زن صحیح نیست گرچه واجد بسیاری از شرایط باشد ».
شهید ثانی نیز در مسالک الافهام می نویسد:
«زنان هم نمی توانند قضاوت کنند و این شرط مورد انفاق همه فقهاست و برای ادعای خود چنین دلیل می آورند که شرط مرد بودن برای قاضی از این جهت است که زن قابلیت این منصب را دارا نیست، زیرا مجالست با مردان و صدا برآوردن در میان آنان لایق شأن او نیست و قاضی به این کارها اجبار پیدا می کند و پیامبر ( صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: لا یفلح قومٌ وَلَّتهمُ إمراهٌ» .«هر ملتی که زمام امر خود را به دست زنی دهد رستگار نمی شود».
اما بررسی های انجام شده در این مورد نشان می دهد که هیچ کدام از این دلایل به غیر از اجماع تکیه گاه محکمی برای این شرط نیست چرا که محقق اردبیلی در این باره می فرماید:
«اگر مسئله اجماعی باشد یعنی چنان چه اجماع بر اعتبار شرط مذکور ثابت شد استناد صحیح است و باید قبول کرد، اما در غیر این صورت بقیه¬ی دلایل چه از نظر سند، و چه از نظر دلالت مخدوش هستند ».
بنابراین چنین نیست که کلیه¬ی مستنداتی که در مورد هر نظریه¬ی فقهی بیان می گردد مورد قبول و استناد تمامی فقهای معتقد به آن نظریه باشد، شاید فقیهی قائل به آن نظریه باشد اما نه با تکیه بر آن دلیل ارائه شده بلکه با استناد به یک دلیل دیگر و شاید هم با پیدا نکردن دلایل کافی خلاف آن نظریه را ارائه دهد.
 اما تمامی آرائی که در این تحقیق مطرح گردیده عیناً از روی متن کتابهای فقهی بیان شده و هر نوشته¬ای که از کتب دیگر آورده شده منابع و مأخذ آن نیز ذکر گردیده است و در ترجمه¬ی آیات از متن قرآن استفاده شده و ترجمه¬ی روایات به کمک استاد راهنما می باشد.
در شیوه نگارش مطالب قبل از ورود به بحث اصلی، در فصل اول کلیّات موضوعِ تحقیق بیان شده و در فصل دوم مباحث مقدماتی و لازم از جمله تفاوت های تکوینی و تشریعی زن و مرد آورده شده است. در فصل سوم به بحث در رابطه با صفات قاضی و خاستگاه شرط مرد بودن قاضی پرداخته شده و در فصل چهارم قضاوت زنان از دیدگاه فقهای امامیه و سپس در فصل پنجم ادله¬ی ارائه شده پیرامون شرط مرد بودن قاضی بیان و مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.


منابع و مآخذ
1.    قرآن کریم، مهدی الهی قمشه ای، تهران، اسوه، 1357 ه.ش.
2.    نهج البلاغه، ترجمه ی محمد دشتی، قم، نشر امین، 1382 ه.ش .
3.    ایازی، محمدعلی، فقه پژوهی قرآنی: در آمدی بر مبانی نظری آیات الاحکام، قم، انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی، 1380 ه. ش.
4.    آشتیانی، محمد حسن ابی جعفر، کتاب القضاء ، قم، انتشارات زهیر، 1425ه. ق
5.    آیت الهی، زهرا، زن وخانواده، تهران، روابط عمومی شورای فرهنگی- اجتماعی زنان، 1381
6.    بروجردی، حسین، منابع فقه شیعه: قضا و شهادات، تهران، فرهنگ سبز، 1386 ه.ش
7.    بهبهانی، محمد باقرالوحید، حاشیه مجمع الفائده و البرهان، نشر علامه وحید بهبهانی، 1417 ه.ق
8.    تمیمی آمدی، عبدالواحد بن محمد، غررالحکم و دررالکلم ، انتشارات دانشگاه تهران
9.    جعفری لنگرودی، محمد جعفر، ترمینولوژی حقوق، ناشر گنج دانش، 1372 ه.ش
10.    جعفری، محمدتقی، ترجمه و تفسیر نهج البلاغه، تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، 1379  ه.ش
11.    جمعی از خواهران طلبه حوزه ی علمیه، زن از دیدگاه ادیان و مکاتب، قم، انتشارات نصایح،  ه. ش 1379
12.    جمعی از خواهران دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه ی قم، منزلت زن، قم، انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی 1372 ه .ش
13.    جوادی آملی،عبدالله ، زن در آینه ی جلال و جمال، قم، نشر اسراء ، 1383ه.ش
14.    جهانگیری، محسن، بررسی تمایزهای فقهی زن ومرد، قم، دفتر تبلیغات اسلامی، مؤسسه¬ی بوستان کتاب،  1385 ه.ش
15.    الحر العاملی، محمد بن الحسن، وسائل الشیعه الی تحصیل مسائل الشرعیه، بیروت، دارالاحیاء التراث العربی، 1391ه.ق
16.    حسینی طهرانی، محمدحسین، ترجمه ی رساله ی بدیعه در تفسیر آیه «الرجال قوامون علی النساء»، ترجمه توسط چند تن از فضلا، انتشارات حکمت، 1404 ه ق
17.    حلی ابوالقاسم نجم الدین، جعفر بن الحسن، شرایع الاسلام فی مسائل الحلال و الحرام، قم، مؤسسه¬ی المعارف? الاسلامیه، 1415 ه ق
18.    حلی، محمد بن ادریس، السرائر، قم، مؤسسه¬ی نشر اسلامی، 1410 ه. ق
19.    خز علی کبری، سیمیندخت بهزاد پور و زهرا آیت الهی، زن، عقل، ایمان، مشورت، تهران، سفیر صبح، 1380 ه.ش
20.    دهخدا، علی اکبر، لغت نامه ی دهخدا، تهران، دانشگاه تهران، 1377 ه.ش
21.    ردایی الاملی، حسین، ترجمه¬ی نهج الفصاحه، قم، نسیم حیات، 1386 ه. ش
22.    رسولزاده خویی ، اسماعیل، قضاوت های حضرت علی بن ابیطالب، انتشارات یاسین، 1374 ه.ش
23.    رشیدرضا، محمد، تفسیر المنار، بیروت، دارالمعرف?
24.    صالحی نجف آبادی، نعمت الله، قضاوت زن در فقه اسلامی، تهران، امیدفردا، 1383 ه.ش
25.    صدوق،محمد بن علی بن الحسین، ابن بابویه، الخصال، قم، ارمغان طوبی، 1387 ه ش
26.    علل الشرایع، قم، مؤمنین، 1380 ه.ش.
27.    من لا یحضره الفقیه، مترجم علی اکبر غفاری، تهران، دارالکتب الاسلامیه ، 1385 ه.ش
28.    طباطبایی، علی بن محمد، ریاض المسائل فی بیان احکام الشرع بالدلیل ، قم، مؤسسه ی نشر اسلامی، 1412 ه.ق
29.    طباطبایی حکیم ، محسن، مستمسک العرو? الوثقی، دار الکتب علمیه قم،نجف، مطبعه الادب، 1391  ه.ق
30.    طباطبایی، محمد حسین، تفسیر المیزان، قم، منشورات جماعه المدرسین فی حوزه علیمه قم، 1363 ه.ق
31.    زن در اسلام ، قم، دفتر تنظیم و نشر آثار علامه طباطبایی، 1384 ه.ش
32.    الطبرسی، ابوعلی، مجمع البیان فی تفسیر القران، بیروت، دارالمعرف?، 1408  ه.ق
33.    الطوسی، ابی جعفر محمد بن حسن بن علی ، الخلاف، قم، مؤسسه¬ی نشر اسلامی ، 1407 ه ق 
34.    المبسوط فی فقه الامامیه، تصحیح محمد باقر بهبودی ، المکتب? المرتضویه لاحیاء الاثار الجعفریه، چاپ حیدری، 1351 ه.ش
35.    العاملی ، زین الدین ابن علی مسالک الافهام الی تنقیح شرائع الاسلام، قم، موسسه ی معارفه الاسلامیه،  1413 ه.ق
36.    الروض? البهیه فی شرح اللمعه الدمشقیه ، منشورات ذوی القربی 
37.    العاملی،  شمس الدین محمد بن مکی،(شهید اول)، الدروس الشرعیه فی فقه الامامیه، مشهد، بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی، 1418ه.ق 
38.    قاروبی تبریزی، حسن، النضید، شرح فارسی برلعمه ، قم ، انتشارات داوری، 1415 ه.ق
39.    قرشی، علی اکبر، قاموس قرآن، تهران، دارالکتب الاسلامیه، 1352 ه.ق
40.    کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، تهران، دارالکتب الاسلامیه، 1365 ه.ق
41.    کوهی ، محمدرضا، آسیب شناسی شخصیت و محبوبیت زن ، قم، مشهور، 1387ه.ش
42.    گنجی، حمزه، مبانی روان شناسی عمومی، تهران، مؤسسه ی نشر، ویرایش 1380ه.ش
43.    محمدی، ری شهری، میزان الحکمه، قم دارالحدیث، 1377 ه.ش
44.    مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، بیروت، دار الاحیاه التراث العربی، 1403 ه.ق
45.    مجموعه مقالات هم اندیشی بررسی مسائل و مشکلات زنان، قم، دفتر مطالعات و تحقیقات زنان، 1380 ه.ق
46.    مرتضوی، سیدضیاء، محقق اردبیلی و قضاوت زن، مقالات کنگره مقدس اردبیلی، قم، ناشر دفتر کنگره، 1375 ه. ش 
47.    مصطفوی، جواد، بهشت خانواده، مشهد، انتشارات هاتف، 1378ه.ش
48.    مطهری، مرتضی، نظام حقوق زن در  اسلام، تهران، صدرا، 1418 ه.ق
49.    معین، محمد، فرهنگ فارسی معین، تهران، انتشارات ثامن، 1384 ه.ش
50.    مفید، محمد بن النعمان، الاختصاص، طهران، مکتب االصدوق، 1379ه.ش
51.    المقنه، قم، کنگره ی شیخ مفید، 1413ه.ش
52.    منتظری، حسینعلی، مبانی فقهی حکومت اسلامی: دراسات فی ولایت الفقیه و فقه الدول? الاسلامیه ، ترجمه محمود صلواتی، قم، تفکر، 1369 ه.ش.
53.    موسوی خمینی ، روح الله، تحریر الوسیله، کتاب القضا، قم، دفتر انتشارات اسلامی، 1384 ه.ش
54.    ، رساله ی توضیح المسائل، تهران، موسسه¬ی تنظیم ونشر آثار امام ، 1378 ه.ش
55.    ، صحیفه ی نور، مجموعه رهنمودهای امام خمینی، انتشارات سروش، 1369 ه.ق
56.    موسوی خویی، ابوالقاسم ، مبانی تلکم? المنهاج، قم، حوزه ی علمیه، 1396 ه.ق
57.    نجفی، محمد حسن، جواهر الکلام فی شرح شرایع الاسلام، تهران، دارالکتب الاسلامیه ، 1376 ه.ش
58.    نراقی، احمد بن محمد مهدی، مستند الشعه فی الاحکام الشریع? ، مشهد، اهل بیت لاحیاء التراث العربی،  1415ه.ق
59.    هاشمی رکاوندی، سید مجتبی، مقدمه ای بر روان شناسی زن، شفق،  1372 ه.ش

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

مقاله طراحی سایت مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی خراسان تحت فایل ورد

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/27 4:3 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله طراحی سایت مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی خراسان تحت فایل ورد (word) دارای 88 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله طراحی سایت مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی خراسان تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله طراحی سایت مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی خراسان تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله طراحی سایت مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی خراسان تحت فایل ورد (word) :

مقدمه

در دنیای امروز که رفته رفته تمامی اعمالی که بشر انجام می دهد به صورت مجازی و از طریق اینترنت به منظور سهولت کار انجام می شود ، سایت های اینترنتی خود را به عنوان یکی از نیاز های انسان روز به روز بیشتر پیدا می کنند و هر شرکت ، نهاد ، مجموعه و هر شخصی برای نمایاندن خود به دیگران و گام برداشتن در جهت پیشرفت خویش ، نیازمند در اختیار داشتن وب سایتی می باشد .

امروزه سایت های اینترنتی در حال جایگزین شدن به جای مغازه ها و بازار های فیزیکی و تبلیغات مختلف می باشند چرا که بشر امروزه به درستی معنی وقت طلاست را درک می کند و از تلف کردن وقت در رفت و آمد های مکرر و بی مورد به سطوح آمده است .

 

اما نکته ای که در این میان خود نمایی می کند و بیش از پیش به چشم میآید لزوم حفظ مفهوم حفاظت اطلاعات در چهار چوب الکترونیکی جدید است و اینکه استفاده از امکاناتی که نهادی که سایتی را در اینترنت جهت استفاده ی عده ای خاص قرار می دهد ؛ فقط محدود به همان عده باشد . به عبارتی دیگر اجازه ی استفاده از آن امکانات را خود آن سایت برای کاربران تعیین کند .

در چنین شرایطی است که نیاز به مجوز ها تحت وب ( ( Web Permissionsاحساس می شود. به همین منظور بر آن شدم تا این مفهوم نسبتا تازه را در قالب مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی خراسان پیاده سازی نمایم .

 

در طراحی این سایت علاوه بر پیاده سازی مفهوم Permission ها ، موارد دیگری از جمله برنامه نویسی های جاوا ، صفحات داینامیکی که متون آن های از بانک اطلاعاتی فراخوانی می شود و پیکر بندی آنها با استفاده از زبان های Server Side صورت می پذیرد و ; نیز استفاده شده که هر یک در جای خود جای بحث دارد که به اختصار در مورد آنها در ادامه توضیح داده خواهد شد .

فصل اول : طراحی سایت ها

1-1) تاریخچه ی سایت های اینترنتی :
در اولین روزهای تاسیس وب دستورات HTML بسیار ساده بود، ولی هنگامی که Web، شروع به پیشرفت نمود، طراحان خواستار کنترل بیشتری شده و در نتیجه مجموعه دستورات مورد نیاز تهیه گردید.سپس از آنجاییکه صفحات وب، بهتر است به صورت دینامیک و متحرک باشند، طراحان نیز خواستار ارتباط بین بینندگان سایت و صاحبان آن شدند، در نتیجه استفاده از دستورات HTML به تنهایی نیاز آنها را برطرف نکرد و سپس شرکت Netscape برای ایجاد و کنترل ارتباط بین صاحبان سایت و بینندگان آن در صفحات Web از JavaScript کمک گرفت.

با به وجود آمدن جاوا سکریپت بسیاری از نیاز هایی که طراحان سایت به دنبا آن بودند بر طرف شد جاواسکریپت که امروزه به عنوان یکی از قدرتمند ترین زبان های Client side مورد استفاده قرار می گیرد در بسیاری از موارد کاربرد داشت و جوابگو بود اما نکته ای که در مورد این زبان و زبان های مشابه ای که به مرور زمان برای کاربرد های مختلفی به وجود آمدند ، همچون VBSCRIPT , DHTML , …این بود که به واسطه ی اینکه ای کامپایل این زبان ها در سمت کاربر انجام

می شد از طرفی Source کامل برنامه در اختیار کاربر قرار می گرفت و از آن مهم تر اینکه برنامه هایی که در سمت کاربر کامپایل می شوند – Client Side – کاملا وابسته به سیستم کاربر می شوند و اکر خطایی در کامپیوتر کاربر وجود داشته باشد عملکرد سایت را تحت تاثیر قرار می دهد ( به عنوان مثال بسیاری از منو ها و پروگرام های جاوا در صورتی که Java Virtual Machine نصب نباشد قابل نمایش نمی باشند و ; ) این دلایل و مواردی از این دست طراحان را بر این امر واداشت که تا در پی آن باشند که برنامه هایی طراحی کنند که در سمت سرور اجرا شده و نتیجه ی آن به صورت کد های Generate شده Html برای کاربر

ارسال گردد ( Server Side ) .

از سوی دیگر نیاز به پایداری اطلاعات و استفاده از بانک های اطلاعاتی برای حفظ داده های مورد نیاز این ضرورت را به وجود آورد که برنامه های تحت وب بتوانند با بانک اطلاعاتی ارتباط برقرار کنند .

زبان هایی که امروزه قدرتمندانه تحت عنوان زبان های سرور ساید خودنمایی می کنند محدود به PHP و ASP و ASP.Net می باشند که هر یک به نوبه ی خود طیف وسیعی از سایت های پویای طراحی شده را به خودش اختصاص می دهد کاربرد ها و توانایی های متفاوتی دارند .
از آنجایی که در طراحی وب سایت مربوطه از ASP استفاده شده در ادامه ی این فصل فقط به اختصار توضیحاتی در مورد ASP به همراه مابقی ابزار ها و زبان های استفاده شده ذکر خواهد شد .

1-2) HTML

1-2-1) مقدمه ای بر HTML

یک فایل HTML چیست؟
• HTML را “اچ تی ام ال” و یا اچتمل بخوانید.
• HTML برگرفته از حروف اول Language Markup Text Hyper میباشد.
• یک فایل HTML فایلی از نوع text میباشد که متشکل از markup tag ها میباشد.
• مرورگر یا Browser از روی markup tag ها می فهمد که چگونه باید صفحه را نمایش بدهد.
• یک فایل HTML باید دارای انشعاب htm و یا html باشد.
• یک فایل HTML فایلی از نوع text میباشد که با هر ادیتور ساده ای قابل ایجاد است.
• وظیفه اصلی تگ های اچتمل ( markup tags ) بیان چگونگی نمایش اطلاعات میباشد.
ساختن یک فایل Html
Notepad را باز کرده و متن زیر را در آن تایپ میکنیم:
<html>
<head>
<title>Title of page</title>
</head>
<body>
This is my first html page. <b>This text is bold</b>
</body>
</html>

سپس فایل را با نام مثلا test.html در درایو C: ذخیره می کنیم .
برای دیدن فایل اچتمل بالا در مرورگر یا Brower ( معمولا اینترنت اکسپلورر و یا نتسکیپ نویگیتور ) کافی است که از روی منوی File/Open file فایل بالا را از روی محل ذخیره شده باز کنیم . یکی از مهمترین وظایف مرورگرها نمایش صفحات اچتمل میباشد، چه این صفحات روی کامپیوتر ذخیره شده باشند و یا اینکه از اینترنت خوانده شوند. با کلیک روی این لینک فایلی شبیه فایل ذخیره شده از روی وب سرور توسط مرورگرتان خوانده شده و سپس نمایش داده خواهد شد
توضیح مثال بالا

اولین تگ مثال بالا تگ <html> میباشد. از روی این تگ، مرورگر نوع متن یعنی اچتمل بودنش را یافته و از روی <html/> انتهای متن اچتمل را میبابد.
متن بین تگ <head> و تگ <head/> اطلاعات شناسنامه ای یا “Header information” متن اچتمل بوده و نمایش داده نخواهند شد. در این مثال با کمک تگهای <title> و <title/> تیتر و یا Title صفحه که در این مثال عبارت “Title of page” میباشد در بالای مرورگر نمایش داده خواهد شد.
متن بین تگ <body> و انتهای آن یعنی تگ <body/> تنها اطلاعاتی است که توسط مرورگرنمایش داده خواهند شد.
متن بین تگ <b> و انتهای آن یعنی تگ <b/> بصورت Bold و یا توپر نمایش داده خواهند شد.
فایل htm یا html ؟

اغلب مرورگرها هر دو نوع انشعاب را به خوبی میشناسند ولی ترجیحا به هنگام ذخیره فایلهای اچتمل از html استفاده کنید.( استفاده از انشعابهای سه حرفی مانند htm مربوط به قدیم و سیستم عاملهائی چون DOS بودند.)
1-2-2) عناصر ( Elements )
تگ های اچتمل (HTML Tags)
• با کمک تگ های اچتمل عناصر و یا Elements ساخته میشوند.

• در زبان اچتمل حدود 80 عنصر تعریف شده است.
• تگ های اچتمل بوسیله دو نویسه (char) > و < ساخته میشوند.

• تگ های اچتمل معمولا بصورت زوج ظاهر میشوند، مانند <b>test</b>
• تگ اول در یک زوج تگ مثلا <b> تگ شروع و تگ دوم مثلا <b/> تگ پایانی نام دارد.

• متن بین تگ اول و تگ دوم در یک زوج تگ محتوای عنصر یا element content نامیده میشود، مثلا “test”
• تگ های اچتمل را میتوانید بوسیله حروف لاتین کوچک (lower case) و یا بزرگ (upper case) نوشت و case sensitive نیستند. برای مثال دو تگ <b> و <B> معادل هم هستند ولی شدیدا توصیه میشود که به خاطر سازگاری با XHTML از حروف کوچک استفاده شود.

عناصر اچتمل (HTML Elements)
مثال بخش مقدمه را در نظر بگیرید:
<html>
<head>
<title>Title of page</title>
</head>
<body>
This is my first html page. <b>This text is bold</b>
</body>
</html>

*** نمونه ای از یک عنصر اچتمل:
<b>This text is bold</b>
عنصر اچتمل بالا با تگ <b> شروع شده و با تگ <b/> پایان می یابد. محتوای این عنصر عبارت “This text is bold” است. لازم به ذکر است که کاربرد تگ <b> نمایش توپر یا bold متون است.
*** مثال دوم یک عنصر اچتمل

<body>
This is my first homepage. <b>This text is bold</b>
</body>
عنصر اچتمل بالا با تگ <body> شروع شده و با تگ <body/> پایان می یابد. همانطور که مشاهده می شود گاهی یک عنصر حاوی یک یا چند تگ دیگر میباشد.وظیفه تگ <body> تعیین بدنه اصلی یا body یک متن اچتمل است.لازم به یادآوری است که تنها اطلاعات بخش <body> یک فایل اچتمل در صفحه مرورگر نمایش داده خواهد شد.

شناسه های یک تگ (Tag Attributes)
تگ ها میتوانند حاوی اطلاعات اضافی دیگر باشند، به این اطلاعات شناسه یا Attribute میگویند و وظیفه آنها بیان دیگر اطلاعات یک عنصر یا Element میباشد. مثلا در مورد تگ <body> شناسه ای به نام bgcolor وجود دارد که رنگ زمینه متن (background) را تعیین میکند برای نمونه اگر بخواهیم که رنگ زمینه صفحه Html سیاه باشد کافی است که به شکل زیر عمل کرد :
<body bgcolor=”black”>
در مثال زیر تگ <body> دارای چهار شناسه مختلف با نامهای width، height ، align و border و مقادیر center، 60، 100 و 0 میباشد.
<table border=”0″ width=”100″ height=”60″ align=”center” >
;;
</table>
شناسه ها به صورت کلی “مقدار=نام” یا “name=value” نوشته میشوند و همیشه به تگ شروع یک عنصر یا Element اضافه میشوند و نهایتا اگر در یک عنصر یا Element شناسه ها قید نشوند از مقادیر قراردادی یا default آنها استفاده خواهد شد مثلا در تگ body اگر شناسه bgcolor نوشته نشود از رنگ سفید برای زمینه صفحه استفاده خواهد شد.
مقدار یک شناسه را میتوانید داخل نویسه های ” و یا ‘ بنویسید و اختیار دست شما است فقط در مواردی که مقدار یک شناسه شامل نویسه ” هم میشود باید از نویسه ‘ استفاده شود.
1-2-3) تگ های اصلی ( Basic Tags )
سر تیترها (Headings)
سر تیترها با کمک تگ های <h1> تا <h6> تعیین میشوند. <h1> معرف بزرگترین سر تیتر و <h6> معرف کوچکترین سر تیتر است. مرورگر به هنگام نمایش یک سر تیتر بصورت اتوماتیک یک سطر خالی قبل و بعد از هر سر تیتر اضافه خواهد کرد.

پاراگرافها (Paragraphs)
پاراگرافها با کمک تگ <p> معرفی میشوند.مرورگر به هنگام نمایش یک پاراگراف بصورت اتوماتیک یک سطر خالی قبل و بعد از آن اضافه خواهد کرد.

سطر جدید (Line Breaks)
برای رفتن سر سطر جدید از تگ <br> استفاده میشود.در این حالت یک پاراگراف جدید ایجاد نمیشود. تگ <br> از نوع تگ های خالی بوده و دارای تگ انتهائی (مثلا <br/> ) نمیباشد.

کامنت ها در اچتمل (Comments)
برای نوشتن شرح و توضیحات در مورد کدهای اچتمل باید از تگ خاصی استفاده کنید. برای اینکار باید متن و شرحتان را درون علائم <– و –!> قرار دهید. مرور تگ های comment را در نظر نگرفته و محتوی آنها را نمایش نخواهد داد و فقط شرح و توضیحات برای برنامه نویس و دیگر افرادی که احتمالا در آینده با کد اچتمل کار خواهند کرد مفید خواهد بود. (به محل نویسه “!” توجه کنید! فقط یکی و آنهم در ابتدا)

تگهای اصلی
در جدول زیر عناصر معرفی شده در این فصل به همراه لینکهای مربوطه جهت مطالعه بیشتر آورده شده است. توجه داشته باشید که برای هر عنصر فهرستی از شناسه ها یا Attributes موجود است و همچنین به شناسه های کنارگذاشته شده (Deprecated) در نسخه های آینده اچتمل توجه داشته باشید و سعی کنید که از آنها استفاده نکنید.

:
Start Tag Purpose کاربرد

<html>
Defines a html document نشان شروع متن اچتمل

<body>
Defines the document’s body تعیین بدنه و قسمت اصلی صفحه اچتمل

<h1>-<h6>
Defines heading 1 to heading 6 تعریف سر تیترهای h1 تا h6

<p>
Defines a paragraph تعریف پاراگراف

<br>
Inserts a single line break رفتن سر خط جدید

<hr>
Defines a horizontal rule نمایش خط افقی

<!–>
Defines a comment in the HTML source code نوشتن شرح و comment

1-2-4) پیوندهای اچتمل ( HTML Links )
در محیط وب، صفحات اچتمل با کمک پیوندها به یکدیگر متصل (Link) میشوند. اصطلاح ابرمتن (Hyper Text) در مقابل متن خطی (Linear) قرار دارد. در یک متن معمولی خواندن به شکل خطی و از ابتدا به انتها میباشد و در مقابل در یک متن مختلط (Hyper) با کمک پیوندها میتوان از یک متن به هر صفحه دیگر در وب متصل شد.این کار با کمک عنصری به نام A یا Anchor میسر میگردد.

تگ Anchor و شناسه href
برای ایجاد پیوند به صفحات دیگر از تگ <a> استفاده میشود. پیوندها میتوانند به بخش دیگری از همان صفحه، صفحات دیگر وب، تصاویر، فایلهای صوتی یا حتی فیلم ها و ; اشاره کنند.
فرم کلی یک پیوند به قرار زیر است:
<a href=”url”>Some Text</a>
در مثال بالا تگ <a> برای ایجاد پیوندی به صفحه ای دیگر که آدرس اینترنتی آن url میباشد بکار رفته است. برای تعیین مقصد و یا آدرس صفحه جدید از شناسه ای به نام href که همان hyerlink reference میباشد، استفاده میشود و مقدار این شناسه در واقع همان آدرس اینترنتی صفحه مقصد است. بخش قابل رویت پیوند و در واقع متــنــی (و یا تصویری ) که توسط مرورگر نمایش داده خواهد شد و بازدیدکننده روی آن کلیک خواهد کرد میان تگهای <a> و </a> قرار داده میشود و هر چند که در مثال بالا این بخش متن “Some Text” است ولی میتواند حتی یک تصویر باشد.

شناسه target در پیوندها:
با کمک شناسه target امکان تعیین مقصد پیوند جدید فراهم میشود. در مثال بالا پس از کلیک روی پیوند، مرورگر سایت google.com را باز کرده و جایگزین سایت فعلی خواهد شد. اگر میخواهید که مرورگر پیوند را در صفحه ای جدید باز کند باید از شناسه target و مقدار “_blank” برای آن استفاده کنید

شناسه Name :
با کمک شناسه name میتوانید پیوندها را نام گذاری کنید.پیوندهای نامگذاری شده امکان حرکت میان قسمتهای مختلف یک صفحه یا page را فراهم میکنند. در اینصورت مثلا برای رفتن به آخر یک متن دیگر نیازی به Scrool down کردن تمامی صفحه نیست و کافی است که بازدیدکننده روی پیوندی که به آخر صفحه اشاره میکند کلیک کند.
استفاده از پیوندهای نامگذاری شده شامل دو مرحله است:
1- ایجاد یک پیوند نامگذاری شده (این قسمت به عنوان لنگر کار خواهد کرد.) :
فرم کلی یک پیوند نام گذاری شده به قرار زیر است:
<a name=”label”>Text to be displayed</a>
وظیفه شناسه name تعیین نام برای پیوند است و مقدارآن همان نام پیوند میباشد. نام پیوند هم هر نام لاتینی میتواند باشد. در فرم کلی بالا، نام پیوند label و متنی که بعنوان پیوند نمایش داده میشود عبارت “Text to be displayed” خواهد بود. مثال زیر به ایجاد یک پیوند نامگذاری شده با نام top میپردازد:
<a name=”top”>Here is top of my page!</a>
2- ایجاد یک پیوند به پیوند نامگذاری شده دیگر:
برای دادن لینک به پیوندی نام گذاری شده، کافی است که پیوندی معمولی ایجاد کرده و در قسمت href آن ابتدا url مقصد و سپس نویسه # و در نهایت نام پیوند نامگذاری شده را درج کنید. مثال زیر ایجاد پیوندی است که به لینک نامگذاری شده ای به نام top اشاره میکند:
<a href=”http://www.MapSab.com/index.asp#top”> Goto Top! </a>
در اثر کلیک روی پیوند بالا مرورگر مستقیما به ابتدای بخش top صفحه http://www.MapSab.com/index.asps خواهد رفت.
اگر مقصد پیوند در همان صفحه قرار دارد نیازی به قید url نیست و فقط نویسه # و سپس نام پیوند کافی است:
<a href=”#top”> Goto Top! </a>
________________________________________

________________________________________
Start Tag Purpose کاربرد عنصر Anchor
<a>
Defines an anchor تعریف یک پیوند یا Anchor در یک صفحه اچتمل

Target Attributes کاربرد حالتهای مختلف شناسه target

target=”_blank” مرورگر پیوند را در یک پنجره جدید باز میکند.

target=”_self” مرورگر پیوند را همان پنجره باز میکند. (حالت پیش فرض یا default)

target=”_parent” مرورگر پیوند را فریم parent باز میکند)

target=”_top” مرورگر پیوند را در فریم مادر و اصلی باز میکند

1-2-5 ) جداول ( Tables)
برای تعریف جداول از تگ <table> استفاده میشود. یک جدول از یک یا چند سطر که با کمک تگ <tr> تعریف میشوند، تشکیل میشود. هر ردیف یا row از یک یا چند سلول، خانه یا cell تشکیل گردیده که با کمک تگ <td> ایجاد میشوند. نام های td و tr به ترتیب خلاصه شده row table و data table میباشند.
محتوی یک سلول میتواند متن، تصویر، فهرستها، جداول دیگر، پاراگرافها و ; باشد.
مثال زیر جدولی است با دو سطر و سه ستون :

کد اچتمل جدولی با دو سطر و سه ستون نمایش جدول روبرو توسط مرورگر
<table border=”1″ dir=”rtl”>
<tr>
<td>ردیف 1، سلول 1</td>
<td>ردیف 1، سلول 2</td>
<td>ردیف 1، سلول 3</td>
</tr>
<tr>
<td>ردیف 2، سلول 1</td>
<td>ردیف 2، سلول 2</td>
<td>ردیف 2، سلول 3</td>
</tr>
</table>
ردیف 1، سلول 1 ردیف 1، سلول 2 ردیف 1، سلول 3
ردیف 2، سلول 1 ردیف 2، سلول 2 ردیف 2، سلول 3

جدولها و شناسه border و dir :
• در مثال بالا شناسه border مرز جدول را مشخص میکند، مقدار 1 مرزی با ضخامت یک پیکسل را نمایش خواهد داد و مقدار صفر جدول را بدون مرز نمایش خواهد داد. توجه داشته باشید که حالت پیش فرض یعنی جدولی بدون شناسه border ، جداول بدون مرز را نمایش خواهد داد.
• در مثال بالا شناسه dir یا direction و مقدار rtl برای آن، سبب تعیین نمایش جهت متون از راست به چپ خواهد شد و چو ن در داخل تک table تعریف شده است به تمامی سلولهای جدول اعمال خواهد شد.

خانه های خالی در جداول (Empty Cells)
اگر محتوای خانه ای از یک جدول خالی باشد چه چیزی باید نمایش داده شود؟ بسته به مرورگری که استفاده میکنید نتیجه نمایش متفاوت است خانه خالی جدول بدون مرز نمایش داده خواهد شد در اینگونه موارد برای رفع مشکل کافی است که از non-breaking space (&nbsp;) یا همان نویسه و کاراکتر قاصله و بلانک استفاده شود و در مورد مثال ذکر شده مرورگر جدول را به شکل زیر نمایش خواهد داد:
کد اچتمل جدولی با دو سطر و دو ستون نمایش جدول روبرو توسط مرورگر
<table border=”1″ dir=”rtl”>
<tr>
<td>ردیف 1، سلول 1</td>
<td>ردیف 1، سلول 2</td>
</tr>
<tr>
<td>ردیف 2، سلول 1</td>
<td>&nbsp;</td>
</tr>
</table>
ردیف 1، سلول 1 ردیف 1، سلول 2
ردیف 2، سلول 1

چند نکته اساسی در مورد جداول:
• شناسه dir قابل استفاده در بسیاری از تگها ( مثلا table ، tr ، td ، th ) میباشد. با کمک شناسه dir و مقدار rtl برای آن، جهت نمایش متون فارسی از “راست به چپ” تعیین میگردد. توجه شود که مقدار شناسه dir به صورت موروثی از table به tr و th و از tr و th به td خواهد رسید.مثلا برای تعیین مقدار rtl برای تمامی خانه های یک جدول کافی است که فقط شناسه مزبور را در تگ table قید کنید و نیازی به قید آن در تمامی خانه های جدول نیست. البته میتوان که در مورد یک ردیف خاص و یا یک خانه خاص شناسه dir را موردی تعیین کنید.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

مقاله شناسایی و تعیین مقدار ترکیبهای آنتیاکسیدانی روغن دانه کاپا

ارسال‌کننده : علی در : 95/5/27 4:3 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله شناسایی و تعیین مقدار ترکیبهای آنتیاکسیدانی روغن دانه کاپاریس اسپینوزا(Capparis spinosa L.) در ایران تحت فایل ورد (word) دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله شناسایی و تعیین مقدار ترکیبهای آنتیاکسیدانی روغن دانه کاپاریس اسپینوزا(Capparis spinosa L.) در ایران تحت فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله شناسایی و تعیین مقدار ترکیبهای آنتیاکسیدانی روغن دانه کاپاریس اسپینوزا(Capparis spinosa L.) در ایران تحت فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله شناسایی و تعیین مقدار ترکیبهای آنتیاکسیدانی روغن دانه کاپاریس اسپینوزا(Capparis spinosa L.) در ایران تحت فایل ورد (word) :

مقدمه

مطالعات بر روی اکسیداسیون روغنها و چربیها نشاندهنده این است که تعیین کمی و کیفی موادی که مستقیماً در فرایند آنتیاکسیدان شرکت میکنند میتواند پیشبینیکننده پایداری روغن باشد. آسکوربیک اسید و

توکوفرولها مهمترین آنتیاکسیدانهای طبیعی تجاری میباشند. از دیگر منابع آنتیاکسیدان طبیعی که میتوان نام برد کاروتنوئیدها، فلاوونوئیدها، آمینواسیدها، فسفولیپیدها، استرولها و ترکیبهای فنولیک میباشند ( Shahidi & .(Wanasundara, 2002 ترکیبهای غیرصابونیشونده

451 شناسایی و تعیین مقدار ترکیبهای;

روغن بخشی از ترکیبهای موجود در روغنها و چربی ها میباشند که با مواد قلیایی، صابونینشده ولی در حلالهای معمولی روغنها و چربی ها محلولند. این ترکیبهای در تعیین ویژگی و مشخصه منبع چربی و روغن مفید میباشند. ازجمله این ترکیبها میتوان به استرولها، تریترپن الکلها و استرهای آنها، توکوفرولها و توکوترینولها، هیدروکربنها، اسیدهای چرب آزاد، ویتامینهای محلول در چربی، پیگمانها و ترکیبهای فنولیک اشاره کرد .(Moreda et al., 2004)

تیره کاپاریداسه (Capparidaceae)، تیره بزرگی از گیاهان گلدار، نهاندانه، دو لپه و جدا گلبرگ میباشد

(زرگری، .(1365 سرده کاپاریس بزرگترین سرده این خانواده میباشد. اسم علمی کاپاریس اسپینوزا ( Capparis (spinosa در ایران به نامهای کَبر (Kabar)، کَور (Kavar)،

کورزه (Kavarzeh)، کورز (Kavarz)، کورگیا

(Kavarguia)، گورک (Gourak)، گل کمر، مارگیر، خیارشنگ، باکُو (Bako)، علف مار، خاروک، لَگَجی، لیجین و داغ قارپوزی (در دشت مغان) نامیده میشود (حقیقت،

1352؛ زرگری، 1365؛ خرمی، .(1385 میوه کاپاریس اسپینوزا در ایران با نام »خیار کَبر« یا »خیار سنگ« یا »خار

کَبر« معروف است http://moghanshahr.com)؛ خرمی،

.(1385 این گیاه مهاجم در جایجای کشور ایران پراکنش داشته و پس از شناسایی این گیاه مهم و پیبردن به ارزش اقتصادی و اشتغالزایی آن، هم اکنون کشاورزان محلی در صدد کاشت این گیاه ارزشمند جهت صادرات هستند

(خرمی، .(1385 میوه کاپاریس اسپینوزا علاوه بر آن که از لحاظ دارویی و ویژگی طعم آن در استفادهاش بهصورت ترشی و بهعنوان چاشنی مورد توجه بودهاست، دانههای آن نیز از نظر تغذیهای نیز مورد توجه میباشد. ضمن آنکه

محتوی %19-22 پروتئین، %26 فیبر و %1/7 خاکستر میباشد، از نظر منبع روغنی (%31/6-36) نیز حائز اهمیت است .(Sozzi, 2001) بر روی چربی دانههای تیره کاپاریداسه مطالعات کمی پیرامون ترکیب اسید چرب و دیگر خصوصیات روغن دانههای تیره کاپاریداسه انجام شدهاست. اندازهگیری توکوفرولها و استرولها در روغن دانه کاپاریس اسپینوزا در ترکیه نشان دادهاست که میتواند از نظر پایداری اکسیداتیو و منبع آنتیاکسیدان با سایر روغنهای خوراکی مورد مقایسه قرار گیرد ( Mattheus &

.(zcan, 2005 این مطالعه اولین گزارش پیرامون شناسایی و تعیین مقدار ترکیبهای آنتیاکسیدان روغن دانه کاپاریس اسپینوزا در ایران میباشد که به اندازهگیری درصد کل ترکیبهای غیرصابونیشونده و در این دسته ترکیبها به اندازهگیری و شناسایی ترکیبهای استرول، توکوفرولها و توکوترینولها، مقدار بتا-کاروتن و مقدار کل ترکیبهای فنولیک میپردازد.

مواد و روشها

تهیه و آمادهسازی نمونه

در اواخر مهرماه سال 1387، میوههای رسیده کاپاریس اسپینوزا که بهصورت وحشی در حواشی زمینهای کشاورزی در دشت مغان یافت میشوند به میزان

3 کیلوگرم بهصورت دستی جمعآوری شد. این حجم نمونه به سه قسمت کاملاً یکسان تقسیم شده و آمادهسازی نمونههای دانه با جدا کردن گوشت میوه از دانهها، شستشوی آنها و خشک شدن آنها دور از نور آفتاب انجام شد و بعد دانهها آسیاب شدند.

(250mm ×

Mean ±

فصلنامه تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد 28، شماره 1

روش اجرای تحقیق

تمامی مراحل استخراج و اندازهگیریها بر مبنای وزن خشک بر روی سه زیر نمونه انجام گردید. نتیجه سه بار

آزمون بهصورت میانگین انحراف معیار (

(Standard Deviation بیان شده و ارزیابی دادهها با

استفاده از دقت روش ( RSD: Relative Standard

(Deviation انجام شد. دقت، که نشاندهنده قابلیت تکرارپذیری روش میباشد بهصورت درصد انحراف معیار

نسبی (Relative Standard Deviation: RSD) سه

اندازهگیری مجزا و متوالی از یک نمونه و به وسیله رابطه RSD 100 / x محاسبه گردید.

استخراج روغن دانه

استخراج روغن دانههای آسیاب شده پس از رطوبتگیری به روش سوکسله با استفاده از حلال هگزان انجام شده و حلال باقیمانده توسط دستگاه تبخیرکننده

دوار تحت خلأ Heidolph) آلمان، Model Laborota

(2002 خارج میگردد.

اندازهگیری مقدار کل ترکیبهای غیرصابونی

طبق استاندارد AOCS درصد کل ترکیبهای غیرصابونی محاسبه گردید .(AOCS, 2009) در آزمون شناسایی و تعیین مقدار توکوفرولها و توکوترینولها و استرولها از ترکیبهای غیرصابونی روغن از روش کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) استفاده شد (قوامی و همکاران، .(1387

شناسایی و تعیین مقدار توکوفرولها و توکوترینولها

مطابق روش استاندارد ملی ایران شماره 7211

(1383)، شناسایی و تعیین مقدار توکوفرولها و

155

توکوترینولها با استفاده از دستگاه Young lin ) HPLC

(Acme 9000, South Korea، واجد یک آشکارساز UV-

Visible در طول موج 295nm، ستون ( 4/6mm × 5m

C-18 lichrosphere RP-100، column

(4/6 × 1/5mm) guard، استونیتریل: استن: آب بهعنوان فاز متحرک و در دمای 25oC انجام گردید.

شناسایی و تعیین مقدار استرولها

مطابق روش استاندارد ملی ایران شماره 9670 (1386)، شناسایی و تعیین مقدار استرولها با استفاده از

دستگاه (Young lin Acme 6000, South Korea) GC

مجهز به آشکارساز شعلهای با ستون TRB-5nonpolar

(60m × 0/25mm × 0/25m ) در دمای تزریق 300oC،

دمای آون 285oC و دمای آشکارساز 320oC انجام شد.

تعیین مقدار بتا-کاروتن

مقدار بتا-کاروتن مطابق روش Mateos و Garca-Mesa

(2006) با استفاده از دستگاه Young lin Acme ) HPLC

(9000, South Korea در شرایط استفاده از ستون C-18

(250mm × 4/6mm × 5m ) lichrosphere RP-100 و

یک آشکارساز UV-Visible در طول موج 450nm و در دمای محیط اندازهگیری شد. استونیتریل و متانول بهعنوان فاز متحرک به نسبت حجمی مساوی استفاده شدند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


کلمات کلیدی :

<   <<   86   87   88   89   90   >>   >